Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Amsterdamissa

Hotelli Amsterdamissa
Keskustassa on paljon hotelleja, ja erityisen hyvin niitä löytyy päärautatieaseman (Amsterdam Centraal) eteläpuolelta.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista ja kalleimmista matkakohteista, ja myös sen hotellihuoneiden hinnat kuuluvat Euroopan korkeimpiin. Keskimääräinen hinta kahden hengen huoneelle on noin 130 euroa yöltä, ja hinnat pysyvät suhteellisen vakaina vuodenajasta riippumatta.

Huoneen voi hyvällä onnella löytää ydinkeskustastakin alle sadalla eurolla, mutta se on hankalaa, erityisesti kesän ja juhlapyhien aikana, kuten jouluna ja loppiaisena. Kuitenkin, siirtymällä hieman keskustan ulkopuolelle, voi saada huoneen 50–60 euron hintaluokassa, joskin nämä edullisemmat vaihtoehdot saattavat vaatia varhaisen varauksen eivätkä välttämättä sisällä omaa kylpyhuonetta. Hostellit ovat vielä edullisempia, ja niiden hinnat alkavat noin 20 eurosta, vaikkakin kaupungista löytyy myös huomattavasti kalliimpia hostelleja.

Varhainen varaus on avain säästöihin, ja suunnittelemalla matkan muutama viikko tai jopa kuukausi etukäteen, voit löytää hinta-laatusuhteeltaan paremman majapaikan kätevästä ja miellyttävästä sijainnista. Erityisesti elokuussa Amsterdamiin matkaavien tulisi harkita majapaikan varaamista jo pari kolme kuukautta etukäteen, jotta parhaat mahdolliset tarjoukset eivät mene sivu suun.

Majoituksen löytäminen Amsterdamista

Amsterdam erottuu edukseen poikkeuksellisen laajalla valikoimalla majoitusvaihtoehtoja. Kaupungissa on runsaasti hotelleja ja hostelleja, jotka sopivat eri budjeteille ja matkustustarpeisiin. Lisäksi Amsterdamissa on vuokrattavia asuntoja ja Bed & Breakfast -majoituksia.

Rautatieaseman ympäristö ja vanha keskusta

Amsterdamin historiallisessa keskustassa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja, erityisesti päärautatieaseman (Amsterdam Centraal tai Centraal Station) [kartalla] eteläpuolella. Junat lentokentältä saapuvat Amsterdam Centraal -asemalle, joten sen lähistö on erittäin kätevää kaupunkiin saapumisen kannalta.

Rautatieaseman ympäristöstä käsin on myös helppo tutustua ydinkeskustan lukuisiin nähtävyyksiin ja palveluihin jalkaisin tai julkisen liikenteen avulla. Historiallisen keskustan alue houkuttelee erityisesti niitä, jotka nauttivat ostoksista, laadukkaasta ruoasta ja nähtävyyksien tutkimisesta. Päiväretket junalla lähiympäristöön tai kauemmaskin ovat myös vaivattomasti toteutettavissa.

Waldorf Astori -hotelli Amsterdamissa
Tasaisessa Amsterdamissa ei ole vaikeuksia kulkea rautatieasemalta kilometrin parin päähän hotellille, kuten kuvan Waldorf Astorialle.

Jos valitset majapaikan kilometrin parin säteellä päärautatieasemasta, ja haluat välttää taksin tai julkisten käyttöä perille kulkemiseen, mäettömässä ja muutenkin tasaisessa Amsterdamissa sinulla ei ole mitää vaikeuksia kulkea matkalaukun kanssa majapaikallesi kävellen.

Tienoot Nieuwmarkt-aukion lähellä sijaitsevalla punaisten lyhtyjen alueella ovat kuintekin oma maailmansa, joka ei ole kaikkien mieleen, eikä niitä voi suositella yöpymiseen ainakaan perheille eikä useimmille pariskunnillekaan. Samoin kävelykatu nimeltään Nieuwendijk ja sen ympäristö, erityisesti alueet Oude Kerk -kirkon ja sen vieressä kulkevan kanavan tuntumassa, ovat tunnettuja äänekkäästä juhlinnasta, ja näillä seuduilla rauhalliset yöunet ovat helpommin sanottu kuin tehty. Tänne majoittumista kannattaakin harkita huolellisesti, ottaen huomioon matkaseurueen mieltymykset ja odotukset.

Pidetty hotelli, joka sijaitsee kätevästi lähellä rautatieasemaa ja rauhallisen kanavan rannalla, on Max Brown Hotel Canal District.

Museumplein-alue – Hieman rauhallisempaa menoa

Museumplein [kartalla] sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella, ja nimensä mukaisesti sieltä löytyy koko joukko museoita. Alue on erinomainen valinta jos olet innostunut kulttuurista ja taiteesta ja haluat tutustua Amsterdamin maaimankuuluihin museoihin tai käydä oopperassa tai konserteissa.

Museumplein on sijainniltaan monella tavoin ideaali majapaikalle. Sieltä on helppo ja nopea päästä raitiovaunulla eri puolille kaupunkia, mukaan lukien ydinkeskustaan. Lisäksi alue on lähellä Leidsepleiniä, jolla on tunnettuja klubeja ja muita huvittelupaikkoja. Kävelyetäisyydellä ovat myös pitkä Albert Cuypstraat -torikatu, Heineken Experience -panimomuseo ja Vondelpark, joka on ihanteellinen puistoalue hengähtää hetki varsinkin kesäisin. Singelin alue, josta alkaakin jo Amsterdamin vilkas ydinkeskusta, ei sekään ole kohtuuttoman kaukana, vaikkakaan noin kahden kilometrin matkaa ei sinne tule kovin monta kertaa käveltyä.

Museumplein merkittävin ero päärautatieaseman seutuun tai Nieuwmarkt-aukion alueesee on sen rauhallisuus. Täältä voi löytää rauhallisempia ja tunnelmallisempia yöpymispaikkoja kuin vanhan keskustan kiireisiltä kaduilla.

Leonardo Hotel Amsterdam City Center on esimerkki alueen suosituista hotelleista.

Muut alueet

Amsterdamiin on ilmestynyt uusia hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja kuin sieniä sateella. Vaikka päärautatieaseman lähistö ja Museumpleinin alue ovat edelleen suosittuja seutuja hotellille, löytyy kaupungista lukuisia muitakin alueita, joilla yöpyminen voi olla edullisempaa, ilman että samalla joutuu tinkimään majoituksen laadusta.

Esimerkiksi alue, joka sijaitsee Museumpleinin ja Leidsepleinin läheisyydessä, Overtoom-kadun ja Kinkerstraatin ympärillä, on houkutteleva vaihtoehto, jos etsit ydinkeskustaa edullisempia vaihtoehtoja. Myös Jordaanin kaupunginosa on tunnettu rauhallisista kortteleistaan ja Prinsengrachtin kanavan varrella sijaitsevista viehättävistä majapaikoista.

Oikeastaan ei ole suurta väliä, missä päin Amsterdamia päätät yöpyä, kunhan varmistat, että kulkuyhteydet ovat hyvät, niin että lähellä on asema tai pysäkki. Yöpyminen aivan ytimessä on toki houkutteleva ajatus, ja se saattaa olla suositeltavaakin, ainakin lyhyellä muutaman päivän vierailulla, mutta varsinkin vilkkaimpina matkustusaikoina ja pidempään aikaa kaupungissa vietettäessä, sen muut osat ovat helposti monin tavoin parempia, rauhallisempia ja edullisempia.

Muualla sijaitsevista hotelleista varsin tykättujä ovat esimerkiksi Hampshire Amsterdam Eden, joka sijaitsee lähellä Rembrandtin kotitaloa, sekä Hotel Casa, vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Amstel-metroasemalta.

Hotelli Amsterdamissa
Edullisesti Amsterdamissa voi majoittua hostellissa, kuten Oosterparkin puistoalueella sijaitsevassa Generatorissa.

Edulliset majapaikat

Kun valitset yöpymispaikkaa Amsterdamista, on viisasta tutkia etukäteen muiden matkailijoiden kokemuksia ja arvosteluja kyseisestä hotellista tai majapaikasta. Tämä on erityisen tärkeää, jos olet kiinnostunut edullisemmista vaihtoehdoista, jotka saattavat toisinaan olla suosittuja nimenomaan juhlimispaikkoina.

Mikäli toivot edullisia, mutta samalla rauhallista yöunia, yksi vaihtoehto on valita päihteetön hostelli, kuten kristillisten ylläpitämä The Shelter. Amsterdamissa on kaksi tällaista The Shelter -hostellia, jotka ovat tunnettuja siisteydestään, turvallisuudestaan ja rauhallisuudestaan. Molemmat sijaitsevat keskeisillä paikoilla.

Esimerkiksi Booking.comista voi katsoa lisää hostelleja ja myös muita pienelle budjetille sopivia majapaikkoja.

Laivamajoitus kanavilla

Asuntolaivassa yöpyminen kaupungin kanavilla on myös Amsterdamissa mahdollista, mikä on mielenkiintoinen paikallinen mahdollisuus. Asuntolaivoja on monenlaisia, pienistä romanttisista paikoista isompiin, jotka soveltuvat perheille. Hinnat riippuvat sijainnista, laivan koosta ja mukavuuksista, ja sellaisessa yöpyminen voi hyvinkin olla mieleenpainuva kokemus.

Hotelleja kartalla

Kartalla on hotelleja Amsterdamissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voit vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Booking.com Hotels.com

Crane Hotel Faralda

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Amsterdamissa on harvinainen tilaisuus nukkua vanhassa nosturissa. Crane Hotel Faralda sijaitsee entisillä satama-alueilla IJ-joen pohjoisrannalla, vain lyhyen lauttamatkan päässä keskustasta. Nosturissa on nyt kolme erittäin hienosti sisustettua, ylellistä sviittiä, jotka sijaitsevat useissa kerroksissa nosturin yläpuolella. (NDSM-Plein 78)

easyHotel Amsterdam City Centre South

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Taloudellinen, ellei suorastaan halpa hotelli erinomaisella sijainnilla De Pijp -alueella, lähellä monia Amsterdamin nähtävyyksiä ja hyviä liikenneyhteyksiä. Huoneet ovat perussiistejä, ja niissä (vain) välttämättömimmät varuseet. Ne ovat kooltaan pieniä, ja niissä on vain rajallisesti säilytystilaa. Sijainti ja hinta tekevät tästä paikasta kuitenkin houkuttelevan vaihtoehdon varsinkin lyhytaikaisille vieraille, jotka eivät ole suuren tavarakuorman kanssa liikkeellä.

Postillion Hotel

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Oost-Watergraafsmeer-alueella sijaitseva hotelli, jonne kävelee parissa kolmessa minuutissa Overamstelin metroasemalta. Hotellin tienoot ovat rauhallisia, mutta toisaalta myöskään palveluita ei niillä juuri ole. Johan Cruijff Arena ja Ziggo Dome ovat 3.5 kilometrin päässä, ja niille suuntaaville hotelli on yksi vaihtoehto. Hotellin erikoisuus on huoneiden älyohjaus, jolla voi ohjata valaistusta, ilmastointia ja esimerkiksi striimata videota televisioon. (Paul van Vlissingenstraat)

Bicycle Hotel

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Budjettimatkaajalle passeli majoitusvaihtoehto Oud-Zuidin alueella. Hotellin huoneet ovat kooltaan kompakteja mutta siistejä. Osassa niistä on oma kylpyhuone ja osassa käytetään kerroksen yhteisiä kylpyhuonetiloja. Yksinkertaista aamiaista kuitenkin hollantilaiset erikoisuudet. Hotelli on tunnettu ympäristöystävällisistä käytännöistään, kuten kierrätyksestä ja aurinkoenergian käytöstä omilla paneeleilla. (Van Ostadestraat 123)

Hotel de Hallen

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Mitä tehdä vanhalle raitiovaunuvarikolle Amsterdamin länsiosassa? Älynväläys! Muutetaan paikka boutique-hotelliksi. Varikon luonne ja tärkeimmät piirteet säilytettiin alkaen kiskoista, jotka nykyään kulkevat ruokasalin lattiassa. (Bellamyplein 47)

Chassé Hotel Residency

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Rauhallisella paikalla, hieman keskustan ulkopuolella Oost-Watergraafsmeer-alueella, sijaitseva nykyaikainen hotelli. Yhteydet muualle kaupunkiin ovat hyvät, sillä Amstel-asema on noin 800 metrin päässä ja James Wattstraat -bussipysäkki noin 200 metrin päässä. Huoneet ovat puhtaita, käytännöllisiä ja sisustukseltaan kauniin yksinkertaisia. Sijainti hieman keskustan ulkopuolella takaa rauhalliset yöunet, mutta palveluita seudulla tietysti on vastaavasti vähempi. Ruokakauppa kuitenkin on vain parin minuutin kävelymatkan päässä. (58 James Wattstraat)

Leonardo Hotel Amsterdam City Center

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Tasokas mutta nykyään melko hintava hotelli rauhallisella alueella, lähellä useita maineikkaita museoita. Sieltä on hyvät yhteydet päärautatieasemalle ja muihin kaupungin osiin. Sekä yöelämän että museoiden läheisyys ovat saaneet kiitosta. (Tesselschadestraat 23)

Max Brown Hotel Canal District

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Lähellä rautatieasemaa mutta kuitenkin rauhallisella alueella, sijaitseva hotelli, jossa on 34 huonetta. Hotellin palvelu on ystävällistä, aamiaista on kehuttu ja monista huoneista avautuvat viehättävät näkymät kanaville. Vierailijat ovat arvostaneet näitä ominaisuuksia. (Herengracht 13–19)

Eden Hotel

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Hotelli Waterlooplein-aukiolla, lähellä Rembrandtin kotitaloa. Sen sijainti on rauhallinen, ja se on saanut kiitosta hyvistä liikenneyhteyksistä esimerkiksi rautatieasemalta, lähellä olevista nähtävyyksistä, ravintoloista ja yöelämästä. Aamiaista on pidetty ylihintaisena, mutta sen voi jättää väliin ja käydä aamupalalla vaikka jossain lähistön ruokapaikassa. (Amstel 144)

Hotel Casa

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Suositeltava hotelli jos haluat yöpyä hieman ydinkeskustan ulkopuolella. Hotellitlta on viiden minuutin kävelymatka Amstel-metroasemalta, josta pääsee nopeasti Amsterdamin ydinpaikoille. Hotellin siisteys sekä varustelutaso ovat saaneet kiitosta. Hotellissa on yli 500 huonetta, joten siellä on usein tilaa. (Eerste Ringdijkstraat 4)

Nadia Hotel

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com

Anne Frankin kotitalon lähellä sijaitseva hotelli, jossa on 52 huonetta ja jonka hinta-laatusuhdetta pidetään erinomaisena. Henkilökunnan ystävällisyys ja palveluvalmius ovat saaneet kiitosta vierailijoilta. Hotelli sijaitsee alueella, jossa on sekä vähän pidettyjä että hyvin kalliita hotelleja, ja se on monella tapaa yksi alueen parhaista majapaikoista. (Raadhuisstraat 51)

Meininger Hotel Amsterdam City West

Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com

Edullinen mutta varsin tasokas hotelli, jossa on reilut 250 huonetta. Vaikka hotelli sijaitsee syrjemmässä, Sloterdijk-aseman ansiosta sieltä pääsee nopeasti tutkimaan lähiympäristöä päiväretkillä sekä matkustamaan junalla tai bussilla muihin maihin. Sloterdijk-asemalta kulkuyhteydet, kuten raitiovaunu tai paikallisjuna, ovat kätevät, mutta hotelli ei sijaitse aivan kaupungin parhaimmilla paikoilla. Sloterdijkin ja lentoaseman välillä liikkuminen on helppoa. (Orlyplein 1-67)