Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Agios Petros -ranta
Jos Korfulle haluaa perinteiselle rantalomalle, kannattaa sinne matkustaa toukokuun puolivälin tienoilta syyskuun puolivälin tienoille.

Lasten tai nuorten kanssa Korfulla

Korfulle on kannattaa matkustaa vain kesäkuukausien aikana, mutta se on hyvin vilkas paikka heinä- ja elokuussa. Korfulla on mukava lähteä saaren pääkaupunkiin tekemään kunnon ostoksia ja syömään saaren parhaita ruokia, mutta jonkin verran ostospaikkoja ja paljon tasokkaita ravintoloita löytyy kaikilta saaren paikkakunnilta. Korfulla on mukava kävellä, mutta pidempiä matkoja voi siellä siirtyä linja-autolla, taksilla, vuokra-autolla tai muulla vuokrattavalla menopelillä.

Korfun kaupungin keskusta on erinomaista maastoa lapsiperheille, sillä siellä riittää näkemistä ja tekemistä kenelle tahansa, ja siellä on myös hyvää kosmopoliitista tunnelmaa. Jos Korfulle suuntaa perheen kanssa, kannattaa etukäteen tutkia, mitkä rantalomapaikat ovat perheille parhaita ja mitkä niistä ovat bailupaikkoja. Korfulle suuntaavan perheen on myös mahdollista valita itselleen hotelli, joka on heille mahdollisimman mukava ja tarpeet täyttävä.

Parhaat matkustusajat

Jos Korfulle haluaa perinteiselle rantalomalle, kannattaa sinne matkustaa toukokuun puolivälin tienoilta syyskuun puolivälin tienoille. Toukokuun alussa ja syyskuun lopussa palvelut eivät ole enää parhaimmillaan ja säät voivat olla arvaamattomia. Keskikesä eli aika juhannuksen tienoilta elokuun loppuun on hyvin vilkasta ja kallista aikaa matkustaa Korfulle. Tällöin on vähintäänkin välteltävä sellaisia suuria biletyskeskuksia kuten Kavos, Sidari ja Ipsos, eikä Korfun kaupungissakaan ole kuumina ja vilkkaina päivinä kovin mukavaa.

Jos Korfulle haluaa harrastamaan muita kuin vesilajeja, jotka ovat juuri sopivia keskikesän helteille, kuten tennistä, ratsastusta, golfia, patikointia tai pyöräilyä, voi sinne suunnata jo huhtikuussa ja vielä lokakuussakin. Pääsiäinen, joka joinain vuosina on vasta huhtikuun puolivälin tienoilla, on kuitenkin hyvin vilkas ja normaalia kalliimpi ajankohta matkustaa Korfulle. Jos Korfulle suuntaa huhti- tai lokakuussa, on Korfun kaupungissa tällöin huomattavasti enemmän vaihtoehtoja majapaikan suhteen kuin saaren lomapaikoissa.

Muina aikoina Korfulle kannattaa lähteä vain erityistapauksissa. Korfun kaupungissa on aina jonkin verran matkailijoita ja hotellit siellä ovat avoinna ympäri vuoden, mutta saaren lomapaikat ovat täysin kuolleita eikä palveluita juuri ole. Korfu hiljenee lokakuun puolivälin jälkeen melko nopeasti, ja marraskuulta huhtikuun alkupuolelle siellä tapahtuu hyvin vähän eivätkä säät ole kovin hyviä.

Ruokailu

Korfulla on monipuoliset mutta pääosin kreikkalaiset ruoat. Siellä voi syödä monenmoisia ruokia, joihin kuuluu eniten paikallisia ruokia ja lomalaisille maistuvia ruokia, kuten hampurilaisia, pihvejä ja pitsoja. Muita kuin kansainvälisiä ja kreikkalaisia ruokia siellä on tarjolla vähän, mutta italialaisia ruokia on pitsojen ja pastojen johdolla tarjolla kohtalaisen hyvin. Merenelävät ovat liharuokien kanssa suosituimpia ruokia, ja ruokien hinnat ovat melko kohtuullisia, joskin kalliitakin paikkoja tulee vastaan. Korfun kaupungissa hinnat ovat korkeampia kuin muualla saarella, mutta siellä on monipuolisempi valikoima ravintoloita ja tarjolla on parempia ruokia kuin lomapaikoilla.

Hyviä ruokia Korfulla ovat etenkin gyrokset eli paikalliset kebabit. Niitä voi ottaa pienenä pitakebabina, ja niitä on tarjolla myös lautasella tarjottavina annoksina. Grillatut merenelävät ovat nekin täällä suosittuja, ja myös friteerattu mustekala maistuu lapsille ja nuorille hyvin. Tiedoksi myös se, että vaikka suomalaiset koulut ovat pilanneet Korfulta peräisin olevan musakan maineen, on se täällä vähän parempi ja menevämpi annos kuin suomalaisissa kouluissa.

Katso myös Pienen matkaoppaan vinkit Korfun ruokiin ja ravintoloihin

Ostokset

Korfulla parhaat ostokset tehdään sen pääkaupungissa eli Korfussa, ja jos mielii tehdä hyviä ostoksia, kannattaa lähteä sinne ostoksille. On kuitenkin hyvä pitää mielessä se, että iltapäivätauko (mikro ypno, hiljaisimmillaan klo 15–17) tekee Korfun vanhastakaupungista todella kuolleen. Lähes kaikki liikkeet pitävät siellä siestaa iltapäivisin, mutta kaupungin uudella puolella, Saroko-aukion ympäristössä, on enemmän liikkeitä myös iltapäivisin avoinna. Saroko-aukio on Korfun kaupungin lähistöltä kuten Dassiasta tulevien bussien päätepysäkki, ja sen lähistöllä sijaitsee myös pieni tori eli agora [kartalla].

Parhaita ostoksia ovat lähinnä tuotteet, joista lapset ja nuoret eivät ole niin innostuneita, eli käsityöt, koristeet, elintarvikkeet, juomat ja mausteet. Vaatteita on kaupan jonkin verran, ja kaupungin uudella puolella, lähellä Saroko-aukiota sijaitseva Marks&Spencer [kartalla] on iltapäivisinkin avoinna oleva länsimaisen muodin esittelypaikka.

Muualla Korfun saarella on melko vähän kunnollisia ostospaikkoja. Kaikenlaista turisteja kiinnostavaa tietenkin myydään, juomia ja elintarvikkeita saa pienistä kylistäkin ja kaikenlaista lomavaatetta ja rantavaatetta löytyy kaikilta lomapaikoilta.

Katso myös Pienen matkaoppaan vinkit Korfun ostoksiin ja kauppoihin

Liikkuminen paikasta toiseen

Korfun kaupungissa ja lomapaikoilla liikutaan pääasiallisesti kävellen paikasta toiseen. Lomapaikoilta Korfun kaupunkiin voi tulla tiuhaan tahtiin kulkevilla busseilla, mutta muilta kuin aivan Korfun kaupungin läheltä olevilta rantapaikoilta on nykyisin hankala saapua Korfun kaupunkiin. Uusi linja-autoasema sijaitsee melkoisen matkan päässä Korfun kaupungin keskustasta, ja sieltä kannattaa tulla keskustaan taksilla. Taksilla voi siirtyä Korfulla pitkiäkin matkoja, mutta niille tulee sitten hintaa. Esimerkiksi Paleokastrian ja Korfun kaupungin väliseen matkaan kuluu yli 40 euroa.

Korfulla on helppo vuokrata auto, pyörä, mönkijä, moottoripyörä tai skootteri. Myös veneitä siellä on vuokralla, ja siellä voi niin halutessaan liikkua monella eri tavalla ja monessa eri paikassa. Polkupyörällä voi ajella joissain paikoissa, mutta Korfulla on mäkiä, jotka paikoittain tekevät pyörällä liikkumisesta tuskallista.

Korfun kaupungissa välimatkat eivät ole minkään miljoonakaupungin luokkaa, mutta siellä kannattaa tutkia karttaa, jotta löytää lyhyimmät reitit. Kaupunki on sokkeloinen, eikä suunnistaminen siellä noin vain ole aivan yksinkertaista. Korfun kaupungissa voi teoriassa kulkea paikasta toiseen linja-autolla, mutta jos tarvetta kyydille tulee, on ainakin ensi kertaa paikalla olevalle turistille taksi hyvä kyyti.

Korfun kaupungissa varteenotettava tapa nähdä kaikenlaista ja oppia nopeasti kaikenlaista kaupungin keskustasta on nousta kaupunkijunan kyytiin. Se lähtee Spianada-aukion vieressä olevalta Pentofarano-aukiolta [kartalla], joka on kansainvälisen pikaruokaravintolan edessä.

Katso myös Pienen matkaoppaan vinkit liikkumiseen Korfun saarella ja kaupungissa

Perhe M.Theotoki -aukiolla
Vanhankaupungin pääaukio on M. Theotok.

Parhaat alueet lapsiperheille

Korfun kaupungissa parhaat alueet lapsiperheille ovat helposti hahmoteltavissa. Saroko-aukiolla, jonne busseja lähistön lomapaikoilta saapuu, on turisti-info, jolta saa kartan ja kaikenlaista tietoa. Toinen turisti-info löytyy Spianada-aukion laidalla olevan vanhan linnakkeen edustalta.

Jos saapuu Saroko-aukiolle, kannattaa siltä kulkea joko kohti satamaa tai sitten kohti vanhankaupungin pääaukiota, M. Theotokia. Hommaa vaikeuttaa se, että myös satamaan kulkevan tien nimi on Theotoki (mutta I. Theotoki) ja että Saroko-aukiolta voi myös lähteä Marks&Spencerin suuntaan pitkin G.Theotokia. Kadunnimistä ei kuitenkaan kannata sen kummemmin välittää, vaan kannattaa suunnata kohti satamaa tai vanhaakaupunkia. Vanhassakaupungissa on mukava vähän eksyäkin, katsella kauppoja ja mahdollisesti lähteä siirtymään kohti Spianada-aukiota. Sen laidalla on paljon kaikenlaista, aukiolla on hyvää tunnelmaa ja paljon terasseja ja siltä voi sitten suunnistaa kohti satamaa ja uutta linnaketta. Uudelta linnakkeelta, jonne on ilmainen sisäänpääsy, on upeat näkymät merelle ja osiin Korfun kaupunkia.

Vanhan sataman edustalta on mukava kävellä uuden linnakkeen kautta kohti Liston-rakennusta, joka on suuren Spianada-aukion laidalla. Siltä on hyvä siirtyä G. Theotoki -pääkatua pitkin kohti vanhankaupungin uumenia. Tämän kadun varrella ja sivukaduilla on vanhankaupungin parhaat ostospaikat, ja siellä voi tehdä kaikenlaista ruokailusta kahvitteluun ja museossa vierailuun.

Muualla Korfun saarella hyvä paikka perheille on Paleokastritsa, jossa on kaikenlaista näkemistä ja tekemistä ainakin yhden kokonaisen päivän ajaksi. Siellä on erilaisia harrastus- ja ajanvietemahdollisuuksia sukelluksesta veneilyyn, ja siitä kerrotaan tarkemmin sivulla, jolla annetaan vinkkejä parhaista perheille sopivista vierailupaikoista.

Parhaat hotellit lapsiperheille

Korfulla on paljon hotelleja, jotka sopivat hyvin perheille. Korfun kaupungissa ei ole välttämättä parhaita hotelleja perheille, eikä se olekaan hyvä paikka viettää koko lomaa Korfulla. Yksi hotelli, jossa perheet ovat Korfun kaupungissa viihtyneet, on kuitenkin Corfu Palace.

Rantalomapaikkoja, jotka sopivat erityisen hyvin perheille, ovat etenkin Arillas, Barbati, Dassia, Kassiopi, Paleokastritsa ja San Stefano. Jos haluaa vierailla Korfun kaupungissa useamman kerran, kannattaa valita lomapaikka, josta tulee busseja Saroko-aukiolle ja joihin kuuluvat Benitses, Pelekas, Ipsos ja Dassia. Niistä ainakin Ipsos on kovan luokan bailupaikka, eikä se ole hyvä paikka perheille. Perheiden on hyvä vältellä myös etelässä olevaa Kavos-nimistä paikkaa, joka on tunnettu hyvästä yöelämästään. Pohjoisrannikon Sidari on alkukesästä ja alkusyksystä hyvä paikka perheillekin, sillä siellä on paljon kaikenlaista tekemistä, mutta heinä- ja elokuussa se kannattaa kiertää kaukaa.

Monet perheet valitsevat itselleen all inclusive -tyylisen hotellin, jonka hintaan kuuluvat ruoat ja monet palvelut. Tällaisen hotellin valitsevat ovat sitten sen hotellin vankeja, eivätkä he saa minkäänlaista tuntumaa ainakaan Korfun erinomaisiin ruokiin. All inclusive -hotelleissa yöpyvät eivät perinteisesti viitsi syödä muualla kuin hotellissa, he viettävät valtaosan ajasta hotellin ympäristössä ja heidän kokemuksensa Korfusta jää täysin vaillinaiseksi.

Perheille erityisen hyvin soveltuvia hotelleja Korfulla

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti