Mallorca – Lisää kiinnostavia paikkoja
Palma de Mallorca
Palma de Mallorca
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Palma de Mallorca
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Alus risteilyjä ja veneretkiä varten
Cruceros Marco Polo on tekee erilaisia veneretkiä Palman lahdelle. Tyypillinen veneretki kestää vain tunnin, ja sen aikana näkee olennaisimpia Palman nähtävyyksiä.

Palma de Mallorcan ajanvietemahdollisuuksia

Palma de Mallorcassa ei ole välttämätöntä vain katsella nähtävyyksiä, tehdä ostoksia, syödä, juoda tai löhöillä rannalla. Siellä ja sen lähistöllä voi tehdä kaikenlaista risteilyistä purjehdukseen tai sen opetteluun, tennikseen ja erilaisten pelien pelaamiseen. Palma on kotimaahan nähden kohtuuhintainen paikka tehdä mitä erilaisimpia asioita, ja siellä on kannattavaa ainakin jonkin verran viettää aikaa muutenkin kuin pelkkänä turistina.

Lähde risteilylle tai veneretkelle

Kesäkauden aikana läntisen Palman rantakadun varrella olevalta laiturilta [kartalla] lähtee mitä erilaisimpia risteilyjä ja veneretkiä, jotka voivat tutustuttaa Palman edustalla olevaan lahteen ja sen lähiympäristöön, tai sitten viedä jonnekin aivan muualle Mallorcan saarelle vierailulle. Kuumina kesäpäivinä merillä on viileämpää kuin bussissa tai kaupungin kaduilla, joten tämä on vähintäänkin suositeltava tapa viettää aikaa.

Magic Catamarans on yksi suosituimpia risteilyntekijöitä, ja se tekee meriretkiä katamaraaneilla kahdesti päivässä. Huhtikuulta lokakuulle tehdään viisi tuntia kestäviä veneretkiä, ja yleensä ne vievät joko Cala Portals Vellsiin tai Cala Vellaan, jotka ovat Palman lahden (Badia de Palma) ulkopuolella. Hintaan, joka on aikuisilta 50 euron paikkeilla, kuuluvat ruoat ja snorklausvälineet. Sama yhtiö tekee myös 2½ tuntia kestäviä, huomattavasti edullisempia risteilyjä Ses lletesin luksusluokan satamaan, ja kaikista retkistä lapset saavat 50 % alennuksen.

Cruceros Marco Polo on toinen yhtiö, joka tekee erilaisia veneretkiä Palman lahdelle. Tyypillinen veneretki kestää vain tunnin, ja sen aikana näkee olennaisimpia Palman nähtävyyksiä. Risteilyjä yleensä tehdään ma–la klo 11–16, ja matkaan pääsee mukaan reilulla kymmenellä eurolla.

See Mallorca esittelee lisää risteilyjä.

Opettele purjehtimaan

Läntisen Palman rantakadun varrella sijaitseva Palma Sea School [kartalla] on lähellä Tito’s-yökerhoa, ja siellä voi joko opetella tai syventää tietojaan purjehduksesta ja kaikenlaisesta siihen liittyvästä. Koulussa on mitä erilaisimpia kursseja, jotka liittyvät paitsi purjehdukseen myös vesiskootterilla ajeluun, nopealla veneellä ajamiseen ja muuhun vastaavaan.

Pelaa tennistä tai harrasta muuta urheilua

Valtaosa Mallorcan tenniskeskuksista on muualla kuin Palmassa, mutta myös saaren pääkaupungissa voi pelata tennistä. Palma Sport & Tennis Club [kartalla] sijaitsee lähellä Santa Catalinan kauppahallia, ja sinne on helppo siirtyä vaikka bussilla. Keskuksessa on viisi massakenttää, jotka valaistaan iltaisin, ja keskuskentän katsomoon mahtuu 1200 katsojaa, joten siellä on välillä turnauksiakin.

Samassa keskuksessa on mitä erilaisimpia harrastusmahdollisuuksia, ja siellä voi joogata, harrastaa pilatesta, osallistua aerobic-tunneille tai uida. Samassa keskuksessa on myös kylpyläpalveluita, ja siellä voi hoidattaa itseään.

See Mallorca näyttää kaikki saaren tenniskeskukset.

Rentoudu ja virkistäydy kylpylässä

Palmassa ja sen ympäristössä on kylpylöitä ja myös arabialaistyylisiä hammameita, joissa on mukava virkistäytyä, rentoutua tai nauttia hoidoista. Ne ovat erityisen hyviä keskikesällä ja talvikauden aikana, jolloin ulkona ei ole kenties niin mukava olla, mutta koska tahansa on hyvä mennä saunomaan, hoitoihin ja vesissä virkistäytymään.

Hammam Palma [kartalla] on lähellä Plaça d'Espanyaa, ja sinne on helppo kaikkialta Palman ympäristöstä siirtyä. Tässä hammamissa ollaan termaalikylvyssä, nautitaan hieronnasta, ja ollaan turkkilaistyylisessä saunassa. Paikka ei ole kaikkein edullisin, mutta tunnin saunassa termaalikylvyssä saa vähän alle kolmellakymmenellä eurolla.

Hidropolis [kartalla] on myös lähellä Plaça d'Espanyaa, ja siellä on monta erilaista allasta, joissa voi rentoutua. Tämä on monipuolinen mutta ei kovin edullinen paikka, ja on kannattavaa ottaa hyöty irti erilaisista tarjouksista. Verkkosivut ovat vain espanjaksi mutta niitä on helppo kääntää suomeksi.

See Mallorca esittelee lisää kylpylöitä.

Katsele elokuvia ulkosalla

Joka kesä Cinema a la Fresca näyttää elokuvia keskeisessä Parc de la Mar -puistossa, joka on Le Seu -tuomiokirkon vieressä. Heinäkuun alusta syyskuun loppupuolelle näytetään elokuvia yleensä klo 21.30–22 alkaen, ja täällä jos missä on mukava viettää kesäiltaa.

TripAdvisor näyttää lisää näkemistä ja tekemistä Palmassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti