Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Ravintola lähellä Faro de Maspalomas -majakkaa
Lähellä Faro de Maspalomas -majakkaa sijaitsee paljon ravintoloita, jotka ovat suosittuja ja joissa voi syödä hyvin aamusta iltaan.

Ravintolat, ostokset, yöelämä ja tapahtumat Maspalomasissa

Ruokailu ja ravintolat

Maspalomasista ja sen vieressä olevasta Playa del Inglésistä saa hyvin lomailijoiden mieleen olevia ruokia eli pihvejä, pitsoja, pastoja, hampurilaisaterioita ja kalaruokia. Siellä on melkoinen määrä kansainvälisiä ravintoloita suomalaisista kiinalaisiin, mutta espanjalaisiakin ravintoloita löytyy. Ruoat eivät ole muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta huippuluokkaa eivätkä ravintolat yhtä edullisia kuin Las Palmasissa, mutta niissä on edullisempaa kuin Suomessa. Ruokailu tapahtuu ympäri vuoden ulkosalla, ja ravintoloissa on rento lomameininki. Maspalomasissa ja Playa del Inglésissä majailevien on kaikkein paras katsoa majapaikka, jossa on keittiö, ja näin voi sekä säästää menoissa että syödä ainakin osan ajasta luultavasti paremmin ja terveellisemmin.

Hyvä alue lähellä monia majapaikkoja, ajanvietemahdollisuuksia, ravintoloita ja bussipysäkkejä on Maspalomasin majakan (Faro de Maspalomas) [kartalla] ympäristö. Lähistöllä on kaikenlaisia ruokapaikkoja laajalla alueella, ja monet niistä tulevat ja menevät niin että vanhoja ja vakiintuneita ravintoloita on melko vähän. Parhaat apajat erilaisille ruoille ovat Plaza del Faron tuntumassa, missä majakan katveessa voi myös nauttia erilaisia pikaruokia, ja yksi hyvä katu ravintolalle on Paseo del Faro. Alueen ravintoloista pidetty on ollut El Velero, joka tarjoaa mereneläviä ja muita espanjalaistyylisiä ruokia. Lähellä oleva Tavola14 on toinen ravintola, josta saa hyviä ruokia, ja sen tarjonta on pitsoineen ja pastoineen tyypillisen italialaista.

Toinen alue, jolle voi nälkäisenä mennä kävelemään ja ravintolaa etsimään, on rantakatu, Paseo de las Meloneras, joka myös on majakan vieressä. Sen varrella on monenmoista ravintolaa ja kahvilaa, mutta jos haluaa varmasti hyvän aterian, on intialainen Mishab yksi alueen pidetyimpiä ravintoloita. Se soveltuu myös kasvissyöjille, mutta se voi iltaisin olla sen verran vilkas, että varaus ainakin isommalle porukalle kannattaa tehdä etukäteen.

Kaikkein kätevin alue löytää nopeasti ravintola monen erilaisen joukosta on Avenida de Tirajana [kartalla]. Se on yksi koko Gran Canarian etelärannikon parhaista ravintolakaduista, joten sille voi lähteä nälkäisenä ruokapaikkaa etsimään. Sitä pitkin kulkevat bussit, ja se on varsin kätevä katu myös majapaikalle. Kadun varrella on niin valtava määrä ravintoloita, että kuka tahansa löytää sieltä jotakin, ja sen varrella on kaikkea japanilaisesta kasvisravintoloihin.

Yumbo-keskuksen tienoo [kartalla], joka on Avenida de Tirajanan vieressä, on myös erinomaista maastoa ravintolalle. Itse ostoskeskuksessa on useita erilaisia ruokapaikkoja, ja sehän on myös hyvä paikka viettää iltaa tai mennä yökerhoonkin.

Tienoo, jolla myös on paljon ravintoloita, on Cita-ostoskeskus [kartalla] lähikortteleineen. Tämähän on Kanarian vanhin ostoskeskus, ja yksi sen parhaista ravintoloista on esimerkiksi pihvejä ja kalaruokia tarjoava Savoy. Ostoskeskukselle on lyhyt matka Maspalomasin rannaltakin lounaalle.

Lisää Maspalomasin ja lähistön ravintoloita.

TripAdvisorin käyttäjät rankkaavat Maspalomasin ravintoloita.

Ruokailu Las Palmasissa

Etelärannikolta on ainakin kerran hyvä lähteä Las Palmasiin syömään ja muutenkin aikaa viettämään. Siellä lounasaika eli noin klo 12–15.00 on hyvä aika syödä, sillä tällöin on tarjolla menu del dia -lounaita, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan lyömättömiä: yleensä alle 10 eurolla saa kolmen lajin aterian ruokajuomineen. Ruokajuomaksi voi ottaa vettä, limsaa, olutta tai viiniä. Sekä Parque San Telmon että Parque Santa Catalinan lähellä on paljon lounastarjousravintoloita, ja niiden lähellä on myös runsaasti illalliselle soveltuvia ruokapaikkoja. Ruoat ovat usein edullisempia Las Palmasissa kuin etelärannikolla, ja niiden taso on paljon parempi. Canteras-rannan edustalla noin kolmen kilometrin matkalla on kuitenkin paljon kaikenlaisia ravintoloita ja drinkkipaikkoja ja hinnat ja tarjonta samanlaisia kuin Maspalomassakin, joten se ei ole paras paikka lähteä rantalomapaikoilta syömään.

Ostokset

Maspalomasissa ja sen vieressä olevassa Playa del Inglésissa on paljon turisteille suunnattuja ostospaikkoja, joissa on otettu vierailijoiden tarpeet huomioon ja joista saa aamusta yömyöhään kaikenlaista. Ostoskeskukset, jotka voivat olla ulko- tai sisätiloissa, ovat tavallisia, ja niissä on kaikkein helpoin tehdä erilaisia ostoksia.

Yumbo Centrum
Yumbo Centrum sijaitsee Playa del Inglésin ja Maspalomasin välimaastossa, ja se on pääasiallinen shoppailupaikka täällä lomaileville.

Ostoskeskukset

Plaza Maspalomas -ostoskeskus on suljettu, eikä Maspalomasin puolella ole paljonkaan ostoskeskuksia. Ne ovat lähes poikkeuksetta Playa del Inglésin alueella, ja näin ostoksille kannattaa lähteä esimerkiksi sen rannan lähistölle.

Muutama ostoskeskus löytyy Faron eli majakan vieressä olevista kortteleista, jotka ovat lähellä dyynejä. Siellä on esimerkiksi Boulevard el Faro, jossa on paljon vaateliikkeitä.

Yumbo Centrum [kartalla] sijaitsee Playa del Inglésin ja Maspalomasin välimaastossa, ja se on pääasiallinen ostospaikka täällä lomaileville. Se on monipuolinen keskus, jossa on ravintoloita, baareja, kahviloita ja yökerhoja, niin että siellä voisi periaatteessa viettää paljonkin aikaa. Keskuksen edessä on sen nimeä kantava bussipysäkki, jolle pääsee nopeasti Maspalomasin ja Playa del Inglésin kaikista osista. Yumbo-keskuksesta saa kaikkea mahdollista. Siellä on 4 kerrosta, yli 200 liikettä ja muutama valintamyymäläkin. Kengät ja muut nahkatuotteet, hajusteet, elektroniikkatuotteet ja muut tuotteet ovat täällä hyvin esillä, ja kauppakeskus on miltei aina avoinna (kaupat avoinna ma–su klo 10–22.00).

Tropical [kartalla] sijaitsee Playa del Inglésin rannan, Paseo Costa Canaria -rantapromenadin ja Playa del Inglésin pääbussipysäkin vieressä. Se on kätevä niille, jotka yöpyvät tai viettävät aikaa rannan lähistöllä. Rannan tuntumassa on toinenkin ostoskeskus, Tropicalista etelään sijaitseva Anexo II [kartalla].

Cita [kartalla] (Avenida de Francia) on kolmas kauppakeskus, josta saa kaikkea elintarvikkeista kosmetiikkaan ja vaatteisiin. Myös täällä on baareja ja toimintaa ympäri vuorokauden, mutta kaupat ovat avoinna ma–su klo 10–22.00. Cita on sijainniltaan Maspalomasin puolella yöpyville erinomainen vierailupaikka, joka on lähellä dyynejä.

Maspalomasissa ja sen naapurissa olevissa lomakohteissa on paljon kauppakeskuksia, jotka ovat pääosin avoinna joka päivä klo 10–22.00. Tietoa Gran Canarian ostoskeskuksista ja muista kauppapaikoista saa Canario-sivuilta.

Valintamyymälät

Ostoskeskusten yhteydessä on yleensä ainakin jonkinlaisia valintamyymälöitä, mutta niitä on muuallakin. Yksiä yleisimpiä liikkeitä Gran Canarialla ovat HiperDinot, ja Maspalomasissa sellainen löytyy hyvin läheltä Faron bussiasemaa [kartalla]. Kuten niin monet Gran Canarian valintamyymälät on sekin avoinna klo 8–22.

Markkinat ja käsityöt

Keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 8–14.00 pidetään turisteille suunnatut markkinat San Fernandon vanhan palolaitoksen tiloissa [kartalla].

Gran Canarian saarella on paljon erilaisia markkinoita, joita on eniten lauantaisin ja sunnuntaisin.

Tavaratalo Las Palmasissa
Etelärannikolta on hyvä ainakin kerran lähteä ostoksille Las Palmasiin.

Las Palmasin ostosmahdollisuudet

Etelärannikolta on hyvä ainakin kerran lähteä ostoksille Las Palmasiin. Bussilla voi siirtyä joko San Telmon tai Santa Catalinan asemalle, joiden kummankin lähistöllä on paljon erilaisia ostospaikkoja. Eteläinen Las Palmas Parque San Telmon tuntumassa on alue, jolla kauppoja on hyvin aivan linja-autoaseman vieressä. Calle Mayor de Triana -kävelykatu [kartalla] sivu- ja lähikatuineen on erinomainen paikka tehdä ostoksia, joskin iltapäivällä noin klo 14–16.00 monet liikkeet ovat siestalla. Santa Catalinan bussiaseman vieressä ei ole aivan yhtä lähellä kauppoja, mutta Parque Santa Catalina -aukiolla on pikkuliikkeitä ja tästä on hyvä kävellä alle vartissa alueen pääostoskadulle eli Avenida José Mesa y López -kadulle [kartalla].

Yöelämä

Maspalomasissa ja Playa del Inglésissä on ympäri vuoden Yumbo-keskuksessa armotonta bailumeininkiä ilta toisensa jälkeen, mutta juhlinta ei yleensä käynnisty kuin vasta vähän ennen puoltayötä. Yumbo-keskus [kartalla] on vilkas paikka juhlia, mutta on hyvä tietää, että homot muodostavat valtaosan sen asiakaskunnasta ja että vain harvat lesbot ja heterot eksyvät sinne. Yumbossa juhlinta keskittyy 4. kerrokseen noin puolestayöstä aamukolmeen, ja tämän jälkeen 2. kerroksen yökerhot viihdyttävät juhlakansaa aamunkoittoon asti. Homot viihtyvät parhaiten tienoolla talvella, jolloin se on Euroopan suurimpia lomailukeskuksia alallaan. Babylon on tunnetusti paikka, jonne vain alan ihmiset suuntaavat.

Muidenkaan kuin homojen ei ole vaikeaa löytää jonkinlaista illanviettopaikkaa Yumbo-keskuksen ympäristöstä tai muualta Maspalomasista. Jos mielii alueelle, jolla on paljon erilaisia baareja, on Yumbon lisäksi Avenida de Tirajana [kartalla] katu, jonka varrella on monenmoista baaria, ravintolaa ja yökerhoa. Paljon illanviettopaikkoja on myös Playa del Inglésin rannan edustalla kulkevalla bulevardilla [kartalla], ja jonkin verran niitä on myös lähellä Maspalomasin majakkaa eli faroa olevilla kaduilla.

Jos haluaa tutkia alueen baareja, voi niitä katsella TripAdvisorissa.

Illanvietto Las Palmasissa

Jos haluaa juhlia kunnolla, on paras lähteä Las Palmasiin iltaa viettämään. Siellä pelkästään Parque Santa Catalina -aukion bussiaseman vieressä on valtava määrä illanviettopaikkoja, ja lisää löytyy läheltä Canteras-rantaa ja Plaza de la España -aukiota. Bussit kulkevat Las Palmasiin ja sieltä etelärannikolle yölläkin. Matka kestää 40–50 minuuttia ja maksaa muutaman euron. Taksilla kyyti on nopeampi mutta ei porukoille kovin kauas, ja taksimatka Las Palmasiin maksaa 30–40 euroa.

Esitykset ja tapahtumat

Maspalomas ja Playa del Inglés eivät ole hyviä paikkoja seurata kulttuuriesityksiä, eikä siellä ole paljon tapahtumia. Korkeakulttuuria tai viihdettä näkemään haluavien on hyvä siirtyä noin tunnissa Las Palmasiin, missä on ympäri vuoden tapahtumia, kuten konsertteja.

Jos haluaa katsella mitä tapahtumia Gran Canarian saarella on, voi niitä katsella Gran Canariassa.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet sekä lähistön nähtävyydet

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti