Eniten katsotut Korfu-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Linja-auto Old Port -aukiolla
Linja-autot muodostavat Korfun julkisen liikenteen verkoston, ja niitä liikkuu tiiviiseen tahtiin muulloin kuin iltaisin ja viikonloppuisin.

Liikkuminen Korfulla

Korfulla on mukava kävellä rantapaikoilla ja Korfun kaupungissa, mutta kaupunkien välillä siirtymiseen on paras käyttää jonkinlaista kulkuneuvoa. Siniset paikallisbussit kulkevat Korfun kaupungin keskustan ja sen lähialueiden välillä, ja vihreät bussit kulkevat Korfun joka kolkkaan ja myös Kreikan mantereelle. Korfulla taksi on porukoille kohtuuhintainen ja luotettava kyyti, ja sieltä voi vuokrata käyttöönsä auton, polkupyörän, skootterin tai muun menopelin.

Kävely

Korfun kaupungissa ja saaren rantapaikoilla on mukava kävellä paikasta toiseen, eivätkä välimatkat ole kovin pitkiä. Korfun kaupungissa on jonkin verran pitkiä tai mäkisiä välimatkoja, ja jos siellä haluaa käyttää paikallisbussia, voi niiden liikkeistä tai aikatauluista ottaa helposti selvää.

Korfun kaupunki ja monet saaren muut paikat ovat mäkisiä ja osin hankalasti käveltävissä. Jos haluaa nähdä paljon kävellen, hyvät kävelykengät ja kohtalainen kunto ovat välttämättömät. Vierailupaikoista esimerkiksi Paleokastritsa on melko mäkinen paikka, ja siellä osa turisteista turvautuu taksiin. Rantapaikoilta ja muilta vierailupaikoilta saa myös helposti vuokralle pyörän, skootterin tai muun kulkuneuvon. Takseja on kytiksessä joka paikassa, mutta varsin helppoa on siirtyä paikasta toiseen linja-autolla.

Julkiset liikennevälineet

Linja-autot muodostavat Korfun julkisen liikenteen verkoston, ja niitä liikkuu tiiviiseen tahtiin muulloin kuin iltaisin ja viikonloppuisin. Monet vuorot lopettavat kulkunsa aikaisin viikollakin, osa jo klo 17. Korfun kaupungissa on kaksi paikkaa, joista linja-autot lähtevät, ja etukäteen pitää selvittää mistä auto lähtee. Huomionarvoinen seikka on se, että vanha vihreiden bussien asema, joka oli sataman lähellä, muutti toukokuussa 2016, hankalaan paikkaan lentoaseman lähelle ja kauas keskustasta.

Paikallisbussit

Korfun kaupungin sinisten paikallisbussien pääpaikka on Saroko-aukio (engl. San Rocco), ja siltä lähtee busseja moneen eri paikkaan. Busseja lähtee sekä Saroko-aukiolta että sen vieressä olevalta Mitropolitou Methodiou -kadulta, Papagalo-kahvilan [kartalla] edestä. Osa busseista kuitenkin lähtee Spianada-aukiolta, ja sieltä pääsee esimerkiksi Mon Repos -alueelle ja Pontikonisiin. Yhdellä bussilinjalla eli kehää Korfun kaupungissa kiertävällä bussilinjalla 16 on pysäkki vanhan sataman edustalla, ja se on nimeltään ”Spilia”.

Bussi 2a lähtee Spianada-aukiolta, pysäkiltä nimeltään ”Liston”, ja se on aukioiden välissä olevan kadun varrella [kartalla]. Bussi kulkee Kanoniin, jossa on kaksi hienoa saarta, ja se kulkee Mon Repos -alueen kautta. Myös kehää Korfun kaupungissa Spianadan ja sataman välillä kiertävä linja 17 kulkee Liston-pysäkin kautta.

Valtaosa busseista lähtee joko Saroko-aukiolta [kartalla] tai sen vieressä olevalta Mitropolitou Methodiou -kadulta. Sarokon bussit saapuvat ja lähtevät lippukioskin edessä olevalta pysäkiltä, ja siitä lähtevät esimerkiksi linjat 7 (Dassia ja Ipsos), 8 (Aqualand), 11 (Pelekas) ja 15 (satama ja lentoasema). Linja 15 kulkee myös pitkän matkan bussien aseman (Green Bus Station) kautta. Kannattaa huomata, että internetissä olevat nimet eivät ole nimiä, joita paikan päällä välttämättä käytetään, ja Dassia esimerkiksi on valtaosassa paikallisia aikatauluja ja karttoja ”Dasia” ja Ipsos on usein ”Ypsos”.

Mitropolitou Methodiou -kadulta, Papagalo-kahvilan edustalta lähtevät esimerkiksi linja-autolinjat 6 (Benitses) ja 10 (Achilleion).

Kaikkien sinisten paikallisbussien linjat ja lähtöpaikat voi katsoa Corfu City Bus -sivulta.

Vihreaän linjan linja-auto
Pitkän matkan bussiliikenteestä vastaavat ns. vihreän linjan bussit (engl. Green Line Buses), jotka kulkevat kaikkialle Korfun saarelle ja Kreikan mantereelle.

Lippuja voi ostaa kioskilta tai automaatista, ja heti on hyvä aina hankkia liput kumpaankin suuntaan. Lippuja varten on hyvä olla käteistä, mieluiten pieninä seteleinä tai kolikkoina. Yksi lippu maksaa 1,20 euroa (A-vyöhyke) tai 1,70 euroa (B-vyöhyke), päivälippu 5 euroa ja lapset saavat lippunsa puoleen hintaan. Esimerkiksi Ipsos, Dassia, Pelekas, Achilleion ja Aqualand ovat B-vyöhykkeellä.

Lippujen hintoja voi katsella yhtiön virallisilta sivuilta.

Pitkän matkan linja-autojen asema muutti keväällä 2016 keskustan ulkopuolelle. Sinne pääsee keskustasta esimerkiksi bussilinjoilla 10 ja 15.

Linja-autot muualle Korfulle ja mantereelle

Pitkän matkan bussiliikenteestä vastaavat ns. vihreän linjan bussit (engl. Green Line Buses), jotka kulkevat kaikkialle Korfun saarelle ja Kreikan mantereelle. Uusi linja-autoasema avattiin toukokuussa 2016 keskustan ulkopuolelle (Lefkimmi 13) [kartalla], nimeltään Green Bus Station. Sinne on vanhasta kaupungista ja satamasta ainakin puolen tunnin kävelymatka, ja sinne on paras siirtyä linjoilla 10 tai 15 tai sitten taksilla. Vihreisiin, muualle Korfun saarelle suuntaaviin busseihin käyvät täysin erilliset liput kuin Korfun kaupungin ympäristössä pyöriviin sinisiin busseihin.

Asemalta lähtee busseja eri puolille Korfua, ja erinomaiset englanninkieliset verkkosivut näyttävät kaikki linjat, aikataulut ja hinnat. Busseilla matkustaminen on edullista, ja useimmista matkoista selviää 2,50–4,50 eurolla suuntaansa. Lipun voi ostaa asemalta tai bussista, mutta sitä varten kannattaa olla kolikoita tai pieniä seteleitä.

Asemalta pääsee myös muualle Kreikkaan, ja esimerkiksi Ateenaan menee kolme vuoroa joka päivä. Matkaa Korfun ja Ateenan välillä on noin 8 tuntia, mukaan lukien lauttamatka Igoumenitsaan.

Taksi

Korfulla taksi on varteenotettava menopeli, etenkin 2–4 hengen porukoille ja miksei tilataksilla isommillekin porukoille. Koska nykyisin pitkän matkan vihreiden linja-autojen asema on siirretty hankalaan paikkaan keskustan ulkopuolelle, on entistä houkuttelevampaa käyttää taksia, ainakin linja-autoasemalle päästäkseen. Taksilla voi myös tehdä erilaisia kierroksia, joilla näkee lyhyessä ajassa paljon enemmän kuin busseilla tai vuokra-autolla kierrellen.

Taksiin on helppo nousta lähes miltä tahansa saaren lomapaikalta, ja Korfun kaupungissa takseja on asiakkaita odottelemassa siellä täällä. Hinnat ovat kotimaata edullisempia mutta eivät mitään pilkkahintaisia. Liikkuminen on edullista Korfun kaupungissa ja kaupungin ja lähellä olevien lomapaikkojen välillä, mutta siirtyminen kauas saaren etelä- tai pohjoispuolelle maksaa huomattavasti enemmän. Pitkillä matkoilla vihreän linjan linja-autot ovatkin taksia huomattavasti edullisempia. Aloitusmaksu on Korfulla parista eurosta ylöspäin, ja yhden kilometrin pääsee vähän alle kahdella eurolla, eli 10 kilometrin matka maksaa noin 20 euroa.

Jos haluaa tilata taksin tai kierrellä Korfua asiantuntevan kuskin kanssa, kannattaa tutustua eri yhtiöiden tarjontaan.

Normaaleille reittimatkoille Alfa Taxi on hyvä vaihtoehto. Heillä on kiinteät hinnat pitkille matkoille, harva matka maksaa yli 60 euroa ja esimerkiksi Paleokastritsaan pääsee reilulla 40 eurolla.

Melkoinen määrä erilaisia kierroksia on yhtiöllä nimeltään Corfu Taxi Tours. Toinen hyvä taksiyhtiö opastetuille kierroksille mutta myös matkoille satamasta tai lentoasemalta hotellille on Taxi Corfu.

Pyöräily ja pyöränvuokraus

Korfulta saa helposti vuokrattua pyörän alleen, ja niitä on vuokralla kaikkialla saarella. Yksi vaihtoehto on S-Bikes, joka vuokraa maastopyöriä ja järjestää opastettuja pyöräilykierroksia. Corfu Rent a Bicycle vuokraa polkupyöriä ja sähköpyöriä.

Moottoripyörän, mopedin, mönkijän tai skootterin vuokraaminen

Korfulta saa hyvin helposti vuokralle jonkinlaisen menopelin, ja kaikilta rantapaikoilta kuten Paleokastritsasta saa helposti alleen skootterin tai mönkijän. Jos haluaa katsella tarjontaa etukäteen ja varmistaa, että saa mahdollisimman hyvän kulkuneuvon, on King’s Cars and Bikes hyvä vuokrauspaikka, jolla on toimistoja ympäri saarta. Siellä on tarjolla skoottereita, mopedeita, mönkijöitä ja moottoripyöriä. Muita vaihtoehtoja ovat Pohjois-Kreetan Sidarissa sijaitseva Sidari Rentals ja Corfu Bikes.

Autovuokraamot

Jos Korfulla haluaa ajella autolla, mikä ei ole suositeltavaa ainakaan Korfun kaupungissa, on lentoasemalla ja muualla saarella autovuokraamoita.

Sixtillä on vuokrauspisteet sekä lentoasemalla että Korfun kaupungin vanhassa satamassa.

Europcar-yhtiöllä on myös piste lentoasemalla ja toinen Korfun kaupungissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti