Liettua – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kaunas
Kaunas
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Kaunas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Linja-autoasema
Kaunas on parhaimmillaan yhdistettynä muihin kohteisiin, ja bussilla tai autolla liikkeellä olevan on erityisen helppo nähdä matkan varrella Viroa ja Riika.

Matkat ja matkustaminen Kaunakseen

Kaunakseen tehdään järjestettyjä matkoja, mutta ei kovin paljon, ja valtaosa suomalaisista matkustaa sinne omatoimisesti. Suoria lentoja on vähän, ja helpompaa on siirtyä Kaunakseen Vilnan ja myös Riian kautta. Kaunas onkin kohde, jonne ei välttämättä kannata yksistään lähteä, vaan kaikkein paras on sisällyttää matkaan myös toinen kaupunkikohde, joista Vilna on kaikkein lähimpänä.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkustaja voi siirtyä Suomesta Kaunakseen suorilla lennoilla Turusta, mutta muissa tapauksissa on lennettävä ensin Vilnaan. Kaunakseen voi siirtyä helposti linja-autolla Riiasta ja Puolasta, ja myös Tallinnasta tai Pärnusta sinne voi siirtyä suoraan bussilla.

Kaunas onkin parhaimmillaan yhdistettynä muihin kohteisiin, ja lentomatkailija voi hyvin viettää aikaa myös Liettuan pääkaupungissa, Vilnassa, ja bussilla tai autolla liikkeellä olevan on erityisen helppo nähdä matkan varrella Viroa ja Riika. Mahdollista on tietenkin myös lentää Riikaan, ja siirtyä sieltä edullisilla ja mukavilla busseilla neljässä tunnissa Kaunakseen.

Lennot Kaunakseen

Suora lento Kaunakseen samoin kuin Vilnaan kestää noin tunnin ja 20 minuuttia, ja välilaskullinen lento on lyhyimmillään kaksi ja puoli tuntia, mutta niin nopeita välilaskullisia lentoja tehdään vain Riian kautta Vilnaan.

Wizzair lentää Turusta Kaunakseen. Lento on lyhyt ja yleensä edullinen, mutta matkalaukusta joutuu maksamaan erikseen. Lentoja on yleensä tiistaisin ja lauantaisin.

Jos haluaa lentää Kaunakseen muualta kuin Suomesta, sinne lentää esimerkiksi Ryanair.

Lisää yhteyksiä voi katsella sekä Skyscannerista että Omiosta.

Lennot Vilnaan

Kaunakseen ei ole helppo päästä suoraan muualta kuin Turusta, mutta Vilnaan Finnair lentää suoraan.

Myös erinomaiseksi lentoyhtiöksi noussut Air Baltic lentää Vilnaan, ja sen koneisiin voi nousta Helsingin lisäksi Turussa ja Tampereella. Koneilla on välilasku Riiassa, mutta se voi kestää vain tunnin ja matka taittuu edullisesti ja joutuisasti.

Lisää yhteyksiä voi katsella sekä Skyscannerista että Omiosta

Linja-autolla Kaunakseen

Linja-autolla voi matkustaa Tallinnasta Kaunakseen 6–8 tunnissa, ja matkan varrella on sellaisia kaupunkeja kuin Pärnu ja Riika. Bussilla matkustaminen on Baltiassa suosittua, eri yhtiöitä on muutama ja hinnat ovat kohtuullisia. Kaunaksesta voi myös edetä bussilla Puolaan, ja Varsova on reilun kuuden tunnin matkan päässä. Riikaan bussimatka kestää nelisen tuntia ja Vilnaan noin puolitoista tuntia.

Yhtiö, jolla on parhaat bussit, on Lux Express, joka liikkuu tiuhaan tahtiin Baltiassa. Sen busseilla on mahdollista siirtyä Kaunakseen Virosta, Latviasta tai Puolasta.

Toinen hyvä yhtiö on Ecolines, joka kulkee paljon Baltian läpi. Sen busseilla on kaikkein paras siirtyä Kaunakseen Venäjältä, Virosta, Latviasta tai Puolasta.

Matkustaminen Vilnan ja Kaunaksen välillä matkoja tekevät lähinnä liettualaiset yhtiöt kuten Kautra, ja kaikkein helpointa kaupunkien välillä liikkuvien bussien tarkastelu on liettualaisilta bussisivuilta. Niiltä on mahdollista myös katsella busseja, jotka liikkuvat lentoasemien kautta suoraan joko Vilnaan tai Kaunakseen.

Muita yhteyksiä voi katsella vaikka Omiosta.

Rautateitse Vilnan ja Kaunaksen välillä

Mahdollista on myös matkustaa junalla pääkaupungin ja Kaunaksen väli. Se on usein nopeampaa ja edullisempaa kuin bussilla matkustaminen, ja niin aikatauluja kuin hintojakin voi katsella Liettuan rautatieyhtiön sivuilta.

Pakettimatkat

Kaunas ei ole mikään suosittu pakettimatkakohde, mutta sinne voi matkustaa myös pienten, paikallisten matkatoimistojen järjestämillä matkoilla.

Ikaalisten Matkatoimisto tekee rajallisesti matkoja, joilla vieraillaan myös Kaunaksessa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti