Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Satam Kosin kaupungissa
Kosin kaupungin satamasta ja esimerkiksi Kardamenasta lähtevillä veneretkillä voi tutustua Kosin rantoihin ja vesistöihin laivan kannelta päivän ajan.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Tällä sivulla käydään läpi lapsille ja nuorille sopivaa ajanvietettä Kosilla, kuten Lido-vesipuisto, vene- ja laivaretket lähipaikkoihin, Kosin lukuisten eläinten asuttama luonnonpuisto ja Go Kart ja mikroautoilumahdollisuudet.

Lido-vesipuisto

Masticharissa sijaitseva Lido-vesipuisto on ehdoton vierailupaikka perheille, ja siellä kuluu helposti yksi kokonainen päivä. Siellä on kaikenlaisia vesiliukumäkiä, altaita ja harrastusmahdollisuuksia, ja siellä on myös lapsille suunnattu ravintola, josta saa hodareita ja hampurilaisia. Vesipuisto on avoinna joka päivä klo 10-18.30, ja sinne on helppo tulla Kosin, lentokentän, Kefaloksen ja Kardamenan välillä kulkevilla busseilla, jotka kaikki pysähtyvät vesipuiston edustalla.

Vene- ja laivaretket

Veneellä on hyvä mennä Kosilta Turkin puolelle Bodrumiin, Kreikassa Rodokselle, Nisyrokseen tai Kalymnokseen, ja hyvä on myös tehdä niin sanottuja kolmen saaren risteilyjä tai sitten vain tutustua Kosin rantoihin ja vesistöihin laivan kannelta päivän ajan. Laivoihin voi nousta paitsi Kosin kaupungista myös esimerkiksi Kardamenasta, mistä on paras mennä Nisyrokselle käymään.

Valtaosa risteilyistä kestää aamusta iltaan, ja Kosin satamassa voi katsella sopivia kyytejä, kysellä hintoja ja tiedustella matkaan sisältyy Bodrumiin voi mennä edullisesti, ja lipun voi hankkia sataman lippuluukuilta tai matkatoimistoista, joissa kummassakin on hyvä vierailla passin kanssa päivää ennen aiottua matkaa. Rodokselle, Patmokselle tai muille saarille pääsee myös helposti, ja lippuja saa niin matkatoimistoista kuin sataman lippuluukuiltakin.

Kosin luonnonpuisto

Zian kylässä, lähellä Lagoudia, reilun 10 kilometrin päässä Kosin kaupungista sijaitsee Zian lukuisten eläinten asuttama luonnonpuisto. Eläinten joukossa on kilpikonnia, riikinkukkoja, ankkoja ja kalkkunoita, ja puistossa on myös hyvä valikoima tyypillisiä paikallisia kasveja. Eläimiä voi syöttää, ja puistossa on myös levähdyspaikka, jossa voi riippukeinuissa kerätä voimia. Puistossa on pieni kanttiini, josta saa voimaa-antavia yrttijuomia ja tyypillisiä paikallisia makeisia. Luonnonpuisto on avoinna päivittäin klo 9 alkaen aina puoli tuntia jälkeen auringonlaskun. Liput maksavat aikuisilta 3 euroa, lapsilta puolet tästä.

Mikroautoilu

Go Kart ja mikroautoilu ovat helposti harrastettavissa Kosilla. Kardamenassa on rata avoinna joka päivä klo 11-23, Marmarissa saaren pohjoisrannikolla (klo 9.30-23) on toinen rata ja Psalidissa lähinnä Kosin kaupunkia on myös päivittäin avoinna oleva rata.

Lisätietoa

Lisätietoa Kosille suuntaaville perheille

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti