Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Dublin
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Bussi O'Connel Street-kadulla
Lentokentältä pääse eri yhtiöiden busseilla esimerkiksi O’Connell -kadulle, jolla sijaitseva Spire-patsas on hyvä maamerkki.

Dublinin matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan, miten Dublinin lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Dublinin lentokentältä keskustaan

Dublin Airport -lentokenttä, jolla on kaksi terminaalia, sijaitsee vain 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Nopeasti ja kohtuuhinnalla keskustaan muun muassa O’Connell Street -kadun Parnell Monument -patsaalle ja Trinity College -yliopistolle aivan Grafton Streetin alkupäähän pääsee AirCoach-busseilla. Ne lähtevät aivan saapuvien terminaalin edestä kohti keskustaa, tiiviiseen tahtiin.

Jotkin lentoyhtiöt kuten Ryanair kauppaavat koneissaan lippuja AirCoach-busseihin, ja mikäli vain mahdollista, kannattaa ostaa heti koneessa edestakainen lippu, joka maksaa 12 euroa. Verkkosivujen kautta yhdensuuntainen lippu maksaa 8 euroa, lentokentältä bussin lähtöpaikalta enemmän. Edestakainen lippu tulee aina edullisemmaksi, ja niiden, jotka palaavat takaisin kentälle matkan päätteeksi, kannattaa ostaa sellainen. AirCoach-bussit kulkevat O’Connell Streetille 20-30 minuutissa, bussissa on ilmainen internetyhteys ja sillä pääsee myös muualle keskustaan. Lentokentän bussipysäkillä on paljon yhtiön edustajia, jotka antavat kaiken mahdollisen tiedon siitä, mihin ja milloin bussit kulkevat.

AirCoach kulkee Dublinin lisäksi muualle Irlannin saarelle, kuten Corkiin, Limerickiin ja Belfastiin.

Toinen vaihtoehto on Dublin Bus -yhtiön AirLink-bussi (numero 747), johon liput maksavat 6 euroa suuntaansa tai 10 euroa edestakaiselta matkalta. Bussit kulkevat 10 minuutin välein, ja tähän yhteyteen käyvät Rambler Ticket -päiväliput, joilla voi palata sitten keskustasta kentälle. Lippuja tähän bussiin saa verkkosivuilta.

Edullisempi, hitaampi ja epämukavampi tapa on matkata normaaleilla Dublinin kaksikerroksisilla busseilla aivan AirCoach-bussipysäkin edestä eri puolille kaupunkia. Normaalit bussit, joihin liput maksavat vähän alle 3 euroa suuntaansa, kulkevat varsin tiiviiseen tahtiin eri puolille kaupunkia. Turistille bussi numero 16 on kätevä, sillä se kulkee O’Connell Streetin kautta Georges Streetille, ja matka O’Connell Streetille kestää noin 40 minuuttia. Toinen hyvä bussilinja on numero 41, joka sekin kulkee O’Connell Streetin kautta.

Taksi kentän ja keskustan välillä maksaa 20-30 euroa suuntaansa. Mikäli ryhmä on vähintään kolmen hengen kokoinen, tulee taksi edullisemmaksi kuin linja-auto. O’Connell Streetiltä ja sen läheltä pääsee 20 eurolla kentälle, jos matkassa on 1-4 henkilöä.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Dubliniin

Lennot ja hotellin sisältävälle pakettimatkalle mielivä joutuu Dubliniin matkatessaan maksamaan melkoisesti vuorokautta kohti, etenkin jos matkustaa kaupunkiin huhtikuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana. Lisäksi ystävänpäivä (14.2.), Pyhän Patrickin päivä (17.3.) ja aika joulusta loppiaiseen ovat normaalia kalliimpia aikoja matkustaa kaupunkiin. Esimerkiksi Kaleva Travel järjestää matkoja, joihin noin 500 eurosta alkaen kuuluvat lennot ja kaksi yötä hotellissa.

Omatoimimatkailija maksaa miltei poikkeuksetta matkastaan pakettimatkalaista vähemmän, ja on aina hyvä ainakin tarkistaa, minkä verran omatoimisesti varattu matka maksaisi. Edullisimmat lennot ja myös suorat lennot ovat Ryanairin koneilla, jotka lentävät Tallinnasta Dubliniin ja myös Riiasta Dubliniin. Helsingistä pääsee noin 240 eurosta ylöspäin edestakaisin lentämään eri lentoyhtiöiden koneilla, mutta nämä ovat usein välilaskullisia lentoja. Lentoreittien tarjonnassa on kausittaista vaihtelua. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Helsingistä Dubliniin tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/07

Lukijoiden kommentteja

Nykyään lentää myös Norwegian suoraan Dubliniin. Hinta on usein lähempänä sataa kuin kahtasataa euroa. Meno-paluu suorailla lennoilla. /Stahlsa

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti