Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Dusseldorf
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Schiphol lentokenttä
Düsseldorfin kansainväliseltä lentokentältä pääsee reilussa kymmenessä minuutissa junalla Düsseldorf Hauptbahnhof -päärautatieasemalle.

Düsseldorfin matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrottaan, miten Düsseldorfin lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Düsseldorfin lentokentältä keskustaan

Düsseldorfin kansainvälinen lentokenttä (DUS) on Saksan kolmanneksi vilkkain lentokenttä, ja sieltä pääsee maailman 175:een eri kaupunkiin. Lentokenttä sijaitsee vain 15 kilometrin päässä keskustasta, ja matka taittuu noin 12 minuutissa S7- tai S11-junilla Düsseldorf Hauptbahnhof -päärautatieasemalle. 2,40 euroa maksavan lipun saa helposti automaatista.

Taksimatka kentältä keskustaan maksaa reilut 20 euroa ja kestää parikymmentä minuuttia.

Siirtyminen Weeze-lentokentältä Düsseldorfiin

Halpalentoyhtiöiden käyttämä Weezen kenttä sijaitsee melkoisen matkan päässä Düsseldorfista, mutta matka taittuu varsin joutuisasti joko suoralla bussilla kentältä rautatieasemalle tai sitten kulkemalla ensin paikallisbussilla Weezen rautatieasemalle ja sieltä paikallisjunalla Düsseldorfin Hauptbahnhof-päärautatieasemalle. Jos nousee ensin paikallisbussiin, kannattaa kuljettajalle heti sanoa olevansa matkalla Düsseldorfin päärautatieasemalle, niin hän antaa koko matkaan oikeuttavan lipun. Jos matkaa koko matkan bussilla, voi lipun ostaa kuljettajalta. Matka kestää 90 minuuttia suuntaansa, ja sekä busseja että junia kulkee tunnin välein. Sekä bussikyyti että yhdistetty bussi- ja junakyyti maksavat noin 15 euroa suuntaansa. Bussit tulevat Hauptbahnhofin vieressä sijaitsevalle Busbahnhof-linja-autoasemalle, joka on vain parin minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta, Worringer Strassen loppupäässä.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Düsseldorfiin

Düsseldorfiin voi lähetä lennot ja hotellin sisältävälle pakettimatkalle, tai sinne voi matkustaa omatoimisesti, mikä yleensä on huomattavasti edullisempaa. Esimerkiksi Aurinkomatkat tekee kolmen vuorokauden lyhyitä lomamatkoja kaupunkiin, mutta niille tulee hintaa melkoisesti, niin että keskikesällä matkasta saa pulittaa reilut 200 euroa per vuorokausi. Kesällä matkat ovat kalleimmillaan. Hintapiikkejä on myös karnevaalien aikaan talvella, samoin kuin joulumarkkinoiden aikaan. Düsseldorfissa on kuitenkin aina melko vilkasta, sillä siellä on messuja ja muita tapahtumia, ja messut tuovat tietenkin lisää ihmisiä kaupunkiin ja nostavat usein hotellien hintatasoa.

Omatoimisesti helpointa on lentää suorilla Finnairin, Lufthansan, Air Berlinin ja joidenkin muidenkin yhtiöiden lennoilla reilussa kahdessa tunnissa Düsseldorfiin. Edullisinta on kuitenkin yleensä matkustaa välilaskullisilla SAS:n lennoilla, joille yleensä tulee hintaa 100-150 euroa suuntaansa. Suomesta Düsseldorfiin suoraan tai välilaskun kera juuri tällä hetkellä lentävät lentoyhtiöt voi selvittää vaikka Skyscannerin avulla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti