Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Matkailukohteiden tutkiminen ja tapahtumiin osallistuminen isommalla, samanhenkisellä porukalla muuttuu vaivattomaksi ja ympäristöystävällisemmäksi tilausbussin kyydissä. Lue, miten järjestät tilausajon ryhmällesi edullisesti
Ilmoitus
Ravintola Puerto de Moganissa
Ruokailu onnistuu hyvin linja-autoaseman ja sataman välimaastossa, ja eniten kiinnostavia ravintoloita on sataman edustalla.

Ravintolat, ostokset, yöelämä ja tapahtumat Puerto de Mogánissa

Ruokailu ja ravintolat

Ruokailu onnistuu hyvin linja-autoaseman ja sataman välimaastossa, ja eniten kiinnostavia ravintoloita on sataman edustalla, missä suuret terassit ovat suosittuja aamusta iltaan. Satamassa aterioiden hinta on hivenen normaalia korkeampi, mutta ruoat ovat yleensä hyviä. Etenkin kalaruokia, espanjalaisia ruokia, Kanariansaarten omia ruokia ja italialaisia ruokia siellä tulee vastaan melkoisesti. Grillatut ja paistetut kalat ja merenelävät kuten tonnikala ja sardiini ovat Kanarialla aina hyviä, ja niiden kanssa on hyvä ottaa Kanariansaarten omaa "papas arrugadas" -perunaapapas arrugadas-perunaa. Kaupungissa on myös intialainen ravintola, pari kiinalaista ravintolaa, saksalainen ravintola ja ruokia myös kasvissyöjille.

Avenida del Castillete -katu [kartalla], joka sijaitsee satamasta vähän matkaa kohti linja-autoasemaa, on hyvä katu kalaruoille. Muualla kaupungissa lähinnä italialaiset ravintolat erottuvat edukseen, ja näistä pieni mutta autenttinen pizzeria La Cucina (Calle Corriente 8) on hyvä sekä niille, jotka haluavat viedä pitsansa hotellille, että niille, jotka viihtyvät sen pienellä terassilla.

Kanarialaisia ruokia haluaville voidaan suositella Patio Canario -ravintolaa, joka sijaitsee satamassa. Tämä on tasokas paikka kalaruoille, kuten grillatuille sardiineille ja erilaisille eksoottisille mereneläville.

Jos etsii kasvisruokia tai vegaaneille soveltuvia ruokia, on kaupungissa paljon erilaisia kasvisruokia tarjoavia ravintoloita mutta vegaaniruoat ovat harvinaisempia. Niitä tarjoaa kuitenkin Mr India. Muita kasvisruokia tarjoavia ravintoloita voi yrittää löytää TripAdvisorista.

Puerto de Mogánissa on kahviloita kaikkialla, ja myös satamassa on paljon kahviloita. Näistä edukseen erottuu Cafe de Mogán, sillä sieltä saa suussa sulavia herkkuja, kuten jäätelöä ja leivonnaisia. Iltaisin kahvila tarjoaa myös kohtuullisia aterioita.

Lisää ravintololita Puerto de Mogánissa

Jos haluaa etukäteen tutkia ravintoloita, voi niin tehdä Mogánin matkailusivuilla ja TripAdvisorissa.

Ostokset

Puerto de Mogán ei ole suuri kaupunki, eikä siellä tarvitse erikseen etsiä kauppoja. Niitä on hyvin rannan ja linja-autoaseman välimaastossa, ja eniten turisteja kiinnostavia kauppoja on satamassa. Kaupungissa on kioskeja ja pieniä kauppoja, joista saa elintarvikkeita, ja keskustassa on myös suuria elintarvikeliikkeitä, jotka ovat avoinna yleensä klo 21–22 asti.

Puerto de Mogánista on hyvä ostaa elintarvikkeita, alkoholia, tupakkatuotteita, vaatteita ja kenkiä sekä tarvikkeita sellaisia harrastuksia kuin patikointia ja vesilajeja silmällä pitäen. Perjantaisin sataman vieressä pidetään markkinat, joille saapuu melkoisesti ihmisiä saaren muista lomakohteista, mutta ne ovat ylihintaiset ja kaupunki on silloin vähän turhan tukossa muutenkin.

Jos haluaa katsella etukäteen, mitä liikkeitä Puerto de Mogánissa on, voi niin tehdä Mogánin matkailusivuilla.

Kauppa Puerto de Moganissa
Puerto de Mogánista on hyvä ostaa esim. vaatteita.

Muualle ostoksille

Puerto de Mogánista voi lähteä ainakin kerran muuallekin ostoksille, kuten Maspalomasiin, Playa del Inglésiin tai Las Palmasiin. Maspalomasiin ja Playa del Inglésiin ei ole pitkä matka, mutta bussikyyti Las Palmasiin kestää pari tuntia. Lähin linja-autoasema Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka lähistöllä on Calle Mayor Triana -pääostoskatu. Ostosten tekeminen Las Palmasissa periaatteessa onnistuu kaikkina viikonpäivinä, mutta siestan aika iltapäivällä ei ole paras mahdollinen aika katsella ostoksia.

Yöelämä

Puerto de Mogán on perhelomapaikka, jossa on baareja ja muuta illaviettoa satamassa ja jonkin verran muuallakin keskustassa, mutta mitään hurjia bileitä siellä tuskin tulee vastaan. Sataman baareissa olut ja muut alkoholijuomat ovat melko hyvissä hinnoissa, niin että parilla kolmella eurolla saa ison tuopin, ja satamassa on mukava istuskella milloin tahansa vilinää tarkkailemassa.

Sataman baareista irlantilainen The Irish Tavern on hyvä paikka muulloin kuin torstaisin, jolloin se on kiinni. Täällä on hyvä valikoima oluita ja muita juomia, ja täällä tarjotaan myös tyypillisiä irlantilaisia aamiaisia, samoin kuin lounaita ja illallisia. Satamassa pari muutakin baarimaista illanviettopaikkaa, ja satama on paras osoite illalla niille, jotka haluavat viettää iltaa muualla kuin majapaikassa.

Esitykset ja tapahtumat

Puerto de Mogánissa ei ole paljonkaan tapahtumia, eikä siellä mitään esityksiäkään juuri nähdä. Enemmän toimintaa on Maspalomasin ympäristössä, mutta jos lepoloman haluaa keskeyttää kulttuuripläjäyksellä, konsertilla tai karnevaalien tyylisellä tapahtumalla, kannattaa suunnata parin tunnin bussimatkan päähän Las Palmasiin.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet sekä lähistön nähtävyydet

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti