Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Puerto de Moganin pääranta
Aurinko paistaa Puerto de Mogánissa melkoisesti, niin että keskitalvella 10 valoisasta tunnista on 7 aurinkoista, keskikesällä 14 valoisasta tunnista yhdeksän on keskimäärin aurinkoista.

Puerto de Mogánin -matkat ja hotellin valitseminen

Matkat ja matkustaminen Puerto de Mogániin

Puerto de Mogániin voi lähteä omatoimisesti järjestetylle matkalle tai sinne voi lähteä matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle. Joskus matkatoimistojen järjestämät matkat tulevat tällaisilla pienillä rantapaikoilla edullisemmiksi kuin omatoimimatkat, sillä valtaosa täälläpäin lomailevista saapuu paikalle pakettimatkalle.

Puerto de Mogán mielletään hienommaksi lomapaikaksi kuin moni muu Gran Canarian tunnettu rantapaikka, ja näin siellä on hintavat majapaikat. Loma Puerto de Mogánissa on todennäköisesti rauhallisempi ja hintavampi kuin Playa del Inglésin suunnalla.

Omatoimimatkat

Jos haluaa lähteä Puerto de Mogániiin omatoimisesti järjestetylle matkalle, kannattaa ensin katsoa lennot ja sen jälkeen heti majapaikka. Varauksia kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, etenkin jos kyseessä on loma-aikaan kuten joululomalla tai hiihtolomalla tehtävä matka.

Siitä miten Gran Canarian lentoasemalle voi Suomesta lentää voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Majapaikan valitseminen Puerto de Mogánista

Jos Puerto de Mogánissa haluaa olla siellä missä tapahtuu, on rannan [kartalla] lähistö paras paikka hotellille. Hotellin lisäksi voi hyvin harkita huoneistohotellia, jossa voi laittaa ruokiaan, sillä jatkuva ravintoloissa ruokailu on hintavaa, yksipuolista eikä kaikkein terveellisintä. Eniten ruokapaikkoja, kauppoja ja illanviettopaikkoja on rannan tuntumassa, eikä bussipysäkille ole pitkä matka. Puerto de Mogánissa lomaileva on aika kaukana Gran Canarian saaren muista paikoista, mutta vierailuja Puerto Ricossa ja Las Palmasissa kannattaa harkita. Puerto Ricoon voi siirtyä myös venekyydillä, ja sinnehän on bussilla vain vartin matka.

Puerto de Mogán on todella kiireinen ja hintava lomapaikka. Jos sinne aikoo lomailemaan, kannattaa varaus tehdä ainakin pari kolme kuukautta etukäteen, kenties aikaisemminkin, ja kannattaa varautua maksamaan reilusti yli 100 euroa kahden hengen huoneesta.

Puerto de Mogánin majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Pakettimatkat

Aurinkomatkat tekee matkoja eri puolille Gran Canarian saarta, ja niiden joukossa on matkoja Puerto de Mogániin. Lennot ovat suoria Finnairin lentoja, ja matkaan voi päästä viikoksi alle 800 eurolla. Puerto de Mogán on yhdessä Puerto Ricon kanssa hintavampi paikka lomailla kuin Maspalomas tai Playa del Inglés.

Tjäreborg järjestää matkoja Gran Canarialle, ja heillä on Puerto de Mogánissa paljon hotelleja.

Lentoasemalta Puerto de Mogániin

Aeropuerto de Gran Canaria [kartalla] (LPA) sijaitsee saaren keskiosissa, ja sieltä on 1–2 tunnin matka Puerto de Mogániin. Nopein bussikyyti lentoasemalta (Aeropuerto Sur Express) Puerto de Mogániin on linja 91, joka kulkee matkan noin tunnissa. Bussilinja 1 kulkee lentoasemalta tiiviiseen Maspalomasin ja Puerto Ricon kautta Puerto de Mogániin, mutta matka voi kestää pari tuntia. Lippu ostetaan kuskilta pienellä käteisellä tai maksukortilla.

Jos matkan tekee mieluummin taksilla, maksaa se 40–50 euroa ja kestää reilut 40 minuuttia, jos viivästyksiä ei ole. Taksi on matkalla Puerto de Mogániin huomattavasti nopeampi kyyti kuin jatkuvasti pysähtelevä bussi. Tietoa taksimatkoista ja hinnoista saa lentoasemalta sivuilta.

Puerto de Mogánista voi lähteä käymään Las Palmasissa loman aikana, vaikka sieltä on melko pitkä matka, ja nopein kyyti on linja 91. Lyhyimmillään matkan voi linjalla 91 tehdä noin tunnissa, mutta muilla linjoilla tai bussia Maspalomasissa vaihtamalla matkaan voi kulua lähes kaksi tuntia.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti