Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Maspalomasin hiekkarannan dyynejä
Maspalomasin suuret rannat ja kuuluisat dyynit vetävät puoleensa lomailijoita.

Lasten kanssa Maspalomasissa sekä lähistön nähtävyydet

Lasten kanssa Maspalomasissa

Maspalomas ja sen vieressä sijaitseva Playa del Inglés ovat perhelomakohteita, joissa on hyvä ottaa aurinkoa, uida ja harrastaa ympäri vuoden kaikenlaista. Siellä on runsaasti huoneistohotelleja, bungalow-majoituksia ja muita suurillekin perheille sopivia majoitusmahdollisuuksia.

Maspalomasin ranta on suuri, mutta joiltain majapaikoilta voi olla pitkä matka veden äärelle. Niiden, jotka haluavat kävellä nopeasti rannalle, on siis hyvä valita hotelli läheltä jokojoka Maspalomasin tai Playa del Inglésin rantaa.

Perheet myös mielellään tekevät veneretkiä Puerto Ricosta tai Puerto de Mogánista, käyvät Las Palmasissa katsomassa nähtävyyksiä, ostoksilla ja syömässä ja tekevät retkiä lähistön vierailupaikkoihin, joihin kuuluvat useat teemapuistot ja Aqualand-vesipuisto. Playa del Inglésin ja Maspalomasin vieressä olevat teemapuistot ovat kuin lapsiperheille tehtyjä, mutta liput eivät ole edullisia ja jo 11-vuotias joutuu maksamaan aikuisten hinnan.

Guide to Canary Islands esittelee tekemistä perheille Gran Canarian saarella.

Gran Canarian vierailupaikkoja ja päiväretkikohteita

Gran Canarialla on lukuisia varteenotettavia vierailupaikkoja, joihin matkaan kuluu alle tunti suuntaansa. Suosituimmat vierailupaikat ovat rannikolla ja etenkin saaren eteläosissa, mutta lähes kaikki myös vierailevat Las Palmasissa.

Kaikkein paras päiväretkille on mennä bussilla. Gran Canarian kaikista julkisista bussimatkoista vastaa Global.

Maspalomasin bussipysäkki on Faro [kartalla], joka on hyvin lähellä dyynejä ja Melonerasta. Bussit kulkevat pitkin Avenida de Tirajanaa, ja Playa del Inglésin puolelta niihin voi nousta tai jäädä pois myös esimerkiksi Cita-ostoskeskuksella, Yumbo-keskuksen luona tai Troopical-ostoskeskuksen vieressä olevalla varsinaisella bussiasemalla.

Puerto Rico

Puerto Rico [kartalla] on etelärannikon suosittuja pakettilomakohteita, mutta siellä ei ole paljon nähtävää. Yksi syy lähteä tänne ovat laivakyydit, joilla voi tarkastella lasipohjan läpi meren värikästä elämää. Täältä voi kulkea bussin sijaan laivalla Puerto de Mogániin, joka on etelärannikon viehättävimpiä kaupunkeja.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán [kartalla] on hyvä vierailupaikka Maspalomasissa lomaileville. Tänne voi tulla rannalle, ottamaan osaa risteilylle ja harrastamaan sukellusta tai muita vesiharrastuksia. Tänne voi tulla myös ostoksille rannan edustalla oleviin putiikkeihin tai syömään rannan vieressä oleville terasseille, joilla on myös vilkkaampaa yöelämää luvassa illan hämärryttyä.

Las Palmas

Paras päiväretkikohde Maspalomasista on Las Palmas [kartalla], jonne on vähän alle tunnin matka Yumbo-keskukselta ja rannan vieressä olevalta bussiterminaalilta. Las Palmasissa ensimmäinen pysäkki on Parque San Telmo, ja se sijaitsee lähellä Veguetan ja Trianan nähtävyyksiä, upeita palatseja ja hyvää yöelämää. Las Palmasin eteläosiin voi lähteä myös ostoksille, syömään, elokuviin tai teatteriin.

Las Palmasin toinen pysäkki on Parque Santa Catalina, joka sijaitsee lähellä Canteras-rantaa ja joka on kaupungin pohjoisosissa. Tämä on hyvä alue syödä, katsella ostoksia, istua iltaa ja nauttia suurkaupungin humusta, mutta myös hyvä auringonotolle, uimiselle ja rantaharrastuksille.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 4: Maspalomasin-matkat ja hotellin valitseminen

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti