Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Rantapromenadi Puerto Ricossa
Puerto Ricon hiekkarannan edustalla kulkee Paseo Marítimo -rantapromenadi, jolla on mukava kävellä, istahtaa penkille ja pysähtyä drinkille sen terasseille.

Puerto Rico, Kanariansaaret

Gran Canarian saaren etelärannikolla sijaitseva Puerto Rico on yksi saaren monista lomakohteista, ja on yksi saaren ehdottomasti suosituimmista lomapaikoista. Puerto Ricossa on hyvä lojua rannalla, harrastaa uintia tai muita vesilajeja, käydä veneretkellä vaikkapa valaita katselemassa ja tehdä retkiä eri puolille saarta, kuten pääkaupunki Las Palmasiin ja Maspalomasiin, jossa voi nähdä Kanarian suurimman hiekkarannan.

Puerto Rico on parhaimmillaan lomakohteena perheille, mutta kuka tahansa aurinkoa, lämpöä ja rentoutumista etsivä viihtyy täällä. Veden ja ilman lämpötila pysyy keskitalvellakin päivisin yleensä yli 20 asteessa, eikä lämpötila öisinkään usein laske alle 15 asteen. Aurinko paistaa näillä tienoilla lähes jatkuvasti, eikä sateitakaan ole luvassa useammin kuin pari kolme kertaa kuussa.

Puerto Rico on suosittu kohde pakettimatkoille, mutta omatoimimatkailijoita siellä on melko vähän. Hotellit ovat Puerto Ricossa hintavampia kuin joissain muissa Gran Canarian lomapaikoissa, ja aina on kannattavaa vertailla mitä omatoimimatka maksaa pakettimatkojen hintoihin nähden. Kannattaa myös pitää mielessä se, että Puerto Rico on hintavampi pakettimatkakohde kuin jotkin muut Gran Canarian lomapaikat.

Nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet

Puerto Ricon suosituimpia ajanvietteitä ovat rannalla oleskelu, uiminen ja rannan muita ajanvietteitä harrastaminen. Siellä on suosittua myös lähteä veneretkelle, ja myös erilaiset vesilajit ovat helposti harrastettavissa rannalla ja sen vieressä olevissa satamissa.

Ranta ja satamat

Puerto Ricon vetonaula on sen keskuksena toimiva hiekkarantahiekkaranta, jonka kummassakin päässä on satama. Rannalla on mukava istuskella terassilla syömässä tai juomassa, ottaa aurinkoa tai muuten viettää aikaa. Ranta ei ole kauhean suuri, joten vilkkaina matkustusaikoina kuten hiihtolomaviikkoina ja joululomalla ranta saattaa iltapäivää kohden täyttyä totaalisesti. Rannan edustalla kulkee Paseo Marítimo -rantapromenadi, jolla on mukava kävellä, istahtaa penkille ja pysähtyä drinkille yhdelle sen terasseista.

Rannan ja Puerto Escala -sataman välimaastossa on erinomaiset ostos- ja ruokailumahdollisuudet. Satama on paikka, josta voi lähteä myös veneretkelle delfiinejä katsomaan, risteilyllä Puerto de Mogániin tai sitten muuten vain tutustua lasipohjan läpi näiden vesien värikkääseen elämään. Satamassa on lukuisia eri risteilyjen järjestäjiä. Siellä on vesiurheilukeskus, joka vuokraa muun muassa vesiskoottereita, ja siellä on ravintoloita ja baareja, joissa voi odotella veneen lähtöä.

Ranta Puerto Ricossa
Puerto Ricon vetonaula on sen keskuksena toimiva hiekkaranta, jonka kummassakin päässä on satama.

Toisella puolella hiekkarantaa sijaitsevan aallonmurtajan takana on jahtisatama eli Puerto Base. Myös siellä on mahdollisuus harrastaa vesiurheilua.

Kummassakin satamassa mainostetaan näyttävästi kaikkea tarjontaa, ja myyjät ovat ystävällisiä ja kielitaitoisia. Esimerkiksi delfiinien- ja valaidenkatselumatkoille voi osallistua samalla lipulla niin monta kertaa, että niitä varmasti tulee nähtyä. Laivoilla voi siirtyä paitsi Puerto de Mogániin myös Arguineguíniin ja joihinkin muihinkin paikkoihin.

Lisää asiaa ajanvietteistä:

Esimerkkejä risteily- ja harrastusmahdollisuuksista Puerto Ricossa voi katsella TripAdvisorista.

Sää ja ilmasto

Gran Canarian eteläosissa on ikuinen kesä, ja siellä lämpötilanvaihtelut niin kesän ja talven kuin päivän ja yönkin välillä ovat pieniä. Keskitalvella lämpötila on yöt päivät 16–20 astetta ja kuumimpaan kesäaikaan 22–28 astetta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat keskikesälläkin harvinaisia, eikä elohopea juuri koskaan talviöinäkään laske alle 14 asteen.

Vaikka lämpötila ei varjossa kohoa keskitalvella yleensä paljon yli 20 asteen, on auringossa hyvin kuumaa. Itsensä kannattaa rasvata kunnolla, eikä Suomesta paikalle saapuvan kannata heti viettää turhan paljon aikaa auringossa. Talvisin mukaan on hyvä ottaa lämmintä vaatetta iltoja varten, ja pitkät housut ja takki ovat hyviä niille, jotka haluavat viettää aikaa terasseilla pikkutunneille.

Aurinko paistaa Puerto Ricossa melkoisesti, niin että keskitalvella 10 valoisasta tunnista on seitsemän aurinkoista ja keskikesällä 14 valoisasta tunnista yhdeksän on keskimäärin aurinkoista.

Sääennusteen Puerto Ricoon ja muuallekin Gran Canarian saarelle voi katsoa Norjan ilmantieteenlaitoksen sivuilta.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ravintolat, ostokset, tapahtumat ja yöelämä


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti