Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa

Mikä liikuttaa matkailijaa huhtikuussa 2017

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita huhtikuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan toukokuussa 2017.

F1-varikko Malesiassa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Ryanair (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Tallinna (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Suomalaisia astumassa lentokoneeseen (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Käsityöläismuseo, Turku (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Menorca (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Osallistu matkakilpailuihin ja voita hotelliloma tai matkalahjakortti!

F1-varikko Malesiassa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Formula 1 -katsomoon helposti valmismatkalla

Seuraatko sinäkin Formula 1 -kisoja intohimoisesti televisiosta, mutta paikan päälle lähteminen on aina tuntunut turhan hankalalta? No, nyt se ei sitä enää ole. Tjäreborgin formulamatkalla koko reissu on nimittäin varattu muutamalla napsautuksella, eikä lippuja itse kisaan tarvitse metsästää erikseen sen kummemmin kuin lentoja tai hotelliakaan.

Formulamatkat sisältävät aika-ajo- ja kisalippujen lisäksi aina edestakaiset lennot kohteeseen, kolmen yön majoituksen hotellissa, kuljetukset hotellilta kisapaikalle sekä englanninkielisen Thomas Cook Sport -oppaan palvelut. Kohteita on tällä hetkellä saatavilla kuusi: toukokuussa kisoja pääsee seuraamaan Espanjassa ja Monacossa, heinäkuussa Itävallassa ja Unkarissa, elokuussa Belgiassa ja syyskuussa Italiassa. Myöhemmin syksyllä on mahdollisuus lähteä seuraamaan myös Arabiemiraattien Abu Dhabin Grand Prixiä.

Lue lisää: Espanja Itävalta Unkari
Ryanair (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Suomeen rutkasti uusia lentoyhteyksiä

Tampere-Pirkkalan lentoaseman hiljaiselo on päättynyt ainakin toistaiseksi, sillä Ryanair on käynnistänyt Tampereelta lennot Unkarin Budapestiin ja Saksan Bremeniin. Kesäreiteillä lennetään kahdesti viikossa aina lokakuun loppuun saakka. Ryanairin lisäksi Tampereen lentoasemalla on aloittanut myös toinen uusi lentoyhtiö, sillä AirBaltic lentää nyt kuudesti viikossa Tampereelta Riikaan. Aamulennon kesto on vain reilu tunti, ja se avaa useita uusia lentoyhteysmahdollisuuksia Riian lentoasemalta.

Myös Helsinki-Vantaalle on luvassa uusia lentoyhteyksiä, kun romanialainen lentoyhtiö Blue Air käynnistää kesäkuussa suorat lennot Helsingistä Bukarestiin ja kroatialainen lentoyhtiö Croatia Airlines alkaa kuljettaa matkustajia Suomen ja Kroatian pääkaupungin Zagrebin välillä toukokuusta alkaen. Bukarestin ympärivuotisella reitillä lennetään kolmesti viikossa, kun taas Zagrebiin lennetään kolmesti viikossa aina lokakuun puoleenväliin saakka. Lisäksi Helsinki-Vantaalta pääsee huhtikuun alusta lähtien helposti myös Amsterdamiin, kun sekä Transavia että Norwegian käynnistävät suorat lennot Suomen ja Alankomaiden pääkaupunkien välillä. Lisätietoa Amsterdamin yhteyksistä ja muista uutuuksista löydät Finavian uusia lentoreittejä käsittelevästä tiedotteesta.

Tallinna (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Vieläkin nopeammin Tallinnaan

Helsingin ja Tallinnan välinen meritie lyhenee tänä kesänä entisestään, kun Viking Linen uusi FSTR-alus aloittaa liikennöinnin pääkaupunkien välillä 10. huhtikuuta. Kesäkaudella eli lokakuun loppupuolelle saakka Helsingin ja Tallinnan välillä kulkeva katamaraani tekee merimatkan alle kahdessa tunnissa, mikä tarkoittaa, että maissa oloaikaa jää päiväristeilylläkin runsaasti.

Viking FSTR:llä on kesäaikaan jopa 10 päivittäistä vuoroa, ja eri meno- ja paluuaikoja yhdistelemällä niin päiväristeily kuin vaikkapa hotellimatkakin on helppo räätälöidä mieleisekseen. Varattavissa on myös useita valmiita päiväristeilyvaihtoehtoja, joiden maissa oloaika vaihtelee neljästä ja puolesta tunnista aina kymmeneen tuntiin. Kymmenen maissa olotunnin risteilyllä laiva lähtee Helsingistä aamukahdeksalta ja Tallinasta hieman iltakahdeksan jälkeen.

Lue lisää: Tallinna
Suomalaisia astumassa lentokoneeseen (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Suomalaiset matkustavat ahkerimmin

EU:n tilastokeskuksen Eurostatin tilastoista selviää, että suomalaiset matkustivat vuonna 2014 ahkerammin kuin minkään muun EU-maan kansalaiset. Kun tilastoista tarkastellaan vähintään yhden yön kestäneiden ulkomaille suuntautuneiden matkojen määrää, käy ilmi, että lähes 90 prosenttia suomalaisista kävi vuoden 2014 aikana tällaisella reissulla, kun esimerkiksi Italiassa vastaava luku oli alle 40 prosenttia.

Pohjoismaalaiset näyttävät olevan muutenkin kovia matkustelemaan, sillä sekä ruotsalaiset että tanskalaiset ylsivät niin ikään korkeahkoihin prosenttilukemiin 77 ja 83. EU-maiden keskiarvoksi tuli 61 prosenttia. Suomalaisten matkailuintoa selittää osittain Viro, johon tehtiin Suomesta vuonna 2015 huimat 1,5 miljoonaa matkaa, joskin matkainto on Suomessa kasvanut viime aikoina muutenkin varsinkin kattavampien ja edullisempien lentoyhteyksien myötä.

Lue lisää: Viro Ruotsi Espanja Saksa
Käsityöläismuseo, Turku (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Pääsiäisen viettoa kotimaassa

Pääsiäinen on jo aivan nurkan takana, mutta lomasuunnitelmat pitkäksi viikonlopuksi tietenkin vielä tekemättä? Vielä kerkeää! Helsingin Sanomien artikkelissa vinkataan, mitä tekemistä Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa Helsingissä, Turussa ja Tampereella on pääsiäisen aikaan.

Tarjolla on esimerkiksi koko perheelle sopivaa tapahtumaa Tampereen tallipihalla, Turun Luostarinmäen käsityöläismuseossa ja Helsingin Seurasaaressa. Pääsiäinen on oivaa aikaa vierailla myös kylpylässä. Katso Holiday Clubin kylpylätarjoukset ja ota suunnaksi vaikkapa Saimaa, Tampere, Salla tai Kuusamo. Kuusamossa ja Rukalla pääsee uima-altaiden lisäksi vielä myös laskettelurinteeseen ja hiihtoladulle, ja iltaisin nautitaan tietenkin huippuartisteista, kuten Suvi Teräsniskasta, JVG:stä ja Apulannasta.

Myös Itämerellä on tarjolla mittava artistikattaus: Viking Linen laivoilla esiintyvät pääsiäisen aikaan muun muassa Jukka Poika ja Ellinoora, ja luvassa on myös mukavaa lapsille suunnattua ohjelmaa.

Lue lisää: Helsinki Turku
Menorca (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Kesän uutuuskohde Menorca

Aurinkomatkojen kesän 2017 uutuuskohde on viehättävä Menorca. Suorat lennot Mallorcan pienelle naapurisaarelle tuovat Menorcan helpommin suomalaisten ulottuville, sillä tähän saakka saarelle on päässyt Suomesta vain joko välilaskullisella lennolla tai laivalla manner-Espanjan kautta.

Menorca on rauhaa rakastavan matkailijan ykkösrantalomakohde, sillä saarelta löytyy satoja rantapoukamia, mutta vain rajallisesti turismia. Lisäksi Menorcalla on helppo suunnata esimerkiksi pyöräilemään tai patikoimaan, ja saaren kahdesta kaupungista Mahónista ja Ciutadellasta löytyy mielenkiintoisia historiallisia vierailukohteita. Rantojen ja rauhan lisäksi Menorca tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan ja viehättävistä pikkukylistään. Ja jos valmismatka ei ole sinun juttusi, reissuun voi lähteä myös omatoimisesti: Aurinkomatkojenkin käyttämä Finnair lentää Menorcalle suorin lennoin toukokuun lopusta aina lokakuun loppuun saakka.

Lue lisää: Espanja

Teksti: Nelli Kelonen
2017/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti