Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Maspalomasin ranta
Maspalomasiin kulkee busseja melko usein, ja lapsiperheiden kannattaa harkita pivretke sen suurelle rannalle.

Lasten kanssa Puerto de Mogánissa sek lhistn nhtvyydet

Perheen kanssa Puerto Mogánissa

Puerto de Mogán on kohtalaisen hyv perhelomakohde, mutta se ei ole aivan yht menev kuin Maspalomas ja Playa del Inglés. Sataman edustalla oleva ranta on melko pieni ja tyttyy usein, eik kaupungissa ole lapsille hirvesti tekemist. Yksi monia kiinnostava ajanviete perheille on osallistua risteilyille, joita lhtee satamasta kohti Puerto Ricoa ja Puerto de Mogánin ymprist.

Enemmn toimintaa lapsiperheille on Maspalomasin ja Playa del Inglésin ympristss, miss on teemapuistoja ja suuri Maspalomasin ranta. Aktiiviselle lapsiperheelle Playa del Inglés on parempi lomakohde, ja sielt voi hyvin kyd tutustumassa Puerto de Mogániin. Puerto de Mogán on mys majapaikoiltaan aika hintava paikka, ja Maspalomasin dyynien lhistll on edullisempia majapaikkoja kuin Mogánissa.

Guide to Canary Islands esittelee ajanvietteit perheille Gran Canarialla.

Liikkuminen Gran Canarialla

Puerto de Mogánista kulkee busseja, jotka menevt vartin matkan pss olevaan Puerto Ricoon ja vhn pidemmll oleviin Maspalomasiin ja Playa del Inglésiin. Samat bussit jatkavat tst viel lentoaseman kautta Las Palmasiin, jossa ptepyskki yleens on San Telmo. Se on kaupungin etelosissa, ja siell sijaitsevat suurimmat nhtvyydet ja parhaat vanhat korttelit. Siit noin vartin bussimatkan pss, kaupungin pohjoisosissa sijaitsee Santa Catalinan bussiasema. Sen lhistll ovat Las Palmasin ranta ja korttelit, joissa turistit ja Palmasissa pitki aikoja oleskelevat eniten viettvt aikaa.

Jos haluaa nopeasti Las Palmasiin, on suora linja 91 nopein. Se kulkee Puerto Ricoon, mutta ei Maspalomasiin tai Playa del Inglésiin. Las Palmasissa se menee sek San Telmon ett Santa Catalinan bussiasemille.

Bussilinja 1 kulkee nihin kaikkiin paikkoihin, mutta se on hitaampi linja. Jos haluaa Puerto Ricoon, Maspalomasiin, Playa del Inglésiin tai lentoasemalle, kulkee se niiden kautta.

Muitakin bussilinjoja, jotka liikkuvat Puerto de Mogánista muualle, on, ja liput ostetaan kuskilta pienell kteisell tai maksukortilla.

Gran Canarian kaikista julkisista bussimatkoista vastaa Global.

Lhistn nhtvyydet ja pivretkikohteet

Lhin rannikon vierailupaikka Puerto de Mogánista on Puerto Rico, jonne psee laivalla ja bussilla. Puerto Ricossa on ranta, joka ei ole paljon Puerto de Mogánin rantaa suurempi, mutta kuten Puerto de Mogáninkin, sen yksi vetonaula on juuri mahdollisuus osallistua laivakyydeille. Ne vievt joko Puerto de Mogánista Puerto Ricoon tai sitten tutustumaan lhistn vesiin, joista saa lasipohjan ansiosta hyvn kuvan.

Playa del Inglés ja Maspalomas sijaitsevat Puerto Ricosta jonkin matkan pss kohti Las Palmasta, ja niihin kulkee busseja melko usein. Niihin suunnatessa voi jd pois Yumbo Centrum -ostoskeskuksen pyskill, jolloin voi menn symn ja ostoksille tmn monipuolisen keskuksen yli 200 kauppaan. Toinen hyv pyskki on Faro de Maspalomas, joka sijaitsee majakan vieress. Tlt on lyhyt kvelymatka Maspalomasin dyyneille, majakan vieress oleviin ravintoloihin ja harrastamaan kaikenlaista niin rannalle kuin muuallekin. Maspalomasin seudulla on hyvt uinti- ja vesiurheilumahdollisuudet, siell voi pyrill ja siell voi pelata tennist ja golfia.

Las Palmas sijaitsee parin tunnin bussimatkan pss, ja parhaiten sinne psee suoralla linja-autokyydill (bussi numero 91), joka kulkee kerran tunnissa. Mahdollista on mys vaihtaa bussia Playa del Inglésiss tai Maspalomasissa. Ensimminen pyskki Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka vieress on paljon nhtvyyksi, ravintoloita, illanviettopaikkoja ja kauppoja. Jos jatkaa samassa bussissa vartin kauemmin, saapuu Parque Santa Catalina -ptepyskille. Tmn aukion vieress ovat kaupungin parhaat illanviettopaikat, paljon ravintoloita ja kauppoja, ja melko lhell sijaitsee mys Canteras-ranta.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 4: Puerto de Mogánin -matkat ja hotellin valitseminen

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti