Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Raekoja Plats, Tallinna
Raekoja Plats, Tallinna (täyskuva mobiiliin) Raekoja Plats, Tallinna (täyskuva)
Virun portti Tallinnassa
Ilmoitus
Paljonko enintään maksaisit
hotellista per yö?
Alle 50 €50–100 €100–150 €
Booking.comin ehdotukset näet
klikkaamalla hintaa.
Tallinnan Rotermannin kortteli F-Hoone, Telliskivi, Tallinna Kukkaisfestivaalit Tallinnassa

Tallinna, Viro

Tallinna on jo yli kahden vuosikymmenen ajan ollut suomalaisten eniten suosima, ympärivuotinen kaupunkilomakohde, jonne on kuitenkin alettu matkustaa entistä monipuolisemmin.

Tallinna on vuosikymmenten saatossa muuttunut monin eri tavoin, mutta edelleen se tunnetaan aivan Suomen vieressä olevana, kohtalaisen eksoottisena lomakaupunkina, jossa voi aina kokea kaikenlaista uutta ja ihmeellistä. Tallinna sopii matkakohteeksi kenelle tahansa, ja jokaisella vierailulla kaupungista voi löytää uusia puolia.

Syömässä Telliskiven alueella, Tallinna

Tekemistä Tallinnassa

On tavallista, että Tallinnaan lähdetään hyvin lyhyelle kaupunkilomalle tai vähän pidemmälle vierailulle, johon liittyy melko tavallisia asioita, kuten ravintolaruokailua, yöelämää ja ostosten tekemistä. Kaupungin ja etenkin vanhankaupungin kiertely kuuluu aina asiaan, ja Tallinnan eri kaupunginosiin tutustuminen on myös perusturistien keskuudessa entistä yleisempää.

Tallinnaan lähdetään tietenkin myös rentoutumaan, ja siellä on kylpylöitä, vesipuistoja, yleisiä saunoja ja erilaisia hoitoja, joista varsin tyypillisiä edelleenkin ovat hieronta ja kampaamopalvelut. Tallinnassa on myös melkoisesti kaikenlaista muuta tekemistä, jota on yleensä edullisempi harrastaa kuin kotimaassa, ja esimerkiksi keilaaminen ja baaripelien pelaaminen ovat siellä suosittuja ajanvietteitä.

Vabaduse väljak, Tallinna

Nähtävää Tallinnassa

Tallinnassa on ylivoimaisesti eniten perinteisiä nähtävyyksiä vanhassakaupungissa, jonka kiertely on mukavaa vuodesta toiseen. Siellä on valtava määrä erilaisia nähtävyyksiä, joihin voi tutustua niin kesällä kuin talvellakin.

Ympäri vuoden voi suunnata Toompealle näkemään kaupungin kauneimman kirkon ja näkymiä ylhäältä muualle Tallinnaan. Museot, joita on todella monipuolisesti, ovat kurjilla ilmoilla todellisia aarreaittoja. Kirkot, joissa voi kuulla urku- ja joskus muutakin musiikkia, ovat ainutlaatuisia ympäri vanhankaupungin, ja monen kirkon tornit tarjoavat erinomaiset näkymät ympäri keskustan.
Myös muualla kaupungissa on paljon nähtävää, ja etenkin Kalamaja, Kadriorg, Maarjamäe, Pirita ja Rocca al Mare ovat paikkoja, joissa on paitsi paljon nähtävyyksiä myös ympäri vuoden rutkasti ajanvietemahdollisuuksia.

Raitiovaunu matkalla Kopliin, Tallinna

Selviytymisopas

Helsingistä voi siirtyä nopeimmillaan autolautalla noin kahdessa tunnissa Tallinnaan, ja nykyään sinne voi siirtyä paitsi uudistetusta ja laajennetusta Länsisatamasta ja keskustassa olevasta Katajanokan terminaalista myös Vuosaaresta, josta kulkee rahtilaiva Muugaan.

Tallinnassa kävely on paras tapa liikkua keskustassa paikasta toiseen, mutta vaikkapa Piritaan tai Rocca al Mareen voi siirtyä parhaiten linja-autoilla. Raitiovaunulinjat kulkevat Kadriorgin lisäksi nykyään myös lentoasemalle asti, ja keskustassa ja sen lähistöllä raitiovaunu on paras kyyti.
Vaikka hintataso on Virossa viime vuosikymmenen aikana kohonnut, ovat joukkoliikenne ja taksilla liikkuminen siellä edullisissa hinnoissa, mutta taksien kanssa pitää olla tarkkana.

Tallink-hotelli Kompassin alueella, Tallinna

Hotellit ja majoittuminen

Tallinnassa valtaosa majoittuu satamaan, Viru-keskuksen ympäristöön tai vanhaankaupunkiin, joissa on monipuolisesti erilaisia majapaikkoja.
Paljon Tallinnassa käyneille tai vaikkapa rannalle kesällä mieliville muutkin kaupunginosat kuten Pirita ja Rocca al Mare ovat varteenotettavia alueita majapaikalle.
Myös muut kaupunginosat ja etenkin laaja uuden keskustan alue ovat paikkoja, joihin kannattaa majapaikkaa varatessa tutustua, sillä niissä on edullisempia hintoja, isompia huoneita ja parempia parkkipaikkoja kuin monilla ytimessä sijaitsevilla hotelleilla.


Tallinna matkakohteena

Tallinna on jo pitkään ollut monipuolinen, ympäri vuoden ajankohtaisena pysyttelevä kaupunkilomakohde, jonne eteläsuomalaisten on monasti helppoa ja nopeaa matkustaa. Sinne voivat matkustaa mitä erilaisimmat ihmiset, sillä hintahaitari on suuri ja kaupungin tarjonta on sellaista, että jokainen voi löytää sieltä jotakin mielenkiintoista.
Yleistä on mennä Tallinnaan lyhyelle päivän tai parin lomalle, mutta Tallinnassa kannattaisi viettää ainakin kolme tai neljä vuorokautta, jolloin muutkin alueet kuin vanhakaupunki ja keskustan uudet osat Viru-keskuksen ympäristössä tulevat tutuksi.

Tallinnan vanhakaupunki
Ainutlaatuisen hyvin säilynyt Tallinnan vanhakaupunki on alue, jolla on merkittäviä kirkkoja, erilaisia museoita ja palveluita.

Tallinnan vetonauloja ovat etenkin vanhakaupunki, jonkalaisia ei Suomessa ole ja jotka muuallakin maailmassa ovat melko harvinaisia. Ainutlaatuisen hyvin säilynyt vanhakaupunki on melko laaja ja moniosainen alue, jonka alueella on erityisen paljon merkittäviä kirkkoja, erilaisia museoita ja palveluita, joihin ovat jo pitkään kuuluneet lähinnä turisteille suunnatut baarit, kahvilat, ravintolat ja kaupat.

Tallinnan tarjonta ei suinkaan rajoitu vanhaankaupunkiin, vaan niin sen lähellä kuin kaukanakin siitä on kaupunginosia, joihin kannattaa ajan kanssa tutustua. Kaikkein mukavinta on tutustua Kalamajaan, joka on aivan vanhojen osien vieressä, Kadriorgiin, joka on Tallinnan eräänlainen Kaivopuisto ja kaikkein hienoin alue, ja Piritaan, joka on rantoineen ja vierailupaikkoineen kesäisin aivan ehdoton paikka.
Myös Rocca al Mare, joka sijaitsee kaukana keskustasta, on kesäisin suosittu eläintarhansa, rantansa ja muiden vetonaulojensa takia. Rocca al Maressa voi talvisinkin käydä vaikka Saku Suurhallissa tai ulkomuseossa, joka ainakin ensikertalaiselle on kuitenkin parhaimmillaan kesällä.

Tallinnan vanhankaupungin hintoja

Tallinnan hintataso on viime vuosina noussut huomattavasti, mutta koronakausi alensi hintoja ja 2020-luvun alkupuolella Tallinnasta voi nauttia edullisemmin kuin 2010-luvun hulluina vuosina. Tosin sellaiset asiat kuin oluelle istahtaminen ja vanhassakaupungissa ruokailu eivät ole kovin edullisia, sillä erilaiset verot ja vuokrien huima nousu ovat nostaneet etenkin alkoholijuomien hinnat baareissa ja ravintoloissa lähelle Suomen tasoa.
Jos mielii syödä ja juodakin niin edullisesti kuin mahdollista, on Kalamajassa ja keskustan uusissa kortteleissa paikkoja, jotka ovat paikallistenkin suosiossa. Kaikkein hintavimmat palvelut kuten ravintolat ovat vanhankaupungin lisäksi satamassa ja Rotermannin korttelissa, ja myös Viru-keskuksen tienoilla on nykyään eniten hintavia paikkoja.

Kuvituskuva
Nõmmen puistoalueella voi harrastaa kaikenlaista.

Matkustaminen Tallinnaan

Tallinnaan on tapana siirtyä Helsingin kautta lautalla, mutta sinne voi myös lentää. Laivat lähtevät Länsisatamasta, jonne voi Helsingin rautatieasemalta siirtyä raitiovaunuilla, ja Kruununhaassa sijaitsevasta Katajanokan terminaalista, jonne sinnekin voi siirtyä raitiovaunulla mutta myös kävellä.
Nykyään myös Vuosaaresta voi omaa kulkuneuvoa käyttävä siirtyä rahtilaivalla Muugaan, mikä voi olla hyvä ratkaisu jos matka suuntautuu Tallinnan laitaosiin, kuten Piritaan tai Viimsiin, tai muualle Viroon, etenkin Rakvereen, Tarttoon tai Narvaan.

Lue lisää: Risteilyt ja reittilaivat  |  Siirtyminen Tallinnaan

Liikkuminen Tallinnassa

Tallinnassa voi sataman, Rotermannin korttelin, Viru-keskuksen ympäristön ja vanhankaupungin välillä kävellä. Myös Kalamajaan on vanhankaupungin pääpaikoilta helppo siirtyä jalkapelillä, ja paljon kävelemään tottuneet voivat kävellä myös Kadriorgiin, joskin siihen kuluu aikaa.
Muilla matkoilla raitiovaunut, linja-autot ja taksit ovat käteviä. Tallinnan joukkoliikenteen päiväliput ovat edullisia, ja neljä raitiovaunulinjaa ovat kaikkein paras kyyti eri puolille keskustaa ja muuallekin kaupunkiin. Joihinkin paikkoihin kuten Piritaan, Viimsiin ja Rocca al Mareen voi siirtyä vain linja- tai johdinautolla, joskin ”trollikat” eli sähkökäyttöiset linja-autot ovat entistä harvinaisempia. Joihinkin paikkoihin, kuten Nõmmeen ja Paldiskiin voi siirtyä paikallisjunilla, jotka lähtevät Kalamajassa olevalta Baltian asemalta.
Taksit ovat nykyään melko rehellisiä, mutta hinnat vaihtelevat yhtiöstä toiseen. Esimerkiksi satamassa turisteja odottavat vain hintavimmat taksit, ja myös turistien suosimien alueiden vieressä on vain kalleimpia takseja.

Lue lisää: Liikkuminen Tallinnassa


Lukijoiden kuvia Tallinnasta

Seuraavat neljä kuvaa ovat lukijoidemme Tallinnan-matkallaan ottamia. Paikka, jossa kuva on otettu, selviää klikkaamlla karttakuvaketta kuvan kulmassa.

Ensimmäinen lukijakuva viikolle 22
Toinen lukijakuva viikolle 22
Kolmas lukijakuva viikolle 22
Neljäs lukijakuva viikolle 22

Arkisto

Tallinna syksyllä 2020

Tallinnassa voi tänä vuonna mennä muutamaan uuteen museoon ja näyttelytilaan, mutta myös vanhat suosikit tarjoavat näyttelyitä ja kaikenlaista muuta. Ostoksille meneminen on pääasiassa edullisempaa kuin viime vuonna. Kesä päättyy Tallinnassa elokuussa mutta kesäkausi jatkuu pitkälle syksyyn. Vielä syyskuussakin ulkona voi hyvällä tuurilla päivisin ruokailla, ja terassit olivatkin tänä kesänä huomattavasti sisätiloja suositumpia. Lue lisää: Tallinnan kuulumisia syksyllä 2020

Uutta Tallinnassa kesällä 2018

Tallinnssa on jälleen kaikenlaista uutta. Satamassa uusi kauppakeskus avasi ovensa, ja myös pitkään jatkuneet Rotermannin korttelin remontit ovat kauppakeskuksen osalta ohi. Sekä sataman tuntumassa että muualla kaupungissa on uusia ruokapaikkoja, jotka entisestään monipuolistavat Tallinnan ravintolamaailmaa. Tänä vuonna Viron satavuotisjuhlat ovat monessa paikassa esillä, ja myös muita syntymäpäiviä kuten Kadriorgin puistoalueen 300-vuotispäivät tuovat kaikenlaista mielenkiintoista kaupunkiin. Lue lisää: Tallinnan tapahtumia ja uutuuksia kesällä 2018

Helsingistä vesiteitse Tallinnaan

Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöi useita eri yhtiöitä, joiden aluksissa on merkittäviä eroja. Siinä missä joku tarjoaa vauhdikkaat puitteet biletykseen, toinen sopii paremmin nopeaan siirtymiseen Helsingistä Tallinnaan, jotkut auton kanssa, toiset ilman. Myös palvelut esim. lapsiperheille ja ostosten tekemisestä kiinnostuneille vaihtelevat. Lue lisää vesiteitse Tallinnaan matkustamisesta.

Uutta Tallinnassa loppuvuonna 2016

Vuoden 2016 loppupuoli tuo Tallinnaan melkoisesti etenkin musiikkitapahtumia, mutta siellä on muutakin ohjelmaa. Hyvien tapahtumien lisäksi kaupungissa on keskustassa ja vanhassakaupungissakin harmillisia remontteja ja tietöitä, jotka on hyvä ottaa huomioon. Raitiovaunut eivät nekään kulje normaalisti kesän aikana, ja kaupungissa on myös uusia bussilinjoja. Ravintolamaailmassa on liikkumisen lisäksi perinteisesti ollut suurimpia mullistuksia, ja tänäkin vuonna on taas uusia ravintoloita ja kaikenlaisia muutoksia. Lue lisää Tallinnan tapahtumista ja uutuuksista loppuvuonna 2016

Uutta Tallinnassa alkuvuonna 2016

Tänä vuonna Tallinnaan kannattaa lähteä syömään hyvin uusissa ravintoloissa tai vanhoissa suosikeissa, ja niihin on viime vuotta parempi kulkea myös raitiovaunulla tai taksilla. Ja tietenkin myös vuonna 2016 Tallinnassa on paljon tapahtumia, taidenäyttelyistä musiikkitapahtumiin, jotka tarjoavat hyvän syyn lähteä muutamaksi päiväksi Suomenlahden eteläpuolelle. Lue lisää Tallinnan tapahtumista ja uutuuksista alkuvuonna 2016

Uutta Tallinnassa 2015

Tallinnassa on joka vuosi merkittäviä tapahtumia, uusia tai korjattuja nähtävyyksiä, uusia kauppoja ja muita ostospaikkoja, ja tietenkin joka vuosi on luvassa jotakin uutta ja ihmeellistä kaupungin ravintolamaailmassa. Tallinnassa tapahtuu vuonna 2015 paljon kesäkauden aikana, ja tänäkin vuonna se on taas entistä parempi vierailupaikka lapsiperheille. Lue lisää Tallinnan tapahtumista ja uutuuksista vuodella 2015

Uutta Tallinnassa 2014

Suomalaisten suosikkikaupunkikohde Tallinna on erityisen hyvä kesäkaupunki, ja tänäkin vuonna sinne kannattaa paitsi lähteä tekemään tuttuja asioita myös löytämään uutta. Trendinä Tallinnassa on jo jonkin aikaa ollut se, että vanhakaupungin lisäksi sen ulkopuolella olevat alueet kuten Kalamaja ja Pirita nousevat etenkin kesäkaudeksi kaupungissa vierailevien suosioon. Lue lisää Tallinnan tapahtumista ja uutuuksista vuodella 2014

Uutta Tallinnassa 2013

Tallinnassa sattuu ja tapahtuu joka vuosi, ja vuoden 2013 kesäkausi on jälleen monipuolinen aika vierailla kaupungissa. Kesän tapahtuakausi käynnistyy Tallinna-päivillä 15.5. Muita kohokohtia ovat esim. pitkään valmistellut Kadriorgin puiston 295-vuotissynttärit ja suomalaisvoimin suunnitellun Estonian konserttitalon 100-vuotisjuhlat. Lisäksi Tallinnaan on avattu uusia nähtävyyksiä, ravintoloita, liikkeitä joista käymme läpi muutaman. Lue lisää Tallinnan tapahtumista ja uutuuksista vuodella 2013.

Uutta Tallinnassa loppukesällä 2012

Suomalaisten suosituimpiin koko vuoden matkakohteisiin kuuluva Tallinna uudistuu vuosi toisensa jälkeen. Joka kesä sinne avataan joko täysin uusia tai uudistettuja nähtävyyksiä. Uusimpia tulokkaita ovat mm. jännittävä Lentosatama-merimuseo, huikeat näköalat tarjoava Televisiotorni ja koko joukko uusia ravintoloista. Lue lisää Tallinnan uutuuksista loppukesälle 2012.

Uutta Tallinnassa 2011

Suomaisten suosikkikaupunkien joukkoon kohonnut Tallinna parantaa asemiaan vuosi vuodelta. Vuoden 2011 alusta käyttöön otettu euro tekee matkustamisesta entisestä vaivattomampaa, ja vuonna 2011 käynnissä oleva Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi tuo tietenkin valtavan määrän kiinnostavia tapahtumia Viron pääkaupunkiin. Lue lisää kulttuuripääkaupunkivuoden annista ja Tallinnan uutuuksista vuodelle 2011.

Uutta Tallinnassa 2009-2010

Tallinna on pian parin vuosikymmenen ajan kuulunut suomalaisten suosikkilomakohteisiin. Kuten kaupungissa usein käyneet tietävät, aluksi rajujakin muutoksia oli odotettavissa miltei kuukausi toisensa jälkeen, mutta viime vuosina kaupunkiin tuntuu ilmestyneen entistä vähemmän uutta. Monet kuitenkin kaipaavat uusia kokemuksia Tallinnan matkoilla, ja seuraavassa käymme läpi mitä muutoksia turistin näkökulmasta on kaupungissa vuosien 2009 ja 2010 aikana tapahtunut niin hotellien, ravintoloiden, kauppojen, nähtävyyksien kuin tapahtumienkin osalta. Lue lisää Tallinnan uutuuksista 2009-2010.


Tallinnaan liittyviä muita www-sivuja

Tallinnan viralliset matkailusivut  |  Tallinna Wikipediassa  |  Suomen Tallinnan suurlähetystö  |  Viron turvallisuustilanne (Ulkoasiainministeriön matkustustiedote)

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2021/02

Lukijoiden kommentteja

Viru hotellin invahuone oli erittäin hyvä ja viileä kuumalla. Pyörätuolilla pääsee hyvin kulkemaan ja apua sain jopa ilman pyytämättä, joten kiitos Sokos-hotellit. /Jousil

Kannattaako lähteä kouluikäisten lasten kanssa Tallinnassa käymään? Äitihän varmasti viihtyy shoppaillen, mutta mitä kivaa olisi lapsille? /Hanna
Vastaus: Kyllä vain. :) Kouluikäiset voisivat pitää vaikka Lentosatamasta, Energia Avastuskeskus -tiedemuseosta tai Kadriorgin puistoalueesta.

Kävimme tuossa perheen kanssa Tallinnassa ja Pienimatkaopas + Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa (http://tallinnaa.com/) ovat yhdessä hyvä yhdistelmä, sillä niistä löytyy lähes kaikki tarpeellinen ja tarpeetonkin Tallinnan reissua varten. /Juuri Palasin

Varovaisuutta hieman kun noudattaa niin pärjää. Jos annatte rahaa jollekin niin ei koskaan lompakosta vaan kolikoita taskusta. Yleinen turvallisuus on hyvä kun vähän järkeään käyttää. Isojen kauppakeskusten ja hotellien ulkopuolella suosittelen käteistä kortin sijaan. Vähempi tulee surua kotona sitten. Vanhassa kaupungissa on upeita kahviloita pienillä kujilla. Edullisiakin vieläpä. Sikaribaarit tuovat itseään huonosti esiin mutta ovat kiinnostuneille kokemuksia nekin. Vaikka ei olisi ns.harrastaja. Löytyy Raatihuoneen toriaukion reunalta. Maailman oudoimpiin kuuluva Depeche Mode baari löytyy toriaukion takaa kujalta. Terassit pitää nykyään sulkea klo 23. Ikävällä tavalla se vaikuttaa menoon, alkaa erikoista porukkaa pyörimään siellä sitten. Koettakaa välttää yksin heilumista yöaikaan siellä. Oppaan suosittelema Suur-Karjalle en yksin yöllä menisi varsinkaan. Olkoon kuin vaan ravintolat läpi yön auki.
Ostoksille paremmin pääsi ennen ainakin satamasta ilmaisella bussilla Rocca Al Mareen. Ainakin kauppoja on paljon. Tuttuani käytän aina ostamassa askartelutarvikkeita sieltä, ovat kuulema halpoja. /Paikallinen

Haluaisin käydä kansan kuppiloissa ja laulaa karaokea... Miten löydän ne? /Maria

Tallinna on hieno kaupunki,jossa riittää näkemistä ja tekemistä, vaikka käynkin siellä 3 - 5 kertaa vuodessa.Televisiotorni on mahtava enkä koskaan kyllästy kiertämään kahviloissa. Ostosmahdollisuuksia on laidasta laitaan, suosikkini on Ülemiste-ostoskeskus lähellä Laasnamäkeä. Piritan alueella on hienoja maastoja ja ranta on kertakaikkisen upea! /Henkel

Olen ihastunut Tallinnan Vanhaan kaupunkiin, erityisesti sen rakennuksiin. Kun Tallinnassa kulkee kävellen, näkee myös sen "toisen puolen" ns. loistokkaasta elämästä. Esimerkiksi, löysimme Tallinnan laitamilta aivan upean torin, jossa paikalliset käyvät ostoksilla. Oli, kuin olisi vaihtanut vuosisataa elämässä.
Tallinnasta tuomme aina paikallisia ruokia, hieman erilaisia mausteita jne...
Kannattaa tutustua paikallisen väestön käyttämiin ruokakauppoihin, ja apteekeista tekee hyviä löytöjä.
Tallink Conference&Spa Hotelli on ihana rentouttumispaikka päivän rankan shoppailu- ja kulttuurikierroksen jälkeen. /Kikka

Lasten kanssa Tallinassa on kiva käydä. Eläintarha on tosi ihana norsuineen ja lasten silitys- ja sylityseläintarha sikoineen, pupuineen ja kilpikonnineen. Hyvät picnic-paikat. Paikalle pääsee satamasta ilmaisella bussilla Rocca Al Mareen ja siitä on kävelymatkaa vain muutama minuutti, sillä eläintarha sijaitsee kauppakeskusta vastapäätä moottoritien toisella puolella. /Muumimamma

Tallinna on kallis. Kannattaa menna syvemmälle Eestiin, jos haluaa halpoja ostoksia. Kesällä suosittelen Pärnua, Haapsalua tai Saaremaata.

"Kalamajan" isolla kirpparialueella (Depoo Turg ) juna-aseman liepeillä ei turisteja näy mutta sitäkin enemmän vanhaa tavaraa ja toritunnelmaa, toisin kuin uudemmalla kirppiksellä, joka oli puolisen kilometriä kauempana ja jossa oli aikalailla samaa tavaraa kuin suomalaisilla kirppiksillä, eli naisten ja lasten vaatteita, joista halutaan päästä eroon.

Tässäpä vinkki lapsiperheille: PROTO Keksintötehdas. Vain lyhyen kävelymatkan päässä vesilentosatamasta, entisessä valimossa sijaitsee interaktiivinen keksintökeskus. Paikka sai alkunsa kun vuonna 1912 kaksi pietarilaista liikemiestä, Emanuel Nobel (tunnetun Alfred Nobelin veljenpoika) ja Arthur Lessner, rakensivat yhden Venäjän tsaarikunnan tärkeimmistä ja huippusalaisista sukellusvenetehtaista, jossa rakennettiin ja korjattiin sukellusveneitä vuoteen 2018 asti. Nykyyän vuosisatoja vanhat keksinnöt heräävät täällä henkiin virtuaalitodellisuusteknologian ansiosta. Näyttelyt auttavat kaikenikäisiä kävijöitä ymmärtämään fysikan ilmiöitä leikin avulla. Täysi lippu: 14 € / Tallinn-kortilla ilmainen. Lähin julkisen liikenteen pysäkki: Noblessneri (bussi nro 73).

Pikku pyrähdys Tallinnaan ja yöpyminen siellä yhdestä kolmeen yötä. Valmis hotellimatka joltain matkatoimistolta, johon kuuluu laivamatka ja kuljetukset. Se tekisi poikaa. Kun kävin ensi kertaa Tallinnassa, Viru-hotelli oli paras yöpymispaikka. Ei enää. Hotellimatkoissa Viking Line luottaa Viruun mutta esimerkiksi Eckerö Linen kautta huoneen saa vaikka Nordic Hotel Forumista, Swissotelista, Telegraafista tai konttihotelli Hektorista. Matkapojilla puolestaan valikoimiin kuuluvat Tallink Express, Hestia Seaport, Hestia Ilmarine, L'Ermitage, Metropol, Go Shnelli ja vaikka mitä muita. Ihan vaan esimerkiksi mainittakoon, että paketeistakin löytyy mistä valita.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti