Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Calle Mayor de Triana -katu
Calle Mayor de Triana on näkemisen arvoinen kaupungin parhaimpiin kuuluva shoppailukatu.

Tärkeimpiä nähtävyyksiä

Tällä sivulla esitellään Las Palmasin merkittävimpiä maamerkkejä, aukioita ja muuta näkemisen arvoista.

Parque San Telmo -aukio

San Telmon linja-autoaseman edessä sijaitseva Parque San Telmo -aukio ei ole nimestään huolimatta puisto. Siitä huolimatta tämä varsin laaja ja monipuolinen aukio on miellyttävimpiä koko kaupungissa.

Lapsiperheet viihtyvät sen leikkipuistossa, sen laidalla ovat vierekkäin hieno kirkko ja yksi kaupungin turisti-infoista, samoin kuin modernia arkkitehtuuria edustavan kioskin vieressä oleva terassi, jolla on hyvä nautiskella aukion verkkaisesta elämänmenosta. Parque San Telmon kirkko, Iglesia de San Telmo, oli kaupugin ensimmäisiä kirkkoja, ja sen sisään kannattaa kurkistaa.

Aukion viereiseltä linja-autoasemalta on yhteydet kaikkialle Gran Canarialle 20-60 minuutin välein, ja liput ostetaan aina kuljettajalta. Parque San Telmolta pääsee bussilla nopeasti myös muualle kaupunkiin, kuten Santa Catalinaan ja Playa de las Canteras -rannalle. Aukiolta alkaa myös kaupungin toinen pääshoppailukatu, Calle Mayor de Triana, joka sivukatuineen on tyylikästä shoppailualuetta, jossa voi shoppailla muulloin kuin iltapäivän siestan aikaan.

Calle Mayor de Triana -katu

Triana-kaupunginosa on vanhin Las Palmasin kaupunginosista, ja sen pääkatu on kaupungin parhaita shoppailukatuja. Kadun varrella on paitsi hyvä valikoima mitä erilaisimpia putiikkeja ja suuriakin kauppakeskuksia myös hienoa arkkitehtuuria ja yleensäkin hyvää tunnelmaa, josta nauttivista valtaosa on paikallisia. Kadun sivu- ja lähikadut ovat paikkoja, joita kannattaa ajan kanssa koluta, sillä niillä on kaikenlaisia putiikkeja ja nähtävyyksiä. Lähikortteleissa sijaitsee suuri osa kaupungin museoista, keskustan parhaita ravintoloita, yöelämää ja hienoa arkkitehtuuria.

Catedral de Santa Ana -tuomiokirkko

Las Palmasin tuomiokirkko Catedral de Santa Ana on Veguetan kaupunginosassa, jossa sijaitsee kaupungin pieni mutta tyylikäs ja rauhallinen vanhakaupunki. Vanhankaupungin keskusaukiona pidetään tuomiokirkon edessä olevaa Plaza de Santa Anaa, jonka laitamilla sijaitsee muitakin upeita rakennuksia. Kirkko sai alkunsa 1400-luvun alkupuolella, mutta sen valmistuminen venyi peräti 350 vuoden mittaiseksi. Julkisivu on myöhäisklassinen ja sisus goottilaistyylinen.

Sisään voi mennä ma-pe klo 8-10.00, la klo 8-10.00 ja 18-20.00 ja su klo 8.30-13.30. Sisällä huomio kannattaa kiinnittää katalonialaiseen alttaritauluun ja Genovasta peräisin olevaan, alttarin edessä olevaan lyhtyyn. Kirkon suojissa on myös muutama Juan de Mirandan maalaus, ja Miranda onkin kaupungin 1700-luvun taiteilijoista arvostetuin.

Iglesia de San Francisco de Asis -kirkko

Toinen hyvä kirkko, jossa kannatta käydä ja jonka upeaa julkisivua kannattaa ihailla, on San Franciscon kirkko, joka sijaitsee kätevällä paikalla Alameda de Colón -aukion laidalla, kaupungin parhaimpiin kuuluvien shoppailu- ja ruokailumahdollisuuksien vieressä. Tämän 1600-luvulta peräisin olevan komean kirkon suojissa on lukuisia José Miguel Luján Perézin maalauksia ja veistoksia. Tätä 1700-1800-luvulla elänyttä taiteilijaa pidetään Kanarian tärkeimpänä kuvanveistäjänä ja yhtenä tärkeimmistä taidemaalareista. Luján Perézin lisäksi kirkossa on esillä Antonio Calderin veistoksia ja Jesús González Arencibian suurikokoisia maalauksia.

Parque Santa Catalina -aukio

Parque Santa Catalina ei nimestään huolimatta ole mikään varsinainen puisto vaan suuri aukio, jolla on monta erilaista osaa ja jonka alueella tulee loman aikana vietettyä ainakin jonkin verran aikaa. Sen alueella on Santa Catalinan bussiasema, jolta pääsee suoraan joihinkin saaren muihin kaupunkeihin, kuten Maspalomasiin, Playa del Inglésiin ja Teldaan.

Santa Catalinan bussiaseman vieressä ovat kaupungin satama-alueet, mistä El Muelle -kauppakeskuksen edestä voi nousta hop on, hop off -tyylisille kaupunkikierroksille, jotka muualtakin Euroopasta tuttuun tyyliin tehdään kaksikerroksisilla punaisilla busseilla. Ne saattavat olla hyviä niille, joille kaupunki on tuntematon ja joille liikkuminen ei syystä tai toisesta maistu.

Lähellä bussiasemaa ja satamaa on Elder -tiede- ja tekniikkamuseo, lapsiperheille kaupungin paras museo, missä kyllä muutkin viihtyvät. Tämän toisella puolella ovat aukion huvitukset, joihin kuuluu erilaisia terasseja ja kojuja, samoin kuin kahviloita, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Huvitukset ovat äänekkäimmillään noin parin viikon ajan laskiaisen aikaan, jolloin aukiolla voi hintavaa pääsylippua vastaan seurata musiikki- ja muita meneviä esityksiä.

Aukiolla on iltaisin hivenen rauhaton tunnelma ympäri vuoden, sillä se on yöelämän keskipisteitä kaupungissa, ja sen lähistöllä olevissa hotelleissa voi olla etenkin laskiaiskarnevaalien aikaan äänekästä pitkälle yöhön. Aukiota on vuonna 2014 uusittu, ja se on entistäkin parempi paikka yöt päivät. Kaktusten sijaan täällä on kauniita kukkaistutuksia, ja muutenkin aukio on siistyitynyt kaikin tavoin. Nykyään siellä ei liiku enää epämääräistä porukkaa, vaan sinne on tullut poliisiasema, ja se toimii paikallisten vanhusten ja perheiden suosimana keskustan osana. Terasseja sen alueella on edelleenkin melkoisesti, ja ne ovat hyviä paikkoja aamusta iltaan nauttia drinkin tai aterian.

Monen muun asian ohella Parque Santa Catalina on kaupungin pääshoppailupaikkoja, ja kaikki sen lähistön kadut ovat kaupungin parhaiden putiikkien koteja. Calle Luis Morote -kävelykatu on elektroniikkapuotien valtaama, ja täällä on myös paljon myöhään auki olevia kauppoja, joista saa kaikenlaista juomista kiinalaiskrääsään. Aukion tuntumasta on helppo nousta taksiin, ja sen lähellä on bussipysäkkejä, joilta pääsee hyvin etenkin kohti Trianaa ja Veguetaa. Nykyisin kannattaa huomata, että Luis Morote on autoilta rauhoitettu eikä Parque Santa Catalinan läpi enää kulje liikennettä.

Pueblo Canario -"kanarialaiskylä"

Parque Doramas -puistossa Trianan ja Santa Catalinan välimaastossa sijaitseva Pueblo Canario on kanarialaiskylän prototyyppi, jossa on paljon nähtävää ja huvituksia. Kylän keskusaukio on paikka, jossa voi tutustua erilaisiin tyypillisiin saaren taloihin, syödä hyvin ja shoppailla käsitöitä, joita ei ole kovin hyvin löydettävissä muualta kaupungista.

Sunnuntaisin klo 11.30 esitettävä kansantanssi on hyvä syy lähteä vierailemaan puistoon ympäri vuoden. Lapsille täällä on oma leikkipuistonsa, ja muutenkin lapset viihtyvät Pueblo Canariossa erityisen hyvin. Kaiken muun ohella täällä voi vierailla Néstor-taidemuseossa, jonne on parin euron pääsymaksu ja jonka suojissa on vuonna 1938 kuolleen Néstorin symbolistia maalauksia.

Puistolle on vähän pitkä matka kävellen niin Trianasta kuin Santa Catalinastakin, mutta porukat tuo tänne edullisesti taksi, ja monet bussit kulkevat niin Trianan kuin Santa Catalinankin suunnasta puiston ohi. Pueblo Canarioon ei ole pääsymaksua, ja se on avoinna ti-la klo 10-20.00 ja su klo 10-14.30.

Lisätietoa Las Palmasin nähtävyyksistä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Emme osanneet jäädä pois bussista San Telmossa, kun missään ei lukenut tuota nimeä! /Irmeli

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti