Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ulkoilmabaari
Las Palmasissa on erinomainen yöelämä, johon kuuluvat terasseilla yömyöhään istuskelu ja edulliset hinnat.

Tapahtumat, kulttuuri- ja yöelämä

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaisia kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Las Palmasissa on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luomme katsauksen kaupungin ilta- ja yöelämään.

Klassinen musiikki, baletti, teatteri ja ooppera

Vuonna 1997 avattu Alfredo Kraus Auditorio -konserttitalo on nimetty Gran Canarialta kotoisin olevan kuuluisan tenorin mukaan. Konserttitalo sijaitsee Canteras-rannan eteläosissa, El Rincón -kaupunginosassa, jonne pääsee helposti bussilla tai kävellenkin pitkin rantabulevardia. Rakennuksena Alfredo Kraus Auditorio -konserttitalo on erikoinen ja merkittävä. Sieltä on upeat merinäköalat, ja siellä esitetään muutakin kuin klassisen musiikin konsertteja. Alkuvuodesta siellä on klassisen musiikin festivaalit, kesäisin jazz-festivaalin tapahtumia ja ympäri vuoden luvassa erinomaisia konsertteja. Tästä kaikesta verkkosivut antavat tarkempaa tietoa, ja niiden kautta voi ostaa lippuja konsertteihin.

Teatro Pérez Galdós (Plaza Stagno 1) on Las Palmasissa toinen monipuolinen konserttitalo, joka sijaitsee Veguetan ja Trianan rajamailla, Calle Mayor de Triana -pääkadun alkupäässä. Sen tarjontaan kuuluu klassista musiikkia, balettia ja oopperaa, mutta myös jazzia ja muuta kevyempää ohjelmaa. Konserttitalon kausi kestää lokakuun puolivälistä juhannuksen tienoille.

Pääkonserttitalon ja pääteatterin lisäksi esityksiä on CICCA-konserttisalissa (Alameda de Colón 1) Trianan pääaukiolla.

Hyvä tilaisuus seurata tanssia ja teatteria on Tanssi- ja teatterifestivaali, joka on pidetty vuodesta 1996 lähtien. Festivaali kestää noin kuukauden heinäkuun alusta elokuun alkupuolelle.

Elokuvat

Multicines Monopol (Plaza Hurtado de Mendoza) lähellä Calle Trianan alkupäätä on ainoita tilaisuuksia nähdä Kanarialla ainakin muutama alkukielinen elokuva vuodessa.

Jazz, rock, pop ja tanssimusiikki

Canaria Jazz soi pitkin vuotta eri puolilla saaria, ja musiikkia on luvassa Las Palmasissa heinäkuun puolenvälin tienoilla.

Muualla kaupungissa ei hirveästi live-musiikkia ole luvassa, mutta Monopol Centre (Plaza Hurtado de Mendoza), jossa elokuvateatteri sijaitsee, soittaa ainakin tiskijukan voimalla hyvää musiikkia alkaen noin puolilta öin.

Suomalaisille etenkin vähintään keski-ikään ehtineille Ankkuri - El Ancla (Calle Sagasta 66) Canteras-rannan parhailla paikoilla on paikka, jossa on karaokea pari kertaa viikossa ja tietovisa kerran viikossa. Tunnelmaa paikassa riittää, työntekijät ovat suomalaisia, ja täällä soi muinakin viikonpäivinä hyvä tanssimusiikki.

Urheilu

Unión Deportiva de Las Palmas -jalkapallojoukkue pelaa yli 30 000 katsojaa vetävällä Estadio Gran Canaria -stadionilla, joka sijaitsee hivenen syrjässä, noin 5 kilometrin päässä Veguetasta. Joukkue ei ole niittänyt menestystä viime vuosina Espanjan liigan toisessa divisioonassa, mutta peleissä on tunnelmaa.

Kaupungissa seurataan koko kauden ajan suurella mielenkiinnolla Espanjan ja Euroopan liigojen otteluita, joista yleensä näytetään vain espanjalaisten joukkueiden otteluita. Kannattaa huomata, että aikaeron takia pelit alkavat tuntia aikaisemmin kuin Manner-Espanjassa ja kahta tuntia aikaisemmin kuin Suomessa. Tärkeiden otteluiden aikana monet baarit ja ravintolat täyttyvät äänekkäistä otteluiden seuraajista siinä määrin, että silloin moniin niistä ei ole hyvä suunnata syömään tai muuten vain oleskelemaan.

Tapahtumia

Alkuvuodesta karnevaalit eli 40 päivää ennen pääsiäistä huipentuvat laskiaiskarnevaalit tuovat kulkueita, konsertteja ja muuta kaupungin kaduille. Juhlintaa on niin etelä- kuin pohjoisosissakin, missä erityisen riehakasta ja äänekästä toimintaa on luvassa niin Parque San Telmon kuin Parque San Catalinankin ympäristössä. Karnevaalit ovat erityisen äänekkäät Santa Catalinan puistoaukion ympäristössä, mitä lähelläkään ei kannata herkkäunisten laskiaisen aikaan yöpyä.

Muista Las Palmasin ja Gran Canarian tapahtumista antaa kattavaa tietoa Gran Canaria World Guides -sivusto

Ilta- ja yöelämä

Las Palmasissa on erinomainen yöelämä, johon kuuluvat terasseilla yömyöhään istuskelu ja edulliset hinnat. Baareja ja muita anniskelupaikkoja kaupungissa on pilvin pimein, niin sen etelä- kuin pohjoisosissakin, eikä täällä tarvitse iltaisin erikseen hakea hyviä illanviettopaikkoja.

Lomalaisten mieleen oleva rento meininki on parhaimmillaan kaupungin pohjoisosissa, etenkin lähellä Canteras-rantaa ja Parque Santa Catalina -aukiota. Paikalliset syövät myöhään, ja ruokia on hyvin tarjolla puolilta öinkin. Loman aikana voi hyvin tutustua kaupungin monipuolisiin mahdollisuuksiin. Niihin kuuluvat tietenkin Canteras-rannan vieressä kulkevan promenadin ja lähikatujen baarit, joista Ankkuri (Calle Sagasta 66) -on suomalaisten ehdoton kiintopiste kaupungissa. Täällä voi laulaa karaokea ja viettää muutenkin varsin suomalaista iltaa alle 3 euron tuopin kanssa. Kaupungissa etenkin oluen ja viinin hinnat ovat edulliset, niin että monessa paikassa puolen litran A-oluen vahvuisen tuopin Tropical-olutta saa alle 2 eurolla. Jarra (lausutaan harra) on puolen litran tuoppi, joka ei ole yhtä yleinen monissa paikallisten suosimissa paikoissa kuin caña (lausutaan canja), joka on 33 cl:n tuoppi.

Santa Catalinan aukio on täynnä hyviä drinkkipaikkoja. Itse aukiolla on hivenen kalliimmat hinnat kuin lähikaduilla, joilla on hyviä paikallisten suosiota nauttivia ruokapaikkoja ja baarejakin. Kahvilatkin ovat myöhään auki, ja Santa Catalinan aukion lähikadut aina siitä Canteras-rannalle ovat kaikki varteen otettavia kortteleita mitä erilaisimmille illanviettopaikoille.

Kaupungin eteläpuolella on trendikkäämpää yöelämää etenkin Veguetassa, ja myös Trianassa on paljon hyviä drinkkipaikkoja ja ravintoloita, joissa voi syödä yömyöhään. Katuja tarvitsee vain mittailla löytääkseen baareja, kahviloita ja ravintoloita, joista monet ovat avoinna vähintään klo 02.00 asti.

Esimerkiksi Las Palmas 24 -sivuilla on kattavaa tietoa Las Palmasin yöelämästä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Voisiko saada tietoa lattari- tanssikouluista ja clubeista. Myös haluan tietää missä opetetaan Sevillaa. Myös kielikoulut ja liikuntaharrastukset. /Tuuli

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti