Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Case de la Cultura
Pääkaupunki Puerto del Rosarion linja-autoaseman läheisyydessä vierekkäin sijaitsevat Casa de la Cultura ja Auditorio Insular ovat parhaita paikkoja nähdä musiikki- ja muita esityksiä.

Tapahtumat sekä kulttuuri- ja yöelämä

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaisia kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Fuerteventuralla on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luomme katsauksen saaren ilta- ja yöelämään.

Kulttuuri

Fuerteventura ei ole mikään kulttuuripaikka, eikä siellä ole museoita ja taidenäyttelyitä lukuun ottamatta juurikaan mitään kulttuuripitoista tiedossa. Pääkaupunki Puerto del Rosarion linja-autoaseman läheisyydessä vierekkäin sijaitsevat Casa de la Cultura [kartalla] ja Auditorio Insular ovat parhaita paikkoja nähdä musiikki- ja muita esityksiä ja päästä muutenkin kiinni kaupungin kulttuurielämään. Auditorio Insular -salissa on konsertteja yleensä klo 21 alkaen. Tarkempaa tietoa esityksistä ja muista tapahtumista saa parhaiten rantapromenadilla sijaitsevasta turisti-infosta, joka on avoinna ma-pe klo 8-15.00.

Urheilu ja aktiviteetit

Fuerteventuralla ei juurikaan voi seurata urheilua, lukuun ottamatta jalkapalloa ja koripalloa, ja näitä otteluita näytetään baareissa ja ravintoloissa olevilta suurilta ruuduilta iltaisin muulloin kuin kesällä.

Fuerteventura on erinomainen paikka paitsi ruskettua rannalla myös harrastaa mitä erilaisimpia aktiviteetteja. Suosituimpia aktiviteetteja täällä ovat pyöräily, patikointi, lenkkeily, laine- ja purjelautailu, sukellus ja kalastus. Myös veneretket ja kamelikyydit ovat mahdollisia joissain paikoissa, ja kilpauintia voi harrastaa etenkin Las Playitas -keskuksessa.

Paras paikka harrastaa golfia on Caleta de Fuste, jossa on saaren ainoa PGA Tourin -tasoinen kenttä. Las Playitas on saaren toinen paikka, jolla on mahdollisuus harrastaa golfia erinomaisella kentällä ja hienoissa maisemissa.

Patikointia voi harrastaa miltei kaikissa saaren osissa, ja tästä saa tietoa turisti-infoista niin pääkaupungista kuin muistakin paikoista. Corralejon ympäristössä tehdään myös opastettuja patikointiretkiä.

Pyöräily on sekin mahdollista missä tahansa saaren osassa. Alan harrastajat väittävät, että saari on tarkoitukseen Kanariansaarista parhaita, ja jokainen kaupunki ja rantapaikka sekä vuokraa pyöriä että järjestää erilaisia pyöräilykierroksia. Erityisen hyviä pyöräilypaikkoja saarella ovat Las Playitas, Caleta de Fuste, Corralejo ja Morro Jable.

Sukellus on sekin suosittua Fuerteventuran vesissä. Täällä voi snorkalata Isla de Lobos -saaren ympäristössä, minne pääsee hyvin Corralejosta veneellä, mutta syvänmerensukelluskin on mahdollista joissain paikoissa. Hyviä paikkoja harrastaa sukellusta ovat Corralejo, Caleta de Fuste, El Cotillo, Costa Calma ja Morro Jable.

Lainelautailu on sekin hyvä harrastus Fuerteventuran vesissä. Hyviä paikkoja surfata ovat etenkin Caleta de Fuste, Morro Jable, El Cotillo ja Corralejo. Myös purjelautailu on mahdollista Caleta de Fustessa ja Corralejossa.

Kalastus on sekin mahdollista, ja mielenkiintoisia ovat syvänmerenkalastusretket. Tämä on mahdollista esimerkiksi Corralejossa ja Caleta de Fustessa. Corralejosta tehdään monenmoisia muunkinlaisia veneretkiä, ja niitä tehdään paljon myös Morro Jablesta. Hyvä vierailupaikka kalastamaan mieliville on Caleta de Fusten Hotel Geranioksen yhteydessä oleva Gone Fishing.

Purjehtiminen on suosittua Costa Calmassa, ja täällä voi sekä vuokrata veneitä että nauttia opetuksesta.

Thalassohoidot ovat nekin mahdollisia Fuerteventuralla. Caleta de Fusten päärannan vieressä olevassa Barcelo Thalasso Spa -hotellissa on kaikenlaisia hoitoja.

Corralejossa, missä on hyvä harrastaa kaikenlaista vesiurheilua ja muita vesilajeja, hyvä paikka ottaa yhteyttä on Last Minute, joka tekee retkiä ja järjestää aktiviteetteja. Corralejossa satamassa on kojuja, jotka myös myyvät lippuja veneretkille ja antavat tietoa mitä erilaisimmista risteilyistä ja aktiviteeteista. Corralejon satamassa on lipputiskien vieressä myös vesiurheilukeskus, josta saa vuokrattua vesiskoottereita ja muita vastaavia menopelejä.

Tapahtumat

Fuerteventura ei ole mikään suuri tapahtumien keskipiste, mutta siellä on jonkin verran tapahtumia ympäri vuoden. Pääasiallinen tapahtuma on kuten muillakin Kanariansaarilla helmi- tai maaliskuun laskiaiskarnevaali, jota juhlitaan monessa eri saaren osassa, kuten Puerto del Rosariossa, Morro Jablessa, Costa Calmassa ja Corralejossa. 40 vuorokautta tästä eteenpäin pääsiäinen tuo sekin kulkueita ja muuta juhlintaa Fuerteventuraan.

Vuoden alussa, 5.1., pidettävä tapahtuma Puerto del Rosariossa ja muissa kaupungeissa on niin sanottu Kolmen viisaan miehen juhla, jolloin lapsille jaetaan karkkia. Toinen hyvä talvikauden tapahtuma on Corralejon upeilla hiekkarannoilla tapahtuva leijanlennätystapahtuma marraskuun puolivälissä. Tätä ennen Puerto del Rosariossa juhlitaan Fiesta de la Virgen de Rosario -tapahtumaa lokakuun 1. sunnuntaina. Hyvä kesän tapahtuma on Betancuriassa 14.7. tapahtuva Dia de San Buenaventura.

Happy Center
Caleta de Fustessa paljon baareja on Happy Center- ja White Centre -ostoskeskusten yhteydessä.

Ilta- ja yöelämä

Fuerteventura ei ole mikään suuri yöelämän keskus, mutta paras meininki tässä mielessä on niillä rantapaikoilla, joilla brittiläiset ja irlantilaiset lomailevat. Etenkin Caleta de Fuste ja Corralejo ovat paikkoja, joiden rantapromenadilla ja muuallakin on paljon baareja. Niissä on edullista nauttia olutta, Happy Hour tuo monelle terassille euronkin isoja tuoppeja, ja toimintaa kuten livemusiikkia monissa baareissa on iltapäivästä yömyöhään.

Mikäli mielii istuskella terasseilla ja nauttia illanvietosta livemusiikin ja kaikenlaisen toiminnan keskellä, ovat juuri Caleta de Fuste ja Corralejo parhaita paikkoja lomailla saarella.

Caleta de Fustessa paljon baareja on Happy Center- ja White Centre -ostoskeskusten yhteydessä, mutta myös toisella puolella rantaa Geranios Suites -hotellin ympäristössä.

Corralejossa paljon menopaikkoja on paitsi rantabulevardilla myös pääostoskadun varrella ja sivukaduilla. Sekä Caleta de Fustessa että Corralejossa on paljon englantilaisille suunnattuja baareja, jotka näyttävät jalkapalloa lähes tauotta suurilta ruuduilta.

Pääkaupunki Puerto del Rosario on seesteinen kaupunki iltaisin, mutta siellä on mukava vaihtaa vapaalle rantakadun varrella, jolla on erilaisia ravintoloita. Hyvä ateria ja pari drinkkiä kuuluvat täällä asiaan, mutta sunnuntai ja maanantai ovat aika hiljaisia iltoja. Baareja on jonkin verran muuallakin. Sadan metrin päässä rantabulevardin jakavan liikenneympyrän yläpuolella sijaitseva Bar Paco on hyvä normaali baari kaupungissa.

Yökerhoja on kaupungissa muutama. Camelot (Calle Ayose 6) on hyvä paikka klo 23-03 ma-la kuunnella tiskijukkia ja nauttia satunnaisista live-esityksistä. Pata Negra (Calle León y Castillo 3) on sekin hyvä paikka ma-la klo 21 lähtien kuunnella ajoittaisia live-esityksiä.

Rantakadun ravintoloissa ja baareissa on hyvä alkuillasta ainakin ottaa pari olutta ja katsella vaikka urheilua televisiosta. Parhaiten tällaisia paikkoja on turisti-infon vieressä olevan liikenneympyrän molemmilla puolilla.

Muualla saarella on jonkin verran illanviettopaikkoja, ja tietenkin Morro Jablessa ja Costa Calmassa etenkin on jonkin verran baareja ja myöhään avoinna olevia ravintoloita. Morro Jablessa Cosmo- ja Playa Paradiso -ostoskeskukset ovat paikkoja, joissa on varmuudella myöhään avoinna olevia menopaikkoja, kuten nuorille suunnattu Surf Inn ja aikuisempaan makuun sopiva Olympia. Diskoon mielivien on hyvä suunnata Stellaan, joka sijaitsee Avenida Saladarin varrella noin puolen kilometrin päässä Cosmo-keskuksesta, joka on yöelämän keskus Morro Jablessa. Myös Jandía-ostoskeskuksen yhteydessä on jonkin verran illanviettopaikkoja.

Costa Calmassa paras paikka drinkille mielivälle on Centro Comercial Costa Calma, missä on pikkutunneille avoinna pysytteleviä pubeja.

Muilla rantapaikoilla kuten Las Playitaksessa hotellien baarit ovat parhaita paikkoja käydä drinkillä, ja myös saaren suurimmilla rantapaikoilla hotellit tarjoavat varmuudella mutta ylihintaisesti jonkinlaista illanviettoa.

Lisätietoa Fuerteventuran yöelämästä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti