Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Marmaris
Marmaris
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Ilmoitus
Kaunis sää Icmelerissä lähellä Marmarista
Toukokuun alusta lokakuun puoliväliin on lämmintä ja vähäsateista, ja yleensä päivälämpötilat ovat helteen puolella eikä öisinkään ole paljon alle 20 asteen.

Marmariksen sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Marmariksessa nyt

Sääennuste

BBC:n Marmariksen sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto ja parhaat matkustusajat

Marmariksessa on hyvät ilmat, niin että kesät ovat pitkiä ja kuumia, talvet leutoja ja lyhyitä. Matkustusaika on toukokuun alkupuolelta lokakuun loppupuolelle, ja kaikkein vilkkainta Marmariksessa on heinä- ja elokuussa.

Marmariksen kesä- ja matkustuskausi lähtee liikkeelle toukokuun alussa. Toukokuu on meressä uimisen ja lämpimien öiden suhteen epävarma kuukausi, mutta viimeistään kesäkuun alkuun mennessä arimmatkin voivat uida yli 20 asteen vedessä ja illat ovat tarpeeksi lämpimiä terassilla istumiselle sortseissa. Toukokuun alusta lokakuun puoliväliin on lämmintä ja vähäsateista, ja yleensä päivälämpötilat ovat helteen puolella eikä öisinkään ole paljon alle 20 asteen. Pilviä on niitäkin vähän, ja etenkin kesäkuun alusta syyskuun loppuun aurinko paistaa lähes takuuvarmasti kirkkaalta taivaalta.

Varsin kuumaa ja kiireistä Marmariksessa on heinä-elokuussa, ja etenkin heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin on luvassa railakasta juhlimista ja erittäin kuumia ilmoja. Sitä parempia matkustusaikoja ovat touko-kesäkuu ja syys-lokakuu, joista toukokuun alku voi olla epävarma rantakelien suhteen ja jolloin lokakuun puolivälistä lähtien ilmat viilenevät jonkin verran ja talven sateet pikkuhiljaa alkavat.

Talvikausi alkaa marraskuussa, joka voi olla hyvinkin lämmin kuukausi mutta jolloin sateet viimeistään alkavat. Sateet jatkuvat aina maaliskuulle, ja tänä aikana päivälämpötilat ovat yleensä 10–15 asteessa, öisin lämpötila laskee harvoin alle 5 asteen.

Vilkkain aika matkustaa Marmarikselle on kesäkuun alusta elokuun loppuun, ja näiden kuukausien ulkopuolella siellä on huomattavasti väljempää lomailla. Hinnat ovat nekin alhaisempia vilkkaimman matkustusajan ulkopuolella, ja heinä- ja elokuu ovat kalleimpia matkustusaikoja. Marmarikseen ei juuri tehdä matkoja marraskuun alusta huhtikuun loppuun, mutta siellä on jonkin verran hotelleja avoinna ja paljon ravintoloitakin auki läpi talvikauden.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti