Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Angry Birds -puisto Puerto Ricossa
Puerto Rico on hyv kohde lapsiperheille, ja tll on paljon kaikenlaista tekemist perheen pienimmille.

Perheen kanssa Puerto Ricossa sek lhistn nhtvyydet

Lasten kanssa Puerto Ricossa

Puerto Rico on hyv kohde lapsiperheille, ja tll on paljon kaikenlaista tekemist perheen pienimmille. Satamasta lhdetn lasipohjaisilla veneill muihin kaupunkeihin, katselemaan valaita tai delfiinej tai muuten vain tutustumaan meren elmn. Rannalla on mukava ottaa aurinkoa, pulikoida vedess ja tehd kaikenlaista. Angry Birds -toimintapuisto [kartalla], joka on aivan linja-autoaseman vieress rannan lhettyvill, on sopiva kaikenikisille lapsille ja avoinna joka piv klo 10–18.00. Sen vieress on mys minigolfrata, ja Puerto Ricossa voi mys pelata tennist ja harrastaa joitain muitakin lajeja.

Lis toimintaa on luvassa Playa del Inglésin seudulla, miss on kaikenlaista Aqualand-vesipuistosta Palmitos Park -teemapuistoon. Sen vieress sijaitsevan Maspalomasin dyynit ja harrastusmahdollisuudet vetvt mys perheit puoleensa. Puerto de Mogán reilun vartin bussimatkan pss on sekin paikka, jossa perheiden kannattaa kyd, ja sinne psee mys veneell Puerto Ricon satamasta.

Liikkuminen Gran Canarian saarella

Puerto Ricosta psee bussilinjalla 70 Maspalomasiin, Palmitos Parkiin ja Aqualandiin, mutta ei kovin usein. Bussilinjat 39 ja 33 (kulkee vain viikonloppuisin) kulkevat Puerto Ricosta Playa del Inglésiin. Playa del Inglésiss Yumbo on hyv pyskki, jos haluaa ostoskeskukselle, ja Cita on Maspalomasin rannan vieress oleva ostoskeskus. Maspalomasissa Faro de Maspalomas on paras pyskki jd pois. Gran Canarian busseista vastaa Global.

Puerto Ricossa on pyskki Angry Birds -puiston vieress [kartalla], jossa on varsinainen linja-autoasema, mutta mys rannan lhell [kartalla] on Escuela De Vela -pyskki. Lipun voi aina ostaa kuskilta, ja sen voi ostaa pienell rahalla tai maksukortilla.

Lhistn nhtvyydet ja pivretkikohteet

Noin puolen tunnin matkan pst Playa del Inglésin seudulta lytyy kaikenlaista hyvist ostospaikoista harrastusmahdollisuuksiin. Sen vieress sijaitsevat Maspalomasin dyynit ja harrastusmahdollisuudet vetvt ihmisi puoleensa, ja tnne on ainakin kerran hyv tulla katsomaan niit kuuluisia dyynej. Mys Puerto de Mogán reilun vartin pss on paikka, jossa ehdottomasti kannattaa kyd, sill tll on saaren parhaat sukellusmahdollisuudet, hyvi kauppoja ja mukava ranta. Puerto de Mogániin voi linja-auton lisksi kulkea mys lasipohjaisella veneell, samoin kuin Arguineguíniin. Se on Puerto Ricon kaltainen lomapaikka, entinen kalastajakyl, jossa on viel jonkin verran autenttista tunnelmaa. Tmn seudun upeimpia rantoja on Playa de Amadores, jonne kuten Arguineguíniinkin psee bussilla 91, joka kulkee Las Palmasin ja Puerto de Mogánin vli Maspalomasin ja Playa del Inglésin kautta.

Las Palmas sijaitsee 1–2 tunnin bussimatkan pss. Parhaiten sinne psee suoralla linja-autokyydill (bussi numero 91), joka kulkee kerran tunnissa. Mahdollista on mys vaihtaa bussia Playa del Inglésiss tai Maspalomasissa, mutta tllin matka pidentyy huomattavasti. Ensimminen pyskki Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka vieress on paljon nhtvyyksi, ravintoloita, illanviettopaikkoja ja kauppoja. Jos jatkaa matkaa vartin kauemmin, saapuu Parque Santa Catalina -ptepyskille. Tmn aukion vieress ovat kaupungin parhaat illanviettopaikat, paljon ravintoloita ja kauppoja, ja melko lhell sijaitsee mys Canteras-ranta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti