Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa syyskuussa 2017

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita syyskuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan lokakuussa 2017.

Photo by Viking Line Abp
Viking Grace (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Temppeli Nanjingissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Äiti Kroatiassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Zakinthos laivahylky (License: C0 Public Domain)
Polkupyöräparkki Kööpenhaminassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kylpylä- ja elämyslomia tarjolla, kokeile onneasi!

Photo by Viking Line Abp

Syksyn ensimmäinen koko perheen miniloma

Kesälomat ovat suomalaisperheissä auttamatta ohi, ja moni haaveilee jo seuraavasta lomasta. Mikäpä olisi sen mukavampi tauko arjesta kuin lapsille suunnattua ohjelmaa pursuava risteily?

Hyviä uutisia: Viking Line järjestää lauantaista sunnuntaihin 16.–17. syyskuuta 24 tunnin Ipanaristeilyn Amorella-laivallaan, ja ohjelmasta löytyy muun muassa Rokki-Kokin konsertti! Lisäksi laivalla pääsee moikkaamaan Ville Vikingiä, karkkibingoilemaan, seikkailuradalle, karaokeen ynnä muuta mukavaa. Päivän aikana järjestetään lisäksi kaksi lasten elokuvanäytöstä, joihin pääsee osallistumaan risteilyn hinnalla. Laivan buffet taas palvelee risteilyn ajan Taikaravintolana, jossa lapsia viihdytetään syömisen lomassa taikatempuilla. Amorella risteilee Turusta Tukholmaan Maarianhaminan kautta.

Lue lisää: Tukholma
Viking Grace (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Risteilijät paremmuusjärjestykseen

Laivalla käyminen on lapsiperheiden lisäksi suosittua hupia myös aikuisväestön keskuudessa. Syksyn pimenevissä illoissa risteily houkuttelee entistä enemmän, mutta mille laivalle sitä sitten suuntaisi? Jos ruotsalaisia on uskominen, vastaus on Viking Linen Grace, joka risteilee päivittäin Turusta Tukholmaan. Tämä selviää Aftonbladetin vuotuisesta risteilijävertailusta, jossa mitataan Itämeren risteilyalusten laatua hyteistä palveluihin ja ravintoloista yöelämään.

Vertailussa yhteensä 26 pistettä kerännyt Viking Grace sai kiitosta muun muassa ympäristöystävällisyydestään ja huippulaadukkaista julkisista tiloistaan. Huippupisteet sai vertailussa Gracen lisäksi myös suomalaisille vieraampi Viking Cinderella, joka risteilee Tukholmasta Maarianhaminaan. 24 pisteeseen yltänyt hiljattain uudistettu Gabriella taas keräsi kehuja pub- ja viihdetarjonnastaan, uusista hyteistään, ostosmahdollisuuksistaan ja kylpyläpalveluistaan. Gabriella kulkee Helsingin ja Tukholman väliä. Tallink Siljan laivoista parhaimpaan tulokseen, 24 pisteeseen, ylsi Silja Serenade, joka risteilee niin ikään Helsingistä Tukholmaan.

Lue lisää: Helsinki Tukholma
Temppeli Nanjingissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Finnairilta useita uutuusreittejä kesäksi 2018

Finnair avaa kesälle 2018 kolme uutta suoraa lentoreittiä Eurooppaan ja Aasiaan. Portugalin pääkaupunkiin Lissaboniin aletaan lentää kesäkuun alussa kolme kertaa viikossa, ja reittiä operoidaan kesäkauden ajan aina lokakuulle saakka.

Toinen uutuusreitti suuntautuu Etelä-Saksassa sijaitsevaan Stuttgartin kaupunkiin. Päivittäin lennettävät vuorot käynnistetään jo huhtikuun loppupuolella, ja reitillä lennetään näillä näkymin ympäri vuoden.

Kolmas Finnairin uutuuksista on kaukolento, joka kuljettaa matkustajia Helsinki-Vantaan ja kiinalaisen Nanjingin kaupungin välillä. Kesäaikana kolme kertaa ja talvella kaksi kertaa viikossa lennettävät lennot alkavat toukokuun puolivälissä, ja niiden odotetaan tuovan Suomeen myös runsaasti kiinalaisturisteja. Nanjing on peräti seitsemäs kohde, johon Finnair lentää Kiinassa.

Lue lisää: Lissabon
Äiti Kroatiassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Aurinkoon niin Vaasasta ja Oulusta kuin Helsingistäkin

Hyviä uutisia Vaasan ja Oulun seuduilla asustaville. Apollomatkat lentää ensi vuonna kummaltakin maakuntakentältä aurinkoiseen Kroatiaan. Touko-kesäkuussa lennetään Vaasasta Kroatian Splitiin peräti kuuden lähdön voimin, ja syksymmällä samaan kohteeseen pääsee Oulusta kahdeksalla eri lähdöllä. Kroatian lisäksi sekä Vaasasta että Oulusta lennetään keväällä 2018 Kanariansaarten Fuerteventuralle, ja lisää kohteita on kuulemma luvassa.

Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling taas aikoo jatkaa Helsinki-Vantaan ja Barcelonan välisiä lentojaan myös talvikaudella 2017–2018. Reitillä liikennöidään maanantaisin ja perjantaisin aina loppiaiseen saakka, jonka jälkeen lennoissa pidetään taukoa helmikuun puoleenväliin asti. Vaikka talvi ei ole Barcelonassa varsinaista rantaloma-aikaa, on kaupungissa silloinkin useimmiten lämmintä ja aurinkoista. Ja mikä parasta, paljon vähemmän turisteja kuin kesäaikaan.

Zakinthos laivahylky (License: C0 Public Domain)

Apollomatkojen ensi kesän uutuuskohde on Zakinthos

Haetko ensi kesäksi rantalomakohdetta, jossa et todennäköisesti ole käynyt ennen? Apollomatkojen uutuuskohde Zakinthos sijaitsee Kreikan länsirannikolla ja houkuttaa matkailijoita luokseen varsinkin lämpimällä ilmastollaan, upealla luonnollaan ja koko perheelle sopivilla hiekkarannoillaan. Lisäksi Zakinthosista löytyy vilkasta yöelämää ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä ovat uhanalaiset karettikilpikonnat, jotka ovat tallustelleet maapallolla jo yli 90 miljoonaa vuotta. Myös Agios Georgioksen lahden rannalla makaava haaksirikkoutunut laiva on mielenkiintoinen vierailukohde. Lapsiperheitä ilahduttanee tieto siitä, että saarelta löytyy myös kaksi vesipuistoa: Splash Fun Park -vesipuisto sijaitsee saaren kaakkoisosassa Tsilivissä ja Zakynthos Water Village noin viiden kilometrin päässä Tsilivistä. Lisäksi Tsilivin kylästä löytyy minigolfrata ja Luna Fun Park pomppulinnoineen ja pallomerineen. Tsilivin Milanio-merimuseossa taas pääsee tutustumaan kreikkalaisen merenkulun historiaan.

Lue lisää: Kreikka
Polkupyöräparkki Kööpenhaminassa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kööpenhamina maailman paras pyöräilykaupunki

Urbaanin kaupunkisuunnittelun Copenhagenize-toimisto vertaili hiljattain 136 eri kaupungin pyöräilymahdollisuuksia ja loi vertailun pohjalta luettelon maailman parhaista pyöräilykaupungeista. Vertailussa kiinnitettiin huomiota muun muassa kaupunkien pyöräteihin ja -reitteihin, liikenneturvallisuuteen, mahdollisten kaupunkipyörien saatavuuteen, pyöräilykulttuuriin ja siihen, miten hyvin pyöräily on otettu huomioon kaupunkisuunnittelussa.

Vertailun ykkönen, Kööpenhamina, tuskin tulee kenellekään suurena yllätyksenä, tunnetaanhan kaupunki Amsterdamin ohella Euroopan pyöräilypääkaupunkina. Amsterdamkin löytyy luettelosta, sijalta kolme, kun taas kakkossijalle sijoittui toinen alankomaalaiskaupunki Utrecht. Helsinki sijoittui vertailussa sijalle 18 juuri ennen Norjan pääkaupunkia Osloa. Top 20 -luettelon keskivaiheilta löytyy myös monia suurempia kaupunkeja, kuten Tokio, Berliini, Barcelona ja Pariisi, joissa pyöräily on suosittua kaupunkien kiireisestä menosta huolimatta – tai ehkäpä juuri sen takia.

Teksti: Nelli Kelonen
2017/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti