Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kaupunkijuna
Monien lasten mieleen on pieni kaupunkijuna-ajelu paikallisia katunäkymiä samalla katsastaen.

Lapsiperheen kanssa Fuerteventuralla

Fuerteventura on yksi parhaista Kanariansaarten kohteista lapsiperheille, ja siellä viihtyvät kaikenikäiset lapset ja nuoret. Aurinko paistaa siellä ympäri vuoden päivä toisensa jälkeen, talvet ovat lämpimiä eivätkä kesät juuri koskaan tukahduttavan kuumia, ja saari on kaikin puolin turvallinen ja siisti lomapaikka. Sen rantakohteiden joukossa on toinen toistaan parempia paikkoja ruskettua yli 150 rannalla. Niissä kaikissa voi harrastaa kaikenlaista vesilajeista golfiin ja pyöräilyyn, ja siellä on paljon kaikenlaista mielenkiintoista nähtävääkin.

Fuerteventuran turisti-infot, joita on jokaisella lomapaikalla ja myös Puerto del Rosarion rantakadulla, antavat englanniksi tietoa lapsiperheille sopivista kohteista ja harrastuksista, ja ne myös jakavat ilmaista englanninkielistä esitettä perheille.

Parhaat matkustusajat

Fuerteventura on ihanteellinen lomakohde talvisin marraskuusta maaliskuun loppupuolelle, jolloin päivälämpötila on yleensä 20 asteen tienoilla eikä öisinkään ole alle 15 asteen lämpötiloja. Vaikka lämpötila ei nouse kovin korkealle, on auringossa hyvin kuumaa ja siinä polttaa itsensä helposti, jos ei suojaudu rasvalla tai vaatetuksella. Aikaisin aamullakin on jo sortsilämpötiloja, koska lämpötila ei merkittävästi laske öisin. Vilkkainta ja korkeimpia hintoja on luvassa joululomalla ja hiihtolomien aikaan helmikuun loppupuolella, jolloin etenkin pakettimatkat ja lennot ovat normaalia kalliimpia.

Muihinkin vuodenaikoihin Fuerteventura on ihanteellinen lomapaikka, sillä kesäisinkin lämpötila harvoin nousee yli 23 asteen, mutta kesäisin öisin on lämmintä, usein yli 20 astetta. Kesäaika huhtikuusta heinäkuun alkupuolelle on hiljaisinta ja edullisinta aikaa matkustaa Fuerteventuraan yhdessä syys-marraskuun kanssa. Heinä- ja etenkin elokuussa mannerespanjalaiset tulevat saarelle lomailemaan sankoin joukoin, sillä he arvostavat sen leutoina pysytteleviä kesälämpötiloja.

Ruokailu

Ruoat ovat Fuerteventuralla hyviä, ja täällä kannattaa maistaa etenkin saaren erikoisuutta eli vuohta. Vuohenlihamuhennos ja muut vuohenlihasta valmistetut ruoat ovat hyviä, ja ehdottoman hyvää on Majorero eli vuohenjuusto, joka on hyvää salaateissa, voileipien kanssa tai sitten vain leivän kera majapaikalla. Kalaruoat ovat nekin erinomaisia ja niitä voi syödä vaikkapa riisipohjaisen paellan kanssa, mutta muitakin vaihtoehtoja on lukuisia.

Lomalaisten mieleen olevat ruoat kuten pitsat, pastat, kebabit, hampurilaiset ja muut vastaavat ruoat ovat hyvin tarjolla rantapaikoilla, ja etenkin Caleta de Fuste ja Corralejo kunnostautuvat tässä mielessä. Mikäli Puerto del Rosariossa on lounasaikaan, on menu del dia -lounastarjous kohtuuhintainen ja täyttävä kolmen lajin ateriakokonaisuus, jonka yhteydessä pääsee aina maistamaan tyypillisiä paikallisia ruokia. Saaren rantapaikoissa ne ovat harvinaisempia, mutta pääkaupungin tavoin ne ovat sisämaan kaupungeissa tavallisia noin klo 12-15.00.

Liikkuminen

Fuerteventuralla on hyvä liikkua linja-autoilla, jotka vievät kohtuuhintaan ja luotettavasti saaren joka osaan. Parhaiten bussilla kaikkialle saarelle pääsee Puerto del Rosariosta, josta voi lähteä niin saaren sisä-, etelä- kuin pohjoisosiinkin.

Caleta de Fustesta pääsee hyvin pääkaupunkiin, missä voi vaihtaa bussia mennäkseen Corralejoon, El Cotilloon tai La Olivaan, ja sieltä pääsee hyvin myös kohti saaren etelä- ja sisäosia.

Corralejosta pääsee hyvin pääkaupunkiin, sisämaahan ja El Cotillon kalastajakylään.

Saaren eteläosista Morro Jablesta pääsee kohti pohjoista pääkaupunkiin, mutta matka kestää pari tuntia ja paras matka liikkua eteläosissa on Costa Calman ja Morro Jablen välillä.

Pisin matka saarella bussilla on Morro Jablesta Puerto del Rosarioon. Se kestää pari tuntia ja maksaa noin 10 euroa.

Lentoasemalle pääsee parhaiten bussilla Puerto del Rosariosta, mutta myös Caleta de Fustesta on hyvä yhteys kentälle. Myös Morro Jablesta, Costa Calmasta ja Las Playitaksen vieressä olevasta Gran Tarajalista on harvakseltaan yhteys lentokentälle bussilla numero 10.

Linja-autoilla liikkuminen on mukavaa, ja liput ostetaan aina kuljettajalta. Tätä varten on hyvä olla mukana 10 euron seteleitä ja sitäkin pienempää rahaa. Puerto del Rosarion asemalla oleva ystävällinen infopiste neuvoo englanniksi niitä, jotka haluavat lisätietoa bussien liikkeistä ja aikatauluista.

Takseja rantapromenadilla
Taksi on varteenotettava liikkumismuoto Fuerteventurassa perheille, ja niitä on hyvin etenkin rantakatujen ja -promenadien lähistöllä.

Taksi

Taksi on varteenotettava liikkumismuoto Fuerteventurassa perheille, etenkin lentokentän ja lomapaikan välillä. Takseilla liikkuminen on kohtuuhintaista, ja niitä on hyvin etenkin rantakatujen ja -promenadien lähistöllä sekä lentoasemalla, linja-autoasemien ja satamien vieressä.

Autonvuokraus

Perheille autonvuokraus saattaa tuntua helpoimmalta, ja Fuerteventuralla saa sekä lentokentältä että rantapaikoilta helposti auton vuokralle.

Pyöränvuokraus

Fuerteventura on hyvä pyöräilypaikka. Niille, jotka haluavat vuokrata pyörän tai muunkin menopelin kuten mönkijän tai skootterin, on jokaisessa rantakohteessa tähän mahdollisuus eikä vuokraaminen tuota vaikeuksia.

Shoppailu

Shoppailu onnistuu parhaiten Caleta de Fustessa ja Corralejossa, mutta myös Morro Jablessa on entistä enemmän putiikkeja ja kauppakeskuksia. Corralejo on maineeltaan saaren paras ostospaikka, ja siellä voikin tehdä ostoksia turistien suosimalla pääkadulla ja sitten sataman ja Bristol-hotellin vieressä olevissa paikallisten suosimissa kortteleissa. Fuerteventurassa on edulliset hinnat. Elintarvikkeet ovat erittäin edullisia, mutta rantapromenadien varrella olevissa putiikeissa saattaa hyvinkin olla ylihintaista.

Parhaat alueet lapsiperheille

Lapsiperheille parhaat paikat Fuerteventuralla ovat lähinnä sen etelä- ja pohjoisosissa, ja etenkin Morro Jable ja Corralejo ovat hyviä koko perheen lomapaikkoja. Caleta de Fuste on sekin erinomainen lomapaikka perheille, ja se soveltuu hyvin niille, jotka haluavat vierailla pääkaupungissa ja sisämaassa.

Saaren eteläosissa on paitsi valtava valikoima mitä erilaisimpia rantoja myös rentoa perheille sopivaa meininkiä yöt päivät, sillä tämä ei ole joidenkin muiden rantapaikkojen kaltainen vilkas illanviettopaikka. Saaren eteläosissa sijaitsee myös yhdistetty eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha, ja sieltä on mahdollista myös parissa tunnissa siirtyä vaikka päiväretkelle Kanariansaarten suurimpaan kaupunkiin, Las Palmasiin. Miinuspuolena etelärannikolla lomailemisessa on se, että sieltä on pitkähkö matka pääkaupunkiin ja saaren mielenkiintoisiin pohjoisosiin.

Saaren pohjoispäässä sijaitseva Corralejo on hyvä rantapaikka, jossa sielläkin on uskomattomia hiekkarantoja, valtava vesipuisto ja paljon kaikenlaista tekemistä. Corralejosta voi hyvin lähteä päiväretkelle Lanzaroteen, jonne on vain puolen tunnin lauttamatka, ja sieltä voi helposti vierailla myös pääkaupungissa, sisämaassa ja El Cotillon kalastajakylässä. Corralejossa on vilkas yöelämä, mutta siellä on myös hyvät shoppailumahdollisuudet ja valtavasti harrastusmahdollisuuksia.

Caleta de Fuste ja sen vieressä sijaitsevat rantapaikat kuten Las Salinas ja Costa Antigua ovat nekin hyvä aluetta lapsiperheille. Täällä voi löhöillä mitä erilaisimmilla rannoilla, harrastaa vesilajien lisäksi kaikenlaista kuten golfia ja täältä voi lähteä veneretkille katselemaan delfiinejä ja valaita. Perinteisen rantaloman ystäville tämä on Morro Jablen ja Corralejon kanssa paras paikka Fuerteventuralla, ja täältä on näistä kolmesta paikasta helpoin lähteä tutustumaan pääkaupunkiin ja sisämaahan, mutta muille rantapaikoille täältä on vähän pitkä matka.

Las Playitas on sekin perheiden suosiossa, mutta tämä soveltuu parhaiten lomapaikaksi niille, jotka eivät halua käydä muualla saarella ja jotka haluavat harrastaa golfia, kilpauintia, tennistä, pyöräilyä, lenkkeilyä ja auringonottoa.

Puerto del Rosario ei ole mikään lapsiperheiden suosikkipaikka, mutta etenkin Corralejosta ja Caleta de Fustesta sinne on helppo tulla muutamaksi tunniksi käymään. Linja-autoasemalta pitää lasketella alas rinteitä, niin saapuu rantakadulle, jonka varrella on turisti-info, hyviä ravintoloita, hiekkarantoja ja paljon veneitä laitureissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti