Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Valas Loro Parque -teemapuistossa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Loro Parque -teemapuistossa pääsee kulkemaan vedenalaisessa tunnelissa ja tutustumaan valaisiin, delfiineihin, papukaijoihin, kilpikonniin ja lukuisiin muihin eläimiin.

Puerto de la Cruzin tärkeimmät nähtävyydet

Tällä sivulla luodaan katsaus Puerto de la Cruzin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja käydään läpi etenkin suosituimpia nähtävyyksiä, museoita, puistoja ja muita kaupungissa vierailulla olevaa kiinnostavia paikkoja.

Casa de la Aduana -rakennus

Satamassa, Plaza de Europa -aukion laidalla sijaitseva Casa de la Aduana on entinen tullikamari, joka valmistui jo vuonna 1620. Komean talon ulkopuolella on mukava istahtaa ja nauttia satama-alueiden urbaanista vilinästä, mutta talon sisään kannattaa myös mennä. Sen monia kieliä taitava turisti-info (avoinna ma-pe klo 9-20.00, la-su klo 9-17.00) on oiva paikka saada ilmaiseksi kartta ja Teneriffaa tutuksi tekeviä englannin- ja muunkielisiä esitteitä. Sieltä saa myös tietoa miltei mistä tahansa kaupunkiin ja Teneriffaan liittyvästä.

Talon suojissa on myös hyvä MACEW eli Eduardo Westerdahl -nykytaiteen museo, jossa on kokoelmia ja vaihtuvia näyttelyitä. Museo perustettiin vuonna 2007, ja se on jakautunut useisiin eri kokoelmiin, jotka esittelevät muun muassa surrealismia, Kanariansaarten taidetta 1950-60-luvuilta ja kansainvälistä taidetta vuosilta 1935-1964. Museo on avoinna ti-to ja la klo 10-14.00 ja pe klo 17-20.00.

Museo Arqueológico

Puerto de la Cruzin arkeologinen museo (Calle del Lomo 4) sijaitsee melko lähellä nykytaiteen museota keskeisen Plaza del Charco -aukion toisella puolella. Se sijaitsee 1800-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa ja esittelee monen muun asian ohella guanche-alkuperäiskansan keramiikkaa, elämää ja uskomuksia. Siellä on myös kokoelma 1600-luvulta peräisin olevia karttoja, perhoskokoelmia ja asekokoelma. Tässä monipuolisessa museossa voi myös nähdä Kanariansaarten sisämaan puisia työkaluja ja muita puuesineitä. Kokoelmat ovat peräisin yksityisiltä ihmisiltä, ja yksi sen arvokkaimmista näytekappaleista on Guatimec eli pieni savesta tehty guanche-jumala. Museoon on euron pääsymaksu aikuisilta, ja se on avoinna ti-la klo 10-13.00 ja klo 17-21.00 sekä su klo 10-13.00.

Iglesia de San Francisco -kirkko ja Ermita de San Juan Bautista -luostari

Lähellä Plaza del Charco -aukiota sijaitsevista monista nähtävyyksistä San Francisco -kirkko ja San Juan Bautista -luostari on hyvä katsastaa samalla kun shoppailee tai muuten kiertelee alueella. Ne tulevat automaattisesti melko varmasti vastaan, kun kävelee keskustan mukavilla kaduilla. Niille päästyä kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota luostarin rakennukseen, joka lienee kaupungin vanhin pystyssä oleva rakennus vuodelta 1599.

Iglesia Nuestra Senora de la Pena -kirkko

Lähellä San Franciscon kirkkoa ja San Juanin luostaria kohti Playa de Martiánez -rantaa mentäessä tulee vastaan miellyttävä Plaza de la Iglesia -aukio, jonka puiden siimeksessä on hyvä vähän levähtää. Aukion laidalla oleva Iglesia Nuestra Senora de la Pena -kirkko on kaupungin kauneimpia ja merkittävimpiä. Se on peräisin 1600-luvulta, ja sen sisään kannattaa ainakin nopeasti kurkistaa. Puinen, mudejar-tyylinen eli arabeilta vaikutteita saanut katto on hieno, samoin kuin Gran Poder de Dios -maalaus, joka esittää kaupungin kenties tärkeintä pyhimystä.

Castillo de San Felipe -linnoitus

Puerto de la Cruzin turistien suosimassa keskustassa on hyvin nähtävää muutaman tunnin ajaksi, mutta sen ulkopuolella on myös melkoisesti kaikenlaista merkittävää ja näkemisen arvoista. Kohti Playa Jardín -rantaa mentäessä tulee ensimmäisenä merenrannalla vastaan Castillo de San Felipe -linnoitus (Paseo de Luis Lavaggi 12), jossa on usein vaihtuvia taidenäyttelyitä samoin kuin säännöllisiä teatteri- ja tanssiesityksiä. Vuosina 1644-1655 rakennettu linnoitus on mielenkiintoinen ilman näyttelyitäkin, ja tämä kolonialismin päärakennustyyliä edustava linnake on edelleen hyvässä kunnossa. Linnake on yleisölle avoinna ti-la klo 11-13.00 ja klo 17-20.00.

Loro Parque -teemapuisto

Jos San Felipen linnakkeelta jatkaa edelleen kohti Punta Brava -niemimaata, tulee vastaan Teneriffan eniten mainostettu paikka eli Loro Parque (Avenida Loro Parque). Tämä perheiden suosiossa oleva, hintava vierailupaikka on alun perin tunnettu papukaijoistaan, joita täällä onkin peräti 350 eri lajia eli enemmän kuin missään muualla maailmassa.

Nykyään puiston antiin kuuluu paljon muutakin, kuten tiikereitä, gorilloja ja apinoita. Yksi sen kohokohdista on pingviinitalo, jossa on luntakin. Maanalainen akvaario on sekin mielenkiintoinen. Sen yhteydessä on maailman pisin merenalainen tunneli, ja siellä voi nauttia delfiinien esityksistä. Puistossa on muitakin vetonauloja, kuten HD-elokuvateatteri, ja täällä tulee viihdyttyä kenties koko päivä.

Teemapuistoon voi hyvin kävellä Plaza del Charco -aukiolta, mutta tänne pääsee vaivattomasti Plaza Reyes Catolicos -aukiolta lähtevillä ilmaisilla kaupunkijunilla, Paseo de Santa Telmo- ja Avenida de Colón -rantabulevardien välistä. Puisto on avoinna joka päivä klo 8.30-18.45.

TripAdvisor-sivustolla on lisää vinkkejä Puerto de la Cruzin nähtävyyksiin.

Teksti: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti