Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Maspalomas
Maspalomas on erityisen sopiva matkakohde perheille, varttuneille pariskunnille ja kaikille niille, jotka haluavat lämpimään ja takuuvarmasti aurinkoiseen paikkaan.

Maspalomas, Kanariansaaret

Gran Canarian etelärannikko on jo vuosikymmeniä ollut suomalaisten suosikkipaikkoja nauttia auringosta, ja edelleenkin edulliset hinnat ja talviöinäkin lämpiminä pysyttelevät ilmat ovat sen vetonauloja.

Saaren aurinkoiselle etelärannikolle eli Costa Canarialle ihmisiä vetävät myös hienohiekkaiset rannat, joista Maspalomasin dyynit ovat unohtumattomimmat. Maspalomasissa on hyvä ottaa aurinkoa, uida, harrastaa tai sitten vain levätä. Mikäli lomaan haluaa yhdistää kulttuuria ja huippuluokan nähtävyyksiä, sijaitsee Las Palmas noin tunnin bussimatkan päässä.

Maspalomas on erityisen sopiva matkakohde perheille, varttuneille pariskunnille ja kaikille niille, jotka haluavat lämpimään ja takuuvarmasti aurinkoiseen paikkaan. Illanviettomahdollisuudet eivät ole kovin monipuolisia eikä gourmet-ruokia ole juuri tarjolla, mutta yhdessä sen vieressä sijaitsevan Playa del Inglésin kanssa alue pystyy tarjoamaan lähes jokaiselle siellä lomailevalle jotakin mielenkiintoista.

Nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet

Maspalomasissa on aivan samanlaiset lomaolosuhteet kuin viereisessä Playa del Inglésissäkin. Sinne lähdetään yleensä rantalomalle, uiminen kuuluu asiaan, harrastuksia löytyy tenniksestä pienimuotoiseen patikointiin ja pyöräilyyn ja perheille alueella on muutama teema- ja vesipuisto.

Rannat

Dunas de MaspalomaskuvaDunas de Maspalomas ] [kartalla] on Euroopan suurimpia hiekkarantoja. Sen parempaa paikkaa lepäillä auringossa, uida, kävellä itsensä hiekalla kuntoon ja harrastaa kaikenlaista ei olekaan. Hiekkaranta on yhteydessä Playa del Inglésin pitkään ja kapeaan hiekkarantaan [kartalla], joka jatkuu aina San Agustíniin asti. Maspalomasin rannalla on myös nudistiosio, joka sijaitsee sen keskellä, korkeimpien dyynien vieressä.

Yksi suosittu ajanviete Maspalomasissa lomaillessa onkin kävellä 5–6 kilometrin pituinen, San Agustínin [kartalla] ja Faro de Maspalomas -majakan [kartalla] välinen matka. Sen varrella on paljon upeita maisemia, lomatunnelmaa ja terasseja, joille voi välillä pysähtyä aterialle tai virvokkeelle.

Maspalomasin rannalla on hyvät palvelut, ja kioskeista saa ruokia ja juomia. Oma vesipullo on kuitenkin hyvä ottaa mukaan, sillä kioskien vedet tuppaavat olemaan ylihintaisia. Faro de Maspalomas -majakan-majakan [kartalla] vieressä on ravintoloita, joilla on hyvä syödä ja nauttia auringosta, ja lähellä majakkaa on myös harrastusmahdollisuuksia tenniksestä golfiin ja vesilajeihin.

Surfaus on suosittua Kanarialla, mutta Gran Canarian etelärannikko ei ole saarten paras paikka tälle harrastukselle. Poikkeuksena on Faro de Maspalomas -majakan tienoo, missä on aaltoja mutta missä vaativat harrastajat eivät viihdy. Gran Canarialla Pozo Izquierdo, Bahía Feliz ja Playa Águila ovat parhaita paikkoja lainelautailijoille.

Sukellusmahdollisuudet eivät ole nekään parhaimmillaan Kanarialla Maspalomasin tienoilla, mutta alle tunnin bussimatkan päässä sijaitseva Puerto de Mogán on saaren pääsukelluspaikka. Siellä Nautico Diving vuokraa laitteita ja järjestää kursseja.

Kajakilla soutelemaan mielivien ja muutenkin rajuihin harrastuksiin mieltyneiden on hyvä vierailla Canaries Extreme -pisteessä [kartalla], joka sijaitsee lähellä Playa del Inglésin rantaa ja bussiasemaa.

Maspalomasin ympäristö on erittäin hyvää pyöräilymaastoa. Täällä pyöräillä voivat niin harrastelijat kuin kilpailijatkin. Niille, jotka eivät ota omaa pyörää mukaan, Cyclo Canaria [kartalla] vuokraa pyöriä ja myös järjestää pyöräilyretkiä.

Toinen pyöränvuokraaja ja kierrosten järjestäjä on Free Motion, joka vuokraa pyöriä ja muita välineitä sekä järjestää kursseja ja pyöräilyretkiä.

Varsinainen toimintakeskus on Holiday World [kartalla], joka Cyclo Canarian tavoin sijaitsee lähellä Parque del Suria. Siellä on teemapuisto, pakopelihuone ja muuta sellaista mistä niin lapset kuin aikuisetkin innostuvat.

Ratsastus on mahdollista Gran Canarialla, ja eXtreme järjestää hevoskyytejä ja -kierroksia.

Mungo Aborigen

Kanariansaarten alkuperäisasukkaat eli guanchit ovat kiinnostavia, ja lähellä etelärannikkoa sijaitsevassa Fatagan kaupungissa sijaitsee heistä enemmän kertova teemapuisto [kartalla]. Teemapuistoon on melko kova pääsymaksu, ja sinne mielivien on hyvä kysellä turisti-infosta, miten sinne parhaiten pääsee.

Palmitos Park

Palmitos Park [kartalla] sijaitsee Maspalomasissa, ja se on monipuolinen teemapuisto. Siellä voi nähdä delfiinejä, siellä on kaikkialta maailmasta tulevia trooppisia eläimiä ja siellä on myös perhostalo, useita eri akvaarioita ja apinasaari. Palvelut ovat hyvät, monenlaisia ruokia on tarjolla ja perheillä on tapana tulla tänne viihtymään koko päiväksikin. Paikka on avoinna joka päivä klo 10–18, ja puistoon aikovien on hyvä huomioida lippujen hinnat niin kuin myös se, että jo 11-vuotias maksaa aikuisten lipun hinnan.

Paikalle pääsee kulkemalla bussilla ensin Plaza Maspalomas -pysäkille, jolta bussi numero 45 kulkee puistolle, tai sitten Faro de Maspalomas -pysäkille, jolta bussi numero 70 kulkee Palmitos-puistoon.

Aqualand

Aqualand -vesipuisto [kartalla] sijaitsee samalla suunnalla Palmitos-puiston kanssa, ja sinne pääsee samoilla busseilla 45 ja 70 Maspalomasista. Vesipuisto on monipuolinen, siellä viihtyvät kaikenikäiset ja palvelut ovat hyvät.

Palmitos-puiston tavoin se avautuu joka päivä klo 10 mutta menee kiinni jo klo 17. Lippujen hinnat ovat hyvin samantyyliset kuin Palmitos-puistossakin, ja myös täällä 11-vuotias katsotaan aikuiseksi.

Maspalomasin dyynit
Itsensä kannattaa rasvata kunnolla. Vaikka lämpötila ei varjossa kohoa keskitalvella yleensä yli 22 asteen, on auringossa hyvin kuumaa.

Lisää nähtävää ja tekemistä Gran Canarialla:

Rannan ja teemapuistojen lisäksi Maspalomasin ympäristössä ei ole paljon muuta nähtävää. Lisää nähtävää ja tekemistä voi löytyä Guide to Canary Islandsista.

Las Palmas noin tunnin bussimatkan päässä on Kanarialla paras paikka käydä museoissa, kävellä vanhassakaupungissa ja katsella nähtävyyksiä.

Sää ja ilmasto

Gran Canarialla on lähes aina vähintäänkin lämmintä, eikä siellä koskaan talvikauden aikana ole auringossakaan liian kuuma. Lämpötilavaihtelut niin kesän ja talven kuin päivän ja yönkin välillä ovat pieniä. Keskitalvella lämpötila on yöt päivät 18–22 astetta, kuumimpaan keskikesän aikaan 22–28 astetta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat keskikesälläkin harvinaisia, eikä elohopea juuri koskaan talviöinäkään laske alle 15 asteen.

Vaikka lämpötila ei varjossa kohoa keskitalvella yleensä yli 22 asteen, on auringossa hyvin kuumaa. Itsensä kannattaa rasvata kunnolla, eikä Suomesta paikalle saapuvan kannata heti viettää turhan paljon aikaa auringossa. Talvisin mukaan on hyvä ottaa lämmintä vaatetta iltoja varten, ja pitkät housut ja takki ovat hyviä niille, jotka haluavat viettää terasseilla aikaa pikkutunneille.

Aurinko paistaa Maspalomasissa melkoisesti, niin että keskitalvella 10 valoisasta tunnista on 7 aurinkoista, keskikesällä 14 valoisasta tunnista yhdeksänä on keskimäärin aurinkoista.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ruokailu, ostokset, yöelämä ja tapahtumat Maspalomasissa.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti