Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Maspalomasin hiekkarannan dyynej
Maspalomasin suuret rannat ja kuuluisat dyynit vetvt puoleensa lomailijoita.

Lasten kanssa Maspalomasissa sek lhistn nhtvyydet

Lasten kanssa Maspalomasissa

Maspalomas ja sen vieress sijaitseva Playa del Inglés ovat perhelomakohteita, joissa on hyv ottaa aurinkoa, uida ja harrastaa ympri vuoden kaikenlaista. Siell on runsaasti huoneistohotelleja, bungalow-majoituksia ja muita suurillekin perheille sopivia majoitusmahdollisuuksia.

Maspalomasin ranta on suuri, mutta joiltain majapaikoilta voi olla pitk matka veden relle. Niiden, jotka haluavat kvell nopeasti rannalle, on siis hyv valita hotelli lhelt jokojoka Maspalomasin tai Playa del Inglésin rantaa.

Perheet mys mielelln tekevt veneretki Puerto Ricosta tai Puerto de Mogánista, kyvt Las Palmasissa katsomassa nhtvyyksi, ostoksilla ja symss ja tekevt retki lhistn vierailupaikkoihin, joihin kuuluvat useat teemapuistot ja Aqualand-vesipuisto. Playa del Inglésin ja Maspalomasin vieress olevat teemapuistot ovat kuin lapsiperheille tehtyj, mutta liput eivt ole edullisia ja jo 11-vuotias joutuu maksamaan aikuisten hinnan.

Guide to Canary Islands esittelee tekemist perheille Gran Canarian saarella.

Gran Canarian vierailupaikkoja ja pivretkikohteita

Gran Canarialla on lukuisia varteenotettavia vierailupaikkoja, joihin matkaan kuluu alle tunti suuntaansa. Suosituimmat vierailupaikat ovat rannikolla ja etenkin saaren etelosissa, mutta lhes kaikki mys vierailevat Las Palmasissa.

Kaikkein paras pivretkille on menn bussilla. Gran Canarian kaikista julkisista bussimatkoista vastaa Global.

Maspalomasin bussipyskki on Faro [kartalla], joka on hyvin lhell dyynej ja Melonerasta. Bussit kulkevat pitkin Avenida de Tirajanaa, ja Playa del Inglésin puolelta niihin voi nousta tai jd pois mys esimerkiksi Cita-ostoskeskuksella, Yumbo-keskuksen luona tai Troopical-ostoskeskuksen vieress olevalla varsinaisella bussiasemalla.

Puerto Rico

Puerto Rico [kartalla] on etelrannikon suosittuja pakettilomakohteita, mutta siell ei ole paljon nhtv. Yksi syy lhte tnne ovat laivakyydit, joilla voi tarkastella lasipohjan lpi meren vrikst elm. Tlt voi kulkea bussin sijaan laivalla Puerto de Mogániin, joka on etelrannikon viehttvimpi kaupunkeja.

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán [kartalla] on hyv vierailupaikka Maspalomasissa lomaileville. Tnne voi tulla rannalle, ottamaan osaa risteilylle ja harrastamaan sukellusta tai muita vesiharrastuksia. Tnne voi tulla mys ostoksille rannan edustalla oleviin putiikkeihin tai symn rannan vieress oleville terasseille, joilla on mys vilkkaampaa yelm luvassa illan hmrrytty.

Las Palmas

Paras pivretkikohde Maspalomasista on Las Palmas [kartalla], jonne on vhn alle tunnin matka Yumbo-keskukselta ja rannan vieress olevalta bussiterminaalilta. Las Palmasissa ensimminen pyskki on Parque San Telmo, ja se sijaitsee lhell Veguetan ja Trianan nhtvyyksi, upeita palatseja ja hyv yelm. Las Palmasin etelosiin voi lhte mys ostoksille, symn, elokuviin tai teatteriin.

Las Palmasin toinen pyskki on Parque Santa Catalina, joka sijaitsee lhell Canteras-rantaa ja joka on kaupungin pohjoisosissa. Tm on hyv alue syd, katsella ostoksia, istua iltaa ja nauttia suurkaupungin humusta, mutta mys hyv auringonotolle, uimiselle ja rantaharrastuksille.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 4: Maspalomasin-matkat ja hotellin valitseminen

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti