Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Maspalomasin rantakohde
Maspalomasin lähellä on muitakin lomapaikkoja, joista voi myös katsella majapaikkoja. Niihin kuuluu hintavampi ja maineeltaan hienompi Meloneras.

Maspalomasin-matkat ja hotellin valitseminen

Matkat ja matkustaminen Maspalomasiin

Maspalomasiin voi lähteä omatoimisesti järjestetylle matkalle tai sinne voi lähteä matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle. Joskus matkatoimistojen järjestämät matkat tulevat tällaisilla pienillä rantapaikoilla edullisemmiksi kuin omatoimimatkat, sillä valtaosa täälläpäin lomailevista saapuu paikalle pakettimatkalle.

Maspalomasin dyyneille mielivän ei ole välttämätöntä yöpyä juuri Maspalomasissa, sillä viereisessä Playa del Inglésissä on enemmän ja usein huokeahintaisempia majapaikkoja. Tämä pätee myös pakettimatkoihin, ja aina kannattaa myös tarkastella Playa del Inglésin tarjontaa.

Omatoimimatkat

Jos haluaa lähteä Maspalomasiin omatoimisesti järjestetylle matkalle, kannattaa ensin katsoa lennot ja sen jälkeen heti majapaikka. Varauksia kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, etenkin jos kyseessä on loma-aikaan kuten joululomalla tai hiihtolomalla tehtävä matka.

Siitä miten Gran Canarian lentoasemalle voi Suomesta lentää voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Majapaikan valitseminen Maspalomasista

Jos haluaa majoittua nimenomaan Maspalomasin puolelle, ovat alueet lähellä majakkaa (Faro de Maspalomas) [kartalla] käteviä. Bussiasema on lähellä, rannalle on lyhyt matka, sellaiset asiat kuin ravintolat ja illanviettopaikat ovat kävelymatkan päässä ja myös ajanvietemahdollisuuksia on lähellä majakkaa enemmän kuin missään muualla Maspalomasissa. Tämän alueen läheisyydessä on myös golfkenttä, ja golfaajille on sen tuntumassa hotelleja. Se on Maspalomasin toinen alue, jolle voi majoittua, mutta golfkentän vieressä yöpyvä voi joutua turvautumaan taksiin eikä mahdollisille päiväretkille ole yhtä helppo lähteä.

Muista alueista katu nimeltään Avenida de Tirajana [kartalla] on lähellä sekä Yumbo-keskusta että Cita-ostoskeskusta palveluiltaan, ajanvietemahdollisuuksiltaan, ravintoiltaan ja illanviettopaikoiltaan koko Playa del Inglésin ja Maspalomasin parhaiten varustettu katu.

Pääasia Maspalomasissa on se, että välimatkat ovat yllättävän pitkiä ja liikkumiseen voi kulua suhteettomasti aikaa, ja näin siellä kannattaa majoittua sitä silmällä pitäen mitä siellä haluaa tehdä. Jos haluaa viettää aikaa rannalla, kannattaa hotelli katsoa rannan läheltä, ja jos haluaa lähteä paljon päiväretkille bussilla, kannattaa majoittua myös linja-autoaseman tai -pysäkin läheisyyteen. Jos haluaa sekä rannalle että retkille, ovat nimenomaan majakan lähellä olevat Faro de Maspalomasin korttelit kaikkein kätevimpiä.

Maspalomasin hotelleja ja muita majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Maspalomasin vieressä ja lähellä on muitakin vastaavanlaisia lomapaikkoja, joista voi myös katsella majapaikkoja. Niihin kuuluvat Playa del Inglés ja Meloneras, missä myös on golfkenttä. Meloneras on hintavampi ja maineeltaan hienompi alue, joka sijaitsee melko lähellä Faron bussipysäkkiä ja dyynejä.

Pakettimatkat

Aurinkomatkat tekee matkoja eri puolille Gran Canarian saarta, ja niiden joukossa on matkoja Maspalomasiin ja sen vieressä oleviin lomapaikkoihin. Heillä on myös matkoja, joissa oleskelu Maspalomasissa yhdistetään oleskeluun Las Palmasissa. Lennot ovat suoria Finnairin lentoja, ja matkaan voi päästä viikoksi alle 500 eurolla. Aurinkomatkoilla on hotelleja myös Melonerasissa, ja ne voivat olla tuplasti kalliimpia kuin Maspalomasin hotellit.

Tjäreborg järjestää matkoja Gran Canarialle, ja heillä on Maspalomasissa paljon hotelleja. Hotelleja on myös viereisissä lomapaikoissa, kuten Playa del Inglésissä ja Melonerasissa.

Lentoasemalta Maspalomasiin

Aeropuerto de Gran Canaria [kartalla] (LPA) sijaitsee saaren keskiosissa, ja sieltä bussilinja 66 kulkee Yumbo-keskuksen kautta kohti Maspalomasin majakkaa (Faro de Maspalomas). Kannattaa tutkia mikä on lähin majapaikan pysäkki, jotta ei joudu harhailemaan alueella tai turvautumaan taksiin. Myös linja 1 kulkee Maspalomasin ja Playa del Inglésin kautta, ja myös se kulkee Yumbon-keskuksen ja majakan kautta. Lippu ostetaan kuskilta pienellä käteisellä tai maksukortilla. Lentoaseman bussipysäkin nimi on ”Aeropuerto Sur Express”. Bussimatka lentoasemalta Maspalomasiin kestää noin puoli tuntia.

Jos lentoasemalta mieluummin kulkee taksilla Maspalomasiin, mikä on melko hintavaa, on se helppoa. Tietoa taksimatkoista ja hinnoista saa lentoasemalta sivuilta. Matka taksilla Maspalomasiin ei ole paljon nopeampi kuin bussilla, mutta se maksaa lähes 10 kertaa enemmän. Taksilla voi ajatella siirtyvänsä lentoasemalta Maspalomasin majakalle 20–25 minuutissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti