Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Angry Birds -puisto Puerto Ricossa
Puerto Rico on hyvä kohde lapsiperheille, ja täällä on paljon kaikenlaista tekemistä perheen pienimmille.

Perheen kanssa Puerto Ricossa sekä lähistön nähtävyydet

Lasten kanssa Puerto Ricossa

Puerto Rico on hyvä kohde lapsiperheille, ja täällä on paljon kaikenlaista tekemistä perheen pienimmille. Satamasta lähdetään lasipohjaisilla veneillä muihin kaupunkeihin, katselemaan valaita tai delfiinejä tai muuten vain tutustumaan meren elämään. Rannalla on mukava ottaa aurinkoa, pulikoida vedessä ja tehdä kaikenlaista. Angry Birds -toimintapuisto [kartalla], joka on aivan linja-autoaseman vieressä rannan lähettyvillä, on sopiva kaikenikäisille lapsille ja avoinna joka päivä klo 10–18.00. Sen vieressä on myös minigolfrata, ja Puerto Ricossa voi myös pelata tennistä ja harrastaa joitain muitakin lajeja.

Lisää toimintaa on luvassa Playa del Inglésin seudulla, missä on kaikenlaista Aqualand-vesipuistosta Palmitos Park -teemapuistoon. Sen vieressä sijaitsevan Maspalomasin dyynit ja harrastusmahdollisuudet vetävät myös perheitä puoleensa. Puerto de Mogán reilun vartin bussimatkan päässä on sekin paikka, jossa perheiden kannattaa käydä, ja sinne pääsee myös veneellä Puerto Ricon satamasta.

Liikkuminen Gran Canarian saarella

Puerto Ricosta pääsee bussilinjalla 70 Maspalomasiin, Palmitos Parkiin ja Aqualandiin, mutta ei kovin usein. Bussilinjat 39 ja 33 (kulkee vain viikonloppuisin) kulkevat Puerto Ricosta Playa del Inglésiin. Playa del Inglésissä Yumbo on hyvä pysäkki, jos haluaa ostoskeskukselle, ja Cita on Maspalomasin rannan vieressä oleva ostoskeskus. Maspalomasissa Faro de Maspalomas on paras pysäkki jäädä pois. Gran Canarian busseista vastaa Global.

Puerto Ricossa on pysäkki Angry Birds -puiston vieressä [kartalla], jossa on varsinainen linja-autoasema, mutta myös rannan lähellä [kartalla] on Escuela De Vela -pysäkki. Lipun voi aina ostaa kuskilta, ja sen voi ostaa pienellä rahalla tai maksukortilla.

Lähistön nähtävyydet ja päiväretkikohteet

Noin puolen tunnin matkan päästä Playa del Inglésin seudulta löytyy kaikenlaista hyvistä ostospaikoista harrastusmahdollisuuksiin. Sen vieressä sijaitsevat Maspalomasin dyynit ja harrastusmahdollisuudet vetävät ihmisiä puoleensa, ja tänne on ainakin kerran hyvä tulla katsomaan niitä kuuluisia dyynejä. Myös Puerto de Mogán reilun vartin päässä on paikka, jossa ehdottomasti kannattaa käydä, sillä täällä on saaren parhaat sukellusmahdollisuudet, hyviä kauppoja ja mukava ranta. Puerto de Mogániin voi linja-auton lisäksi kulkea myös lasipohjaisella veneellä, samoin kuin Arguineguíniin. Se on Puerto Ricon kaltainen lomapaikka, entinen kalastajakylä, jossa on vielä jonkin verran autenttista tunnelmaa. Tämän seudun upeimpia rantoja on Playa de Amadores, jonne kuten Arguineguíniinkin pääsee bussilla 91, joka kulkee Las Palmasin ja Puerto de Mogánin väliä Maspalomasin ja Playa del Inglésin kautta.

Las Palmas sijaitsee 1–2 tunnin bussimatkan päässä. Parhaiten sinne pääsee suoralla linja-autokyydillä (bussi numero 91), joka kulkee kerran tunnissa. Mahdollista on myös vaihtaa bussia Playa del Inglésissä tai Maspalomasissa, mutta tällöin matka pidentyy huomattavasti. Ensimmäinen pysäkki Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka vieressä on paljon nähtävyyksiä, ravintoloita, illanviettopaikkoja ja kauppoja. Jos jatkaa matkaa vartin kauemmin, saapuu Parque Santa Catalina -päätepysäkille. Tämän aukion vieressä ovat kaupungin parhaat illanviettopaikat, paljon ravintoloita ja kauppoja, ja melko lähellä sijaitsee myös Canteras-ranta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti