Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Schiphol lentokenttä
Düsseldorfin kansainväliseltä lentokentältä pääsee reilussa kymmenessä minuutissa junalla Düsseldorf Hauptbahnhof -päärautatieasemalle.

Düsseldorfin matkat ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrottaan, miten Düsseldorfin lentokentältä pääsee etenemään keskustaan tai majapaikalle. Lisäksi luomme katsauksen siihen, minkälaisia lomavaihtoehtoja on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on minäkin vuodenaikana odotettavissa.

Siirtyminen Düsseldorfin lentokentältä keskustaan

Düsseldorfin kansainvälinen lentokenttä (DUS) on Saksan kolmanneksi vilkkain lentokenttä, ja sieltä pääsee maailman 175:een eri kaupunkiin. Lentokenttä sijaitsee vain 15 kilometrin päässä keskustasta, ja matka taittuu noin 12 minuutissa S7- tai S11-junilla Düsseldorf Hauptbahnhof -päärautatieasemalle. 2,40 euroa maksavan lipun saa helposti automaatista.

Taksimatka kentältä keskustaan maksaa reilut 20 euroa ja kestää parikymmentä minuuttia.

Siirtyminen Weeze-lentokentältä Düsseldorfiin

Halpalentoyhtiöiden käyttämä Weezen kenttä sijaitsee melkoisen matkan päässä Düsseldorfista, mutta matka taittuu varsin joutuisasti joko suoralla bussilla kentältä rautatieasemalle tai sitten kulkemalla ensin paikallisbussilla Weezen rautatieasemalle ja sieltä paikallisjunalla Düsseldorfin Hauptbahnhof-päärautatieasemalle. Jos nousee ensin paikallisbussiin, kannattaa kuljettajalle heti sanoa olevansa matkalla Düsseldorfin päärautatieasemalle, niin hän antaa koko matkaan oikeuttavan lipun. Jos matkaa koko matkan bussilla, voi lipun ostaa kuljettajalta. Matka kestää 90 minuuttia suuntaansa, ja sekä busseja että junia kulkee tunnin välein. Sekä bussikyyti että yhdistetty bussi- ja junakyyti maksavat noin 15 euroa suuntaansa. Bussit tulevat Hauptbahnhofin vieressä sijaitsevalle Busbahnhof-linja-autoasemalle, joka on vain parin minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta, Worringer Strassen loppupäässä.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Düsseldorfiin

Düsseldorfiin voi lähetä lennot ja hotellin sisältävälle pakettimatkalle, tai sinne voi matkustaa omatoimisesti, mikä yleensä on huomattavasti edullisempaa. Esimerkiksi Aurinkomatkat tekee kolmen vuorokauden lyhyitä lomamatkoja kaupunkiin, mutta niille tulee hintaa melkoisesti, niin että keskikesällä matkasta saa pulittaa reilut 200 euroa per vuorokausi. Kesällä matkat ovat kalleimmillaan. Hintapiikkejä on myös karnevaalien aikaan talvella, samoin kuin joulumarkkinoiden aikaan. Düsseldorfissa on kuitenkin aina melko vilkasta, sillä siellä on messuja ja muita tapahtumia, ja messut tuovat tietenkin lisää ihmisiä kaupunkiin ja nostavat usein hotellien hintatasoa.

Omatoimisesti helpointa on lentää suorilla Finnairin, Lufthansan, Air Berlinin ja joidenkin muidenkin yhtiöiden lennoilla reilussa kahdessa tunnissa Düsseldorfiin. Edullisinta on kuitenkin yleensä matkustaa välilaskullisilla SAS:n lennoilla, joille yleensä tulee hintaa 100-150 euroa suuntaansa. Suomesta Düsseldorfiin suoraan tai välilaskun kera juuri tällä hetkellä lentävät lentoyhtiöt voi selvittää vaikka Skyscannerin avulla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti