Saksa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Dusseldorf
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Grösste Kirmes am Rhein -festivaalit (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Grösste Kirmes am Rhein -festivaalit ovat suuret juhlat Reinin rannalla heinäkuun kolmannella viikolla. Luvassa on olut- ja ruokatelttoja, huvipuistomeininkiä ja ilonpitoa kesäisessä kaupungissa.

Tapahtumat, kulttuuri- ja yöelämä

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaisia kulttuuria, konsertteja ja tapahtumia Düsseldorfissa on odotettavissa, missä suosituimmat tapahtumien pitopaikat ovat ja miten lippuja voi hankkia. Lisäksi luomme katsauksen kaupungin ilta- ja yöelämään.

Klassinen musiikki, baletti, teatteri ja ooppera

Düsseldorfin Deutsche Oper am Rhein -oopperatalo (Heinrich-Heine-Allee 16a) on kaupungin pääasiallinen oopperan ja baletin esityspaikka. Kausi kestää syyskuun alusta heinäkuun loppuun, ja muutaman kerran viikossa klo 16.30-18.30 oopperatalossa tehdään opastettuja kierroksia, joille on kuuden euron pääsymaksu.

Entisen planetaarion tiloihin aivan vanhankaupungin viereen, kävelyetäisyyden päähän oopperatalosta perustettu Tonhalle (Ehrenhof 1) on kaupungin sinfoniaorkesterin kotitalo ja pääasiallinen paikka kuulla klassista musiikkia Düsseldorfissa. Kausi kestää syyskuun alusta heinäkuun loppuun, ja Tonhallessa on myös ajoittain muita konsertteja, kuten rokkia, ja muitakin tapahtumia.

Komediateatteria vanhassakaupungissa esittää Kommödchen (Bolkerstrasse 44). Musikaaleja ja muita vauhdikkaita ja viihdyttäviä esityksiä tarjoaa Capitol Theater (Erkrather Strasse 30).

Dusseldorf.de-sivusto antaa lisätietoa kaupungin musiikkiesityksistä, teatterista ja muista tapahtumista.

Jazz, rock, pop ja tanssimusiikki

Monipuolinen keskus kaikenlaiselle musiikille ja muillekin tapahtumille on Zakk (Fichtenstrasse 40). Se on entiseen tehtaaseen perustettu, olutterassilla varustettu kulttuurikeskus parin kilometrin päässä ydinkeskustasta, ja sinne pääsee hyvin raitiovaunulla 706 tai metrolla numero U75.

Jazzia voi kuulla vähän ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsevalla Schmiede-klubilla (Himmelgeister Strasse 107G).

Songkick-sivusto antaa jatkuvasti päivitettyä tietoa kaupungin live-musiikkitarjonnasta.

Elokuvat

Saksassa elokuvat yleensä dubataan saksaksi, mutta Düsseldorfissa on elokuvateattereita, joissa elokuvat näytetään alkukielisinä - ohjelmatiedoissa oleva koodi OmU tai OV tarkoittaa sitä, että elokuva esitetään alkukielisenä. Hyvä paikka katsella alkukielisiä elokuvia on esimerkiksi Düsseldorfer Filmkunstkinos (Schneider-Wibbel-Gasse 5), joka sijaitsee vanhankaupungin pääravintolakujan varrella. Filmmuseum eli elokuvamuseo (Schulstrasse 4) sijaitsee sekin aivan ydinkeskustan parhailla paikoilla, ja siellä ei dubattuja elokuvia esitetä.

Urheilu

Fortuna Düsseldorf pelaa nykyään toiseksi ylimmällä sarjatasolla, ja sen otteluita voi nähdä Espirit Arenalla (Arena-Strasse 1). Tänne pääsee helposti keskustasta U78-metrolla.

Tapahtumia

Düsseldorfissa on paljon merkittäviä tapahtumia, jotka vetävät ihmisiä paikalle kaikkialle maailmasta, periaatteessa ympäri vuoden. Messuja siellä on paljon ympäri vuoden, myös kesäisin, joskin esimerkiksi huhtikuusta kesäkuuhun ei ole juuri ollenkaan messuja. Päivitettyä tietoa messuista saa Messe-sivuilta.

Erilaiset karnevaalit kuuluvat Düsseldorfin elämänmenoon kesät talvet. Laskiaiskarnevaalit alkavat jo marraskuussa ja huipentuvat 40 vuorokautta ennen pääsiäistä, joskin joulun adventtiviikkoina pidetään tässä juhlimisessa taukoa. Juhlinta käynnistyy joka vuosi 11.11. klo 11.11.

Grösste Kirmes am Rhein -festivaalit ovat suuret juhlat Reinin rannalla Düsseldorfin keskustan lähellä joka heinäkuun kolmannella viikolla. Karkelot pidetään Reinjoen niin sanotulla vasemmalla rannalla Oberkasselin kaupunginosassa, ja ne ovat noin 4 miljoonalla kävijällään Saksan neljänneksi suurimmat festivaalit. Luvassa on olut- ja ruokatelttoja, huvipuistomeininkiä ja railakasta mutta yleensä täysin harmitonta ilonpitoa kesäisessä kaupungissa.

Düssedorfin turismisivuilla on tietoa Düsseldorfin muista tapahtumista.

Ilta- ja yöelämä

Düsseldorfissa on eläväinen yöelämä, joka pystyy tarjoamaan kaikille jotakin. Illallinen ja vaikkapa ilta oopperassa ovat suosittu tapa viettää iltaa. Ateriointi vilkkaissa oluttuvissa ja muissa vanhankaupungin ja Medienhafenin baareissa ja ravintoloissa on suosittua puuhaa ilta-aikaan. Kesäkautena oleskellaan Reinjoen rantapromenadilla pitkälle iltaan.

Düsseldorfin ravintolaelämään kuuluu ehdottomasti Altbier, tummahko paikallinen olut, jota on vaikea saada muualta ja joka on varsin kohtuuhintaista - hienoimmissakin oluttuvissa puoli litraa sitä maksaa harvoin paljoa yli kolme euroa. Useimmiten olut juodaan pienistä laseista, harvemmin suurista tuopeista, ja muissa kuin ruokaa tarjoavissa paikoissa voi tupakoida. Terassit ovat ympäri vuoden olennainen osa kaupungin ravintolaelämää, ja niillä syödään ja juodaan talvi-iltoinakin. Monilla terasseilla on lämmittimet, mutta lämmittämättömilläkin terasseilla on ihmisiä alkuillasta myös leutoina talvi-iltoina.

Düsseldorfin Altstadt eli vanhakaupunki on kaupungin pääasiallinen juhlimispaikka, ja se onkin saanut nimen "Längste Theke der Welt" eli maailman pisin baaritiski. Melko pienessä vanhassakaupungissa on yli 300 baaria, ravintolaa ja yökerhoa. Pääasiallisia baarikatuja ovat Bolkerstrasse, Flinger Strasse, Kurze Strasse ja Ratinger Strasse, joka keskiviikkoiltaisin alkuillasta täyttyy "pikkulauantaita" juhlistamaan siirtyvistä toimistotyöntekijöistä. Yöelämä on kaupungissa vilkasta miltei vuoden jokaisena päivänä, mutta juhlinta on pääosin hyvin siistiä ja ihmiset käyttäytyvät alkoholia nautittuaankin täysin normaalisti.

Hyviä illanviettopaikkoja oluen ja aterian kanssa ovat oluttuvat, joita vanhassakaupungissa on useita. Hyviä tähän tarkoitukseen ovat etenkin Im Goldenen Kessel -oluttupa (Brauerei Schumacher) (Bolkerstrasse 44), Brauerei Im Füchschen (Ratinger Strasse 28), Brauerei Kürzer (Kurze Strasse 18-20), Zum Schlüssel (Bolkerstrasse 43) ja Zum Uerige (Berger Strasse 1).

Burgplatzilta kohti Rheinturm-tornia ja Medienhafenia johtava Rheinuferpromenade on kesäkaudella hyvä illanviettopaikka aterian ja oluen kanssa. Tätä trendikkäämpi illanviettopaikka ympäri vuoden on kuitenkin pian Rheinturmin jälkeen vastaan tuleva Medienhafen, jonka pääpaikat ovat Neuer Zollhof -kadun varrella ja lähellä. Paljon ravintoloita, baareja ja yökerho on luvassa etenkin Hammer Strassen ja Erftstrassen varrella, ja myös läheiset Lorettostrasse ja Düsselstrasse ovat paikallisten mainostoimistojen ja media-alan työntekijöiden suosikkipaikkoja ottaa ilo irti keskustan ulkopuolella.

Varsinaisia yökerhoja ja diskoja kaupungissa on siellä täällä. Hienoimmat ja kalleimmat sijaitsevat Königsallee-pääkadun varrella, joka on etenkin äveriäiden muotitietoisten lempipaikka kaupungissa.

Teksti: Peter Forsberg
2013/05

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti