Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Maspalomasin ranta
Maspalomasiin kulkee busseja melko usein, ja lapsiperheiden kannattaa harkita päiväretkeä sen suurelle rannalle.

Lasten kanssa Puerto de Mogánissa sekä lähistön nähtävyydet

Perheen kanssa Puerto Mogánissa

Puerto de Mogán on kohtalaisen hyvä perhelomakohde, mutta se ei ole aivan yhtä menevä kuin Maspalomas ja Playa del Inglés. Sataman edustalla oleva ranta on melko pieni ja täyttyy usein, eikä kaupungissa ole lapsille hirveästi tekemistä. Yksi monia kiinnostava ajanviete perheille on osallistua risteilyille, joita lähtee satamasta kohti Puerto Ricoa ja Puerto de Mogánin ympäristöä.

Enemmän toimintaa lapsiperheille on Maspalomasin ja Playa del Inglésin ympäristössä, missä on teemapuistoja ja suuri Maspalomasin ranta. Aktiiviselle lapsiperheelle Playa del Inglés on parempi lomakohde, ja sieltä voi hyvin käydä tutustumassa Puerto de Mogániin. Puerto de Mogán on myös majapaikoiltaan aika hintava paikka, ja Maspalomasin dyynien lähistöllä on edullisempia majapaikkoja kuin Mogánissa.

Guide to Canary Islands esittelee ajanvietteitä perheille Gran Canarialla.

Liikkuminen Gran Canarialla

Puerto de Mogánista kulkee busseja, jotka menevät vartin matkan päässä olevaan Puerto Ricoon ja vähän pidemmällä oleviin Maspalomasiin ja Playa del Inglésiin. Samat bussit jatkavat tästä vielä lentoaseman kautta Las Palmasiin, jossa päätepysäkki yleensä on San Telmo. Se on kaupungin eteläosissa, ja siellä sijaitsevat suurimmat nähtävyydet ja parhaat vanhat korttelit. Siitä noin vartin bussimatkan päässä, kaupungin pohjoisosissa sijaitsee Santa Catalinan bussiasema. Sen lähistöllä ovat Las Palmasin ranta ja korttelit, joissa turistit ja Palmasissa pitkiä aikoja oleskelevat eniten viettävät aikaa.

Jos haluaa nopeasti Las Palmasiin, on suora linja 91 nopein. Se kulkee Puerto Ricoon, mutta ei Maspalomasiin tai Playa del Inglésiin. Las Palmasissa se menee sekä San Telmon että Santa Catalinan bussiasemille.

Bussilinja 1 kulkee näihin kaikkiin paikkoihin, mutta se on hitaampi linja. Jos haluaa Puerto Ricoon, Maspalomasiin, Playa del Inglésiin tai lentoasemalle, kulkee se niiden kautta.

Muitakin bussilinjoja, jotka liikkuvat Puerto de Mogánista muualle, on, ja liput ostetaan kuskilta pienellä käteisellä tai maksukortilla.

Gran Canarian kaikista julkisista bussimatkoista vastaa Global.

Lähistön nähtävyydet ja päiväretkikohteet

Lähin rannikon vierailupaikka Puerto de Mogánista on Puerto Rico, jonne pääsee laivalla ja bussilla. Puerto Ricossa on ranta, joka ei ole paljon Puerto de Mogánin rantaa suurempi, mutta kuten Puerto de Mogáninkin, sen yksi vetonaula on juuri mahdollisuus osallistua laivakyydeille. Ne vievät joko Puerto de Mogánista Puerto Ricoon tai sitten tutustumaan lähistön vesiin, joista saa lasipohjan ansiosta hyvän kuvan.

Playa del Inglés ja Maspalomas sijaitsevat Puerto Ricosta jonkin matkan päässä kohti Las Palmasta, ja niihin kulkee busseja melko usein. Niihin suunnatessa voi jäädä pois Yumbo Centrum -ostoskeskuksen pysäkillä, jolloin voi mennä syömään ja ostoksille tämän monipuolisen keskuksen yli 200 kauppaan. Toinen hyvä pysäkki on Faro de Maspalomas, joka sijaitsee majakan vieressä. Täältä on lyhyt kävelymatka Maspalomasin dyyneille, majakan vieressä oleviin ravintoloihin ja harrastamaan kaikenlaista niin rannalle kuin muuallekin. Maspalomasin seudulla on hyvät uinti- ja vesiurheilumahdollisuudet, siellä voi pyöräillä ja siellä voi pelata tennistä ja golfia.

Las Palmas sijaitsee parin tunnin bussimatkan päässä, ja parhaiten sinne pääsee suoralla linja-autokyydillä (bussi numero 91), joka kulkee kerran tunnissa. Mahdollista on myös vaihtaa bussia Playa del Inglésissä tai Maspalomasissa. Ensimmäinen pysäkki Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka vieressä on paljon nähtävyyksiä, ravintoloita, illanviettopaikkoja ja kauppoja. Jos jatkaa samassa bussissa vartin kauemmin, saapuu Parque Santa Catalina -päätepysäkille. Tämän aukion vieressä ovat kaupungin parhaat illanviettopaikat, paljon ravintoloita ja kauppoja, ja melko lähellä sijaitsee myös Canteras-ranta.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 4: Puerto de Mogánin -matkat ja hotellin valitseminen

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti