Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Amsterdam
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Vanhakaupunki
Keskiaikaisessa keskustassa on paljon hotelleja, ja erityisen hyvin niitä löytyy päärautatieaseman (Amsterdam Centraal) eteläpuolelta.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Amsterdamissa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Amsterdamin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Amsterdam on kallis ja vilkas matkailukaupunki ympäri vuoden. Huoneiden hinnat ovat siellä Euroopan korkeimmasta päästä, eikä siellä ole luvassa edullisia hintoja edes tammikuussa. Toisaalta huoneiden hinnat ovat melko vakaita ympäri vuoden, ja kahden hengen huoneen keskihinta on 115 euroa yöltä.

Huoneen voi löytää ydinkeskustastakin reilusti alle sadalla eurolla, mutta tämä on hankalaa kesäkauden aikana ja muina vilkkaina aikoina kuten joulun ja loppiaisen välisenä aikana. Jos siirtyy jonkin verran ytimestä poispäin, voi löytää huoneen 50–60 eurolla, mutta tällainen huone tulee varata hyvissä ajoin etukäteen ja se voi olla ilman omaa kylpyhuonetta. Pedin hostelista voi saada alkaen noin viidellätoista eurolla, mutta kaupungissa on huomattavasti kalliimpiakin hosteleita.

Amsterdamiin suuntaava säästää yleensä jonkin verran tekemällä varauksensa muutamaa viikkoa etukäteen, ja ainakin kuukauden tai jopa kaksi etukäteen varauksensa tekevä voi valita keskihintaista edullisemman majapaikan alueelta, joka on kätevä ja miellyttävä. Jos Amsterdamiin suuntaa elokuussa, kannattaa majapaikkaa katsella ainakin pari kolme kuukautta etukäteen.

Majoituksen löytäminen Amsterdamista

Harvasta kaupungista on yhtä helppoa löytää majapaikkaa kuin Amsterdamista, sillä siellä on valtava määrä hotelleja ja hosteleita. Myös muunlaisia yöpymismahdollisuuksia kuten vuokrattavia asuntoja ja Bed&Breakfast-paikkoja Amsterdamissa on melkoisesti.

Nieuwmarkt-aukio
Nieuwmarkt-aukion aukion ympäristö ei ole paras paikka yöpyä ainakaan perheille tai pariskunnille.

Rautatieaseman ympäristö ja keskiaikainen keskusta

Kaupungin keskiaikaisessa keskustassa on paljon hotelleja, ja erityisen hyvin niitä löytyy päärautatieaseman (Amsterdam Centraal tai Centraal Station) [kartalla] eteläpuolelta, jonne on helppo päästä lentoasemalta. Sieltä on myös vaivaton kävellä miltei mihin tahansa ydinkeskustan osaan ja päästä kaikkialle kaupunkiin julkisilla menopeleillä. Rautatieasemalta junalla päiväretkelle lähteminen onnistuu helposti, ja sieltä voi myös siirtyä joihinkin paikkoihin kuten Waterloopleinille tai Ajaxin käyttämälle stadionille metrolla.

Mikäli majapaikka on kilometrin parin säteellä päärautatieasemasta eikä halua käyttää julkisia tai taksia, ei mäettömässä Amsterdamissa ole vaikeuksia siirtyä matkalaukunkaan kanssa kävellen hotellille. Keskiaikainen keskusta on hyvä paikka monenlaiselle puuhalle, ja ostosten tekeminen, ruokailu ja nähtävyyksien katselu onnistuvat täällä paremmin kuin muissa kaupunginosissa.

Alue Nieuwmarkt-aukion vieressä olevalla ”punaisten lyhtyjen alueella” on kuitenkin aivan oma maailmansa, josta kaikki eivät pidä, eikä aukion ympäristö saati punaisten lyhtyjen alue ole paras paikka yöpyä ainakaan perheille tai pariskunnille. Myös kävelykatu nimeltään Nieuwendijk on lähiympäristöineen aika rauhaton, ja etenkin alueet, jotka ovat lähellä Oude Kerk -kirkkoa ja sen vierestä kulkevaa kanavaa, ovat osa punaisten lyhtyjen aluetta, joka on kaupungin pääpaikka paheille ja jatkuvalle äänekkäälle juhlimiselle.

Pidetty hotelli, joka on lähellä rautatieasemaa, on esimerkiksi rauhallisen kanavan rannalla sijaitseva Max Brown Hotel Canal District.

Museumplein-alue – Hieman rauhallisempaa menoa

Museumplein [kartalla] on ydinkeskustan ulkopuolella sijaitseva alue, jolla ja jonka lähistöllä on paljon museoita ja muuta mielenkiintoista. Se on hyvä alue niille, jotka aikovat nimenomaan vierailla Amsterdamin maailmankuuluissa museoissa tai jotka suunnittelevat menevänsä oopperaan tai konserttiin.

Leidseplein
Museumplein on rauhallisempi alue, mutta se on silti lähellä Leidsepleiniä (kuvassa), joka on lyömätön klubi- ja huvittelualue.

Museumplein on monin tavoin ideaali alue majapaikalle, sillä sieltä voi nopeasti raitiovaunulla siirtyä moneen eri suuntaan ja myös ydinkeskustaan. Se on lähellä Leidsepleiniä, joka on lyömätön klubi- ja huvittelualue, ja lähellä ovat myös pitkä torikatu, Heineken Experience ja Vondelpark, johon on mukava kesäisin tutustua. Alueelta voi siirtyä kävellen ainakin Leidsepleiniin ja torikadulle, ja sieltä voi kävellä melko vaivattomasti Singelin tienoille mistä vilkkain ydinkeskusta alkaa.

Museumplein on rauhallisempi alue kuin Centrum ja Nieuwmarkt-aukio lähellä päärautatieasemaa, ja sen kanavat tarjoavat usein rauhallisemman ja tunnelmallisemman yöpymisseudun kuin kiireinen ja monilta paikoilta kivikaupunkimainen vanha keskusta.

Majapaikkoja Museumpleinin ympäristössä ja lähistöllä on laajalla alueella, mutta täältäpäin on hyvät kulkuyhteydet lähes joka korttelista. Alueella sijaitsevista hotelleista melko pidettyjä ovat olleet esimerkiksi Leonardo Hotel Amsterdam City Center ja Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District.

Muut alueet

Amsterdamissa kuten monissa muissakin kaupungeissa hotelleja ja muita majapaikkavaihtoehtoja on ilmestynyt viime vuosina kuin sieniä sateella. Niitä on ympäri kaupungin, ja yleisesti ottaen yöpyminen muualla kuin päärautatieaseman lähistöllä tai Museumpleinin tuntumassa voi olla edullisempaa.

Esimerkiksi alue, joka on lähellä Museumpleinia ja Leidsepleiniä, Ovetoom- ja Kinkerstraatin ympäristössä, on varteenotettava, aivan ydintä edullisempi paikka viettää yönsä. Muita mahdollisuuksia ovat esimerkiksi Jordaanin kaupunginosan rauhalliset korttelit, ja niiden vieressä olevan Prinsengrachtin kanavan rannoilla on monenmoisia majapaikkoja.

Oikeastaan sillä ei ole väliä missäpäin yönsä viettää, jos vain varmistaa, että kulkuyhteydet ovat hyvät ja että alue ei ole rauhaton. Aivan ytimessä yöpyminen on aina houkuttelevaa ja lyhyellä parin päivän lomalla kenties suositeltavampaakin, mutta etenkin vilkkaina matkustusaikoina muualla kuin aivan ytimessä sijaitsevat alueet voivat olla monin tavoin parempia ja edullisempia.

Muualla sijaitsevista hotelleista melko pidettyjä ovat esimerkiksi Hampshire Hotel Amsterdam Eden ja Hotel Casa.

Edulliset majapaikat

Valitsi Amsterdamista yösijan mistä tahansa, kannattaa aina vähän tarkastella mitä hotellista on sanottu ja minkälaisia reaktioita se on vieraissa herättänyt. Etenkin edulliset majapaikat ovat usein railakkaita juhlimispaikkoja, ja mikäli haluaa nukkua hostelien yhteismajoitushuoneissa kunnolla, kannattaa valita päihteetön hostel – tällainen on esimerkiksi kristillisten ylläpitämä The Shelter, jolla on parikin suurta, siistiä ja turvallista hostelia ydinkeskustassa. Amsterdamissa on myös muita vaihtoehtoja, kuten asuntolaivoja ja -veneitä, joissa voi viettää yönsä.

Hosteleita voi katsella Booking.comista tai Hostelworld.comista

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Amsterdamissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Leonardo Hotel Amsterdam City Center

(Tesselschadestraat 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tasokas mutta nykyään melko hintava hotelli lähellä monia hyviä museoita. Sen vierestä on hyvät yhteydet päärautatieasemalle ja muualle kaupunkiin. Rauhallinen sijainti mutta yöelämän ja museoiden läheisyys ovat saaneet kiitosta. Hotelli on siisti ja se on varsin pramea paikka yöpyä loman aikana.

Max Brown Hotel Canal District

(Herengracht 13–19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rautatieasemaa mutta melko rauhallisella tienoolla sijaitseva hintava 34 huoneen hotelli, josta on kävelyetäisyys periaatteessa kaikkialle ydinkeskustan alueelle. Ystävällinen palvelu, hyvä aamiainen ja tunnelmalliset näkymät kanaville monista huoneista ovat saaneet paljon kiitosta siellä vierailleilta.

Hampshire Hotel Eden

(Amstel 144)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Waterlooplein-aukiolla lähellä Rembrandtin kotitaloa sijaitseva hotelli, jolle pääsee nopeasti metrolla rautatieasemalta. Hyvät liikenneyhteydet, rauhallinen sijainti ja lähellä sijaitsevat nähtävyydet, ravintolat ja yöelämä ovat saaneet paljon kiitosta, mutta ylihintainen aamiainen kannattaa jättää väliin.

Hotel Casa

(Eerste Ringdijkstraat 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suositeltava hotelli niille, jotka haluavat yöpyä hivenen ydinkeskustan ulkopuolella. Amstel-metroasema sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä hotellilta, ja päärautatieasema on 3 metropysäkin päässä. Hotellin siistit tilat ja hyvä varustelutaso ovat saaneet kiitosta ja hotellissa on peräti 520 huonetta.

Mercure Amsterdam Centre Canal District

(Noorderstraat 46)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sekä Museumpleinin että Prinsengrachtin lähellä sijaitseva 93 huoneen hotelli, jolta on kävelyetäisyys monille nähtävyyksille, ravintoloihin ja Leidseplein-huvittelualueelle. Ratikka vie nopeasti päärautatieasemalle, ja hotellia pidetään järjestään siistinä, sen sijaintia rauhallisena mutta aamiaista ylihintaisena.

Nadia Hotel

(Raadhuisstraat 51)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Anne Frankin kotitalon lähellä sijaitseva 52 huoneen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on kohdallaan ja jonka henkilökunnan ystävällisyys ja palvelualttius on saanut paljon kiitosta siellä yöpyneiltä. Hotelli sijaitsee alueella, jolla on paljon sekä vähän pidettyjä että hyvin kalliita hotelleja, ja tämä hotelli on monessa mielessä alueen yksi parhaita majapaikkoja.

Meininger Hotel Amsterdam City West

(Orlyplein 1-67)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen mutta varsin tasokas 270 huoneen perushotelli, joka soveltuu monenmoisille matkaajille. Hotelli on kuitenkin melko syrjäisellä tienoolla, jolla ei ole paljon mitään, mutta Sloterdijk-aseman takia sieltä pääsee nopeasti päiväretkille ja myös junalla tai bussilla muihin maihin. Kulkuyhteydet ovat raitiovaunulla tai paikallisjunalla Sloterdijk-asemalta hyvät, mutta tänne majoittuva ei ole kovin lähellä kaikkein parhaita alueita. Sloterdijkin ja lentoaseman välillä on helppo kulkea mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/11

Lukijoiden kommentteja

Pari hotellivinkkiä lisää Amsterdamiin:

Crane Hotel Faralda: Amsterdamissa on harvinainen tilaisuus nukkua vanhassa nosturissa. Crane Hotel Faralda sijaitsee entisillä satama-alueilla IJ-joen pohjoisrannalla, vain lyhyen lauttamatkan päässä keskustasta. Nosturissa on nyt kolme erittäin hienosti sisustettua, ylellistä sviittiä, jotka sijaitsevat useissa kerroksissa nosturin yläpuolella.

Hotel de Hallen: Mitä tehdä vanhalle raitiovaunuvarikolle Amsterdamin länsiosassa? Älynväläys! Muutetaan paikka boutique-hotelliksi. Varikon luonne ja tärkeimmät piirteet säilytettiin alkaen kiskoista, jotka nykyään kulkevat ruokasalin lattiassa.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti