Oslon säät ovat samanlaisia kuin Etelä-Suomessakin, joskin hivenen leudompi talvi ja vähän pidempi kesäkausi saattavat ilahduttaa kaupunkiin matkustavia suomalaisia. Tällä sivulla on tietoa Oslon ilmastosta ja parhaista matkustusajoista.
Missä ovat Oslon parhaat ostospaikat ja mitä sieltä kannattaisi ostaa? Mitkä ovat kauppojen aukioloajat? Mistä saa elintarvikkeita ja millainen on hintataso?
Oslon keskusta ei ole mitenkään laaja alue, mutta Suur-Oslo on alueeltaan valtava: se kattaa pitkät pätkät Oslonvuonon rantoja, monia saaria ja metsiä. Tällä sivulla käydään läpi Oslon kaupunginosia ja alueita sekä niiden ominaispiirteitä.
Mistäpäin Osloa löytyy kätevimmin hyviä ravintoloita, millainen hintataso kaupungin ruokapaikoissa on ja minkälaisia ruokia kaupungissa on tarjolla. Lisäksi tietoa myös ruokailuajoista ja kahviloista.
Muutama vinkki kaupunkiin lasten kanssa tuleville, kuten TusenFryd-huvipuisto, Norsk Teknisk Museum -tekniikan museo, etelä- ja pohjoismantereiden elämästä ja luonnosta kertov Fram-museo, jne.
Tällä sivulla esitellään Oslon olennaisimpia rakennuksia, maamerkkejä, katuja ja aukioita, kuten Karl Johans gate -katu, Det Kongelige Slott -kuninkaanlinna, Akershus Festning -linnakealue, Rådhus - kaupungintalo, jne.
Oslon ytimessä liikutaan pääasiallisesti kävellen. Jos Oslossa mielii tehdä lyhyitä matkoja nopeasti tai pidempiä matkoja keskustan ulkopuolelle, on kaupungissa erinomainen joukkoliikenneverkosto. Kuusilinjainen metro on kaikkein paras kyyti, mutta kaupungissa on myös busseja, raitio
Mitä muuta Oslossa voi tehdä? Siellä ja lähiseuduilla voi vaikka rentoutu kylpylässä, golfata, meloa kanootilla tai soudella Alster-järvillä tai parantaa saksankielen taitoja kielikurssilla. Tällä sivulla on muutamia vinkkejä.
Oslo on varsinainen puistojen kaupunki, jossa luonto on aina lähellä. Kaupunki sijaitsee Oslofjorden-vuonon eli Oslonvuonon rannalla, jonka saarille kesäaikaan lähdetään uimaan ja nauttimaan merimaisemista.