Mallorca – Lisää kiinnostavia paikkoja
Palma de Mallorca
Palma de Mallorca
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Palma de Mallorca
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pere Antoni
Keskeisin ranta on Pere Antoni. Se on "blue flag" -ranta, mikä tarkoittaa sitä, että se on puhdas, siellä on palveluita ja hengenpelastaja on siellä kesäkuukausien aikana.

Palma de Mallorcan puistoja ja rantoja

Palman ympäristössä ei ole montaa rantaa, eivätkä rantalomalle haluavat Palman keskustaan majoitukaan. Aivan lähellä keskustaa kuitenkin on muutama ranta, ja Palmaan matkustava voi viettää siellä yhdistettyä kaupunki- ja rantalomaa.

Palman lähistöllä rantoja on eniten itäpuolella, missä lentoasemakin sijaitsee, ja jos Palmaan mielii pääasiallisesti rantalomalle, kannattaa majapaikka katsoa sieltä. Palman länsipuolella lähin ranta on Cala Majorissa, joka on lähellä Palman keskustaa ja joka on myös melko lähellä Palmanovaa ja Magalufia. Palmassa on muutama mukava puisto, joissa voi vilvoitella tai antaa lapsille mahdollisuuden temmeltää.

Rannat

Keskeisin ranta on itäisen Palman ruuhkaisen rantakadun varrella oleva Pere Antoni [kartalla]. Se on melko tilava hiekkaranta, jonka vieressä kulkeva ikävän ruuhkainen moottoritie ei juuri häiritse rannalla olijoita. Ranta on 750 metriä pitkä ja 30 metriä leveä, ja yksi sen parhaita puolia on näkymä kohti Palman suurta tuomiokirkkoa. Se on ”blue flag” -ranta, mikä tarkoittaa sitä, että se on puhdas, siellä on palveluita ja hengenpelastaja on siellä kesäkuukausien aikana. Palvelut ovat rannan länsipuolella, missä etenkin Anima Beach syöttää ja juottaa täälläpäin oleskelevia.

Rannan ohi kulkee pitkä pyörätie, joka menee lännessä aina Cala Majoriin asti ja idässä Platja de Palmaan, missä on Palman ympäristön pisin ja suosituin ranta. Kävelyetäisyyden eli noin puolen kilometrin päässä Pere Antonista on Portitxolin ranta, jonka yhteydessä on useita kahviloiden ja ravintoloiden terasseja. Sinne voi lähteä pyörällä, ja Portitxoliin voi mennä myös bussilinjoilla 15 tai 18.

Tästä muutaman kilometrin päässä, lähellä lentoasemaa, on Can Pastilla [kartalla], jonne voi kulkea esimerkiksi bussilinjoilla 15, 21 ja 25. Se aloittaa pitkän ranta-alueen, joka tunnetaan nimillä Platja de Palma (katalaani) ja Playa de Palma (espanja). Virallisesti se on Platja de Palma, mutta monet suomalaiset matkatoimistot, hotellivarausjärjestelmät ja muutkin käyttävät mieluummin espanjankielistä nimeä. Platja de Palma, joka on Mallorcalla rannan virallinen nimi, alkaa Can Pastillasta, joka on lähellä Palmaa ja myös lentoasemaa, ja jatkuu aina paikkaan nimeltä Arenal, joka espanjaksi on El Arenal ja katalaaniksi ja virallisesti paikan päällä S’Arenal. Ranta on 4,5 kilometriä pitkä, sillä kaikki palvelut ja etenkin Can Pastillassa on palveluita ympäri vuoden. Jos majoittuu Platja de Palman alueelle, ei rannalle tarvitse muualle lähteä, ja hotelleilta on yleensä lyhyt kävelymatka rannalle. Ateriointi ja juomalla käynti onnistuvat minuutissa parissa, ja rantakadulla on paljon erilaisia kauppoja. Ranta on erityisen hyvä lapsille, ja sillä on lähes aina paljon tilaa leikkiä tai tehdä hiekkalinnoja.

Läntisen Palman puolella ovat satama-alueet, joihin kuuluvat huvipursi- ja matkustajasatamat, ja vasta matkustajasataman jälkeen tulee vastaan ensimmäinen ranta. Cala Majorin ranta [kartalla] on vain 250 metriä pitkä ja 50 metriä leveä, ja sen ympäristössä on paljon hotelleja, ravintoloita ja muita palveluita. Rannalle voi saapua läntisestä Palmasta pyörällä, autolla tai sitten bussilinjoilla 3 ja 20, jotka kulkevat myös läpi Palmanovan ja Magalufin.

See Mallorca esittelee Mallorcan rantoja

Zeil
Pere Antonin palvelut ovat rannan länsipuolella, missä etenkin Anima Beach syöttää ja juottaa täälläpäin oleskelevia.

Parc de la Mar

Palman yksi viehättävimpiä puistoja on tuomiokirkon ja vilkkaan rantakadun välissä oleva Parc de la MarParc de la Mar [kartalla], joka on varsin uusi puisto. Meri ulottui tuomikirkolle asti vielä 1960-luvulla mutta se korvattiin puistomaisella alueella, jonka kruunaa tekojärvi suihkulähteineen. Kuten meri aikoinaan, heijastuu katedraali lammen pinnalta, ja lammen toiselta puolelta saa parhaat kuvat tästä Euroopan suurimmasta tuomiokirkosta.

Puisto on melko tyhjä viikolla ja muulloin kuin kesällä, mutta kesäviikonloppuisin se on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Puistossa on myös tapahtumia, kuten kesäiltojen elokuvaesityksiä ja konsertteja, ja tapahtumia on muulloinkin kuin kesällä. Puistossa on myös lasten leikkipuisto ja pingpong-pöytiä, ja lammen toisella puolella on kahvila-ravintola, jolla on edullisen näköinen mutta houkutteleva terassi. Huomionarvoinen seikka on kuitenkin se, että Guinness House on hintava ravintola, jolla on myös sisätilat, ja sen terassilla ei juuri näy ruoka- ja juomalistoja. Tämä siksi, että kahvikuppi maksaa lähes neljä euroa, ja jos terassille istahtaa, kannattaa kysyä listaa tai miettiä tarkkaan mitä tilaa.

Jardí del Bisbe

Vanhankaupungin hiljaisissa kortteleissa, lähellä tuomiokirkkoa sijaitseva Jardí del Bisbe [kartalla] on kaunis vanhanajan puutarha, jossa on hyvä käydä välillä vilvoittelemassa. Siellä on lampi, jossa uiskentelee kultakaloja, paljon sitruunapuita ja kukkia. Talvella se ei ole parhaimmillaan mutta huhtikuulta marraskuulle se on oiva paikka tutustua paikalliseen luontoon. Huomionarvoinen seikka on se, että puutarha on suljettu keskikesällä klo 13–15.

La Feixina

Palman vanhankaupungin ympärillä olevan ydinkeskustan ja Santa Catalinan kaupunginosan välillä oleva puisto eli La FeixinaParc de La Feixina [kartalla] on melko pieni mutta mukava puisto. Sen keskellä on vuodelta 1948 peräisin oleva sisällissodan uhreja muistava veistos, ja sen yläpäässä on hyvä lasten leikkipuisto, jonka vieressä on terassikahvila. Veistos on pitänyt ottaa sieltä pois, sillä edustaa Francon ajan tyyliä eikä ole kaikkien mieleen, mutta muistomerkki on edelleen paikoillaan. Puisto on aivan sekä Santa Catalinan pääkatujen että Palman suositun Jaume III -kadun kauppojen vieressä, ja sen tuntumassa on paljon kaikenlaista nähtävyyksistä hotelleihin.

Culture Trip esittelee puistoja ja puutarhoja kaikkialla Mallorcan saarella

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti