Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Ravintola Puerto Ricossa
Puerto Ricossa ruoat ovat kaiken kaikkiaan hyviä, hinnat ovat kohtuullisia, ateriointi tapahtuu ympäri vuoden ulkosalla ja ravintoloiden henkilökunta on ystävällistä ja kielitaitoista.

Ravintolat, ostokset, tapahtumat ja yöelämä Puerto Ricossa

Ruokailu ja ravintolat

Ruokailu onnistuu Puerto Ricossa rannalla, sen lähistöllä ja muuallakin kaupungissa. Ruoat ovat kaiken kaikkiaan hyviä, hinnat ovat kohtuullisia, ateriointi tapahtuu ympäri vuoden ulkosalla ja ravintoloiden henkilökunta on ystävällistä ja kielitaitoista.

Itse rannalla on muutama ravintola, joissa voi syödä tyypillisiä alueen ruokia, kuten grillattuja sardiineja yhdessä Kanariansaarten omien ”papas arrugadas”-perunoiden kanssa. Rannan vieressä olevassa ostoskeskuksessa Calle Doreste y Molina -kadun [kartalla] varrella on kaikenlaisia ravintoloita, joista esimerkiksi Izamar on saanut erittäin hyvän maineen. Siellä voi nauttia paellasta, kalaruoista ja jäniksestä, jotka kaikki kuuluvat ravintolan parhaimpiin ruokiin.

Rannan ja Calle Doreste y Molinan lisäksi ravintoloita on hyvin kummassakin satamassa, jotka sijaitsevat rannan kummassakin päässä. Calle Doreste y Molinan vieressä olevassa Puerto Escala -satamassa on ostoskeskus Passarella, jossa on useita ravintoloita, kuten pidetty italialainen Vivaldi.

Toisella puolella rantaa Puerto Base -satamassa ja sen lähistöllä on muutama ravintola. Yksi pidetyimpiä ravintoloita siellä on Grill Costa Mar, jossa saa terveellisen oloisia espanjalaisia ruokia kuten esimerkiksi merenelävin höystettyä paellaa.

Jonkin matkan päässä sisämaahan päin sijaitsee El Gaitero, joka on hyvin pidetty ravintola. Samalla alueella [kartalla] on muitakin pidettyjä ravintoloita, kuten pizzeria ja espanjalainen El Cenador.

Lisää ravintoloita Puerto Ricossa:

Tripadvisorin käyttäjät arvioivat Puerto Ricon ravintoloita.

Ostokset

Hyvä paikka tehdä ostoksia Puerto Ricon rannan lähellä on Passarella-ostoskeskus [kartalla], jonka yhteydessä on kaikenlaisia kauppoja ja myös ravintoloita. Ostoskeskus on aivan rannan vieressä, Calle Doreste y Molina -kadun varrella. Rannan yhteydestä saa myös kaikenlaista, kuten rantavaatteita, aurinkorasvaa ja muuta tarpeellista.

Parhaan ostospaikan maineessa näillä seuduin on Europa-ostoskeskus [kartalla], jossa on melkoisesti myös ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Sinne on kuitenkin rannalta sen verran matkaa, että matka on paras taittaa taksilla.

Kauppa Puerto Ricossa
Calle Doreste y Molinalta löytyy kaikenlaista ostettavaa.

Puerto Ricossa kannattavia ostoksia ovat esimerkiksi elintarvikkeet, alkoholi, tupakkatuotteet, vaatteet ja kengät. Elintarvikeliikkeissä on hyvä alkoholivalikoima, ja hinnat ovat sellaisia, että litran viinaa voi saada 10 eurolla tai halvemmallakin. Suurimpia valintamyymälöitä ovat HiperDino -kaupat, jonkalainen on esimerkiksi Europa-ostoskeskuksen yhteydessä. Sellainen on myös kohtalaisen lähellä rantaa [kartalla]. Paseo Marítimo -rantapromenadilla on Spar-kauppa, joka on kätevä rannalla oleville ja sen lähellä yöpyville. Elintarvikeliikkeet ovat yleensä avoinna aamukahdeksasta klo 21–22 asti.

Ostoksille muualle Gran Canarialle

Jos haluaa katsella Gran Canarian koko tarjontaa, voi Puerto Ricosta lähteä saaren muille paikkakunnille ostoksille. Maspalomas ja Playa del Inglés ovat melko lähellä, ja niissä on Puerto Ricoa paremmat ostospaikat. Jos oikein haluaa tehdä ostoksia, jotka Kanariansaarilla ovat edullisempia kuin monessa muussa Eurooopan kolkassa, kannattaa lähteä Las Palmasiin.

Maspalomasiin ja Playa del Inglésiin on noin puolen tunnin matka, ja seudun paras ostoskeskus lienee Yumbo Centrum, jolla on oma pysäkki. Las Palmasiin kannattaa ehdottomasti kulkea suoralla linjalla 91, joka taittaa matkan pääkaupunkiin reilussa tunnissa. Lähin linja-autoasema Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka lähistöllä on Calle Mayor Triana -ostoskatu. Ostosten katseleminen Las Palmasissa periaatteessa onnistuu kaikkina viikonpäivinä, mutta siestan aika iltapäivällä ei ole paras mahdollinen aika tehdä ostoksia.

Esitykset ja tapahtumat

Puerto Ricossa ei ole mitään sen kummempia tapahtumia, eikä siellä mitään esityksiäkään juuri nähdä. Enemmän toimintaa on Maspalomasin ympäristössä, mutta jos lepoloman haluaa keskeyttää museokäynnillä, konsertilla tai karnevaalien tyylisellä tapahtumalla, kannattaa suunnata 1–2 tunnin bussimatkan päähän Las Palmasiin.

Yöelämä

Puerto Rico ei ole Playa del Inglésin tai Maspalomasin kaltainen bailupaikka, mutta siellä on etenkin rannan lähistöllä ja ostoskeskuksissa baareja ja ravintoloita, joissa voi ilta toisensa jälkeen ottaa ilon irti. Rannan terasseilla on mukava istuskella oluella milloin tahansa, ison tuopin saa yleensä kahdella eurolla tai edullisemminkin, mutta talvi-iltaisin niillä ei välttämättä ole niin mukava istuskella myöhään yöhön. Aivan rannan vieressä olevan Passarella-kauppakeskuksen yhteydessä on baareja ja ravintoloita ja lisää on jonkin verran rantaa reunustavilla alueilla.

Melko kaukana rannasta sijaitseva Puerto Rico -ostoskeskus [kartalla] on paikka, jossa on lukuisia illanviettopaikkoja ja myös suomalainen baari, PappaTunturi, jossa on musiikkia ja hyvää meininkiä.

Europa-ostoskeskus on sekin paikka, jossa on hyvä määrä baareja ja ravintoloita, mutta se ei ole läheskään kaikkien mieleen.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Puerto Ricon -matkat ja hotellin valitseminen

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti