Mallorca – Lisää kiinnostavia paikkoja
Palma de Mallorca
Palma de Mallorca
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Palma de Mallorca
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Paseo Maritimo -kadulla
Hyviä alueita hotellille ovat Passeig Marítimon eli läntisen Palman rantakadun varrella ja lähellä olevat alueet, joita on Santa Catalinan kaupunginosan ja Cala Majorin välimaastossa.

Mikä hotelli Palma de Mallorcalla kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Palma De Mallorcan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Palmassa on nykyään vilkasta ympäri vuoden, ja huoneiden hinnat ovat korkeita. Edullisimpia majapaikkoja ovat yleensä ”hostal”-nimeä käyttävät, usein perheomistuksessa olevat pienehköt hotellit, joita on kaikkialla. Niiden huoneet ovat yleensä melko minimalistisesti sisustettuja ja kylpyhuone saattaa olla muualla kuin huoneen yhteydessä. Mitä keskeisempi hostal on, sitä pienempiä huoneet yleensä ovat ja sitä vähemmän siellä tulee vietettyä aikaa. Palman keskustasta saa hostalin tai muun edullisen majapaikan alkaen noin 40 eurolla, mutta sieltä on vaikea saada mihinkään vuodenaikaan hyvin varusteltua hotellihuonetta alle 60–70 eurolla ja usein hinta herkästi nousee yli kahdeksankymmenen euron.

Huoneiden hinnat pysyttelevät korkeina ympäri vuoden, ja ympäri vuoden varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Palman suosio on sitä luokkaa, että huone kannattaa aina varata vähintään kolme neljä kuukautta etukäteen. Jos suostuu yöpymään Platja (Playa) de Palmassa tai muualla kaukana Palman ydinkeskustasta, voi löytää huoneen melko lyhyelläkin varoajalla. Suurissa ja kalliissa hotelleissa, jotka eivät ole pakettimatkalaisten suosiossa, on aina tilaa, mutta hinta niissä kohoaa helposti yli sataan euron yöltä.

Ilmastointi ja lämmitys

Palmassa on tukahduttavan kuumaa vähintäänkin kesäkuun alusta syyskuun puoliväliin, ja keskikesällä yöt ovat trooppisen kuumia. Kesällä kaikkein paras ratkaisu on ilmastoitu hotellihuone, mutta muulloin sellaiselle ei välttämättä ole tarvetta. Marraskuun alusta huhtikuun alkuun Palmassa on sen verran kylmää, että jonkinlainen lämmitys on välttämätön, mutta yleensä kaikissa huoneissa on lämmitysmahdollisuus.

Parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Vanhakaupunki ja Passeig Marítimo

Palma de Mallorcan rajojen sisäpuolella on muutama alue, joilla on hyvä viettää yönsä, ja niihin kuuluvat koko laaja vanhakaupunki, sen vieressä ja lähellä olevat osat ja Passeig Marítimon eli läntisen Palman rantakadun varrella ja lähellä olevat alueet, joita on Santa Catalinan kaupunginosan ja Cala Majorin välimaastossa.

Passeig Maritimo
On hyvä varmistaa, että hotelli on lähellä kauppoja ja ravintoloita, ja että sen lähelle pääsee bussilla. Tässä mielessä yönsä voi nukkua rauhassa, jos valitsee huoneen vanhastakaupungista tai sen läheltä, tai sitten Passeig Marítimon lähistöltä.

Palmassa ei kuitenkaan kannata ottaa paineita hotellin tarkasta sijainnista, sillä kaikilla alueilla on omat hyvät puolensa. Tärkeintä on varmistaa, ettei hotelli ole niin syrjässä, ettei sen lähellä ole kauppoja tai ravintoloita ja että sen lähelle pääsee bussilla. Tässä mielessä yönsä voi nukkua rauhassa, jos valitsee huoneen vanhastakaupungista tai sen läheltä, tai sitten Passeig Marítimon lähistöltä, läheltä lentoaseman ja matkustajasataman väliä kulkevan bussilinjan reitin varrelta. Sekä ydinkeskustassa että rantakadun tuntumassa olevalla alueella on kauppoja, baareja, ravintoloita ja yökerhoja, ja on vain makuasia kummasta alueesta enemmän pitää.

Lähistön lomapaikat

Palman edullisimmat hotellit sijaitsevat kaukana keskustasta, ja edullisiin alueisiin kuuluvat esimerkiksi Platja de Palma (Playa de Palma), Palmanova (Palma Nova) ja Magaluf, jotka eivät ole lähellä Palmaa ja joista ei tule lähdettyä Palman keskustaan joka päivä. Rantalomapaikoille majoittuvat ne, jotka eivät juurikaan välitä Palmaan tutustumisesta. Rantalomapaikat ovat turistien ehdoilla eläviä omia maailmojaan, joiden pyörteisiin helposti juuttuu, ja niissä yöpyville Palma on vain paikka, jonne kerran pari lähdetään käymään.

Jos mielii yöksi muualle kuin Palmaan mutta haluaisi silti tutustua tähän Mallorcan monipuoliseen pääkaupunkiin, kannattaa katsoa hotelli joko Cala Majorista, joka on Länsi-Palman ja Palmanovan välimaastossa oleva tyylikäs lomapaikka, tai Can Pastillasta, joka on lentoaseman lähellä, Palman alueen parhaan rannan vieressä oleva lomapaikka. Sekä Cala Majorista että Can Pastillasta pääsee muutamassa minuutissa Palmaan, ja busseja kulkee tiiviiseen tahtiin.

Paikannimistä varausjärjestelmissä

Mallorcan hotelleja varaillessa on hyvä olla tietoinen siitä, että osassa varausjärjestelmiä käytetään espanjaa, joissain katalaania ja toisissa kielet ovat samalla sivustolla sekaisin. Paikan päällä viralliset nimet ovat katalaaniksi, eli kirjoitetaan ”Platja de Palma” eikä ”Playa de Palma”, ja katu on katalaaniksi ”Carrer”, espanjaksi ”Calle”. Näin ollen osoitteet ja muut erisnimet voivat olla vähän eri muodoissa, mutta paikan päällä kyltit ja viralliset nimet ovat vain katalaaniksi.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Palmassa ja sen lähellä

Brick Hotel & B2 Homes

(Carrer des Forn D’en Vila 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs, keskeinen 11 huoneen hotelli, jossa on tyyliä ja johon varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Sijainti on loistava, ja tänne majoittuva pääsee nauttimaan Palman vanhan keskustan kaikista herkuista. Hotelli on ilmastoitu, ja sinne voi tulla vaikka elokuussa. Aamiainen ei sisälly hintaan, mutta palvelu on hyvää ja tämä on pidetty majapaikka.

Hostal Apuntadores

(Carrer de Apuntadores 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Siisti, huokeahintainen perheomistuksessa oleva 28 huoneen hotelli, joka on kaupungin parhaalla illanviettoalueella ja josta voi kävellä kaikkialle. Vaikka lähellä on baareja ja jazzklubikin, on se hiljainen, ja koko paikka pidetään puhtaana ja toimivana. Hotelli on yksin matkustavien suosiossa, edullisimmissa huoneissa ei ole omaa kylpyhuonetta mutta siellä on myös kylpyhuoneella varustettuja huoneita. Hotellin huoneisiin ei pääse hissillä, eikä tämä ole hyvä majapaikka niille, jotka eivät hyvin kulje portaita ylös tai jotka eivät halua kiivetä muutamaa kerrosta. Huoneiden hintaan sisältyvän aamiaisen voi hyvin jättää väliin, mutta kattoterassi on aivan ehdoton paikka viettää aikaa.

Hostal Bonany

(Almirante Cervera 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla, Palman Auditorion takana ja pitkän rantakadun tuntumassa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, josta yleensä saa huoneen noin 50 eurolla. Hotellissa on uima-allas, siinä on 25 yksinkertaisesti sisutettua huonetta ja se on siisti ja toimiva hotelli. Yöelämä, ravintolat ja tarpeelliset kaupat ovat kävelymatkan etäisyydellä, ja myös vanhaankaupunkiin voi tästä halutessaan kävellä.

Hostal Regina

(Carrer de Sant Miquel 77)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla, hyvien liikenneyhteyksien ja ostospaikkojen lähellä sijaitseva 10 huoneen pikkuhotelli. Hotelli ei ole hyvä keskikesällä, sillä siellä ei ole ilmastointia. Aamiainen ei ole mikään gourmet-elämys mutta hotelli on lähellä hyviä aamiaispaikkoja ja muuta oleellista. Ostoksille, syömään, päiväretkelle, lentokenttäbussille, iltaa viettämään ja nähtävyyksiä katselemaan on lyhyt kävelymatka, ja tänne majoittuva pääsee kokemaan urbaanin Palman parhaat puolet.

Hotel Almudaina

(Av Jaime III 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty, 78 huoneen ja neljän tähden hotelli, joka sijaitsee aivan Palman keskustassa, vilkkaan ostoskadun varrella. Lentokenttäbussille on lyhyt matka, parhaat illanviettopaikat ja ravintolat ovat lähellä, kävelymatkan päässä on paljon nähtävyyksiä ja ostosten tekeminen on hotellin asiakkaille helppoa. Aamiainen, joka sisältyy hintaan, on hyvässä maineessa, ja huoneet ovat saaneet paljon kiitosta.

Hotel Balear

(Av. Bartolomé Riutort)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Can Pastillassa, kätevästi sen aivan Palman puoleisessa päässä, alueen parhailla paikoilla ja bussipysäkin vieressä sijaitseva kolmen tähden kohtuuhintainen hotelli. Hotellissa on 54 huonetta, se on aivan rannan vieressä ja kaikki palvelut ravintoloista kauppoihin ja kohti Arenalia kulkevaa minijunaa myöden ovat aivan vieressä. Aamiaista on kehuttu, ja rantaa pidetään erinomaisena. Varaus hotelliin kannattaa ainakin kesäkuukausina tehdä pari kolme kuukautta etukäteen.

Hotel Java

(Carrer Goleta)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Platja de Palman Can Pastillassa, aivan rannan vieressä sijaitseva 4 tähden ja 269 huoneen hotelli, joka on hyvin varusteltu ja ilmastoitu. Tämä on erityisen hyvä valinta niille, jotka haluavat ruskettua erinomaisella hiekkarannalla mutta myös tutustua Palmaan. Bussilla pääsee nopeasti paitsi Palman ytimeen myös suoraan lentoasemalle, ja tämä erityisen hyvin perheille soveltuva hotelli on Palman ihmeellisen akvaariomaailman vieressä. Hotellissa on uima-allas myös lapsille, ja jokaisen huoneen varusteluun kuuluvat parveke ja minibaari. Jos mielii syödä hotellin aamiaisen, saattaa olla järkevää katsoa huone, jonka hintaan se kuuluu, sillä aamiainen on erikseen ostettuna melko hintava.

Hotel Joan Miró Museum

(Bartolomé Fons 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Cala Majorissa, muutaman minuutin bussimatkan päässä Palmasta sijaitseva neljän tähden uudehko hotelli, joka soveltuu hyvin pariskunnille ja perheille. Uima-allas, kuntosali ja ilmastointi kuuluvat asiaan, mutta edullisimmissa huoneissa aamiaisesta pitää maksaa erikseen. Tämä on hyvä hotelli myös golfaajille, sillä lähin kenttä on 10 minuutin automatkan päässä. Tästä on Palman ytimeen noin 20 minuutin bussimatka, ja myös Palmanovan ja Magalufin rannat ja palvelut ovat melko lähellä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti