Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Sevilla
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sevillan sateenvarjot
Sevillassa aurinko porottaa yleensä pilvettömältä taivaalta, ja sadepäiviä on ympäri vuoden vain vähän.

Sevillan sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Sevillassa nyt

Sääennuste

Espanjan meteorologian laitoksen (Agencia Estatal de Meteorología) tarjoama Sevillan sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Sevillassa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Koko muun Andalusian tavoin Sevillassa on erittäin aurinkoiset säät. Siellä on vähintäänkin lämmintä päiväsaikaan ympäri vuoden, pakkasta joinain talviöinä ja erittäin kuumaa koko pitkän kesäkauden. Yöt ovat kylmiä siellä lähes poikkeuksetta marraskuun loppupuolelta maaliskuuhun.

Sevillassa aurinko porottaa yleensä pilvettömältä taivaalta, ja aurinko paistaa siellä keskimäärin 3 000 tuntia vuodessa. Auringonpaistetta on luvassa paljon ympäri vuoden, mutta aurinkoisinta on heinäkuussa ja pilvisintä joulukuussa. Sadepäiviä on ympäri vuoden vähän, sateisimpaan aikaan joulukuussa keskimäärin 8 mutta tällöinkin sadetta tulee alle 100 milliä. Sevillassa ei sada oikeastaan lainkaan kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Sevillan talvi on lyhyt mutta öisin kylmä. Joulu-maaliskuussa on joinain öinä pakkasta, mutta keskimäärin lämpötila on kuitenkin yleensä 5–8 astetta plussan puolella. Pakkasta Sevillassa on koettu marraskuusta maaliskuuhun, ja kaikkien aikojen kylmin yö oli siellä helmikuussa, jolloin elohopea laski –5,5 asteeseen. Talvikausi tuntuu päiväsaikaan lähinnä joulu-tammikuussa, sillä jo helmikuun loppupuolella kipuavat päivälämpötilatkin keskimäärin 18 asteeseen. Talvikaudella pukeutumista hankaloittaa kuitenkin se, että aamuisin on usein etenkin varjoisilla paikoilla hyvinkin kylmää mutta keskipäivään mennessä suuressa osassa kaupunkia on auringossa hellelukemia. Illat viilenevät talvikaudella iltakuuden jälkeen mutta eivät yleensä niin ankarasti, etteikö ulkona voisi nauttia talvisinkin illallista vielä klo 20–21.00.

Kesäkausi lähtee liikkeelle maalis- tai huhtikuussa, jolloin päivälämpötilat alkavat kohota reippaasti yli 20 asteeseen ja öisinkin ne harvoin laskevat alle 10 asteeseen. Päivälämpötilat kohoavat kesäkaudella kuumemmiksi kuin juuri missään muussa Euroopan kaupungissa, sillä vain lähellä sijaitsevassa Córdobassa on mitattu korkeampia päivälämpötiloja heinä-elokuussa. Tällöin keskimääräinen päivälämpötila on yli 35 asteen ja varsin usein rikotaan 40 asteen haamurajakin. Kaikkien aikojen kuumin päivä on koettu heinäkuussa, jolloin siellä oli 46,6 astetta.

Parhaat matkustusajat

Matkusti Sevillaan sitten mihin vuodenaikaan tahansa, on odotettavissa lämpimiä keskipäiviä ja paljon aurinkoa. Hankalimmat ajat matkustaa kaupunkiin ovat kuitenkin joulukuun alusta maaliskuun puoliväliin ja juhannuksesta syyskuun puoliväliin. Talvella lämpötilaerot yön ja päivän välillä ovat suuria, ja kesällä siellä on tukahduttavan kuumaa yöt päivät.

Sevilla on kuumimpia kesäkuukausia lukuun ottamatta hyvä lomapaikka ympäri vuoden. Vain kaikkein kuumaverisimmät pystyvät nauttimaan kaupungissa olemisesta heinä-elokuussa, ja monet myös välttelevät tammi-helmikuuta, jolloin mukaan on otettava ainakin jonkin verran lämpimiä vaatteita. Syyskuu on sekin kuuma kuukausi, mutta kuun loppupuoli on sen alkupuolta miellyttävämpi aika vierailla siellä.

Sevillaan saapuu sankoin joukoin niin turisteja kuin päiväretkeläisiäkin muualta Andalusiasta ympäri vuoden. Vilkkaimpia matkustusaikoja ovat muuallakin vilkkaat helmikuun talvilomaviikot, pääsiäisviikot, jotka ovat kiireisin aika matkustaa kaupunkiin, sitä seuraava Feria de Abril -viikko, syyslomaviikot lokakuussa ja aika joulukuun puolivälistä loppiaiseen.

Miellyttävimpiä aikoja matkustaa kaupunkiin ovat aika hiihtolomasta pääsiäiseen ja pääsiäisen ja Feria de Abrilin jälkeen touko-kesäkuuhun asti ja ajanjakso syyskuun puolivälistä aina joulunalusaikaan asti. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että helmikuussa, maaliskuun alussa, marraskuun loppupuolella ja joulukuussa yöt ovat sen verran viileitä, että lämmintä vaatetta kannattaa ottaa mukaan. Syyskuun loppupuoli ja lokakuun alkukin voivat olla hyvin kuumia aikoja vierailla siellä nekin, ja tällöin on hyvä katsella vain ilmastoituja hotellihuoneita.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti