Mallorca – Lisää kiinnostavia paikkoja
Palma de Mallorca
Palma de Mallorca
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Palma de Mallorca
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Palma Aquarium (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Palma Aquariumissa ainakin pienet ja alle teini-ikäiset lapset viihtyvät hyvin, ja siellä on runsaasti väriä ja eksotiikkaa.

Palma de Mallorcan vierailupaikkoja perheille

Palma on hyvä kaupunkilomakohde myös perheille, mutta se on suuri ja varsin laajalle levittäytynyt kaupunki, joten siellä on hyvä olla jonkinlaista tekemistä tiedossa. Rannoilla, vanhassakaupungissa, satama-alueilla ja joillain muilla tienoilla on mielenkiintoista viettää aikaa, mutta Palmassa on myös kohteita, jotka erityisen hyvin sopivat lapsiperheille.

Palmassa ja sen lähellä on oikeastaan vain muutama perheille suunnattu vierailupaikka, ja valtaosa niistä on muualla saarella. Palmassa onkin sen verran näkemistä ja tekemistä, ettei siellä varsinaisesti ole tarvetta miettiä lapsille tai nuorille erikseen soveltuvia vierailupaikkoja.

Palma Aquarium – akvaariomaailma

Platja de Palmassa, lähellä lentoasemaa sijaitseva Palma Aquarium (Carrer Manuela de los Herreros i Sorà 21) [kartalla] on perheille suunnattu akvaariomaailma. Siellä ainakin pienet ja alle teini-ikäiset lapset viihtyvät hyvin, ja siellä on runsaasti väriä ja eksotiikkaa. Se on alallaan Euroopan suurimpia akvaariomaailmoja, ja siellä voi tehdä paljon muutakin kuin vain tiirailla vedenalaista elämää.

3½ miljoonan litran altaissa, jotka ovat 8½ metriä syviä, on yli 1000 kalaa ja 11 haita. Haiden elämään voi tutustua erillisen ”haiveneen” kyydissä, ja mahdollista on myös vain katsella sylinterinmuotoista allasta, jonka elämänmeno on varsin hypnoottista ja rentouttavaa. Akvaariomaailmassa voi myös sukeltaa, etsiä aarteita, maalata kasvonsa tai tanssia minidiskossa. Tämä on myös uhanalaisten kalojen suojelukseen osaa ottava paikka, jossa oppii merielämän tästäkin puolesta. Akvaariomaailmassa on myös ravintoloita, joiden joukossa on kohtuuhintainen itsepalveluravintola. Akvaariomaailmasta voi nauttia parhaiten, jos siellä viettää vähintään pari kolme tuntia, mutta siellä voi mennä pidempäänkin.

Akvaariomaailma on avoinna eri vuodenaikoina, kuukausina ja ajankohtina erilaisiin aikoihin, ja aukioloajat kannattaa aina etukäteen tarkastaa. Talvisin eli marraskuun alusta maaliskuun loppuun se on melko vähän aikaa viikolla avoinna (klo 10–15.30), viikonloppuisin pari tuntia pidempään mutta kesällä siellä käydään eniten ja se on auki pisimpään. Viikonloput ja yleiset loma-ajat ovat aina vilkkaimpia, ja kesällä tänne on hyvä suunnata viikolla aamupäivällä. Normaalisti lipun saa verkkosivujen kautta aikuisille 22 eurolla ja lapsille 14 eurolla.

Paikalle pääsee hyvin keskustasta ja Platja de Palman eri osista bussilinjoilla 15, 23 ja 25. Paikalle voi tulla myös kaukolinjoilla, kuten Valldemossasta bussilla 210 tai Arenalista bussilinjalla 454.

Marineland Mallorca – delfinaario ja merieläinten eläintarha

Palman ulkopuolella, lähellä Palmanovaa sijaitseva Marineland Mallorca [kartalla] on lasten ja nuorten kanssa hyvä vierailupaikka. Se on avoinna huhtikuun alusta lokakuun loppuun, ja se voi olla melko kohtuuhintainen vierailupaikka. Siellä on seitsemän delfiiniä, jotka ovat varsinaisia vetonauloja, mutta siellä on myös hylkeitä, merileijonia, erilaisia lintuja ja trooppisia eläimiä kuten liskoja ja myrkyllisiä sammakoita. Sinne kannattaa mennä silloin kun klo 12 ja klo 16 on esitys, mutta siellä on esityksiä muulloinkin, klo 11 ja klo 16.30 välisenä aikana.

Liput ovat edullisempia verkkosivujen kautta hankittuina, ja alle 110 senttiä pitkät saavat lippunsa kymmenellä eurolla. Aikuisilta eli yli 140 senttiä pitkiltä hinta on reilut 20 euroa, ja tältä väliltä olevat saavat lippunsa reilulla 10 eurolla. Keskus on avoinna klo 9.30–17.30 paitsi heinä- ja elokuussa, jolloin se on avoinna klo 18 asti. Paikalle pääsee tulemalla ”Marine”-pysäkille useilla eri bussilinjoilla (103, 104, 106 ja 107), eli tänne on helppo tulla monesta eri paikasta.

Vesipuistot

Palmassa ei ole vesipuistoja, mutta jonkin matkan päässä on kaksi hyvätasoista vesipuistoa. Toinen on Magalufissa, joka on Palmanovasta muutaman kilometrin poispäin, ja toinen Arenalissa, joka on lähellä lentoasemaa. Espanjalaiseen tyyliin vesipuistot ovat avoinna vain kuumimpaan kesäaikaan, eli toukokuulta syyskuun loppuun.

Western Park [kartalla] on helpon matkan päässä ainakin Palmanovasta ja Magalufista, mutta sinne pääsee bussilla melko nopeasti myös Palmasta. Se on avoinna vain toukokuun lopulta syyskuun loppuun, ja liput ovat verkkosivujen kautta hankittuina edullisempia kuin paikan päältä. Siellä on kaikenikäisille lapsille ja nuorille vaikka mitä, ja tämä on paikka, jonne voi hyvin lähteä niin aivan pienten kuin teinienkin kanssa.

Paikalle voi tulla bussilinjoilla 104, 105 tai 106 samannimiselle pysäkille, ja jos on tarkkana, voi myös päästä Magalufissa tai Palmanovassa ilmaisen, vesipuistolle vievän bussin kyytiin. Paikka on avoinna klo 10–17 mutta heinä- ja elokuussa se on auki klo 18 asti. Liput ovat edullisempia verkkosivujen kautta hankittuina, ja 11-vuotiaiden ja sitä vanhempien liput ovat melko hintavia, yli 20 euroa.

Arenalissa (S’Arenal tai El Arenal) sijaitseva Aqualand [kartalla] on kätevällä paikalla lähellä lentoasemaa. Sinne on helppo saapua sekä Palmasta että kaikkialta Platja de Palman rannikolta, ja myös se on paikka, jossa kaikenikäiset lapset ja nuoret viihtyvät vaikka koko päivän.

Vesipuisto avataan toukokuun alkupuolella ja suljetaan lokakuun alussa, ja se on avoinna klo 10–17 paitsi heinä- ja elokuussa klo 18 asti. Liput saa edullisemmin verkkosivujen kautta, mutta ne ovat hintavia, 24 euroa 11-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Lisää asiaa perheille soveltuvista vierailupaikoista

Dígame Mallorca esittelee perheille sopivia vierailupaikkoja kaikkialla Mallorcalla.

Teksti: Peter Forsberg
2017/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti