Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hevonen ja kärryt
Hevoskärryajelu pitkin Sevillan katuja on monen lapsen ja vanhempienkin mieleen.

Nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille

Tällä sivulla esitellään muutama hyvä vierailukohde perheille, joilla on kaikenikäisiä lapsia ja nuoria. Sevillassa on monia hyviä vierailupaikkoja eri-ikäisille lapsille ja nuorille, ja esimerkiksi sen huvipuisto on parhaimmillaan yli 10-vuotiaitten lasten kanssa. Sevillan lähes kaikki suurimmat nähtävyydet ovat hyviä myös lasten ja nuorten kanssa, ja perheen jälkikasvu viihtyy hyvin niin lyhyen kuin pitkänkin loman kaupungin keskustassa.

Perheiden suosikkeihin kuuluvat Sevillassa aivan sen ytimessä olevat nähtävyydet, tietenkin näyttävän La Giraldan johdolla, ja pelkästään kuuluisimpia nähtävyyksiäkin voisi tarkastella pitkiä aikoja. Läheinen Plaza de España -aukio vieressä olevine puistoalueineen on ydinkeskustan veroinen vierailupaikka perheille, joilla on minkäikäisiä lapsia tai nuoria tahansa. Hivenen keskustan ulkopuolella sijaitseva huvipuisto on kaupungin ykköskohde perheille, mutta se on avoinna vain kesäisin.

Kannattavaa on myös tutustua Sevillan-oppaan sivuun ”Lasten kanssa Sevillassa”, jossa on tietoa parhaista matkustusajoista, ajanvietemahdollisuuksista, ruokailusta ja muusta oleellisesta.

La Giralda -torni

Sevillaan suuntautuvalla lomalla huomio kannattaa ensimmäiseksi kiinnittää aivan kaupungin ydinkeskustaan, jossa sijaitsevat sen merkittävimmät nähtävyydet. Tämä alue on hyvä koluta koko perheen voimalla kunnolla läpi, sillä nähtävyyksien lisäksi ydinkeskustassa ja aivan sen liepeillä on kaikenlaista muutakin, kuten puistoalueita, kaupungin parhaita ostoskatuja ja valtava määrä mitä erilaisimpia ruokapaikkoja.

La Giralda -torni [kartalla] ja sen vieressä oleva tuomiokirkko muodostavat Sevillan pääasiallisen nähtävyysryppään yhdessä Real Alcázar -palatsin kanssa. 20 kerrosta korkea La Giralda on Sevillan näkyvin rakennus, ja sinne ylös kiipeäminen on Sevillaan suuntautuvan matkan kohokohtia. Näkymät tornin huipulta ovat ainutlaatuiset, mutta sinne on paras kiivetä aamupäivällä, sillä iltapäivisin rampit menevät helposti tukkoon. Iltapäivällä myös lämpötila on ympäri vuoden turhan kuuma tällaiselle sadan metrin korkeuteen suuntautuvalle retkelle, ja iltapäivisin torniin on myös melkoisia jonoja. Muun lisäksi on hyvä olla tietoinen siitä, että viikonloput ovat viikkoja huomattavasti vilkkaampia ajankohtia tutustua paitsi torniin myös muuhun ydinkeskustan tarjontaan.

Torni on avoinna ma klo 11–15.30, ti–la klo 11–17 ja su klo 14.30–18.00. Sinne mennään yhteislipulla, joka oikeuttaa myös tuomiokirkon sisäosien näkemiseen, ja se maksaa 9 euroa kaikilta yli 14-vuotiailta.

Aikaa kannattaa viettää myös La Giraldan alapuolella olevilla aukioilla ja kaduilla, joilla käy jatkuva vilske ja joita elävöittävät kymmenet hevosrattaat. Niillä ajelu on yksi perheiden suosimista tavoista nähdä kaupunkia, ja hevoskärryillä onkin yleistä kierrellä juuri tämän alueen ja Plaza de España -aukion välimaastossa, jolla valtaosa kaupungin merkittävimmästä nähtävästä sijaitsee.

Isla Mágica

Isla de la Cartuja -saaren Isla Mágica -huvittelualue [kartalla] on kesäajan ykköskohde perheille, joilla on 10-vuotiaita tai sitä vanhempia lapsia. Tämä huvipuiston kaltainen teemapuisto on täydessä vauhdissa toukokuun alusta elokuun loppuun. Huhtikuussa kausi alkaa kuun jälkipuoliskon viikonloppuina, päivittäin huvipuisto on avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun ja lokakuussa se on avoinna vain viikonloppuisin. Huvipuisto on sijoitettu alueelle, joka toimi Expo 1992 -maailmannäyttelyn pitopaikkana, ja sinne on vähän pitkä matka kävellä kesän kuumina päivinä. Paikalle onkin paras tulla taksilla tai busseilla C1 ja C2 keskustasta.

Sevillan kulta-aikoja oli 1500-luku, ja puistoalue onkin teemaltaan tätä ajanjaksoa mukaileva. Huvipuisto on jaettu seitsemään eri osaan, joiden joukossa on Amazonia-viidakkoalue ja merirosvojen asuttama luola. Eri alueilla on erilaisia laitteita, kesyistä karuselleista hurjiin vuoristoratoihin, ja yksi tärkeä osa koko komeutta on Aqua Mágica -vesipuisto, jota varten on hyvä olla uima-asut mukana. Eri alueilla on myös erilaisia esityksiä, ja täällä voi esimerkiksi seurata paroni Münchhausenin vaiheita, sirkusesityksiä ja ilotulituksia. Kullakin teema-alueella on ravintoloita, joista saa kaikenlaisia ruokia, ja täällä on myös jonkin verran pelihalleja ja kauppoja.

Huvipuiston liput maksavat noin 30 euroa aikuisilta koko päivältä. Edullisinta tänne on tulla illalla, iltapäivällä on kalliimpaa ja ryhmät saavat alennuksia. Lapset, joiksi katsotaan 4–12-vuotiaat saavat lippunsa iltaa lukuun ottamatta aikuisia edullisemmin. Vesipuistoon on erillinen pääsymaksu, 7 euroa kaikilta, ja sinne menevät ovat yleensä vain siellä. Isla Mágica on avoinna vähän eri tavoin eri kuukausina, mutta aina se avautuu klo 11 paitsi kauden päättävänä halloweenina, jolloin se on avoinna klo 18–24. Klo 11 tänne saapuvat joutuvat ostamaan koko päivän lipun, mutta klo 15–17 alkaa iltapäivä, jolloin lipun saa vähän edullisemmin ja joinain vuodenaikoina klo 20–20.30 alkaa ilta, jolloin lipun saa 11 eurolla. Huvipuisto suljetaan valtaosan ajasta klo 23–24, mutta keväällä ja syksyllä se menee kiinni jo klo 19–21.

Plaza de Espana
Plaza de Españalla lapset ja aikuisetkin innostuvat melkoisesti paitsi suuresta kompleksista myös vesiväylistä, joilla voi soudella, hienosti koristelluista yksityiskohdista ja kaikenlaisesta yleisestä hyörinästä.

Plaza de España

Vuoden 1929 maailmannäyttelyyn valmistunut Plaza de España [kartalla] on monumentaalisen vaikuttava nähtävyys, joka on erityisen hyvä vierailupaikka lapsiperheille. Paljon nähneetkin hämmästyvät aukiolle ensi kertaa astellessaan, sillä rakennus ja kanavat muodostavat ikimuistoiset puitteet lomapäivälle. Lapset ja aikuisetkin innostuvat melkoisesti paitsi suuresta kompleksista myös vesiväylistä, joilla voi soudella, hienosti koristelluista yksityiskohdista ja kaikenlaisesta yleisestä hyörinästä ja ohjelmasta, johon kuuluu musiikkia, hevoskärryjä ja cyclotour-pyöräajeluita.

Ympäröivä Parque de María Luisa -puisto on ympäri vuoden päivisin mukava vierailupaikka, ja keskipäivän helteillä siellä on vilvoittava kävellä. Siellä on mukava kävellä ja katsella hienoja patsaita ja kukka-asetelmia, ja ehdottomasti askeleet kannattaa suunnata kohti Plaza América -aukiota [kartalla]. Täällä on erityisen paljon kasvillisuutta, kaksi museota ja vähemmän turisteja kuin monessa muussa puiston osassa. Lisäksi tästä on lyhyt matka maailmanpyörälle ja akvaariomaailmalle [kartalla], jotka ovat Sevillan uusia vetonauloja perheille.

Akvaariomaailma ja maailmanpyörä

Parque de María Luisa [kartalla] on erinomainen vierailupaikka lapsiperheille ympäri vuoden, sillä sen alueella pääsee nopeasti pois kuumilta pölyisiltä kaduilta ja sen alueella on kaikenlaista mielenkiintoista. Sen uusimmat vetonaulat ovat kaikenlaisten perheiden mieleen, sillä nykyisin siellä on akvaariomaailma

Acuario de Sevilla, jonka verkkosivut ovat vain espanjankieliset, on erinomainen paikka katsella 35 akvaariossa olevia kaloja ja mereneläviä. Niitä on yli 400 lajia, ja ne elelevät erilaisissa ympäristöissä, joita eri vesitankkeihin on luotu. Sen suurin akvaario on valtamerta jäljittelevä Ocenarium, joka on 9 metriä korkea ja jossa on pari miljoonaa litraa vettä. Akvaariomaailmassa on paljon kaikkea sellaista, mistä vedenalaisesta elämästä kiinnostunut pitää, ja täällä voi viettää puolikin päivää.

Akvaariomaailma on avoinna eri vuodenaikoihin vähän eri tavoin. Marraskuun alusta huhtikuun loppuun se on avoinna ma–to klo 10–19 ja la–su klo 10–20. Kesällä se on avoinna ma–to klo 10–20, pe ja su klo 10–21 ja la klo 10–22. Alle 4-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään, 4–14-vuotiaat maksavat 10 euroa ja tätä vanhemmat eli aikuiset 15 euroa.

Youtubesta voi katsoa akvaariomaailmassa kuvatun videon.

Lisätietoa

Travel for Kids -sivut esittelevät Sevillaa koko perheen lomakohteena.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti