Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bryssel
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintola La Villetten alueella
Place Sainte Catherine on melko laaja, moniosainen aukio, johon on saumattomassa yhteydessä monia katuja ja aukioita, joilla on paljon ravintoloita.

Ruoka ja ravintolat

Brysselin ravintoloiden ruoat ovat lähtöisin kaikkialta maailmasta, eikä ravintolan löytäminen keskustasta tuota ongelmia. Ravintoloita on hyvä määrä pääaukion ympäristössä, josta ei ole tarpeen lähteä muualle syömään, ja muualla vanhassa ytimessä on pari normaalia parempaa ravintolakatua. Ytimen vieressä olevan pörssitalon kulmat ovat eräitä parhaita paikkoja lähteä syömään vähän kauemmas pääaukiosta, ja sen lähistöllä on pari muutakin tienoota, joilla on normaalia enemmän ravintoloita.

Ruoista simpukat ranskalaisilla on turistien suosikki, muut belgialaiset ruoat ovat maistamisen arvoisia, italialaiset ruoat ovat kaikkein yleisimpiä ja melkoisesti vastaan tulee myös aasialaisia ruokia tarjoavia ravintoloita. Hintataso ei ole erityisen alhainen, mutta Brysselistä voi löytää ruokia myös pikkurahalla.

Brysselin parhaat ravintolaseudut

Brysselissä ravintolan tai muun ruokapaikan löytäminen ei tuota vaikeuksia, kunhan muistaa, että Grand Place -aukion tienoo on lähinnä turisteille tarkoitettua aluetta ja että sunnuntaisin ja maanantaisin jotkin ravintolat ovat kiinni. Ravintoloiden taso on kaupungissa korkea ja ruokailu suurin piirtein samoissa hinnoissa kuin Helsingissä, joskus kalliimpaa mutta mahdollisesti edullisempaakin. Paikallisten ruokien lisäksi kaupungissa on tarjolla hyvin kaikkialta maailmasta tulevia ruokia, joista etenkin aasialaiset ruoat ja kebabit ovat tasoltaan hyviä ja hinnoiltaan kohtuullisia.

Grand Placen ympäristö ja muu vanhakaupunki

Grand Placen lähellä pääasiallinen turisteille suunnattu ravintolakatu on Rue des Bouchers [kartalla], jolla on melkoinen määrä toinen toistaan muistuttavia, usein hintavia ravintoloita. Sisäänheittäjät houkuttelevat turisteja syömään ja ruoat ovat mukiinmeneviä, mutta ravintolat eivät hinta-laatusuhteeltaan kuulu kaupungin parhaiden joukkoon. Edukseen täällä joidenkuiden mielestä erottuu Chez Léon (Rue des Bouchers 18), josta saa melko hyvän “simpukoita ranskalaisilla” (moulet-frites) ja jossa alle 12-vuotiaat saavat aikuisen seurassa ruokansa ilmaiseksi. Kadulla on nykyisin entistä enemmän tarjouksia ja jonkin verran enemmän paikallishenkeä kuin takavuosina, ja siltä saa “belgian kansallisaterian” eli simpukat ranskalaisilla hintaan 15–25 euroa. Kadun varrella kuten muuallakin ytimessä kannattaa kiinnittää huomiota ilmoituksiin ja julisteisiin, eikä kannata antaa sisäänheittäjien häiritä kun ravintolaa valitaan.

Rue des Bouchersin sivukadut Petite Rue des Bouchers ja Rue des Dominicains ovat yhtä hyviä katuja ravintolalle kuin Rue des Bouchers. Petite Rue des Bouchers johtaa pääaukiolle (Grand Place), joka tietenkin on taianomainen ja unohtumaton paikka aterialle. Pääaukiolla oleva ’T Kelderke (Grand Place 15) on yksi aukion ykkösravintoloista, ja se on melko hintava paikka syödä tyypillisiä belgialaisia ruokia, joihin aina kuuluu kalaruokia ja mereneläviä.

Rue du Marche aux Fromages
Grand Placen lähistön kaduista yksi kaikkein vilkkaimpia ravintolakatuja on myös baarikatuna kunnostautuva Rue du Marché aux Fromages.

Aukion lähistön kaduista yksi kaikkein vilkkaimpia ravintolakatuja on myös baarikatuna kunnostautuva Rue du Marché aux Fromages [kartalla]. Sillä on monenmoista ravintolaa, joista löytävät jotakin suuhunpantavaa nekin, jotka eivät ollenkaan tiedä mitä haluaisivat syödä. Myös sivukatu Rue des Chapeliers on oiva katu paitsi ravintolalle myös baarille, ja näillä tienoin ravintolat mainostavat tarjontaansa ja hintojaan melko näyttävästi. Kesäkauden aikana valtaosalla ravintoloista on terassi, ja tämä on yksi mukavimpia paikkoja syödä ns. vanhankaupungin turistivoittoisilla kaduilla.

Pörssitalon tienoot

Enemmän mahdollisuuksia myös paikallisten makuun on pääaukiosta ja turistivilinästä muutaman sadan metrin päässä olevalla alueella, jolla sijaitsee pörssitalo (Bourse). Sille voi tulla metrolla mistäpäin tahansa, ja sekä pörssitalon vanhankaupungin puoleiset kadut että toisella puolella kävelykaduksi muuttunutta Boulevard Anspachia on sielläkin erinomaisia ravintoloita.

Boulevard Anspach on katu, jolla on monenmoista baaria, kahvilaa ja ravintolaa. Sillä on useita hyviä kebabpaikkoja, joista saa myös muunlaisia ruokia kuten falafelia ja joskus muitakin ruokia. Sen varrella olevien paikkojen joukossa on hyviä lounaspaikkoja ja kohtuuhintainen kiinalainen ravintola Chao Chow City (Boulevard Anspach 89). Yksi kadun varrella olevista tasokkaista kebabpaikoista on Sultans of Kebab (Boulevard Anspach 16).

Bulevardin sivukatu, pörssitalon laidalla oleva Rue Henri Maus [kartalla] on katu, jolla on useita baareja ja ravintoloita. Ne ovat kuitenkin varsin yllätyksettömiä, sillä monet niistä ovat ketjuravintoloita, mutta ne voivat olla täysin käypiä nopealle illalliselle.

Parhaat apajat pörssitalon kulmilla niin lounaalle kuin illalliselle ovat kuitenkin Place Saint Géryn [kartalla] tuntumassa. Sen entinen kauppahalli on nykyään paikka, jossa on ravintola, ja eniten ravintoloita, joista monet ovat aasialaisia ja kohtuuhintaisia paikkoja lounaalle, on pörssitalolta aukiolle johtavalla kadulla, nimeltään Rue Jules van Praet. Kyltit mainostavat lounaita, ja muitakin kuin aasialaisia ravintoloita näillä kulmilla on. Lisää ravintoloita, joista osa on maanantaisin kiinni, on kulman takana olevalla kadulla nimeltään Rue van Artevelde.

Rue van Artevelden alkupäässä oleva katu eli Rue Antoine Dansaert on sivukatuineen kohtalaisen hyvä alue aterialle. Se ei enää ole yhtä hyvä ravintolakatu kuin vielä vuosikymmen sitten, mutta alueella ollessa on hyvä katsastaa myös sen tarjonta.

Place Sainte Catherine lähikatuineen

Place Sainte CatherinePlace Sainte Catherine [kartalla] on melko laaja, moniosainen aukio, johon on saumattomassa yhteydessä monia katuja ja aukioita, joilla on paljon ravintoloita.

Aukio on saanut nimensä kirkosta, joka toimii eräänlaisena rajana ytimen ja Brysselin entisen satama-alueen (“Brysselin maha”) välillä. Place Sainte Catherinelle on lyhyt matka De Brouckere -metroasemalta ja myös Place Saint Géryltä mutta jos käyttää väärää reittiä, voi sinne olla monesta paikasta pitkäkin matka. Aukiolle pääsee mistäpäin kaupunkia tahansa nopeasti metrolla, ja tämä alue lähitienoineen onkin Brysselin kaikkein parasta ruokailu- ja illanviettoaluetta.

Place Sainte Catherine täyttyy kesäisin terasseista, jotka ovat viikonloppuisin vilkkaita ja myös viikolla lounasaikaan täällä on paljon vipinää. Kesä on paras aika ruokailla täällä, mutta myös talvella alueelta löytyy helposti mieleinen ravintola. Aukio on lähitienoineen kansainvälinen paikka ruokailla, ja belgialaisten ruokien lisäksi siellä on monesta maailmankolkasta tulevia ruokia tarjolla.

Yksi edullinen paikka on lähinnä pastaa ja italialaistyylisiä ruokia tarjoava De Monk, jonne voi myös mennä vain juomalle.

Belgialaistyylisiä ruokia tarjoaa varsin pidetty, myös pelkäksi olutpaikaksi käyvä La Villette.

Muualtakin tuttu Noordzee tarjoilee kohtuuhintaisia kalaruokia ja joitain muitakin ruokia niille, jotka eivät halua käyttää paljon aikaa ruokailuun ja etenkään ruoan odottamiseen.

piknik-pöytä
Kirkon takana Place Sainte Catherinella on pitkä pöytä, jolla voi viettää urbaania piknikkiä.

Hieno ravintola aukiolla on La Belle Maraîchère, jossa ruokailu yleensä aloitetaan kalakeitolla. Ruoat eivät ole edullisia ja maistelumenujakin on, ja tänne mielivän saattaa olla paras varata pöytä etukäteen tai ainakin käydä kysymässä pöytävarausta muutamaa tuntia ennen aiottua ruokailua.

Lisää ravintoloita tulee vastaan jos kävelee Rue de FlandreaRue de Flandrea pitkin poispäin ytimestä. Se johtaa alueille, joilla on mukavia kortteleita ja aivan erilaista tunnelmaa kuin ytimessä.

Alueella on paljon paikkoja, joista voi hakea jotakin murkinaa kaduilla nautittavaksi, ja kirkon takana on Place Sainte Catherinella pitkä pöytä, jolla voi viettää urbaania piknikkiä.

Marche aux Poissons

Kirkon toisella puolella on aivan toisenlainen tunnelma kuin ytimen puolella, ja siellä on kylämäistä paikallisilmapiiriä, jota kuitenkin ainakin kesällä maustetaan iltapäivisin ja iltaisin kansainvälisellä tunnelmalla. Alueella on paljon terasseja kesäaikaan, ja tämä on parhaimmillaan paikka kahville, illalliselle tai illanvietolle kesäkauden aikana.

Marche aux Poissons [kartalla] on entistä satama-aluetta, ja tänne on luontevaa lähteä maistelemaan kalaa ja mereneläviä. Yksi takuuvarmasti hyvä kalaravintola on Bij den Boer. Toinen takuuvarmasti hyvä kalaravintola, johon voi mennä myös lounaalle, on Chez Jacques. Korkeatasoisia japanilaisia ruokia voi maistella ravintolassa nimeltään Ajiyoshi, joka kuten muutkin aukion hienoimmat ravintolat on avoinna vain lounaalle ja illalliselle ja on sunnuntaisin kokonaan suljettu.

Jos aukiolle haluaa lähteä jäätelölle, mikä on suosittua puuhaa niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa, on altaan ja Anspach-muistomerkin vieressä oleva Gaston niin suosittu paikka, että sen tiskille on jonoa kesäsunnuntaisin.

kahvila, Place du Jeu de Balle
Marollesissa on hyvä määrä baareja, kahviloita ja ravintoloita, joista valtaosa on sen pääaukiolla (Place du Jeu de Balle) tai aivan sen tuntumassa.

Marolles

Marolles on alue, jonne lähdetään etenkin päivittäisille kirpputoreille sen pääaukiolle (Place du Jeu de Balle) [kartalla]. Alueella on hyvä määrä baareja, kahviloita ja ravintoloita, joista valtaosa on aukiolla tai aivan sen tuntumassa. Marollesiin on vähän hankala suunnata muualta kaupungista, sillä aivan aukion lähelle ei kulje julkinen liikenne, ja lähin metroasema on Porte de Hal ja myös Louise-metroasemalta on ohi suuren oikeustalon kohtalaisen mukava kävelymatka.

Jos aukiolla haluaa syödä tyylillä, on Au Vieux Marché tasokas ravintola, johon vilkkaina aikoina kannattaa tehdä pöytävaraus. Ravintolan ruokalista on suppeatakin suppeampi, eikä sinne kannata kasvissyöjien mennä. Sieltä saa pihvin 14–17 eurolla, ja yleensä yksi muukin ruoka listalla on.

Samantyylistä suppeaa ruokalistaa ja 15–20 euron ateriahintaa on luvassa belgialaistyylisiä ruokia ja oluita tarjoavassa Chaffissa, joka on alkuillasta paikallisten suosima paikka oluelle.

Paikallisten suosiota nauttiva, isolla kesäterassilla varustettu baari on La Brocante, joka on antiikkikaupoiltaan kunnostautuvan Rue Blaesin kulmauksessa. Tämäkin ravintola on huono niille, jotka eivät syö lihaa, sillä lähes kaikki ruoat ovat liharuokia.

Jos vain haluaa hyvän voileivän tai täytetyn patongin, jota voi alueella mutustella, on La Brocantea vastapäätä oleva La Sardine maineeltaan erinomainen voileipäpaikka.

Marollesissa on paljon muitakin ravintoloita eikä vain aukion laitamilla vaan kaukanakin siitä. Alue on mukava paikka kävellä, ja jos haluaa nähdä enemmän, kannattaa siellä viettää jonkin aikaa kortteleihin tutustuen.

Ixelles ja Saint Gilles

Ixelles on tyylikäs kaupunginosa, joka on yksi Brysselin trendikkäimmistä alueista. Se on tunnettu luksusluokan ostospaikoistaan, ja se on kaikin tavoin tasokas ja muodikas paikka. Sinne voi tulla muualta kaupungista metrolla, ja eniten ravintoloita kuten myös kauppoja ja muutakin on Louise-metroaseman lähistöllä. Saumattomassa yhteydessä Ixellesiin on Saint Gilles, joka on Avenue Louisen toisella puolella ja joka on samanlainen tyylikäs kaupunginosa.

Kaikkein eniten ravintoloita täälläpäin on Rue Jourdanin [kartalla] varrella ja lähellä.

Yksi kaupunginosan ravintoloista on Vigne, jossa ateriakokonaisuudet maksavat 20–40 euroa ja johon kannattaa ainakin illalliseksi tehdä varaus. Siellä on tarjolla lähinnä belgialaisia ja ranskalaisia ruokia.

Maineeltaan hyviä italialaisia ruokia tarjoaa I Trulli, joka monen muun ravintolan tavoin ei ole avoinna iltapäivisin eikä su ja ma.

Jos haluaa aasialaisia ruokia, on tasokas vaihtoehto Pholaumi. Se on sivukadulla nimeltään Rue Dejoncker, joka on toinen Saint Gillesin normaalia parempi ravintolakatu.

Ixellesissä on eniten ravintoloita lähellä Porte de Namur -metroasemaa, kortteleissa jotka ovat siitä kohti etelää ja Chaussée de Wavre -kadun vieressä [kartalla]. Rue de la Paix ja Rue Saint-Boniface ovat alueen parhaita ravintolakatuja, ja niillä on paljon erilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat kaikkialta maailmasta tulevia ruokia.

Hyviä japanilaisia ja korealaisia ruokia loihtii Hana [kartalla], joka sekin on iltapäivisin ja myös sunnuntaisin kiinni. Sitä lähes vastapäätä oleva Yamato tarjoaa ramenia ja muuta japanilaista.

Rue de la Paix on katu, jolla on etenkin belgialaisia ja italialaisia ravintoloita, ja osa belgialaisista on myös olutpaikkoja. Clan de Bruges on tasokas belgialainen ravintola, mutta sekin on iltapäivisin kiinni.

Lisää Brysselin ravintoloista:

The Fork esittelee ravintoloita paremmuusjärjestyksessä, näyttää keskimääräiset hinnat ja antaa mahdollisuuden varata pöydän.

Resto.be esittelee Brysselin ravintoloita.

Ravintoloiden tyypilliset ruoat

Bryssel on Euroopan kansainvälisimpiä kaupunkeja myös ravintoloidensa osalta, ja siellä voi hyvin maistella kaikenlaisia ruokia, joista muualla tuskin on kuultukaan. Ravintoloista yleisimpiä ovat italialaiset ravintolat, joiden joukossa tosin on paljon myös nouto- ja pikaruokapisteitä. Paljon on tietenkin myös belgialaisia ruokia tarjoavia ravintoloita, joista parhaita ja suosituimpia ovat mereneläviä ja kalaruokia tarjoavat. Aasialaisista ravintoloista yleisimpiä ovat thaimaalaiset, japanilaiset ja intialaiset ravintolat, joista keskustassa japanilaisia tulee vastaan erityisen paljon.

Simpukoita ranskalaisilla
Simpukoita “ranskalaisten” perunoiden kanssa eli “moules et frites”.

Belgialaiset ruoat

Belgialaiset ruoat eivät ole kovin tuttuja muualla maailmassa, ja vain harva osaa nimetä belgialaisia perinneruokia. Yksi on kuitenkin ylitse muiden, ja se on “moules et frites” eli “moules-frites”, joka on simpukoita “ranskalaisten” perunoiden kanssa.

Edullista pikaruokaa ovat "ranskalaiset perunat" eli frites, jotka itse asiassa on keksitty jo 1680-luvulla Belgiassa, mutta Ranskassa niitä alkoi saada vasta 1780-luvulla. Belgiassa nämä uppopaistetut perunat ovatkin hyvin suosittuja niin muiden ruokien kanssa kuin sellaisenaan välipalana, mutta Ranskassa niitä tarjotaan oikeastaan vain pihvin ja kebabin kanssa. Paikat, jotka myyvät uppopaistettuja perunoita, ovat nimeltään “Friture” tai “Friterie”. Uppopaistettuja perunasuikaleita onkin hyvä ottaa sellaisenaan tai vaikka sämpylän välissä välipalaksi tai sitten pääruoan ja etenkin simpukoiden kanssa varsinaisella aterialla. Friture-paikkoja on ympäri kaupunkia, ja niitä tulee vastaan ilman etsimistäkin. Maineeltaan kenties paras paikka uppopaistetuille perunasuikaleille on lähellä pääaukiota ja Bourse-metroasemaa oleva Friterie Tabora (Rue de Tabora 2).

Uppopaistettujen perunoiden ohella lähinnä jälkiruokana syötävät vohvelit ovat yleisiä ja suosittuja, ja niitä myydään nimellä “Gaufres” ja parhaita paikallisia vohveleita ovat “Gaufres de Bruxelles”. Niitä myydään kaikkialla, eikä niiden löytäminen tuota ongelmaa. Hyvinä vohvelipaikkoina pidetään ketjua nimeltä Maison Dandoy, jolla on keskeinen piste aivan pääaukion vieressä olevassa Galleries St Hubert –ostoskeskuksessa [kartalla]. Toinen keskeinen piste on toisella puolella pääaukiota, kaupungintalon takana olevalla kadulla nimeltään Rue Charles BulsRue Charles Buls .

Kalaruoista simpukat (Moules) ovat erityisen hyviä, ja niitä syödään ahkerasti etenkin Rue des Bouchersin varrella ja lähistöllä. Simpukoiden kanssa on hyvä ottaa ranskalaisia, salaattia ja olut. Näillä kaupungin pääpaikoilla tällainen ateria maksaa 15–30 euroa, ja nykyisin erilaisia “moules et frites” -annoksia on erilaisia, lähes joka makuun ja niitä mainostetaan ympäri kaupungin.

Toinen suosittu belgialainen ruoka on myös Ranskassa yleinen “Steak-frites”, joka yksinkertaisesti on pihvi uppopaistetuilla perunasuikaleilla.

Suosittu ruoka on myös “Stoemp”, joka on porkkanalla ja kaalilla höystettyä perunamuusia ja makkaroita. Toinen samantyylinen ruoka on “Carbonade Flamande”, joka on olueen valmistettu lihamuhennos. Sitä pidetään moules-fritesin ohella maan kansallisruokana, ja mieluiten se huuhdotaan alas oluella.

Belgialaisia ruokia tarjoavia ravintoloita ei ole vaikea löytää, ja niistä parhaat voi katsoa The Forkista.

Ranskalaiset ravintolat

Belgialaisten lisäksi ranskalaiset ravintolat ovat kaupungissa korkeatasoisia, ja niistä saa fuusioruokia, joissa eri keittiöitä on yhdistelty. Yksi hyvä tällainen ravintola on Le Malte (Rue Berckmans 30) [kartalla], jossa kesäisin syödään suurella terassilla ja jossa hinta-laatusuhde on kohdallaan. Se on avoinna vain klo 18–24, ja se on Saint Gillesissä, lähellä Place Stéphanieta ja Louise-metroasemaa.

Lisää ranskalaisia ravintoloita näyttää The Fork ja Brussels.info.

Kasvisravintolat

Kasvissyöjät löytävät ruokia aasialaisista ravintoloista ja kasvissyöjille suunnatuista ravintoloista, joita on ympäri kaupungin. Kasvisruoat kuuluvat edullisimpien ruokien joukkoon, ja etenkin vietnamilaisissa ja muissa aasialaisissa ravintoloissa juuri kasvisruoat ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaita. Paljon valinnanvaraa on Place Saint Géryn ympäristössä [kartalla] ja muuallakin pörssitalon tuntumassa, missä on useita vietnamilaisia, thaimaalaisia ja intialaisia ravintoloita. Hinta-laatusuhteeltaan paras ajankohta ruokailla on lounasaika viikolla, mutta muulloin aasialaiset ruoat ovat ainakin jonkin verran kalliimpia.

Kasvisravintoloita voi katsoa Happy Cow -sivuilta.

Hintataso

Brysselissä aamiainen on yleensä hintava, ja jos hotellissa ei ole aamiaista, voi kahvi ja voileipä maksaa 7 euroa. Tällaisen aamiaisen saa helposti vaikka Rue des Fripiersin varrelta, valintamyymälöistä ja pisteistä, joita on esimerkiksi De Brouckere -metroaseman yhteydessä.. Jos majapaikka tarjoaa aamiaisen alle kuudella eurolla ja se on täyttävä, kannattaa aamiaista haluavan ottaa mieluiten se.

Place Saint Gery
Etenkin Place Saint Géryn ympäristössä on melkoinen määrä ravintoloita, jotka tarjoavat kohtuuhintaisia lounaita.

Lounas on edullinen ajankohta ruokailla Brysselissä, ja lounaan saa 8–12 eurolla. Aasialaiset ravintolat tarjoavat hinta-laatusuhteeltaan hyviä lounaita, ja etenkin Place Saint Géryn ympäristössä on melkoinen määrä ravintoloita, jotka tarjoavat kohtuuhintaisia lounaita.

Illallinen saattaa olla kallis paukku, etenkin jos vain menee syömään johonkin Grand Placen lähistölle, ja siellä ateria maksaa 15–30 euroa. Hienoissa ravintoloissa on tietenkin tätäkin kalliimpaa, mutta ravintolakuluissa voi myös säästää. Jos suuntaa pörssitalon kulmille, jonne pääsee menemällä metroasemalle nimeltään “Bourse”, löytää kebabpaikkoja, joissa illallisen voi hoitaa 4–10 eurolla. Myös joissain muissa paikoissa ja joissain aasialaisissa ravintoloissa on kohtuuhintaisia aterioita iltaisinkin.

Jos aivan ytimessä haluaa säästää ruokakuluissa mutta haluaa silti katsella ravintoloita hyvällä valinnanvaralla, on katu nimeltään “Rue du Marché aux Fromages” [kartalla] hyvä suunta. Sen varrella on monenmoista ruokapaikkaa, ja siellä voi syödä vaikka kreikkalaisen gyrosin, kebabin tai pitsaa 5–10 eurolla.

Juomarahat

Juomarahoja ei Brysselissä kannata jättää, sillä tarjoilupaikoissa palveluraha sisältyy jo hintaan. Monen muun kaupungin tavoin monet halvimmat ravintolat ovat sellaisia, että juomat ja ruoat tilataan ja maksetaan kassalla, jolloin juomarahojen jättäminen ei ole mahdollistakaan.

Ruokailuajat

Belgiassa syödään samoihin aikoihin kuin Suomessa: lounas syödään noin klo 11–14, illallinen klo 18–22. Iltakymmenen jälkeen voi olla vaikea löytää ruokia muista kuin kebab- ja pitsapaikoista. Jos siis haluaa syödä hyvin, kannattaa syömään lähteä hyvissä ajoin ennen iltakymmentä. Vilkkainta ravintoloissa on lounasaikaan (klo 12–14) ja illallisaikaan noin klo 19–21. Sunnuntaisin monet ravintolat Brysselissä ovat kiinni, ja myös maanantai on päivä, jolloin on normaalia vähemmän ravintoloita avoinna.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti