Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Amsterdam
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Prinsengracht
Prinsengracht (täyskuva)
Geldersgade
Ilmoitus
Paljonko enintään maksaisit
hotellista per yö?
Alle 50 €50–100 €100–150 €
Booking.comin ehdotukset näet
klikkaamalla hintaa.
Kahvila Damstraat

Amsterdam, Alankomaat

Amsterdam on yksi maailman tunnetuimpia kaupunkeja, ja se on melko lähellä Suomea sijaitseva, värikäs lomakohde. Amsterdamiin voi lähteä monesta eri syystä, ja sinne voi lähteä vain juhlimaan, museoissa vierailemaan, katsomaan katunäkymiä tai tekemään kaikenlaista muuta.
Siellä voi nähdä korkeatasoisia esityksiä konserteista oopperaan, erilaiset kirpputorit ja katumarkkinat ovat siellä arkipäiväisiä ja Ajaxin otteluihin on kohtalaisen helppo päästä.
Amsterdam on erityisen hyvä kaupunki kaupoiltaan, ravintoloiltaan, museoiltaan ja illanviettomahdollisuuksiltaan, ja siellä on myös paljon erilaisia klubikeikkoja ja muita musiikkipitoisia tapahtumia.

Kahvila, Leliegracht, Amsterdam

Tekemistä

Tekemistä-osassa syödään ulkona ravintoloissa, mietitään, mitä Amsterdamissa kannattaa ostaa ja kannattaako ostokset tehdä "9 kadun" alueella, de Pijpissä vai muualla.
Lisäksi kerrotaan tapahtumista, konserteista ja kulttuurielämästä, piipahdetaan tutustumassa ilta- ja yöelämään ja annetaan ajanvietevinkkejä mm. kukkamarkkinoiden ja hiekkarantojen ystäville.

Rembrandtin muistomerkki, Rembrandtplein, Amsterdam

Nähtävää

Nähtävää-osassa käydään läpi Amsterdamin kaupunginosia ja niiden tarjontaa sekä esitellään tärkeimpiä nähtävyyksiä kuten rakennuksia, maamerkkejä, puistoja ja museoita. Lisäksi esitellään nähtävää ja koettavaa lapsille ja nuorille sekä päiväretkille sopivia kohteita Amsterdamin lähistöllä.

Rokin Streetin liikennettä, Amsterdam

Selviytymisopas

Selviytymisoppaassa paneudutaan Amsterdamin-matkoihin, lentoihin ja saapumiseen perille, liikkumiseen kaupungissa sekä alueen säähän, ilmastoon ja parhaimpiin matkustusaikoihin. Lisäksi annetaan selviytymisvinkkejä lapsiperheille.

Hotelli, Amsterdam

Hotellit ja majoittuminen

Hotelli- ja aluevinkeissä kerrotaan niistä Amsterdamin kaupunginosia ja alueita alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.


Amsterdam matkakohteena

Amsterdam on vilkas matkakohde lähes ympäri vuoden, mutta suunnittelemalla matkansa hyvin ja tekemällä varaukset hyvissä ajoin etukäteen siellä voi lomailla vilkkainakin aikoina. Amsterdam on erityisen hyvä matkakohde 20–40-vuotiaille, kaiken ikäisille pariskunnille ja erilaisille porukoille, joille löytyy kaupungista viihdettä vaikka viikoksi.
Sinne ei kannata lähteä turhan lyhyelle matkalle, sillä ydinkeskustan pintapuoliseenkin tutustumiseen kuluu vähintään pari kolme kokonaista päivää. Matkakohteena Amsterdam on parhaimmillaan alku- ja loppukesästä, ja siellä on erilaisia tapahtumia ja yllättäviä yleisiä juhlapyhiä, joista on hyvä ennen matkaa olla tietoinen.

Leidseplein Amsterdamissa

Amsterdam on kallis ja vilkas matkailukaupunki ympäri vuoden. Huoneiden hinnat ovat siellä Euroopan korkeimmasta päästä, eikä siellä ole luvassa edullisia hintoja edes tammikuussa. Toisaalta huoneiden hinnat ovat melko vakaita ympäri vuoden, ja kahden hengen huoneen keskihinta on 115 euroa yöltä. Huoneen voi löytää ydinkeskustastakin reilusti alle sadalla eurolla, mutta tämä on hankalaa kesäkauden aikana ja muina vilkkaina aikoina kuten joulun ja loppiaisen välisenä aikana.
Jos siirtyy jonkin verran ytimestä poispäin, voi löytää huoneen 50–60 eurolla, mutta tällainen huone tulee varata hyvissä ajoin etukäteen ja se voi olla ilman omaa kylpyhuonetta. Pedin hostelista voi saada alkaen noin viidellätoista eurolla, mutta kaupungissa on huomattavasti kalliimpiakin hosteleita.

Kuvituskuva
Scheveningenin ranta Alankomaiden hallinnollisessa pääkaupungissa Haagissa on kesällä yksi pohjoisen Manner-Euroopan ainutlaatuisimpia hiekkarantoja.

Amsterdamin nähtävyydet

Amsterdamissa vierailevat viettävät valtaosan ajastaan ydinkeskustan kapeilla kujilla ja kanavien rannoilla, mutta kaupungissa on ydinkeskustan ulkopuolellakin kaikenlaista nähtävää. Centrum eli varsinainen keskusta on hyvä ensin tutkia kunnolla, ja tämän jälkeen kannattaa ehdottomasti tutustua ainakin aivan keskustan vieressä sijaitseviin Jordaanin ja de Pijpiin, joissa molemmissa on erityisen hyvät katumarkkinat, paikallisia enemmän kuin turisteja ja ydintä edullisemmat hinnat. Lue lisää: Amsterdamin nähtävyydet

Ostokset

Amsterdam ei ole kaupunki, johon välttämättä varta vasten lähdetään ostoksille, mutta siellä on paljon hyviä kauppoja, toreja, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Kauppojen aukioloajat on vapautettu, joten ostiskelu onnistuu lähes jokaisena vuodenpäivänä, mutta hintataso on yleensä melko korkea eli samantyylinen kuin Suomessa ja huomattavasti esimerkiksi Saksaa tai Britanniaa korkeampi.

Kauppoja on hyvin ydinkeskustassa, mutta vanhakaupunki ja sen liepeillä olevat tienoot ovat muuttuneet kaupoiltaan täysin turistivoittoisiksi. Parhaat ostosapajat kaupungissa ovatkin siellä missä paikallisia on vähintään yhtä paljon kuin turisteja, eli etenkin Dam-aukion tuntumassa ja Singelin ja Prinsengrachtin välisellä alueella. Lue lisää: Ostokset

Ravintolat ja ruoka

Amsterdamin keskustassa on valtava määrä ravintoloita, ja ne tarjoavat monesta eri maailmankolkasta peräisin olevia ruokia. Yleisimpiä ravintoloita tällä hetkellä ovat pihvipaikat, aasialaiset ravintolat ja erilaiset pikaruokapaikat, jotka voivat tarjoilla silliä, kebabia, makkaroita, hampurilaisia tai pitsapaloja. Jos Amsterdamissa mielii syödä ruokia, joita ei kotimaassa tule vastaan, onnistuu se helposti eivätkä hinnat pelota suomalaista. Amsterdamin ravintolat ovat melko hintavia, mutta siellä saa kohtalaisen hyvän illallisen ruokajuomineen 15–20 eurolla. Ruoka ja ravintolat

Liikkuminen

Amsterdam on kaupunki, jossa valtaosan matkoista voi tehdä kävellen mutta jossa raitiovaunuilla voi kaikkein parhaiten matkustaa matkoja, jotka tuntuvat liian pitkiltä käveltäviksi. Pyöräily on Amsterdamissa suosittua, leuto ilmasto suo mahdollisuuden ympärivuotiselle pyöräilylle, mutta keskusta on vilkas eikä kaikkein helpoin paikka pyöräilylle. Amsterdamissa voi vuokrata myös auton, joskaan sille ei ole Amsterdamissa tai sen ympäristössä minkäänlaista tarvetta. Lue lisää: Liikkuminen paikasta toiseen

Amsterdamin-matkat

Amsterdamiin voi matkustaa omatoimisesti, jolloin lennot ja hotelli varataan itse. Sinne voi myös matkustaa hintaville järjestetyille matkoille, joita monet kotimaiset matkatoimistot ja myös pienemmät matkatoimistot tekevät. Amsterdam on sen verran sekava ja vilkas kaupunki, että siellä on hyvä viettää vähintään kolme kokonaista vuorokautta mutta parhaiten sen elämänmenoon pääsee kiinni jos vierailee siellä useamman kerran.

Suuri osa Amsterdamiin haluavista suomalaisista, joilla pieni budjetti ei ole esteenä, vierailevat kaupungissa mieluiten kesäaikaan, ja matkat, jotka tehdään syyskuun ja toukokuun välisenä aikana, ovat usein edullisempia kuin kesällä tehdyt matkat. Tämä ajanjakso onkin erinomainen vierailuaika kaupungissa, sillä silloin Ajax pelaa jalkapallo-otteluitaan, kulttuurielämä on täydessä vauhdissa ja kaikki paikat ovat avoinna, toisin kuin heinä-elokuussa, jolloin lomien takia osa paikoista on kiinni. Lue lisää: Amsterdamin-matkat


Lukijoiden kuvia Amsterdamista

Seuraavat neljä kuvaa ovat lukijoidemme Amsterdamin-matkallaan ottamia. Paikka, jossa kuva on otettu, selviää klikkaamlla karttakuvaketta kuvan kulmassa. (Jos karttakuvake puuttuu, kuvassa ei ollut tietoa sen ottopaikaasta.)

Ensimmäinen lukijakuva viikolle 40
Toinen lukijakuva viikolle 40
Kolmas lukijakuva viikolle 40
Neljäs lukijakuva viikolle 40

Paikkavinkkejä

Lapset ja nuoret: [ Kartalla ] Yksi parhaita vierailu- ja oleskelupaikkoja lapsiperheille on Museumplein, jonne on helppo siirtyä raitiovaunulla. Sen alueella on museoita, joihin alle 18- tai 19-vuotialle on ilmainen sisäänpääsy, ja museot ovat järjestään huippuluokkaa.
Ravintolat ja ruoat: [ Kartalla ] Leidsepleinin lähellä oleva Kinkerstraat on katu, jolla on normaalia enemmän ravintoloita, ja vaikka sinne ei erikseen muualta kannata lähteä, on se hyvä katu niille, joiden majapaikka on lähellä.
Nähtävyydet: [ Kartalla ] Museumpleinin ja Albert Cuypstraatin välimaastossa sijaitseva Heineken Experience on interaktiivinen olutmuseo, joka aikoinaan oli Heinekenin pääpanimo. Tämä on jonkin verran kliseenomainen vierailupaikka, mutta se ei ole ainakaan jatkuvasti valtavan suosittu vierailupaikka.
Ostokset: [ Kartalla ] De Pijp -kaupunginosan pääkatu on Albert Cuypstraat, joka on pitkä ja monipuolinen torikatu. Sillä on kojuja ja kauppoja, ja tämä markkinakatu on äärimmäisen vilkas lauantaisin, jolloin sinne ei kannata lähteä.
Nähtävyydet: [ Kartalla ] Mitä erilaisimmille kanavakierroksille voi helposti nousta vaikkapa Anne Frank Huisin tienoilla.
Museot ja taidegalleriat: [ Kartalla ] FOAM Tasokas ja monipuolinen valokuvamuseo, josta löytyy paljon vanhojen mestarien teoksia ja uusinta uutta valokuvan maailmasta. Torstaisin tehdään ilmaisia opastettuja kierroksia, ja ilmoittautua voi verkkosivuilla (max. 15 pääsee kerrallaan).
Ostokset: [ Kartalla ] Valtava määrä kauppoja löytyy Kalverstraat-kävelykadun varrelta, ja sitä voi ostosmielessä jatkaa aina Dam-aukiolle saakka ja siitä eteenpäin. Katu on vuokriltaan kallis katu, ja näin sen varrelta löytyy lähes yksinomaan tunnettujen ketjujen ja brändien liikkeitä, ja niihin kuuluvat Nike, H&M ja Superdry.

Lennot Amsterdamiin 25.9.2023 - 1.10.2023

Seuraavassa on listattu kaikki Suomesta Amsterdamiin viime viikolla (viikko 39) tehdyt suorat lennot. Sen perusteella saa käsityksen, mitkä lentoyhtiöt lentävät kotimaan eri lentokentiltä Amsterdamiin ja miten usein lentoja tehdään.
Listalla ei ole mukana välilaskullisia lentoja. Koska kaikki suorat lennot ovat mukana, listalta voi säännöllisten reittilentojen lisäksi löytyä myös kertaluonteisia tilaus/charter-lentoja, joita tekevät esimerkiksi kotimaiset ja ulkomaiset matkatoimistot. Vihreä pallo kellonajan jälkeen merkitsee, että lentokoneen lähtö tapahtui tarkasti aikataulun mukaan tai ainakin hyvin lähellä sitä. Punainen pallo merkitsee, että lento peruttiin.

Lennot Helsinki-Vantaalta Amsterdamiin

KLM Royal Dutch Airlines lensi viikon aikana Helsinki-Vantaalta 22 kertaa ja Finnair 14 kertaa.

MA 25.9TI 26.9KE 27.9TO 28.9PE 29.9LA 30.9SU 1.10
07:00
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1164
08:10
   
Finnair
AY1301
13:55
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1168
16:00
   
Finnair
AY1305
18:10
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1170
07:00
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1164
08:10
   
Finnair
AY1301
13:55
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1168
16:00
Finnair
AY1305
18:10
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1170
07:00
KLM Royal Dutch Airlines
KL1164
08:10
   
Finnair
AY1301
13:55
KLM Royal Dutch Airlines
KL1168
16:00
   
Finnair
AY1305
18:10
KLM Royal Dutch Airlines
KL1170
07:00
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1164
08:10
   
Finnair
AY1301
13:55
KLM Royal Dutch Airlines
KL1168
16:00
Finnair
AY1305
18:10
KLM Royal Dutch Airlines
KL1170
07:00
KLM Royal Dutch Airlines
KL1164
08:10
   
Finnair
AY1301
13:55
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1168
16:00
Finnair
AY1305
18:10
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1170
07:00
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1164
08:10
   
Finnair
AY1301
13:55
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1168
16:00
   
Finnair
AY1305
18:10
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1170
07:00
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1164
08:10
   
Finnair
AY1301
10:50
   
KLM Royal Dutch Airlines
KL1166
14:00
KLM Royal Dutch Airlines
KL1168
16:00
Finnair
AY1305
18:10
KLM Royal Dutch Airlines
KL1170

Lennot Tampereelta Amsterdamiin

Air Baltic lensi viikon aikana Tampereelta 2 kertaa.

MA 25.9TI 26.9KE 27.9TO 28.9PE 29.9LA 30.9SU 1.10
--
17:00
   
Air Baltic
BT561
---
07:00
   
Air Baltic
BT561

Muita www-palveluita

Amsterdamin matkailusivut  |  Amsterdam Wikipediassa  |  Alankomaiden turvallisuustilanne (Ulkoasiainministeriön matkustustiedote)  |  YouTube: Amsterdam, Netherlands  |  Google maps: Amsterdam

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/11

Lukijoiden kommentteja

Rembrandthuisin lähellä osoitteessa Jodenbreestraat 50 on suklaapuoti nimeltä "Lara's Chocolaterie", jossa myydään käsintehtyjä herkullisia suklaita. Paikan hengettärenä häärii suklaata myyvä iäkkäämpi nainen, jolta voi kysyä ihan mitä vain suklaasta, ja hän tietää vastauksen. Stadhouderskadella mene Saravanabhavaniin, joita on Euroopassa vain muutama. Täältä saa aitoa eteläintialaista ruokaa, jonka valmistavat aidot eteläintialaiset kokit, ja jota syödään aitoon intialaiseen tapaan sormin. Varmasti paras paikka Intian ulkopuolella löytää eteläintialaista ruokaa. :)

Aloita kanaaliristeilyllä tutustuaksesi Amsterdamin vesistöihin. Kaupunki on suunniteltu kanavaliikennettä silmällä pitäen.

Jos aiot viipyä Amsterdamissa pidemmän aikaa, hanki museokortti. Lukuun ottamatta pientä lisämaksua Eremitaasissa, meidän ei tarvinnut melkein koskaan maksaa pääsymaksua mihinkään missä kävimme. Esimerkiksi Rembrandtin talo kaikkine taiteilijan käyttäminen tavaroineen, maaleineen ja papereineen on ilmainen museokortilla. Rijksmuseumissa menee koko päivä ja siellä kannattaa kuljettaa mukanaan ääniopastuslaitetta. Museum Van Loon sijaitsee vanhassa kanavatalossa ja on sisustettu ikään kuin ihmiset eläisivät vielä Alankomaiden kultakaudella

3D-tulostettu silta kanavan yli

3D-tulostuksesta ja robotiikasta kiinnostuneita saattaa kiinnostaa, että Amsterdamissa avattiin kesällä maailman ensimmäinen kokonaan 3D-tulostettu kävelysilta nimeltään MX3D Bridge. Silta kulkee yli Oudezijds Achterburgwalin, joka on yksi Amsterdamin keskustan vanhimmista kanavista. Silta on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sen "tulostamiseen" käytettiin hitsausrobotteja, jotka oli ohjelmoitu toimimaan 3D-tulostimen lailla. Silta on varustettu antureiden verkostolla, joiden avulla tutkijat mittaavat 12-metrisen rakenteen lämpötilaa, rasitusta, liikettä ja tärinää samalla kun sen yli kulkee jalankulkijoita. Lisätietoa sillasta: https://mx3d.com/industries/infrastructure/mx3d-bridge/

Ulkopuuhaa näinä erikoisina aikoina

Tutustu Amsterdamin katutaiteeseen: Amsterdamin maailmankuulujen museoiden lisäksi kaupungissa kukoistaa monipuolinen graffiti- ja katutaidekulttuuri. Tee kierros missä tahansa luonteikkaassa kaupunginosassa, kuten NDSM wharfissa, Zuidoostissa ja Nieuw-Westissä, ja näet laidasta laitaan taidetta, kuten installaatioita, graffiteja ja muraaleja. Ja jos katutaide kiinnostaa sinua enemmän, Amsterdamissa on myös katutaiteelle ja graffiteille omistettu sisätilamuseo nimeltään Straat.

Lähde luontoon: Waterleidingduinenin ja Nationaal Park Nieuw Landin kaltaiset luonnonsuojelualueet ovat erinomaisia paikkoja päästä pois kaupungista ympäri vuoden. Luontokohteisiin pääsee esimerkiksi junalla.

Kävele ympäriinsä ja ihaile arkkitehtuuria: Amsterdamiin on helppo tutustua kävellen, kunhan vain tiedät hieman minne mennä. Kun suunnittelet järkevän reitin, voit bongailla suuren osan nähtävyyksistä ihan vain kävellen. Samalla pääset ihailemaan arkkitehtuuria ja kanavia.

Amsterdamin museoista monet tarjoavat virtuaalikiertokäyntejä, esimerkiksi Van Gogh -museossa tai Anne Frankin talossa tällainen on mahdollista. Rijksmuseum tarjoaa jopa videokursseja, jossa opetellaan maalaamaan kuin mestarit aikoinaan.

Lapsiperheen matkatunnelmia

Vaikka Amsterdam tunnetaan parhaiten ennakkoluulottomista kahviloistaan ja punaisten lyhtyjen kaupunginosasta, kaupungissa on toinenkin puoli, joka houkuttelee perheitä. Vietimme Amsterdamissa viikonlopun, ja tässä muutama ajatus ja vinkki matkan varrelta. Aivan ensimmäinen iloinen yllätys oli, että junamatka lentokentältä Amsterdamin päärautatieasemalle oli lapsille ilmainen, vain aikuiset maksoivat hieman päälle 5 euroa.
Ihan ensimmäiseksi paikan päälle saavuttua, kannattaa vain vaeltaa ympäriinsä päämäärättömästi. Vaikka Venetsia tunnustetaankin kanavien kaupungiksi, Amsterdam on lähellä toista sijaa. Singel, Keizersgracht, Herengracht ja Prinsengracht ovat Amsterdamin neljä pääkanavaa, ja ne ovat kaikki omalla tavallaan viehättäviä.
NEMO-tiedemuseo on Alankomaiden suurin tiedemuseo, ja täällä kannattaa lasten kanssa käydä, ja aikaa kannattaa varata runsaasti. Meillä meni koko aamupäivä kun tutustuimme tähän monessa kerroksessa olevaan keskukseen. Täällä voi tehdä kokeita, jotka liittyvät niin sähköön, painovoimaan kuin veteen. Kyllä, NEMOssakin on vesileikkialue, joten varaudu siihen, että täällä voi myös hieman kastua. Myös kattoravintola on vierailun arvoinen; ruoka on herkullista ja kohtuuhintaista, ja kattoterassilta näkee hienosti ympäri kaupunkia.
Kanavaristeilyt ovat varsin suosittuja ja yksi parhaista aktiviteeteista lasten kanssa Amsterdamissa. Amsterdamissa on lukuisia lapsiystävällisiä laivaristeilyjä, joista monet löytyvät Amsterdam Centraalin läheltä. Suurin osa toimijoista on hyvin samankaltaisia, ja kaikki kaupungin opastetut veneristeilyt ovat turvallisia ja lapsille sopivia.
Westerpark on kiva paikka perheille. Siellä on kahviloita ja ravintoloita, unohtamatta jäätelökioskeja. Siellä on pari leikkialuetta ja sunnuntaisin markkinat, joilla myydään vanhaa tavaraa.
Sitten on vielä Eftelingin teemapuisto, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista. Efteling on teemapuisto, mutta ei aivan sellainen kuin yleensä odotetaan. Se on saanut vaikutteita saduista, taruista ja mytologioista. Kannattaa katsoa tiedot netistä, jos vaikka sen tyylinen kiinnostaa.

Coffeeshopit

Amsterdamissa on yli 160 coffeeshoppia, mikä on noin kolmasosa kaikista Alankomaiden tämän tyyppisistä kahviloista, ja nämä herättävät maassakin keskustelua puolesta ja vastaan. Yhtenä viimeisimmistä avautumisista, Amsterdamin pormestari Femke Halsema ehdotti, että ulkomailta tulevia turisteja kielletään asetuksella menemästä kaupungin kannabiskahviloihin. Halsema ehdotti tammikuussa 2021, että vain paikallisilla asukkailla on lupa käydä niissä. Tämä ei olisi uutta koska Alankomaiden eri kaupungeissa on jo nyt erilaisia sääntöjä siitä, ketkä kahviloissa saavat käydä, rajoitus on voimassa esimerkiksi Maastrichtissa.
Pari vuotta sitten tehdyn matkailukyselyn mukaan coffeeshopit vetoavat matkailijoihin. Yli puolet kyselyyn vastanneista ilmoitti, että Alankomaiden pääkaupungin vierailun tarkoituksena on käydä coffeeshopissa. Tulosten mukaan 34 prosenttia ilmoitti käyvänsä Amsterdamissa harvemmin, jos he eivät voisi vierailla coffeeshopeissa, ja 11 prosenttia sanoi, ettei tulisi lainkaan.

Jordaanin kaupunginosa

Jordaan on trendikäs Amsterdamin kaupunginosa, jonne on noin parinkymmenen minuutin kävelymatka Amsterdam-Centraalin rautatieasemalta tai Dam-aukiolta. Jordaania ympäröi neljä kanaalia: Brouwersgracht, Prinsengracht, Passeerdersgracht ja Lijnbaansgracht. Jordaan rakennettiin noin 1600-luvulla, ja siellä asui enimmäkseen työläisiä. Amsterdam oli kallis kaupunki asua, ja Jordaan oli yksi edullisimmista kaupunginosista.
Jordaanin paikkoja, joissa Amstedamissa käydessään kannatta käydä ovat Lindengrachtin markkinat (yksi Amsterdamin suosituimmista markkinoista, joka lauantai, käsityötuotteita ja ruokaa), Anne Frankin talo (natseja pakoilleen ja kokemuksistaan päiväkirjaa kirjoittaneen tytön museoitu kotitalo), Westerstraat (markkinat joka maanantai, 200 kojua, vintage-helmiä), Woonbootmuseum (millaista on asua asuntoveneessä Amsterdamissa), Amsterdamin juustomuseo (voit kokeilla erilaisia hollantilaisia juustoja).

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti