Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Aqualand (CC License: Attribution-ShareAlike 1.0)
Aqualand Water Park on yksi Euroopan suurimpia ja monipuolisimpia vesipuistoja. Puisto on 75 000 neliön alalla, ja siellä on valtava määrä kaikenlaista mikä varmistaa onnistuneen lomapäivän.

Vierailupaikkoja perheille Korfulla

Korfu on erinomainen kohde perheille, joilla on kaiken ikäisiä lapsia tai nuoria matkassa mukana. Korfulla on useita vierailupaikkoja, jotka soveltuvat lapsiperheille, ja niitä on Korfun kaupungissa ja muualla saarella. Korfun perheille soveltuvissa vierailupaikoissa on mukavaa ainakin touko- ja kesäkuussa sekä syyskuussa, mutta heinä- ja elokuu ovat hyvin vilkkaita aikoja Korfulla.

Korfun kaupunki on kokonaisuudessaan hyvä paikka viettää ainakin yksi päivä lasten tai nuorten kanssa, eikä siellä juuri tarvitse erikseen etsiä tekemistä tai näkemistä. Jos lomailee muualla saarella, kannattaa ensimmäiseksi vierailla sinisten bussien pysäkkien vieressä olevassa turisti-infossa (Pl. Saroko, San Rocco Square).

Muita vinkkejä perheille Pienessä matkaoppaassa

Alla olevien vinkkien lisäksi kannattaa tutustua myös selviytymisoppaan neuvoihin Korfulle suuntaaville perheille. Lisäksi retkivaihtoehtoja etsivän kannattaa katsoa päiväretkistä kertovaa osaa, jossa kerrotaan myös Albanian Saradassa käymisestä.

Aqualand – Vesipuisto

Vuosina 1995–1997 rakennettu Aqualand Water Park [kartalla] on yksi Euroopan suurimpia ja monipuolisimpia vesipuistoja. Se sijaitsee Korfun keskiosissa, melko lähellä Korfun kaupunkia ja monia suosittuja rantapaikkoja, kuten Gouviaa ja Dassiaa. Vesipuisto on 75 000 neliön alalla, ja siellä on valtava määrä kaikenlaista mikä varmistaa onnistuneen lomapäivän. Puistossa on alusta asti ollut kaikkein hienoimpia liukureita ja pelejä, ja joka vuosi sinne ilmestyy jotakin uutta. Lisätäkyinä toimivat altaat, joissa on seitsemän erilaista aaltotyyppiä, ja alueella on kauppoja, ravintoloita ja kioskeja. Siellä on myös kaikenlaisia pelejä, kuten biljardi, pingis ja videopelejä.

Eteläeurooppalaiseen tyyliin vesipuisto on avoinna vain toukokuun alusta lokakuun puoliväliin, päivittäin klo 10–18. Sinne myydään 70 euroa aikuisilta ja 50 euroa 5–12-vuotiailta maksavia viikkolippuja, jonkalainen kannattaa hankkia, jos käy siellä vähintään 3 kertaa viikon aikana. Jos menee sisään vain kerran, maksaa koko päivä aikuisilta 27 euroa ja lapsilta 19 euroa. Alennuksen saa, jos menee paikalle vain klo 15 ja 18 välisenä aikana, ja alle 5-vuotiaat pääsevät aina ilmaiseksi sisään.

Aqualandiin pääsee bussilla numero 8 Korfun kaupungista, Saroko-aukiolta. Liput niin meno- kuin paluumatkallekin kannattaa ostaa automaatista tai lipputiskiltä jo mennessä. Taksilla pääsee kaikkialta Korfun saarelta varsin huokeaan hintaan Aqualandille, sillä se on aivan keskellä saarta, eikä sinne ole juuri mistään yli 30 kilometrin matkaa.

Parhaat rannat perheille

Korfulla on erinomaisia rantoja, jotka pystyvät tarjoamaan kaikille jotakin, ja niiden joukossa on erityisen hyvin lapsiperheille soveltuvia rantoja. Vaarana monilla, etenkin saaren länsipuolen rannoilla on se, että tyyneltä vaikuttava meri voi yhtäkkiä herätä eloon ja muuttua lapsille ja aikuisillekin vaaralliseksi.

Jos lähtee perheen kanssa nimenomaan rantalomalle Korfulle, kannattaa harkita jollakin erityisen hyvällä rantapaikalla yöpymistä. Niihin kuuluvat etenkin Paleokastritsa, Pelekas, Agios Gorgios ja muulloin kuin heinä- tai elokuussa Sidari. Yksi asia, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, on se, että Korfulla on sekä hiekka- että pikkukivirantoja. Vaikka hiekkarannat ovat lähes kaikkien suosikkeja, on kuivina kesäkuukausina kenties parempi olla pikkukivirannalla, jolla hiekka ei pöllyä lasten silmiin.

Paleokastritsa

Hyvä rantapaikka perheille, joilla on jo ainakin kouluikään ehtineitä lapsia tai teinejä mukana, on Paleokastritsa [kartalla]. Siellä on useita eri rantoja, joiden yhteydessä on kaikenlaista ravintoloita venekyyteihin ja aktiviteettimahdollisuuksiin. Jos päärannat eivät miellytä, voi Paleokastritsan rannalta lähteä venekyydillä jollekin muulle rannalle tai suojaisaan poukamaan. Paleokastritsa on yksi saaren parhaita paikkoja sukeltaa ja harrastaa vesilajeja, ja kaikki rannat ovat hiekkarantoja.

Perheitä kiinnostaa Paleokastritsassa myös akvaariomaailma, joka on aivan päärannan vieressä. Se on avoinna päivittäin klo 10–18, ja aikuiset pääsevät sinne sisään kuudella eurolla, lapset neljällä. Päärannalta pääsee myös laivamatkoille, joista suosituimmat vievät ns. sinisille luolille (blue grottoes) ja muille rannoille, joista Alipa on monipuolinen ja jolle on helppo myös kävellä.

Pelekas

Pelekas [kartalla] on ylhäällä kukkuloiden päällä oleva kylä, jossa on hyvät palvelut ja jolta on ilmainen bussikyyti sen kahdelle rannalle, nimiltään Glyfada ja Pelekas. Tänne on hyvä saapua Korfun kaupungista, ja tämä on hyvä paikka viettää vaikka koko loma, sillä maisemat ovat upeat ja kylässä on paljon palveluita. Rannat ovat saaren länsipuolella, joten pienten lasten kanssa kannattaa olla tarkkana.

Agios Gordios

Agios Gordios [kartalla] on hyvä paikka niille, jotka haluavat olla hiekkarannalla, ja tämä on maisemiltaan huikaiseva mutta myös valitettavan suosittu rantapaikka. Täällä on ihmisiä tungokseksi asti ainakin heinä- ja elokuussa, mutta alku- ja loppukesästä Agios Gordios on erinomainen ranta perheille.

Sidari

Sidari on tunnettu biletyspaikka Korfun pohjoisosissa, mutta muulloin kuin keskikesällä se ei ole mikään hurja paikka. Rannat ovat hyviä, ja Sidarissa on hyvät palvelut ja erityisen hyvä mahdollisuus harrastaa vesiurheilua. Sidarissa on yksi Korfun kuuluisimpia ja kuvatuimpia rantoja eli Canal d’Amour, eikä tällä pikkukivirannalla ainakaan mene hiekka lasten silmiin.

Vene
Paleokastritsan päärannalta voi koska tahansa lähteä erilaisille veneretkille.
Kuva: Peter Forsberg

Venematkat ja risteilyt

Korfulta ei ehkä ole kovin hyvä lähteä muille Kreikan kuuluisille saarille vierailemaan, mutta siellä on tapana lähteä veneristeilylle. Yksi suosituimpia risteilyjä on lasipohjaisella veneellä tehty retki, jonka aikana oppii kaikenlaista alueen värikkäistä ja eläväisistä vesistä. Erilaisia veneretkiä voi tehdä melkoisesti, ja Korfulta voi lähteä myös Albanian Sarandaan katsomaan täysin toisenlaista rantalomapaikkaa.

Jos haluaa lähteä veneristeilylle ilman etukäteissuunnittelua, kannattaa mennä joko Korfun vanhaan satamaan [kartalla] tai sitten Paleokastritsaan, jonka päärannalta voi koska tahansa lähteä erilaisille veneretkille. Etukäteen voi tarkastella mahdollisuuksia esimerkiksi San Stefanon sivuilla, joilla kerrotaan eri puolilla Korfua tehtävistä risteilyistä.

Kapteeni Theon risteilyt ovat hyvässä maineessa, joskin yhtiöllä on myös biletysristeilyjä, joita perheiden kannattaa vältellä. Yksi vaihtoehto on veneretki siniselle laguunille, ja sinne lähdetään Korfun eteläosista. Kapteenin Theon risteilyt ovatkin hyviä niille, jotka lomailevat saaren eteläosissa.

Jos lomailee Korfun pohjoisosissa, on Boat Trips Corfu hyvä vaihtoehto.

Jos haluaa lähteä Korfun kaupungista veneretkelle, on läheinen Vido (tunnetaan myös nimellä Ptichia) erinomainen kohde perheille, joilla on pieniäkin lapsia. Ei tarvitse kuin mennä ns. vanhaan satamaan (Old Harbour tai Old Port) [kartalla], ja sieltä lähtee kesäkauden aikana pitkin päivää huokeahintaisia veneitä tälle Korfun edustalla näkyvälle saarelle. Korfun kaupungista on lyhyt matka myös kahdelle muulle saarelle, nimeltään Lazareto ja Pontikonisi, ja satamasta voi katsella kyytejä niillekin.

Toinen risteilymahdollisuus Korfun kaupungin vanhasta satamasta on suosittu ja ylistetty Kalypso Star, joka lähtee Korfun uudesta satamasta. Tunnin kestävät risteilyt, jotka kulkevat Vido-saaren ympäri, tehdään 50 ihmistä vetävässä, lasipohjaisessa veneessä, joka tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä Joonianmeren värikästä elämänmenoa. Lähtöjä on kesällä klo 11–18, sunnuntaisin klo 11–17, ja liput maksavat aikuisilta 14 euroa, lapsilta 8. Huomionarvoinen seikka on se, että laiva lähtee uudesta satamasta, eikä vanhasta, josta Vidoon suuntaavat lautat lähtevät.

Aiheesta lisää

TripAdvisor esittelee lisää näkemistä ja tekemistä Korfulla

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Miss Hammart /Wikimedia, Peter Forsberg
2017/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti