Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Turisti-info Arrecifessä
Turisti-info Arrecifen La Marina -rantabulevardilla, on paikka, josta saa tietoa niin Arrecifen kuin muunkin Lanzaroten musiikki- ja kulttuuritarjonnasta.

Tapahtumat sekä kulttuuri- ja yöelämä

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaista kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Lanzarotella on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luomme katsauksen saaren ilta- ja yöelämään.

Kulttuuri

Hyvä paikka kuulla klassista musiikkia on Lanzaroten kulttuurikeskus El Almacén (Calle José Betancort 32, Arrecife) [kartalla], jossa on kaikenlaisia muitakin kulttuuritapahtumia. Turisti-info, joka sijaitsee lähellä korkeaa Gran-hotellia La Marina -rantabulevardilla, on paikka, josta saa tietoa niin Arrecifen kuin muunkin Lanzaroten mahdollisesta musiikki- ja kulttuuritarjonnasta.

Elokuvat

Arrecifessä on kaksi elokuvateatteria: Charco de San Ginés -järven rannalla sijaitseva Atlántida (Calle León y Castillo 42), joka näyttää alkukielisiä elokuvia ajoittain, ja saaren kulttuurikeskuksessa sijaitseva El Almacén (Calle José Betancort 32), jossa näytetään lähes yksinomaan alkukielisiä, espanjaksi tekstitettyjä elokuvia.

Urheilu ja ajanviete

Lanzarote ei ole mikään penkkiurheilijan unelmapaikka, mutta siellä on erityisen hyvä seurata jalkapallo-otteluita ja muita suuria urheilutapahtumia baareissa, joilla poikkeuksetta on suuria, pelkästään urheilua näyttäviä televisioita. Puerto del Carmen, Costa Teguise ja Playa Blanca ovat kaikki paikkoja, joissa viikonloppuisin tulee etenkin Englannin liigan ja viikolla Euroopan liigojen jalkapallo-otteluita, mutta myös Espanjan liigan ottelut ja koripallo ovat suosittuja nekin.

Arrecifessä ja muualla kuin rantalomapaikoilla Espanjan jalkapalloliiga, espanjalaisten joukkueiden otteet Euroopan jalkapalloliigoissa ja sekä Euroopan että Espanjan koripalloliigat ovat syyskuusta toukokuulle yleisiä näkyjä televisioissa. Suuria urheilutapahtumia, kuten olympialaisia, suuria jalkapalloturnauksia ja muita vastaavia tapahtumia on myös hyvä seurata rantapaikkojen baareissa. Arrecifessä ei ole yhtä hyvin nähtävissä urheilua, ja siellä monet baarit ovat viikonloppuisin ainakin osittain kiinni ja etenkin sunnuntai on kaupungissa hiljainen päivä.

Arrecifeen voi tulla seuraamaan urheilua televisiosta, ja sinne on hyvä myös lähteä urheilemaan itsensä kuntoon. Patikointi, pyöräily, uinti, purjelautailu, sukellus, pyöräily, ratsastus ja monet muut lajit ovat mahdollisia Lanzarotella. Myös jooga, aerobic, golf ja tennis ovat saarella mahdollisia. Lisätietoa paikan päällä saa parhaiten turisti-infoista, jonkalaisia on keskeisellä paikalla kaikilla saaren lomapaikoilla ja pääkaupungissa.

Tapahtumat

Lanzarotella on ympäri vuoden kaikenlaisia tapahtumia, joista moniin liittyy kulkueita, ilonpitoa ja musiikkia. Saarella on jonkin verran myös urheilu- ja kulttuuritapahtumia.

Helmi- tai maaliskuun laskiaiskarnevaalit, jotka pidetään noin 40 vuorokautta ennen pääsiäistä 10-14 vuorokauden ajan kaikkialla Kanariansaarilla, ovat voimissaan myös Lanzarotella. Joka vuosi etenkin Arrecifessä ja Puerto del Carmenissa on luvassa kulkueita, musiikkia ja ilotulitusta. Arrecifessä on perinteiset laskiaiskarnevaalit, joiden päätapahtumat pidetään Recinto Ferial -keskuksessa, joka on Recova-kauppahallin naapurissa (Plaza de Las Palmas). Puerto del Carmenissa karnevaalit puolestaan käynnistyvät vasta varsinaisen laskiaisen jälkeen, ja siellä on luvassa juhlintaa tuhkakeskiviikon jälkeisenä viikonloppuna kolmen päivän ajan.

Pääsiäinen on tietenkin tärkeä juhla Lanzarotella, ja tällöin luvassa on normaalia enemmän matkustajia, kulkueita ja laskiaista hartaampaa ilonpitoa.

Maaliskuussa Festival de Artes Escénicas Malpaís -festivaalit tuovat musiikkia, tanssia ja muita taidetapahtumia Arrecifen kaduille.

Heinäkuussa Kanariansaarten kansainväliset jazzfestivaalit tuovat korkeatasoisen kaartin kansainvälisiä esiintyjiä Lanzarotellekin.

Baareja Costa Teguisessa
Costa Teguisessa on paljon baareja Islas Canarias -kadulla, jossa onkin hyvä vaihtaa vapaalle niin päivällä kuin illallakin.

Marraskuun lopulla tai joulukuun alussa juostaan Lanzaroten maraton Arrecifessä.

Lisätietoa: Ocio-sivusto esittelee Lanzaroten tapahtumia  |  World Guides esittelee lisää tapahtumia Lanzarotella

Ilta- ja yöelämä

Lanzarote on melko rauhallinen lomasaari, jonne tullaan lepo- tai aktiviteettilomalle. Siellä on hyvä ruskettua rannalla, uida ja harrastaa kaikenlaista niin maalla kuin merelläkin. Niille, jotka haluavat juhlia railakkaasti loman aikana, Lanzarote ei ole paras mahdollinen lomailupaikka, sillä se on Fuerteventuran tavoin seesteinen lomapaikka, jolla viihtyvät erityisen hyvin perheet ja toimintaan mieltyneet. Tästä huolimatta Lanzarotella voi niin pääkaupungissa kuin rantapaikoillakin vaihtaa vapaalle miltei ympäri vuorokauden, alkoholia saa edullisesti ja tuttuun espanjalaiseen tyyliin ilman sen kummempia rajoituksia.

Arrecife on hyvä kaupunki ravintoloidensa ja baariensa osalta, ja siellä eniten yöelämää on sekä rantakadulla että siitä muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalla Calle José Antonio -kadulla. Kadulla on hyviä baareja ja ravintoloita, ja varsinaista yöelämää siellä on yleensä klo 23-04. Yksi monipuolinen illanviettopaikka kadun varrella on Ococo (Calle José Antonio 62). Lisää menopaikkoja on rantakadulla, joka kulkee Playa de Reducto -rannan edustalta kohti keskustan toisella puolella sijaitsevia satama-alueita. Keskustan toisella puolella, Charco del San Ginés -järven rannalla on jonkin verran yöelämää, mutta kovin vilkasta se ei ole.

Muualla saarella Playa Blanca, Costa Teguise ja Puerto del Carmen ovat hyviä paikkoja vaihtaa vapaalle niin päivällä kuin illallakin. Olut on edullista, niin että ison tuopin saa 1-2 eurolla, ja suurilla meren vieressä olevilla terasseilla on mukava ottaa drinkit. Myös pienemmillä rantapaikoilla on rantapromenadit ja hyviä illanviettopaikkoja rannan lähistöllä. Costa Teguisessa paljon baareja on Islas Canarias -kadulla, ja Puerto del Carmenissa Avenida de las Playas on pääillanviettopaikka.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti