Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Vedenjakajan patsas Puerto del Rosariossa
Puerto del Rosariossa Calle León y Castillo -kadun varrella on jonkin verran kauppoja ja muutama kaupungin noin sadasta veistoksesta, jotka antavat pääkaupungille omaa tunnelmaansa.

Nähtävyydet ja hiekkarannat

Tällä sivulla esitellään Fuerteventuran pääkaupungin Puerto del Rosarion nähtävyyksiä ja aiemman pääkaupungin Betancurian sekä sen lähiympäristö nähtävyyksiä. Lisäksi tutustutaan hiekkarantoihin saaren eri lomakohteissa.

Puerto del Rosarion nähtävyydet

Fuerteventuran pääkaupunki Puerto del Rosario ei ole suuri kaupunki, sillä siellä asuu alle 20 000 asukasta, mutta tästä huolimatta siellä vierailevilla on usein jonkinlaisia vaikeuksia suunnistaa kaupungissa. Linja-autoasemalta on kuitenkin melko helppo päästä kaupungin parhaille paikoille, sillä sieltä tarvitsee vain laskea alamäkeen ja seurata turisti-infolle osoittavia tienviittoja. Ne vievät alas rantakadulle, missä kaiken olennaisen vieressä sijaitsee turisti-info, ja täältä annetaan ilmainen kartta ja tietoa kaupungista.

Turisti-info sijaitsee liikenneympyrän vieressä, joka jakaa rantakadun periaatteessa kahteen osaan jolle johtaa ylhäältä yksi kaupungin pääkaduista, Calle León y Castillo. Sen varrella on jonkin verran kauppoja ja muutama kaupungin noin sadasta veistoksesta, jotka antavat pääkaupungille omaa tunnelmaansa. Ensimmäiseksi kannattaa kävellä uusittua rantapromenadia pitkin. Se johtaa kohti yksityisten laivojen satamaa ja Playa Chica -hiekkarantaa, joka on pieni mutta mukava paikka paistatella päivää ja käydä uimassa. Rantakadun varrella on hyviä ravintoloita, joissa voi nauttia minkä tahansa aterian tai sitten vain drinkin. Myös liikenneympyrän toisella puolella, korkean JM Puerto Rosario -hotellin vieressä on hyviä ravintoloita, joilla on terassit.

Rantapromenadin varrella on muutama mukava veistos. Sen varrella on kaikenlaista ulkoilmakuntosalista lasten leikkikenttiin, ja Playa Chican kohdalta lähtee kaupungin pääkävelykatu, Calle Primero de Mayo. Tämän kävelykadun varrella on putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, mutta se on valtaosan ajasta melko hiljainen katu, jolle on mukava istahtaa terassille ja nauttia tämän miltei täysin paikallisten kansoittaman kaupungin tunnelmasta. Katu johtaa Iglesia Parroquial Nuestra Señora del Rosario -pääkirkolle. Sitä vastapäätä on kaunis postitoimisto, ja saman aukiontapaisen laitamalla, Calle Rosario -kadun varrella hivenen ylämäkeen, sijaitsee kaupungin ainoa museo, joka muistaa kaupungissa vuonna 1924 maanpaossa ollutta kirjailijaa, Miguel de Unamunoa. Tämä Casa Museo Unamuno (avoinna ma-pe klo 9-14) on ilmainen vierailupaikka. Museossa on neljä eri huonetta, ja täällä oppii paitsi kirjailijasta myös 1920-luvun sisustustyylistä. Museon edessä on Unamunon patsas, ja tämän aukion alueella on muitakin veistoksia.

Paljon tämän enempää varsinaista nähtävää kaupungissa ei ole. Shoppailumahdollisuudet ovat heikot, ja kaupunki on melko hiljainen etenkin iltapäivisin siestan aikaan ja iltaisin kauppojen sulkeuduttua. Mikäli aikaa riittää, kannattaa siirtyä takaisin rantakadulle ja kääntyä vasempaan, jolloin kulkee ohi matkustajasataman ja tulee kauniille puistomaiselle aukiolle [kartalla]. Sen vierestä kulkeva Calle Almirante Lallermand -katu on jossain määrin mielenkiintoinen: sen varrella on muutama ravintola ja kahvila, ja sen vieressä olevilla rannoilla on linnoitusten raunioita.

Betancuria ja sen lähiympäristö

Aivan saaren keskellä sijaitseva Betancuria on hyvä vierailukohde, sillä täällä on huomattavasti enemmän nähtävää kuin rannikon kaupungeissa ja tänne on lyhyt matka pyörällä, taksilla tai vuokra-autolla miltei mistä tahansa saaren osasta. Linja-autolla tänne pääsee Puerto del Rosariosta harvakseltaan kulkevalla bussilla numero 2.

Betancuria oli Fuerteventuran ensimmäinen pääkaupunki, ja täällä onkin enemmän nähtävää kuin monissa muissa saaren kaupungeissa. Kaupungin pohjoispuolella sijaitsevat saaren ensimmäisen luostarin rauniot on hyvä käydä katsomassa. Kaupungissa on pari mielenkiintoista museota, ja Iglesia de Santa Maria -kirkko vuodelta 1620 on sekin hyvä vierailupaikka. Kirkkoon on pieni pääsymaksu, se on avoinna ma-la klo 10-16, ja sen sisälle kannattaa kirkoista kiinnostuneiden ehdottomasti mennä. Kirkkoa vastapäätä sijaitsee hyvä Casa Santa Maria -ravintola (Plaza Santa María de Betancuria 1) soveltuu paikallisten ruokien maistelulle. Ravintola tarjoaa Fuerteventuralle tyypillisiä vuohenlihan ympärillä pyöriviä aterioita, joista monet ovat varsin luovia, ja kasvissyöjillekin täällä on tarjolla vuohenjuustolla höystettyä salaattia.

Kaupungin pohjoispuolella on lisää nähtävää niille, jotka haluavat patikoida tai jotka ovat omin nokin liikkeellä. Esimerkiksi muutaman kilometrin päässä kaupungista sijaitsee Mirador De Morro Velosa, joka tarjoaa erinomaiset näkymät tälle kuunmaisemien tienoolle.

Betancurian eteläpuolella on sielläkin nähtävää, ja kohti Pájaraa mentäessä tulee vastaan Vega del Río de Palma eli Palma-joen vehreä tasanko. Täällä on hyvä pysähtyä aterialle Don Antonio -ravintolaan (avoinna ke, to ja su klo 11-17), joka on ruokalistaltaan erikoinen mutta tasokas ravintola.

Pájaran ja Betancurian välistä reittiä pidetään yhtenä Fuerteventuran upeimmista, mutta se ei sovellu matkapahoinvoinnista kärsiville. Täällä on laavakenttiä, tulivuorten huippuja mutta keväällä myös vehreitä alueita. Mikäli tästä jatkaa La Paredin kautta kohti Jandían niemimaata, tulee vastaan lisää huikaisevia näkymiä, ja tämä onkin yksi saaren harvoista mäkisistä tienoista.

Hiekkarannat

Fuerteventura on todellinen rantaparatiisi, sillä siellä on yli 150 hiekkarantaa ja aurinko paistaa ympäri vuoden lähes lakkaamatta. Parhaat hiekkarannat ovat etelä- ja pohjoiskärjissä, ja Morro Jable ja muu Jandían niemimaa etelässä ja Corralejo pohjoisessa ovat todellisia rantaihmisen unelmapaikkoja.

Playa Corralejo Viejo -hiekkaranta
Corralejossa on hyviä rantoja aivan sataman vieressä. Kaikki ovat suosittuja, niillä on ravintoloita ja baareja, mutta mitä kauemmas kohti pohjoista kulkee, sitä upeammille ja hiljaisemmille rannoille saapuu.

Morro Jablen tienoo

Morro Jablessa rannalle on helppo mennä, sillä noin neljän kilometrin pituinen Playa del Matorral on yksi saaren hienoimmista rannoista, ja tämä erityisen hyvä ranta perheille. Täällä voi harrastaa vesilajeja, täällä on tilaa kaikkein vilkkaimpinakin matkustusaikoina ja täällä viihtyvät kaikki lapsista aikuisiin.

Mikäli haluaa todella päästä Morro Jablessa ylhäiseen yksinäisyyteen, on lisää rantoja noin 7 kilometrin päässä kohti itää. Sinne ei kuitenkaan ole mitään kuljetuksia, ja sinne pitää mennä kävellen, pyörällä, vuokra-autolla tai taksilla.

Lisää rantoja on Punta de Jandía -niemimaalla, jonne sinnekin pitää päästä omin kyydein, mutta autolla liikkeellä olevien on hyvä tietää, että valtaosa sinne johtavasta tiestä on asfaltoimatonta. Puerto de la Cruz -kylä, joka sijaitsee lähellä rannan maamerkkiä eli majakkaa, on hyvä vierailupaikka lounasaikaan, sillä tällöin siellä on pari kalaravintolaa avoinna. Jos jatkaa edelleen eteenpäin, saapuu Playa de Barlovento de Jandía -rannalle, joka on villiä ja tuulista seutua ja jossa nudistit viihtyvät. Hiekka lentää täällä usein silmiin, ja uimaan aikovien on oltava erityisen tarkkana. Tämä pätee muutenkin niihin harvoihin saaren länsipuolen rantoihin, joilla ihmiset viihtyvät.

Corralejo

Corralejossa on hyviä rantoja aivan sataman vieressä. Kaikki ovat suosittuja, niillä on ravintoloita ja baareja, mutta mitä kauemmas kohti pohjoista kulkee, sitä upeammille ja hiljaisemmille rannoille saapuu. Tällä noin 10 kilometrin matkalla, linja-autoreittien varrella, sijaitsee Parque Natural de Corralejo, tuulinen ranta, joka on purjelautailijoiden suosiossa. Tämä alue tunnetaan myös Grandes Playas -rantana, ja täällä on jonkin verran palveluita kahden hienon hotellin yhteydessä, mistä saa aurinkopetin ja -varjon vuokralle.

Helpompi Corralejossa on olla lähellä satamaa sijaitsevilla Playa Corralejo Viejo- ja Muelle Chico -rannoilla, joilla on hyvät palvelut, terasseja ja paljon ihmisiä ympäri vuoden. Sataman vierestä on hyvä vuokrata vesiskootteri tai lähteä sukeltamaan. Täältä voi myös vuokrata lainelautoja, ja lainelautailuun annetaan opetusta. Täältä myös viedään Isla de Lobos -saarelle ja muualle, missä laineet ovat erityisen hyviä.

Caleta de Fusten tienoo ja muu Fuerteventura

Myös Caleta de Fuste on rantaparatiisi. Siellä on paljon erilaisia rantoja, joista jotkin ovat varsin hiljaisia kaikkina vuodenaikoina. Täällä voi myös vuokrata kaikenlaisia välineitä vesilajeja silmällä pitäen, nousta risteilyille ja ratsastaa kamelilla. Hyviä rantoja on myös Calma Costan vieressä, mutta Las Playitaksen rannat eivät ole mitään erityisen hyviä.

El Cotillossa on sielläkin rantoja, mutta ne ovat hyviä lähinnä lainelautailulle, sillä tämä on länsirannikkoa, missä on tuulista. Myös Puerto del Rosariossa on rantoja, joista Playa Chica on pieni ja varsin suojassa tuulelta, mutta siitä etelään sijaitseva Playa Blanca on hiljainen, villi ranta, jolla voi surfata, ottaa aurinkoa ja uida rauhassa.

Lisätietoa

Fuerteventuran viralliset matkailusivut

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti