Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Puerto de Moganin ranta
Puerto de Mogániin lähdetään ensisijaisesti lepäilemään sataman edustalla olevalle hiekkarannalle ja harrastamaan.

Puerto de Mogán, Kanariansaaret

Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat, eli Puerto Rico, Playa del Inglés ja Maspalomas. Puerto de Mogán on paikka, jossa käydään saaren muista lomakohteista ahkerasti päiväretkillä. Ihmisiä vetävät tänne etenkin hiekkaranta, satama ja harrastusmahdollisuudet, joista sukellus ja muut vesilajit ovat täällä suosittuja.

Puerto de Mogán on hyvä lomakohde nuorille aikuisille, aikuisille pariskunnille ja vanhemmille ihmisille, jotka haluavat nimenomaan päästä irti arjesta, nauttia auringosta ja mahdollisesti harrastaa ainakin uimista mutta kenties myös sukeltamista. Se on hyvä kohde mihin vuodenaikaan tahansa, sillä veden lämpötila ei siellä koskaan laske alle 20 asteen ja kuukausi toisensa jälkeen on yötä myöten lämmintä.

Jos loma suuntautuu Puerto Ricoon, Playa del Inglésiin tai Maspalomasiin, kannattaa Puerto de Mogániin ainakin tehdä päiväretki, sillä tämä viehättävä kaupunki eroaa edukseen Gran Canarian lomapaikkojen joukosta. Puerto de Mogán on sekä omatoimi- että pakettimatkakohde, mutta se on hintavampi etenkin majapaikoiltaan kuin moni muu Gran Canarian suosittu lomapaikka.

Nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet

Puerto de Mogánin vetonauloja ovat hiekkaranta ja sen vieressä oleva satama. Yksi ajanviete, jota Puerto de Mogánissa on helppo harrastaa, on sukellus, ja sitäkin helpompaa on lähteä jonkinlaiselle veneretkelle, joita on myös Puerto Ricoon.

Satama ja hiekkaranta

Puerto de Mogániin ei lähdetä katselemaan historiallisia nähtävyyksiä eikä seuraamaan suuren luokan tapahtumia, vaan sinne lähdetään ensisijaisesti lepäilemään sataman edustalla olevalle hiekkarannalleSataman edustan hiekkaranta [kartalla] ja harrastamaan. Harrastusmahdollisuuksia on yksinkertaisesta vedessä pulikoimisesta sukellukseen ja kalastukseen. Hiekkarannan vieressä ovat kaikki mahdolliset palvelut ja majapaikat, eikä rannan tuntumasta niin halutessaan tarvitse loman aikana kauas lähteä.

Hiekkarannan lisäksi satama, joka on kanavoineen antanut kaupungille hivenen liioitellun "Gran Canarian Venetsia" -lempinimen, on ihmisiä kiinnostava paikka. Sieltä lähtee laivoja Puerto Ricoon ja Puerto de Mogánin lähistölle tutustumaan näihin mielenkiintoisiin vesiin. Risteilyjen joukosta voi valita monenlaisia, ja monet osallistuvat lasipohjaisella veneellä tehtävälle kierrokselle.

Sukeltajia
Puerto de Mogánissa voi osallistua sukelluskursseille, ja satamassa on mahdollista myös vuokrata sukellus- ja muita välineitä.

Satamassa on mahdollista myös vuokrata sukellus- ja muita välineitä, ja yksi parhaista tekemisistä Puerto de Mogánissa onkin sen vesistöön lähemmin tutustuminen. Puerto de Mogánissa voi myös osallistua sukelluskursseille, ja täällä on hyvä harrastaa erilaisia vesilajeja, sillä veden lämpötila ei juuri koskaan laske alle 20 asteen.

Lisää asiaa ajanvietemahdollisuuksista

Puerto Mogán.es kertoo vesilajeista

Puerto Mogánin matkailusivut esittelevät ajanvietteitä.

Sää ja ilmasto

Gran Canarian eteläosissa on aina vähintäänkin lämmintä, ja lämpötilavaihtelut niin kesän ja talven kuin päivän ja yönkin välillä ovat pieniä. Keskitalvella lämpötila on yöt päivät 18–22 astetta, kuumimpaan keskikesäaikaan 22–28 astetta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat keskikesälläkin harvinaisia, eikä elohopea juuri koskaan talviöinäkään laske alle 15 asteen.

Vaikka lämpötila ei varjossa kohoa keskitalvella yleensä paljon yli 22 asteen, on auringossa hyvin kuumaa. Itsensä kannattaa rasvata kunnolla, eikä Suomesta paikalle saapuvan kannata heti viettää turhan paljon aikaa auringossa. Talvisin mukaan on hyvä ottaa lämmintä vaatetta iltoja varten, ja pitkät housut ja takki ovat hyviä niille, jotka haluavat viettää terasseilla aikaa pikkutunneille.

Aurinko paistaa Puerto de Mogánissa melkoisesti, niin että keskitalvella 10 valoisasta tunnista on 7 aurinkoista, keskikesällä 14 valoisasta tunnista yhdeksän on keskimäärin aurinkoista.

Sääennusteen Puerto de Mogániin voi katsoa Norjan ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ruokailu, ostokset, yöelämä ja tapahtumat.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti