Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Barcelona
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
(CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Kuva: Luca Florio /Flickr (CC BY-SA 2.0)

Barcelonaan tammi-helmikuussa 2018

Tapahtumakalenteri  |  Keskimääräinen lämpötila ja sademäärä  |  Lentohintoja eri kuukausina ja eri puolilta Suomea

Barcelonan talvi on aurinkoinen, edullinen ja täynnä tekemistä

Oletko suuntaamassa Barcelonaan alkuvuodesta? Hyvä valinta! Siinä missä kesäisen kuumassa Barcelonassa turisteja on tungokseen saakka ja hinnat singahtavat muutamaksi kuukaudeksi huippulukemiin, talvella Katalonian pääkaupunki hellii vierailijoitaan väljemmillä kaduilla, edullisemmilla hinnoilla ja kaupunkijuhlilla, joissa turistikin pääsee helposti mukaan paikalliseen juhlatunnelmaan.

Säät ovat suomalaisittain ajateltuna mukavan keväiset, mutta tuskan hikeä ei matkailijan tarvitse tähän aikaan vuodesta pelätä niin lämpötilojen kuin väenpaljoudenkaan puolesta.

Nauti nähtävyyksistä jonottamatta ja hyödynnä alennusmyynnit

Barcelonan nähtävyydet ovat maailmankuuluja – kuten ovat niille johtavat jonotkin. Yksi talvimatkailun isoimmista eduista perustuukin juuri tähän: kun matkustat Barcelonaan hiljaisempana aikana, pääset kiertelemään nähtävyyksiä ilman suurempaa tungosta lämpötiloissa, joissa jaksaa kävellä vaikka pidempiäkin matkoja.

Esimerkiksi Sagrada Familia -kirkko on avoinna päivittäin myös talviaikaan, ja Font Mágica - suihkulähteen musiikkia ja valoa yhdistävät esitykset järjestetään talvellakin joka perjantai ja lauantai. Myös museot ovat alkuvuodesta mukavan rauhallisia, kuten ovat ravintolat, puistot ja ikivanhan Barri Gòtic -kaupunginosan pienet kujatkin.

Alkuvuoden Barcelona on myös shoppailijan paratiisi. Jouluhulinat jatkuvat Espanjassa aina loppiaiselle saakka, minkä jälkeen alkavat monta viikkoa kestävät alennusmyynnit. Vaatteita ja kenkiä saa tällöin Barcelonasta hyvinkin edulliseen hintaan, joten kauppoja kannattaa lähteä kiertelemään oikein ajan kanssa.

Kaupunkijuhlat kutsuvat kaikenikäiset kaduille juhlimaan

Kun Barcelonaan matkustaa alkuvuodesta, pääsee reissullaan todistamaan paljon muutakin kuin perinteisiä turistikierroksia ja matkailijoille suunnattuja kokemuksia. Yksi parhaista tavoista kokea katalonialainen kulttuuri on ottaa osaa erilaisiin kaupunkijuhliin, joista alkuvuoteen osuvat muun muassa Sant Antonin ja Santa Eulàlian kaupunkijuhlat sekä karnevaali.

Sant Antonissa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Las Ramblas -kävelykadulta, juhlitaan 12.–21. tammikuuta, ja ohjelmassa on muun muassa Els Tres Tombs -kulkue moninaisine hevoskärryineen, ilotulitusten seassa tanssivia demoneja sekä Katalonian perinteisiä jättiläisnukkeja ja possu, jotka kiertelevät alueen kaduilla ilahduttamassa kaikenikäisiä katsojia.

Jos lomasi osuu helmikuulle, pääsee samantyyppistä juhlahumua todistamaan Santa Eulàlia -nimisissä kaupunkijuhlissa, joita vietetään 9.–12. helmikuuta eri puolilla kaupunkia. Ohjelma koostuu näissäkin juhlissa katalonialaisista perinteistä, kuten ilotulitusjuoksuista, jättinukeista ja ihmistorneista, joista Katalonia tunnetaan kaikkialla maailmassa.

Molemmat kaupunkijuhlat sopivat erinomaisesti myös lapsiperheille, ja suurinta osaa ohjelmasta voi seurata maksutta kadulta käsin. Myös alkuvuodesta eri puolilla maailmaa vietettävää karnevaalia juhlitaan Barcelonassa kulkuein ja karnevaalipuvuin. Tänä vuonna karnevaali järjestetään 8.–14. helmikuuta, ja se näkyy vahvasti myös Barcelonan yöelämässä.

Teksti: Nelli Kelonen
2018/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti