Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Puerto Ricon ranta, taustalla hotelleja
Kun etsii majapaikkaa Puerto Ricosta, kannattaa ainakin ensiksi sellaista katsella rannan tuntumasta.

Puerto Ricon -matkat ja hotellin valitseminen

Matkat ja matkustaminen Puerto Ricoon

Puerto Ricoon voi lähteä omatoimisesti järjestetylle matkalle tai sinne voi lähteä matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle. Joskus matkatoimistojen järjestämät matkat tulevat tällaisilla pienillä rantapaikoilla edullisemmiksi kuin omatoimimatkat, sillä valtaosa täälläpäin lomailevista saapuu paikalle pakettimatkalle. Puerto Rico on etenkin rannan lähellä olevilta majapaikoiltaan hintava paikka, ja omatoimimatkailija joutuu jonkin aikaa etsimään sieltä huonetta tai huoneistoa, joka maksaa alle 100 euroa yö.

Omatoimimatkat

Jos haluaa lähteä Puerto Ricoon omatoimisesti järjestetylle matkalle, kannattaa ensin katsoa lennot ja sen jälkeen heti majapaikka. Varauksia kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, etenkin jos kyseessä on loma-aikaan kuten joululomalla tai hiihtolomalla tehtävä matka.

Siitä miten Gran Canarian lentoasemalle voi Suomesta lentää voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Majapaikan valitseminen Puerto Ricosta

Kun etsii majapaikkaa Puerto Ricosta, kannattaa ainakin ensiksi sellaista katsella rannan tuntumasta [kartalla]. Tällä alueella sijaitsevat rannan ja sen ajanvietemahdollisuuksien lisäksi kaupat, ravintolat ja illanviettopaikat. Siltä on myös hyvät kulkuyhteydet bussilla muille Gran Canarian paikkakunnille, ja taksejakin pyörii tällä alueella aina melkoisesti. Hotellien lisäksi kannattaa katsella huoneistohotelleja ja muita vastaavia majapaikkoja, sillä Puerto Ricon ravintoloissa on yksipuoliset ja vähän hintavatkin ruoat, ja se, että voi itsekseen laittaa aamu- ja iltapalan, on parempi kuin jatkuva ravintoloissa ruokailu. Uima-allas on sekin kätevä, sillä vaikka Puerto Ricossa on aina tarpeeksi lämmintä uida, on uima-altaassa silti omat hyvät puolensa.

Puerto Ricossa majapaikkojen hinnat ovat melko korkeita, eikä siellä juuri ole alle 100 euron hotellihuoneita. Viikko ainakin rannan lähellä olevassa majapaikassa maksaa kahdelta hengeltä herkästi 1000 euroa, mutta ajoissa varauksen tekevä ja vähän kauemmas rannasta majoittuva voi saada sen paljon halvemmallakin.

Rannan läheisin bussipysäkki on aivan hotelli XQ Vistamarin vieressä, ja jos Puerto Ricoon haluaa lähteä nauttimaan lomasta, on se hyvin varusteltu ja pidetty huoneistohotelli, jonka huoneistoissa on makuuhuoneet ja olohuoneet erikseen. Se soveltuu paitsi aikuiseen makuun myös perheille, joilla on pieniäkin lapsia matkassa mukana.

Bussipysäkin vieressä on toinenkin hotelli, vain aikuisille tarkoitettu Punta del Ray, jonne otetaan vain kokonaiseksi viikoksi sieltä huoneiston varaavat.

Jos etsii jotakin vähän edullisempaa, on Servatur Montebello kohtalaisen hyvällä paikalla sijaitseva huoneistohotelli. Hotellissa on uima-allas, ja kaikissa huoneissa on parveke. Se on muiden normaalia edullisempien hotellien tavoin vähän syrjässä, mutta matkaa rannalle on vain 700 metriä.

Kaikkia Puerto Ricon majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Playa de Amadores

Puerto Ricon lähellä sijaitseva Playa de Amadores [kartalla] on myös paikka, josta voi katsella hotellia. Etenkin Puerto Ricon ja sen välimaastossa on melkoinen määrä suuria, hyvin varusteltuja hotelleja. Kaikki Puerto Ricon kautta kulkevat bussit kiertävät myös sen kautta.

Pakettimatkat

Aurinkomatkat tekee matkoja eri puolille Gran Canarian saarta, ja niiden joukossa on matkoja Puerto Ricoon. Lennot ovat suoria Finnairin lentoja, ja matkaan voi päästä viikoksi alle 700 eurolla.

Tjäreborg järjestää matkoja Gran Canarialle, ja heillä on Puerto Ricossa paljon hotelleja.

Lentoasemalta Puerto Ricoon

Aeropuerto de Gran Canaria [kartalla] (LPA) sijaitsee saaren keskiosissa, ja sieltä on noin 40–80 minuutin matka Puerto Ricoon. Bussilinja 1 kulkee lentoasemalta tiiviiseen tahtiin Maspalomasin kautta Puerto Ricoon. Sitä nopeampi on linja 91, ja myös linja 90 kulkee lentoasemalta Puerto Ricoon. Linjoja liikkuu eniten viikolla ja vähinten viikonloppuisin. Lippu ostetaan kuskilta pienellä käteisellä tai maksukortilla.

Jos matkan tekee mieluummin taksilla, maksaa se 35–45 euroa ja kestää puolisen tuntia, jos viivästyksiä ei ole. Tietoa taksimatkoista ja hinnoista saa lentoasemalta sivuilta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti