Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Madrid
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Parque de Atracciones (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Parque de Atracciones -huvipuisto on erinomainen vierailupaikka lapsiperheille, ja sen alueella on kaikenlaisia härveleitä.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille Madridissa

Madridissa on paljon erilaista nähtävää, eikä siellä välttämättä tarvitse erikseen etsiskellä mitään tekemistä. Kaupungin pääaukioilla ja kävelykaduilla tapahtuu paljon, ja kaupunki on monin tavoin värikäs ja mielenkiintoinen. Elämää vietetään pääosin ulkosalla, ja Madridissa on kesät talvet mielenkiintoista vain olla ja ihmetellä.

Jos perhe, jolla on lapsia tai teinejä matkassa mukana, haluaa vierailla jossakin tietyssä perheille soveltuvassa paikassa, on Madridissa eläintarha, akvaariomaailma, huvipuisto ja mielenkiintoinen museo. Madridin suuret museot ovat aina ajankohtaisia vierailupaikkoja, ja perheiden on hyvä myös tutustua museoista kertovaan sivuun.

Eläintarha ja akvaariomaailma

Madridin Casa de Campo -puisto on erinomainen vierailupaikka lapsiperheille, ja sen lukuisten nähtävyyksien ja harrastusmahdollisuuksien ansiosta siellä voi perhe viettää kokonaisen päivän ellei kaksikin.

Yksi puiston kohokohdista lapsiperheiden keskuudessa on eläintarha [kartalla] ja sen yhteydessä oleva akvaariomaailma. On hyvä pitää mielessä, että Parques de Attraciones -huvipuisto sijaitsee eläintarhan ja akvaarion lähistöllä.

Eläintarhassa on yli 2000 eri eläinlajia, joiden joukossa on kaikenlaisia gorilloista tappavan myrkyllisiin käärmeisiin ja ärjyviin leijoniin. Alueella on lapsille oma eläintarha, ja akvaarion puolella on haita ja delfiinejä. Alueen nykyinen suuri vetonaula on pandakarhu, joka onkin ensimmäinen espanjalaisessa eläintarhassa syntynyt panda.

7–64-vuotiaiden normaali lippu maksaa 18 euroa, jos sen varaa verkkosivujen kautta etukäteen mutta 24 euroa, jos lipun ostaa paikan päältä. 3–7-vuotiaat saavat pienen alennuksen, alle 3-vuotiaat lasketaan ilmaiseksi sisään ja on olemassa perhelippuja ja muitakin lippuja. Eläintarha on avoinna, ja hyviä ajankohtia vierailla ovat erilaiset eläinten ruokkimisajat ja esitykset, jotka on mainittu verkkosivuilla. Paikalle pääsee metrolinjoilla 5 ja 10 (asema: Casa de Campo Station).

Parque de Atracciones

Madridin ympäri vuoden avoimena pysyttelevä Parque de Atracciones -huvipuisto [kartalla] on erinomainen vierailupaikka lapsiperheille. Sen alueella on kaikenlaisia härveleitä sekä tietenkin myös El Viejo Caserón eli kummitustalo. Huvipuisto sijaitsee suuren Casa de Campon alueella, ja sinne pääsee metrolinjoilla 5 ja 10, kuten myös bussilinjalla 33, ja pysäkki on Casa de Campo Station.

Alueelle on erilaisia lippuja, jotka maksavat verkkosivujen kautta tilattuna noin 20 euroa sekä lapsilta että aikuisilta mutta monet liput maksavat paikan päällä ostettuina enemmän. Alle 100 senttiä pitkät pääsevät huvipuistoon ilmaiseksi sisään, ja lippuja on helppo ostaa verkkosivujen kautta vaikka ei niin kieliä osaisikaan.

Huvipuisto on avoinna talvikautena (loka-maaliskuu) vain viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 12–19, mutta kesäkauden aikana se on avoinna klo 12 alkaen klo 21 ja jopa 24 asti.

Museo del Ferrocarril

Yksi lapsiperheiden suosikkeja Madridissa on Museo del Ferrocarril [kartalla]. Tämä rautatiemuseo esittelee Espanjan rautateillä entisaikaan liikkuneita vetureita, junavaunuja ja kaikenlaista muuta asiaan liittyvää. Perheen pienimmät ovat erityisen kiinnostuneita pienoisjunaradoista ja erilaisista junien pienoismalleista. Täältä voi myös kulkea keväällä ja syksyllä viikonloppuisin Aranjueziin "mansikkajunalla", joka on vanhanaikainen, vuodelta 1851 peräisin oleva juna.

Tällä entisellä rautatieasemalla on hyvä kafeteria, ja täällä ollessa on hyvä tietää myös se, että asemaa käytettiin 1960-luvun puolivälissä David Leanin spektaakkelimaisen Tohtori Živago -elokuvan kulissina.

Museoon on ma–pe 6 euron pääsymaksu aikuisilta ja viikonloppuisin se on 3 euroa. On olemassa myös huokeahintainen perhelippu, ja alle 4-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Museo avoinna talvikaudella ti–pe klo 9.30–15.00 ja la–su klo 10–15 ja kesäkaudella ti–su klo 10–15. Paikalle pääsee metrolinjalla L3 kulkemalla Delicias-metroasemalle.

Lisää asiaa Madridiin suuntaaville perheille:

Family Globetrotters esittelee vierailupaikkoja perheille.

TimeOut esittelee Madridia perheille.

Teksti: Peter Forsberg
2018/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti