Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Antal
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Antalyan vanhassakaupungissa
Tunnelmallisin alue majapaikalle on vanhakaupunki eli Kaleiçi. Jos mielii vanhaankaupunkiin, kannattaa katsella että majapaikka ei ole aivan kaikkein suosituimpien baarikatujen varrella.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Antalyassa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Antalyan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Antalyassa on valtava määrä hotelleja, ja sieltä löytyy aina jonkinlainen huone. Jos haluaa saada hinta-laatusuhteeltaan hyvän huoneen tai huoneiston, kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Liian edullisiin hotelleihin, joita on etenkin keskustan uusissa kortteleissa, melko lähellä MarkAntalya-ostoskeskusta, kannattaa suhtautua varauksella.

Edullisimmillaan huoneen voi saada hyvinkin halvalla, 20–30 liiralla, mutta tällaiset huoneet ovat pieniä, puutteelliset kylpyhuoneet ovat käytävällä eikä halvoissa hotelleissa ole ilmastointia. Jos haluaa yöpyä edullisesti, kannattaa katsella huoneita, joiden hinta on vähintään 50–70 liiraa. Paikallisten hotellien hinnat riippuvat täysin liiran arvosta, mutta kansainväliset hotellit, joita on ympäri kaupungin, hinnoittelevat huoneensa euroissa. Niinpä yöpymällä paikallisessa pikkuhotellissa tai majatalossa voi säästää yöpymiskuluissa. Hienoissa hotelleissa ja vanhankaupungin pääpaikoilla olevissa hotelleissa on hintavaa, ja myös Konyaalti- ja Lara-rantojen hotellit ovat melko hintavia.

Jos Antalyaan saapuu huhti–toukokuussa tai syys-lokakuussa, voi varauksen tehdä vasta pari kolme viikkoa ennen matkaa. Loma-ajat kuitenkin tukkivat Antalyaakin, ja pääsiäisenä, heinä-elokuussa ja lokakuun kahden viimeisen viikon aikana varaus kannattaa tehdä ainakin kuukausi etukäteen.

Majoituksen löytäminen Antalyasta

Antalyassa on kaikenlaisia majapaikkoja. Siellä on edullisia hosteleita, asuntoja ja vaatimattomia, lähinnä turkkilaisten käyttämiä hotelleja, joissa tosin on aina ulkomaalaisiakin. Antalyassa on kaikenlaisia hotelleja, ja monet kaikkein hienoimmat hotellit sijaitsevat Lara-rannan tuntumassa. Sieltä on matkaa Antalyaan, ja sinne majoittuva ei pääse tutustumaan Antalyaan läheskään yhtä hyvin kuin ytimeen tai sen viereen majoittuva.

Parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Kaikkein tunnelmallisin alue majapaikalle on vanhakaupunki eli Kaleiçi, ja siellä on lähinnä pieniä hotelleja ja hosteleita. Yhtä hyvä alue majapaikalle on vanhankaupungin vieressä oleva alue, ja jos majoittuu muutaman korttelin päähän vanhastakaupungista, pystyy vanhaankaupunkiin tutustumaan yhtä hyvin kuin siinä tapauksessa, että majapaikka on vanhassakaupungissa.

Kävelijöitä vanhassakaupungissa
Vaikka osiin vanhastakaupungista pääsee taksilla, pääasiallisesti siellä liikutaan apostolinkyydillä ja sinne majoittuva kävelee loman aikana melkoisesti.

Muuallakin on hotelleja, mutta niille, jotka haluavat nimenomaan tutustua Antalyan mielenkiintoiseen keskustaan, suositellaan yöpymistä siellä. Siirtyminen ytimeen saattaa joistain paikoista olla hankalaa. Jos majoittuu muualle kaupunkiin, kannattaa katsoa hotelli, joka on raitiovaunujen reittien varrella.

Vanhakaupunki (Kaleiçi)

Vanhakaupunki on tietenkin tunnelmallisin ja hienoimmalta vaikuttava paikka majapaikalle, mutta käytännössä näin ei ole. Alue on vilkkaisiin aikoihin ja koko kesäkauden viikonloput tukossa ja äänekäs, sillä se on kaupungin ensisijainen juhlimispaikka. Jos mielii vanhaankaupunkiin, kannattaa katsella mitä asiakkaat ovat melutasosta sanoneet ja että majapaikka ei ole aivan kaikkein suosituimpien baarikatujen varrella.

Vanhankaupungin toinen huono puoli on se, että monet majapaikat ovat mukavalla paikalla mutta kävelymatkaa muualle tulee paljon. Vaikka osiin vanhastakaupungista pääsee taksilla, pääasiallisesti siellä liikutaan apostolinkyydillä ja sinne majoittuva kävelee loman aikana melkoisesti. Alueen parhaita puolia ovat erinomaiset baarit, alueen autottomuus, alueen rauhallisuus iltaisin muulloin kuin kaikkein vilkkaimpina aikoina ja palvelut, joita on teehuoneista muutamaan valintamyymälään.

Hyviä majapaikkoja vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi uima-altaalla varustettu, mahdollisimman kätevällä paikalla oleva Tuvana Hotel, vain aikuisille tarkoitettu Eski Masal Hotel, toisella vanhankaupungin pääkadulla oleva Mia Boutique Hotel, lähellä satamaa sijaitseva Tekeli Konaklari ja samoilla tienoilla sijaitseva Sultan Pension.

Muratpasa
Kaupunginosassa nimeltään Muratpaşa ei ole kannattavaa lähteä turhan pitkälle bulevardista, jonka nimi on Adnan Menderes Bulvarı.

Vanhankaupungin lähellä olevat alueet: Muratpaşa

Vanhankaupungin muurien toisella puolella on melkoinen määrä erilaisia majapaikkoja, ja hinnat ovat yleensä edullisempia ja meteliä on vilkkaina matkustusaikoina vähemmän kuin vanhassakaupungissa. Kaupunginosa nimeltään Muratpaşa on laaja, eikä ole kannattavaa lähteä turhan pitkälle bulevardista, jonka nimi on Adnan Menderes Bulvarı. Se kulkee MarkAntalya-ostoskeskuksen vierestä, ja siitä kannattaa majoittua korkeintaan kolmen neljän korttelin päähän, jos mielii kävellä vanhaankaupunkiin.

Alueet tämän bulevardin toisella puolella ovat varsin mielenkiintoisia, etenkin kadulla, jota pitkin raitiovaunut kulkevat, mutta alueella on paljon halpoja ja todella heikkotasoisia hotelleja. Ostoskeskuksen liepeet ovat nekin parasta Antalyan uutta osaa, ja sen lähellä yönsä viettävä on eräillä parhailla alueilla, joilla voi tehdä kaikkea mahdollista ja myös tutustua paikalliseen elämänmenoon.

Alueella on huomattava määrä huonoja hotelleja, jotka näyttävät kuvissa aika hyviltä ja joiden arvosanat eivät ole kovin huonoja. Hyvästä sijainnistaan huolimatta esimerkiksi Ersoy Aga Otel on tällainen hotelli.

Varteenotettavia majapaikkoja, jotka ovat keskustan uusissa osissa, ovat esimerkiksi tyylikäs, aivan vanhankaupungin vieressä sijaitseva Arkk Homes, suuri ja aivan vanhankaupungin lähellä sijaitseva Best Western Plus Khan Hotel, sen lähellä sijaitseva huokeahintainen Gvar Apart Hotel ja MarkAntalyan ja raitiovaunupysäkin vieressä sijaitseva hinta-laatusuhteeltaan lyömätön Kivrak Hotel.

Lara

Rannoista Lara [kartalla] on melko kaukana, ja siellä on paljon hienoja hotelleja. Sieltä kuitenkin on matkaa keskustaan, ja se soveltuu parhaiten majapaikaksi niille, jotka haluavat vain viettää aikaansa rannalla ja hotellilla.

Hotelli Lara-rannan lähellä
Rannoista Lara on melko kaukana, ja siellä on paljon hienoja hotelleja. Se soveltuu parhaiten niille, jotka haluavat vain viettää aikaansa rannalla ja hotellilla.

Laran hotellit ovat hienoja ja kalliita, ja ne ovat niin hyvin varusteltuja, että niistä ei välttämättä tarvitse loman aikana edes poistua. Jos haluaa katsoa jotakin vähän normaalista poikkeavaa, eli edullista huoneistohotellia, on Lara Beach Homes yksi mahdollisuus.

Konyaalti

Konyaalti [kartalla] sijaitsee jonkin matkan päässä ytimestä, kokenut kävelijä voi matkan kulkea apostolinkyydilläkin, mutta matkan voi nopeasti ja edullisesti tehdä myös raitiovaunulla tai minibussilla (dolmuş). Ranta ei kuitenkaan ole mikään kaikkein paras, ja se on vähän tylsä ja ärsyttävä paikka. Sen lähistöllä on muutama huonoksi arvioitu hotelli, ja oikeastaan ainoa järkevä paikka viettää rannan lähistöllä yönsä on Rixos Downtown Antalya.

Hostelit ja pensionaatit

Antalyaan on viime vuosina ilmaantunut hosteleita, jotka ovat lähinnä nuorten suosiossa mutta joissa on myös muita matkailijoita ja perheitä. Niissä on eniten yhteismajoitushuoneita, mutta monissa hosteleissa on myös yhden- tai kahden hengen huoneita ja joissain perhehuoneita.

Antalyassa kuten muuallakin on myös pensionaatteja (Pansion tai Pansiyon), joissa on sekä yhteismajoitushuoneita että yksityishuoneita.

Hosteleita ja pensionaatteja voi katsella Booking.comista, mutta enemmän niitä on Hostels.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Antalyassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Antalyassa

Järkevintä ainakin lyhyellä lomalla on majoittua vanhankaupungin ja keskustan uusien osien välimaastoon, jolloin kaikkialle on lyhyt kävelymatka. Pitkällä matkalla voi hyvin yöpyä vanhankaupungin syövereissä, tai jossakin muualla kuin aivan ytimessä.

Vanhankaupungin hotellit

Eski Masal Hotel

(Barbaros Mah. Mescit sok 25/1)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Aikuisille tarkoitettu vanhankaupungissa sijaitseva hotelli, johon eivät alle 12-vuotiaat pääse ja jossa lasten kitinä ei pilaa lomaa. Erinomaisesti varusteltu hotelli, jolla on oma uima-allas ja mitä erilaisimpia huoneita. Sijainti lähellä Hadrianiuksen porttia on erinomainen, ja kaikki palvelut ravintoloista kauppoihin ovat aivan hotellin vieressä.

Mia Boutique Hotel

(Pasa Cami Sok 25 – 40)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Yhdellä vanhankaupungin pääkaduista sijaitseva, Ottomaanien imperiumin aikaisessa talossa oleva pienehkö majapaikka, josta on paljon pidetty. Matkaa keskustan uudelle puolelle on vähän, ja hotellin lähellä ovat kaikki mahdolliset palvelut. Tämä on hyvä majapaikka niille, jotka haluavat viettää iltaa vanhassakaupungissa, mutta se soveltuu myös rauhallisen koti-illan ystäville.

Sultan Pension

(Selkup Mah Mektep sok 3)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Lähellä vanhankaupungin satamaa ja keskustan uuden puolen aloittavaa kellotornia sijaitseva kohtuuhintainen ”pansiyon” eli pensionaatti, jossa ei ole paljon asiakkaita ja jossa loma sujuu rauhallisesti. Sisustustyyli noudattelee perinteistä paikallista sisustustyyliä, ilmastointi on ja aamiaiseksi tarjotaan perinteinen turkkilainen aamupala.

Tekeli Konaklari

(Dizdar Hasan Sokak Kaleici)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Perinteisissä ottomaanien aikaisessa taloissa sijaitseva pidetty hotelli, jossa on uima-allas ja jolta on lyhyt matka sekä satamaan että kellotornille. Kaikki palvelut ovat lähellä, ja keskustan uudelle puolelle on vain pari sataa metriä. Tämä on hyvä majapaikka niille, jotka haluavat päästä autenttisiin turkkilaisiin tunnelmiin ja jotka haluavat myös maistella tyypillisiä perinteisiä ruokia.

Tuvana Hotel

(Tuzcular Mah.Karanlik Sokak 18)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Tasokas, tyylikäs vanhankaupungin syövereissä sijaitseva hotelli, jossa on uima-allas ja jossa huoneet ovat perinteisissä ottomaanien aikaisissa taloissa. Hotellissa on tasokas ravintola ja hyvä varustelutaso, mutta sen lähellä ovat kaupungin parhaat ravintola- ja illanviettokadut. Majapaikka sijaitsee lähellä satamaa, ja se on myös hyvin lähellä kellotornia ja keskustan uutta puolta.

Muualla sijaitsevat hotellit:

Arkk Homes

(HASIM ISCAN MAH 1293 SK 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Keskustan uudella puolella mutta aivan Hadrianiuksen portin vieressä sijaitseva huoneistohotelli, jossa on huoneistoja 2–5 hengelle. Huoneistot ovat tyylikkäitä ja tilavia, ja omat keittotilat ovat hyviä aamiaista ja välipaloja ajatellen. Erityisen hyvä hotelli perheille ja pariskunnille.

Best Western Plus Khan Hotel

(Kazim Ozalp Cad. 55)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Kansainvälinen neljän tähden suuri ketjuhotelli, jossa on uima-allas ja jonka varustelutaso ei jätä ketään kylmäksi. Hotellin sijainti keskustan uudella puolella mutta lähellä vanhaakaupunkia on erinomainen niille, jotka haluavat myös tutustua uuden keskustan anteihin. Hotelli soveltuu niille, jotka pitävät täysin nykyaikaisesta ilmapiiristä ja jotka pitävät suurista hotelleista.

Gvar Apart Hotel

(Elmali Mah. 15 Sok. 4)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Keskustan uudella puolella, muutaman sadan metrin päässä kellotornista sijaitseva huoneistohotelli, jossa on huoneita 2–4 hengelle. Paikkaan on oltu tyytyväisiä, ja huoneistoissa voi laittaa ruokaa. Yksi asia, joka ei ole kaikkien mieleen, on se, että hotellissa ei ole hissiä eikä matkatavaroiden rahtaaminen yläkertaan ole mukavaa puuhaa.

Kivrak Hotel

(Kazim Ozalp Cad. 202)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Keskustan uuden puolen syövereissä, lähellä MarkAntalya-ostoskeskusta sijaitseva kolmen tähden kohtuuhintainen hotelli, jonka vierestä kulkee raitiovaunu. Huoneita on 1–3 hengelle, ja tämä on kohtuuhintainen majapaikka niille, jotka haluavat yöpyä muualla kuin muiden turistien kanssa. Alue on mukava iltaisin, siellä on hyviä ravintoloita ja siltä on melko lyhyt matka vanhaankaupunkiin.

Lara Beach Homes

(Güzeloba mah 2382 sokak 12/ A B C)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Lara-rannan yhteydessä olevista kymmenistä hotelleista tämä on hivenen erilainen, ja tämä on myös edullisempi kuin useimmat rannan lähistön hotellit. Tämän huoneistohotellin asunnot ovat keittiöllä ja pesukoneella varusteltuja, ja niissä on erilliset makuu- ja olohuoneet. Hotellissa on uima-allas, ja siellä on huoneita myös 4–5 hengelle.

Rixos Downtown Antalya

(Sakip Sabanci Bulvari Konyaalti Plaji)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com
Oikeastaan ainoa Konyaalti-rannan lähellä olevista majapaikoista, joista on pidetty ja jossa yönsä kannattaa tällä alueella viettää. Konyaalti on melko tilava pikkukiviranta, jolla on hyvät palvelut mutta jolla myös on melkoinen meteli ja ylihintaista. Hotelli on erinomaisesti varusteltu, ja se sopii hyvin niille, jotka eivät ole niin kiinnostuneita Antalyasta vaan lähinnä rannasta ja hotellilla oleskelusta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti