Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Leikkipuisto
Las Palmasista löytyy lapsille leikkipaikkoja, kuten kuvan Santa Catalinan alueella sijaitseva pieni leikkipuisto.

Lasten kanssa Las Palmasissa

Las Palmas on erinomainen matkakohde lapsiperheille suuren osan vuodesta. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta miltei aina, mutta silti tukahduttavan kuumia ilmoja on luvassa vain keskikesällä. Talvella on kesäisen lämmintä päivisin, eikä lämpötila yölläkään juuri koskaan laske alle 15 asteen.

Las Palmas on myös edullinen kaupunki, jossa on hyvä syödä, leikkiä ja viettää muutenkin aikaa ulkosalla, aamusta iltaan, ympäri vuoden. Lapsille on joitain erityisen hyviä nähtävyyksiä ja vierailupaikkoja, ja jos haluaa lähteä pois kaupungin melskeestä, on lähistöllä lukuisia hyviä vierailukohteita. Maspalomasin rannat ja Playa del Inglésin ympäristössä olevat teemapuistot ovat hyviä vierailupaikkoja päiväretkelle, ja Gran Canarialla on paljon muitakin paikkoja, joissa on hyvä bussilla tai vuokra-autolla käydä.

Parhaat alueet lapsiperheille

Pohjoispuoli

Las Palmasin pohjoispuoli on turistien suosikki, ja kaupungin kahdesta puolesta tämä on lapsiperheille parempi paikka hotellille ja pääasialliselle hengailulle. Playa de las Canteras -ranta on kolmen kilometrin pituinen, ja alueella on lapsille suunniteltuja pieniä leikkipuistoja ja paljon kaikenlaista tekemistä ja näkemistä hiekkalinnojen tekemisestä veneisiin ja pallopeleihin.

Canteras-rannan edustalla kulkeva Paseo las Canteras -rantabulevardi tarjoaa leveän väylän kävellä koko perheen voimalla. Sen varrella ovat kaikki mahdolliset palvelut kioskeista apteekkiin, kahviloihin ja ravintoloihin. Canteras-rannan lisäksi niin sanottu La Puntilla -alue rannan pohjoispäässä tarjoaa paljon tilaa ja näyttäviä kivimuodostelmia rannalla, joskin lapsista kannattaa täällä pitää erityisen tarkasti huolta.

Muualla Santa Catalinassa kaupungin pohjoisosissa Parque Santa Catalina on laaja aukio, joka jatkuu aina satamaan asti. Myös täällä on lapsille leikkipaikkoja, paljon tilaa temmeltää ja kaikenlaista erikoistakin näkemistä. Iltaisin aukion tienoo on jossain määrin rauhaton eikä ole tällöin enää paras mahdollinen paikka lapsiperheille.

Muualla Santa Catalinan alueella pitkä sataman edustalta lähtevä rantabulevardi, joka johtaa aina Trianaan asti ja siitä pidemmällekin, on varsin rauhallinen väylä, jota pitkin voi verkalleen kävellä, tutustua Alcaravaneras-rannan touhuun ja katsella veneitä. Santa Catalinan pääshoppailukatu Avenida Mesa y López on sekin hyvää maastoa lapsiperheille. Se on leveä eikä hirveän vilkasliikenteinen, ja tämän valtakadun ympäristössä on paljon kaikenlaisia liikkeitä samoin kuin ravintoloita ja kahviloita, joissa voi koko perhe hyvin istua alas tarpeeksi väljästi.

Eteläpuoli

Kaupungin eteläosat eivät ehkä ole yhtä kiinnostavia lapsiperheille kuin Canteras-rannan hallitsema pohjoisosa. Täällä on kuitenkin jonkin verran rauhallisempaa, ja myös täällä on mielenkiintoisia paikkoja lapsiperheille vierailla. Parque San Telmo ei ole mikään varsinainen puisto vaan pikemminkin laaja aukio, mutta sen alueella lapsiperheiden on mukava istahtaa terassille virvokkeelle ja ottaa kaikki irti aukion leikkipuistoista.

Parque San Telmo -aukiolta lähtevä Calle Mayor de Triana on kaupunginosan pääkatu, hyvä shoppailukatu, jolla muulloin kuin iltapäivän siestan aikaan on mukava tehdä ostoksia. Lisää hyvää maastoa lapsiperheille on Veguetan kaupunginosan puolella, missä mielenkiintoinen Plaza Santa Ana -aukio on viehättävä. Sen takana oleva Kolumbuksen mukaan nimetty talo on hyvä vierailukohde lapsiperheille.

Liikkuminen

Kaupungin etelä- ja pohjoisosan välin voi parhaiten kulkea busseilla, joita liikkuu tiiviiseen tahtiin aamusta yömyöhään. Yksi lippu maksaa kuljettajalta ostettuna 1,30 euroa, ja kioskeilta saa 10 matkan lippuja, joilla yksi matka on vähän edullisempi. Bussit ovat hyvässä kunnossa, mutta täyttyvät etenkin iltapäivisin usein melkoisesti. Busseilla on hyvä liikkua vaikkapa Parque Santa Catalinalta Parque San Telmolle noin 10 minuutissa. Kävellen matkaa tulee Alcaravaneraksen rannalta San Telmo -aukiolle huomattavasti enemmän kuin miltä matka kartalla näyttää, mutta rannan edustalla on hyvä kävellä ja mennä ainakin katselemaan, minkälaisia veneitä Parque Romano -puiston edessä olevissa laitureissa on.

Ruokailu

Syöminen onnistuu hyvin Las Palmasin ravintoloissa, joihin lapset ovat aina tervetulleita. Niille, jotka haluavat itse tehdä ruokansa, kauppojen hinnat ovat mieluisia. Menu del dia -lounaskokonaisuudet ovat liian suuria lapsille ja muille pieniruokaisille, mutta ravintolat loihtivat pyynnöstä eräänlaisia lastenannoksia perheen pienimmille.

Tapakset ovat erityisen hyviä lapsille kokonsa takia. Niitä onkin hyvät tilata monta, ja niitä koko perhe voi sitten syödä. Pitsoja ja pastoja on tarjolla monissa italialaissa ravintoloissa, makeat palat ovat jäätelön johdolla kaikkialla tarjolla, ja kahviloiden juoma- ja leivostarjonta on erityisen hyvää. Täällä kannattaa myös katsella zumeria-mehupaikkoja, jotka puristavat tuoreita mehuja. Kahviloissa lasten suosikki on paikallinen Cola Cao -suklaajuoma.

Shoppailu

Ostosten tekeminen on mukavaa kaupungin kahdella pääshoppailukadulla. Avenida Mesa y López on leveä, ja vaikka sillä kulkee autoja, on niitä vähän ja tilaa riittää. El Corte Inglés -tavaratalot ovat erittäin hyviä lapsiperheille koluta tuntitolkullakin, ja muitakin mielenkiintoisia kauppoja tulee vastaan niin pääkadulla kuin sen lähikaduillakin. Paseo Canteras -rantabulevardilla on kaikenlaisia kauppoja, jotka ovat levittäytyneet ulkopuolelle, ja näin sitäkin kävellessä voi katsella ostoksia.

Kaupungin eteläpuolella Calle Mayor de Triana on hyvä kävelykatu, joka on kaupungin toinen pääshoppailukatu. Täällä shoppailu onnistuu huonosti noin klo 13-16.00, jolloin monet liikkeet ovat siestalla. Myös sen sivu- ja lähikadut ovat hyviä shoppailukatuja, mutta nekään eivät siestan aikaan ole shoppailulle hyviä.

Parhaat matkustusajat

Paras matkustusaika Kanarialle ylipäätään on aika marraskuun alkupuolelta pääsiäiseen. Etenkin tammi-helmikuun kevät on raikas mutta lämmin aika vierailla Las Palmasissa, ja tällöin pääsee näkemään kukkivia mantelipuita ja muita kevään ihmeitä. Pääsiäisen jälkeen lämpötilat nousevat ja enemmän väkeä alkaa tulla paikalle Manner-Espanjasta, mistä suuri määrä turisteja tulee lomailemaan kaikkialle Kanarialle heinä-elokuussa. Tämä kuuma ajanjakso ei ole hyvä aika matkustaa kaupunkiin kenellekään, sillä tungosta riittää ja helteet voivat olla joillekuille liikaa. Syyskuussa homma rauhoittuu mutta ilmat ovat vielä kuumia. Hyvä vierailuaika lapsiperheille ja muillekin on jälleen loka-marraskuu, joka on rauhallinen aika ennen kuin enemmän lomailijoita suuntaa paikalle joulukuussa ja vuoden alussa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti