Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Istanbul
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Istiklal Caddesi
Kätevimpiä alueita majapaikalle ovat Istiklal Caddesin lähikorttelit, jotka ovat lähellä Taksimia ja korkeintaan korttelin tai kahden päässä Istiklal Caddesilta.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Istanbulissa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Istanbulin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Istanbulissa ja muualla Turkissa huoneiden hinnat ovat paljolti kiinni liiran kurssissa, joka on viime vuosina voimakkaasti heittelehtinyt. Vuonna 2018 Turkista sai hotellihuoneen aivan pilkkahinnalla, mutta Istanbul ei talouskriisienkään aikaan ole mikään kaikkein halvin kaupunki hotellille. Perinteisesti siellä on ollut hotellihuoneiden osalta kalliimpaa kuin muualla maassa, eikä ainakaan Istanbulin keskustassa voi yöpyä aivan pikkurahalla.

Kaikkein halvimmat hotellit maksavat yhden tai kahden hengen huoneelta 20–30 euroa, mutta niissä on yleensä puutteita. Huoneet, jotka ovat ytimen ulkopuolella, ovat yleensä suurempia ja paremmin sisustettuja, mutta Taksim-aukion tienoilla turhan halpa hotelli voi olla omanlaisensa kokemus. 30–40 eurolla alkaa saada jo jonkinlaista tasoa, ja 40–50 eurolla saa ainakin vilkkaimpien aikojen ulkopuolella Taksimin läheltä hyvän hotellihuoneen. Hinnat voivat kesäkaudella ja lomien aikaan jonkin verran nousta, mutta hienoimmat hotellit ovat aina kalliita, ja ne hinnoittelevat huoneitaan usein ulkomaisissa valuutoissa, niin että ne ovat nykyään saman hintaisia kuin muutama vuosi sitten.

Istanbul pystyy majoittamaan 10 miljoonaa ihmistä vuodessa, ja siellä on paljon suuria hotelleja, joissa on aina tilaa. Jos kuitenkin haluaa Sultanahmetista tai Taksim-aukion läheltä hinta-laatusuhteeltaan hyvän hotellin, kannattaa varaus tehdä ainakin kuukauden tai kaksi etukäteen.

Majoituksen löytäminen Istanbulista

Istanbul on valtava kaupunki, jossa kuitenkin turistien suosimia hotelleja on vain joillain alueilla. Parhaat alueet majapaikalle löytyvät keskustasta, joko läheltä Taksim-aukiota, jonne on helppo tulla lentoasemilta, tai sitten Sultanahmetista, jonne sinnekin pääsee hyvin lentoasemilta ja jossa kaupungin merkittävimmät nähtävyydet sijaitsevat.

Taksim-aukio
Taksim on Istanbulin pääaukio, ja paras tienoo hotellille on Taksim-aukion ympäristö.

Taksim-aukio ja Tarlabaşı-korttelisto

Taksim on Istanbulin pääaukio, joka sijaitsee Beyoğlu-kaupunginosassa, ja tätä aluetta voidaan pitää kaupungin varsinaisena keskustana. Alueen pääkatu İstiklal Caddesi on myös koko Istanbulin merkittävin katu, ja sen varrelta ja lähistöltä löytyvät monet hyvät ostospaikat, ruokapaikat, illanviettopaikat ja jonkin verran nähtävyyksiä.

Kocatepe Mahallesi Kocatepe Mahallesi
Etenkin korttelisto nimeltään “Kocatepe Mahallesi” on hyvä tienoo majapaikalle Gezi-puiston ja lentokenttäbussin pysäkin vieressä.

Lentoaseman ja Taksim-aukion väliä on mahdollista kulkea julkisilla, ja lentokenttäbussit perinteisesti suosivat Taksimia ja siltä pääsee helposti takaisin lentoasemalle. Nykyään, metroverkoston laajennuttua,Taksim-aukiolta pääsee erittäin hyvin kaikkialle kaupunkiin ja sitä kautta on myös hyvä siirtyä päiväretkelle Prinssisaarille tai muualle Istanbulin lähistölle. Siirtyminen Sultanahmetiin, jossa Sininen moskeija ja muut kuuluisimmat nähtävyydet ovat, on nykyään entistäkin helpompaa, sillä metro kulkee Taksimin kautta lähelle Suurta basaaria.

İstiklal Caddesin lähistöllä on jonkin verran majapaikkoja, mutta tällä alueella paras tienoo hotellille on Taksim-aukion ympäristö. Etenkin korttelisto nimeltään “Kocatepe Mahallesi” [kartalla], jotka ovat Gezi-puiston ja lentokenttäbussin pysäkin vieressä.

Kätevimpiä alueita majapaikalle ovat Istiklal Caddesin lähikorttelit, jotka ovat lähellä Taksimia ja korkeintaan korttelin tai kahden päässä Istiklal Caddesilta. Ne ovat nimenomaan niitä kortteleita, joissa on parhaat ravintolat, baarit ja uniikit putiikit, ja täällä on aina enemmän paikallistunnelmaa kuin turistihumua.

Hyviä hotelleja Taksim-aukion lähistöllä ovat esimerkiksi Aston Residence, Asya World Hotel, Germir Palas Hotel, Pera Center Hotel & Spa ja Suiteness Taksim Hotel.

Taksim-aukion tienoo ja muut läheiset Beyoğlun osat ovat myös parhaita alueita Istanbulissa hostelille tai muulle edulliselle majapaikalle.

Sultanahmet
Toinen hyvä tienoo hotellille on Sultanahmet, jonka alueella on paitsi nähtävyyksiä myös hyvät ja monipuoliset ravintolat.

Sultanahmet

Toinen hyvä tienoo hotellille on Sultanahmet. Tämä on hyvä alue majapaikalle etenkin niille, jotka haluavat mahdollisimman tarkkaan tutustua kaupunginosan lukuisiin nähtävyyksiin, joihin kuuluvat Hagia Sofia, Sininen moskeija ja suuri basaari. Alueelta on helppo siirtyä kohti Galata-siltaa ja Beyoğlua raitiovaunuilla, jotka myös vievät hyvin nähtävyydeltä toiselle. Nykyään suuren basaarin lähettyvillä on metroasema, jonka kautta voi siirtyä suoraan Taksim-aukiolle tai Istaklal Caddesille, ja sitä käyttävä voi myös siirtyä melko helposti uudelle lentoasemalle.

Hagia Sofia Hagia Sofia
Sultanahmetin nähtävyyksiin kuuluvat Hagia Sofia, Sininen moskeija ja suuri basaari.

Liikenneyhteydet ovat Sultanahmetista hyvät myös moneen muuhun paikkaan, ja niille, jotka varaavat hotellinsa läheltä Galata-siltaa, tarjoutuu hyvä mahdollisuus siirtyä lautalla muualle kaupunkiin, mennä Bosporinsalmea kiertävälle risteilylle tai kulkea kuhisevan Galata-sillan kautta kohti Galata-tornia ja Taksim-aukiota. Sultanahmetin alueella on paitsi nähtävyyksiä myös hyvät ja monipuoliset ravintolat. Ostospaikkoja on muitakin kuin Suuri basaari ja Maustebasaari, ja tunnelma Sultanahmetissa on aina kansainvälinen ja monissa paikoissa täysin turistivoittoinen.

Hyviä majapaikkoja satojen mahdollisuuksien joukossa Sultanahmetissa ovat esimerkiksi Angels Home Hotel, Garden House, Divan i-Ali, Enderun Hotel, Eternity Hotel ja Hotel Uyan.

Istanbulin muut osat

Istanbulissa on muuallakin paljon hotelleja, mutta liian kauas Taksim-aukiosta tai Sultanahmetin pääpaikoilta ei ainakaan ensi kertaa kaupungissa vierailevan kannata lähteä. Houkutteleva tienoo hotellille on Galata-tornin alue, jolla on Beyoğlun kaupunginosan viehättävimpiä ja värikkäimpiä kortteleita. Täältä on kuitenkin vaikea siirtyä muualle kaupunkiin, eikä alue sovellu majapaikaksi niille, jotka haluavat liikkua paikasta toiseen julkisilla ja tutustua koko kaupunkiin.

Muualla kaupungissa, etenkin Aasian puolella, on paljon edullisia majapaikkoja, jotka eivät mainosta itseään. Niiden löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa, ja niiltä on sitten matkaa Euroopan puolelle, missä parhaat nähtävyydet ja muut vierailupaikat sijaitsevat. Aasian puolelle majoittuminen on nykyään metron takia helpompaa, sillä Üsküdarista pääsee muutamassa minuutissa Sirkeciin, joka sijaitsee Sultanahmetissa. Tästä huolimatta matkoihin kuluu aikaa eikä esimerkiksi Taksim-aukiolle ole Aasiasta kovin lyhyt matka.

Euroopan ja Aasian yhdistävä metro Euroopan ja Aasian yhdistävä metro
Aasian puolella on edullisempia majapaikkoja, ja sinne on nykyään metron takia helpompi kulkea.

Muita huomioita

Kesäkaudella, etenkin juhannuksesta syyskuun alkuun, Istanbulissa on öitä myöten tukahduttavan kuumaa, ja tällöin on hyvä varmistaa, että hotellissa tai muussa majapaikassa on ilmastointi.

Istanbulissa ei kannata juoda paikallista vesijohtovettä, mutta hampaat sillä voi hyvin pestä eikä vettä tarvitse mitenkään pelätä. Istanbulissa ei tarvitse mitään sähköadaptereita vaan siellä on samanlaiset pistokkeet kuin Suomessakin. Turkki ei enää vuoden 2016 ole siirtynyt kesäaikaan, ja siellä on nykyään kesällä sama aika kuin Suomessa mutta talvisin kello on tunnin kotimaata edellä.

Istanbulissa asiat ovat jonkin verran muuttuneet ainakin siinä mielessä, että Atatürk-lentoasema suljetaan täysin vuoden 2019 aikana ja Suomestakin sinne suuntaavat lennot laskeutuvat mahdollisesti jo vuoden 2019 alusta lähtien uudelle lentoasemalle. Sieltä on metroyhteys Taksim-aukiolle, ja sieltä kulkee bussilla muualle kaupunkiin, joten sen kummempia ongelmia lentoasemalta muualle kaupunkiin siirtyvälle.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Istanbulissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Taksim-aukion tuntumassa

Aston Residence

(Feridiye Caddesi 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Taksim-aukion vieressä olevalla hotellialueella sijaitseva neljän tähden pieni, mutta hyvin varusteltu hotelli. Matkat lentokentälle hoituvat helposti, ja muualle kaupunkiin voi siirtyä nopeasti. Hotellissa on 32 huonetta, joissa on parvekkeet ja moderni sisustus. Tämä on hyvällä paikalla sijaitseva perushotelli, joka on kohtuuhintainen ja jossa yöpyvän on helppo tutustua iltaisinkin keskustan vilkkaimpiin osiin.

Germir Palas Hotel

(Cumhuriyet Caddesi 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Taksim-aukiolla, aivan pääkallopaikalla sijaitseva tilava 50 huoneen hotelli, jossa on hyvät palvelut. Täältä on helppo siirtyä mihinpäin kaupunkia tahansa, mutta lähelläkin on paljon kaikenlaista hyödyllistä. Yöelämä, hyvät ravintolat ja ostospaikat ovat aivan kulman takana, ja tähän kohtuuhintaiseen hotelliin majoittuvalla ei ole tiedossa ylimääräistä hässäkkää.

Suiteness Taksim Hotel

(Kuloglu Mahallesi Agahamamı Caddesi 18)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Modernisti ja pelkistetysti sisustettu 34 ilmastoidun huoneen hotelli, joka itse asiassa sijaitsee reilun kilometrin päässä Taksim-aukiosta, Beyoğlun mäillä. Lentokentältä hotellille pääsee parhaiten taksilla Taksim-aukiolta. Näissä kortteleissa on ainutlaatuista, aitoa Istanbulin tunnelmaa. Aamiainen on saanut paljon kehuja, ravintolat, yöelämä ja ostospaikat ovat lähellä, ja hotelli on tasoonsa nähden kohtuuhintainen.

Hyviä hotelleja Sultanahmetin kaupunginosassa

Angel’s Home Hotel

(Amiral Tafdil Sok.no 26)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sultanahmetissa sijaitseva pieni hotelli, jossa on 20 ilmastoitua huonetta ja kodikasta tunnelmaa. Hotelli sijaitsee kätevällä paikalla lähellä Hagia Sofiaa, ja täältä on helppo kulkea lentokentälle samoin kuin muihin kaupunginosiin. Huoneet ovat varsin kohtuuhintaisia ja hyvin varusteltuja mutta aika pieniä.

Divan i-Ali

(Mimar Hayrettin Mh. Divani Ali Sk. No 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä suurta basaaria, metroasemaa ja raitiovaunupysäkkiä sijaitseva 32 huoneen hotelli, jonka lähellä on paljon merkittävää nähtävää ja jolta on helppo siirtyä lähes kaikkialle kaupunkiin. Hotelli on modernisti sisustettu, huoneiden varustelutaso on sänkyjä myöten hyvä ja henkilökunta on ystävällistä.

Enderun Hotel

(Tiyatro Cad. Esirci Kemalettin Sk. No 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Suurta basaaria, päänähtävyyksiä, metroa ja raitiovaunupysäkkejä sijaitseva 29 ilmastoidun huoneen hotelli, johon asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Hotelli on siisti ja vastikään kunnostettu, ja se on kohtuuhintainen majapaikka, jossa on hyvä aamiainen ja ystävällinen henkilökunta.

Garden House

(Küçük Ayasofya Mah., Şehit Mehmetpasa Sok. No:11/13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla Sultanahmetissa lähellä Sinistä moskeijaa sijaitseva tyylikäs hotelli, jossa on hyvä varustelutaso mutta jossa on myös jonkin verran vanhanajan tyyliä. Hotellissa on 32 ilmastoitua huonetta, jotka on hyvin varusteltu, ja tämä sopii majapaikaksi vaateliaillekin asiakkaille. Hotelli on korkeatasoinen, siinä on hyviä palveluita kuten kaksi ravintolaa, se sijaitsee hyvällä paikalla mutta se on kaikesta huolimatta varsin kohtuuhintainen. Hotelli on perinteisessä ottomaanien aikaisessa puutalossa, mikä sinänsä on epätavallista.

Hotel Uyan

(Utangaç Sokak No: 25)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Hagia Sofiaa ja muita päänähtävyyksiä sijaitseva hotelli, jossa on 26 ilmastoitua huonetta ja paljon tyyliä. Tässä viihtyisässä hotellissa on ystävällinen palvelu ja se sijaitsee keskellä kaupungin suosituinta nähtävyysaluetta, mutta hotellissa on silti rauhallinen tunnelma. Huoneet on tyylillä sisustettu, ja vanhanajan tyylistä huolimatta varustelutaso on hyvä.

Pera Center Hotel & Spa

(Katip Mustafa Celebi Mah. Billurcu sok 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla lähellä Taksim-aukiota ja Istiklal Caddesia sijaitseva tyylikäs neljän tähden kylpylähotelli, jonka palvelutaso on moitteeton ja jossa asiakkaat ovat viihtyneet todella hyvin. Hotellin buffet-aamiainen on saanut paljon kiitosta, ja huoneet ovat tyylikkäästi ja mukavasti sisustettu. Hotellissa on sekä turkkilainen että suomalainen sauna, ja paljon muita kylpyläpalveluita. Bonuksena hotellin asiakkaille on vielä se, että hotelli sijaitsee kaikkein parhaiden illanviettokatujen varrella mutta sen sisätiloihin ei kantaudu melua.

Asya World Hotel

(Sehit Muhtar Mahallesi Süslü Saksi Sokak 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Taksimia ja Istiklal Caddesia sijaitseva hotelli, joka on turistien suosimalla Kocatepe Mahallesi -alueella. Huoneet ovat melko kookkaita, ja muutenkin tästä suomalaisten suosiota nauttivasta hotellista on pidetty. Lähellä on kaikki mahdolliset palvelut, eikä lentokenttämatka aiheuta harmaita hiuksia.

Eternity Hotel

(Cankurtaran Mh. Akbiyik Cd. No:4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaikkein hienointa hotellia etsiville tämä viime tähden hotelli, joka on Hagia Sofian naapurissa ja jonka lähellä ovat kaikki suuret nähtävyydet, sopii kuin nakutettu. Tilavat huoneet on näyttävästi sisustettu, ne ovat tyylikkäitä ja mukavia ja hotelli on vain keskikokoa, niin että siellä ei ole turhan vilkasta. Monista huoneista on näkymät Bosporinsalmelle, ja jos huoneiden hinta ei pelästytä, on tämä ehdottoman hyvä hotelli Istanbulissa majailevalle.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti