Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Marmaris
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli pääaukion lähellä
Marmariksessa on kätevää yöpyä Uzunyal-rannalle, joko basaarin ja pääaukion vieressä tai Içmelerin rantakohteessa keskustan ulkopuolella.

Minkälainen hotelli Marmariksessa kannattaa valita ja miltä alueelta

Marmaris ja sen vieressä oleva Içlemer ovat suurelta osin pakettimatkakohteita, joihin lähdetään matkatoimiston järjestämälle viikon matkalle. Jos alueelle lähtee järjestetylle matkalle, kannattaa hotelli valita läheltä rantaa ja hyvien liikenneyhteyksien varrelta, mutta Marmariksen seudulla on myös lomakeskuksia, joista poistuminen on hankalaa ja joissa tulee vietettyä lähes koko loma.

Omatoimimatkalle lähtevällä on enemmän joustoa matkassa mukana, ja näin voi valita hotellin suuremmasta valikoimasta ja voi myös halutessaan yöpyä kahdessa tai useammassakin hotellissa, joita voi olla paitsi Marmariksessa ja sen ympäristössä myös muualla Turkissa Kreikan Rodoksella, jonne on helpompi Suomesta lentää kuin Turkin puolelle rannikon tätä osaa.

Hotellia varatessa kannattaa kiinnittää huomiota sijaintiin ja kulkuyhteyksiin, ja jos matka ajoittuu alku- tai loppukauteen, on uima-allas erityisen kätevä, joskin sellainen on kätevä myös kesähelteillä.

Parhaat tienoot majapaikalle Marmariksessa ja sen lähiympäristössä

Marmariksessa on kätevää yöpyä rannalle nimeltään Uzunyali plaji eli pitkä ranta (Long Beach). Ranta on pitkä, ja näin sen varrelle majoittuva voi olla basaarin ja pääaukion lähellä tai kilometrien päässä niistä. Hotelleita on tällä alueella laajalla alueella mutta kuitenkin niin, että valtaosa hotelleista ja muista majapaikoista on lähellä rantaa. Marmariksessa on paljon hotelleja, mutta kannattaa varmistaa, että niiltä ei ole turhan pitkä matka rannalle.

Perheille ja rauhaa hakeville Içmeler, Turunç ja muut lähistön rantapaikat ovat hyviä paikkoja hotellille, mutta niistä on sitten matkaa Marmariksen keskustaan.

Uzunyal-ranta

Marmariksen monet matkatoimistojen käyttämät hotellit sijaitsevat pitkän rannanUzunyal (Uzunyal) [kartalla] lähellä, ja tällä pätkällä ja sen lähistöllä on satoja eri hotelleja. Vaikka tämä on terassien täyttämää aluetta, jolla on paljon illanviettomahdollisuuksia, laitetaan terassit kiinni joka ilta puoleenyöhön mennessä, ja täällä voi ainakin sen jälkeen nukkua rauhassa. Jos mielii harrastaa ranta-aktiviteetteja ja istua iltaa hotellin lähellä, on tämä kaupungin paras paikka hotellille.

Hyviä hotelleja tällä alueella ovat esimerkiksi Elegance International Hotels ja Park Mar Apart.

Basaarin ja pääaukion tienoot

Toinen alue, jolla jotkut voivat mielellään yöpyä, on lähellä pääaukiotapääaukiota (Mayıs Gençlik Medyanı) [kartalla]. Basaarin ja pääaukion lähelle majoittuvilla on paremmat kulkuyhteydet muualle kuin niillä, joiden hotelli on pidemmän matkan päässä satamasta ja basaarista.

Esimerkiksi Otel Dost on hotelli, joka on pitkän rannan lähellä mutta jolta on vain puolen kilometrin matka basaarille, ja myös Rosy Apart Hotel on lyhyen matkan päässä sekä rannalta että pääaukiolta.

Kaikkia Marmariksen majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Hotelli Icmelerissä
Içmeler sopii perheille ja rauhaa hakeville. Siellä on hyviä rantoja, hyvät palvelut ja monta kertaa tunnissa kuljetuksia Marmariksen keskustaan.

Içmeler

Jos haluaa mieluummin yöpyä keskustan ulkopuolella, on Içmeler siihen paras paikka. Täällä on hyviä rantoja, hyvät palvelut ja monta kertaa tunnissa kuljetuksia Marmariksen keskustaan, jonne on alle 10 kilometrin matka.

Içmelerissä sijaitseva hyvä hotelli on esimerkiksi Hotel Aqua.

Kaikkia Içlemerin majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Turunç ja muut rantapaikat

Hotelleja on myös muualla, kuten Turunçissa, mutta sieltä on yli 20 kilometrin matka Marmarikseen ja harva viitsii lähteä sieltä käymään Marmariksen keskustassa kuin kerran pari loman aikana. Myös muut rantapaikat Marmariksen lähellä ovat vaihtoehtoja ja soveltuvat etenkin perheille ja rauhaa haluaville, ja niihin kuuluvat Armutalan, Akyaka ja Bozburun.

Yksi mahdollinen hotelli rantapaikoilla on Turunçissa sijaitseva Viverde Hotel Loryma.

Kaikkia Turunçin majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Marmariksessa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Marmariksessa

Elegance Hotels International

(Siteler Mah, 209. Sok)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä kahta vesipuistoa ja pitkää rantaa sijaitseva hotelli, jonka pari sataa huonetta on ilmastoitu ja jolla on 5 tähteä. Hotellissa on useita ravintoloita, ja aivan hotellin lähistöllä on paljon erilaisia ravintoloita, kauppoja ja palveluita. Basaarille, risteilyille ja pääaukiolle on 15–20 minuutin kävelymatka, mutta matkan voi helposti tehdä hotellin ohi kulkevilla minibusseilla.

Hotel Aqua

(Sahli Sokak 27)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Içmelerin rannalla sijaitseva korkeatasoinen viiden tähden hotelli, jossa on kaikki mahdolliset palvelut ja joka sopii majapaikaksi kenelle tahansa. Tämä on täysihoitohotelli, jossa kaikki juomat ja ateriat sisältyvät hintaan, joten täällä yöpyvät eivät tule viettämään aikaa Marmariksen baareissa ja ravintoloissa.

Otel Dost

(Mustafa Muglali Caddesi 74)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen kahden tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä rantaa mutta myös keskusaukiota, satamaa ja basaaria. Hotelli on pieni ja kodikas, huoneita on vain 19, ne ovat ilmastoituja ja aamiainen kuuluu hintaan. Hotellissa on myös puutarha ja uima-allas. Hyvä valinta pariskunnille, jotka haluavat olla rauhallisella mutta keskeisellä paikalla.

Park Mar Apart

(Cildir Mah 142 Sokak 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä rantaa mutta jolta ei ole turhan pitkä kävelymatka basaarille ja satamaan. Tämä on huoneistohotelli, jonka huoneissa on keittomahdollisuus ja sohvat.

Rosy Apart Hotel

(Kemeralti mah 111 Sokak 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä sekä rantaa että pääaukiota. Huoneita on 70, ne ovat ilmastoituja, niissä on parveke ja hotellissa on uima-allas. Tämä on huoneistohotelli, jonka huoneissa on keittonurkkaus, ja hotellissa on myös ravintola ja baari.

Viverde Hotel Loryma

(Kaygiseki Caddesi 92. Sokak 1–15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Turunçissa sijaitseva neljän tähden kylpylähotelli, jolta on kävelymatka rannalle ja hienot näkymät. Tämä on erittäin hyvin varusteltu huoneistohotelli, jonka huoneissa on ilmastointi, keittiö ja parveke.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti