Liettua – Lisää kiinnostavia paikkoja
Vilna
Vilna
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Vilna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Air Baltic
Normaali kestoaika suoralle lennolle Vilnaan on 1 tunti ja 10 minuuttia, ja jos matkan ajankohdassa voi joustaa, lippunsa voi saada hyvin edullisesti.

Matkat ja matkustaminen Vilnaan

Vilna on erinomainen kohde omatoimisesti järjestetylle matkalle, ja sinne on kaikkein paras matkustaa joko keskikesällä tai keskitalvella. Viikonloput ovat aina muita ajankohtia kalliimpia ja vilkkaampia, ja heinä- ja elokuussa huoneiden hinnat ovat kalleimmillaan. Vilnaan voi Suomesta lentää tai sinne voi mennä linja-autolla, jolloin samaan matkaan voi vaivatta yhdistää muitakin kaupunkeja.

Vilnaan tehdään paljon järjestettyjä matkoja, ja sellaiselle lähtevälle kaikki on helppoa mutta matkalle tulee enemmän hintaa kuin omatoimisesti järjestetylle matkalle.

Omatoimimatkat

Vilna sijaitsee lyhyen lentomatkan päässä Etelä-Suomesta, ja sinne menee suoria lentoa ympäri vuoden. Vilnaan voi mennä myös linja-autoilla, etenkin jos muutenkin liikkuu Suomen ja Keski-Euroopan välillä, ja sieltä on myös paljon yhteyksiä Valko-Venäjälle, Venäjälle ja pidemmällekin entisen Neuvostoliiton alueelle.

Lentäen Vilnaan

Vilnaan lentävät Air Baltic ja Finnair. Normaali kestoaika suoralle lennolle on 1 tunti ja 10 minuuttia, ja jos matkan ajankohdassa voi joustaa, lippunsa voi saada hyvin edullisesti.

Finnair lentää ajoittain suoria lentoja kolmekin kertaa päivässä, ja alimmillaan matkaan pääsee 149 eurolla edestakaisin. Lennot ovat hyviin aikoihin eli aamupäivällä, keskipäivän tienoilla ja alkuillasta. Finnairin koneilla on tietenkin mahdollista lentää muualta Suomesta ensin Helsinkiin ja sitten Vilnaan.

Air Balticin lennot ovat usein välilaskullisia, mutta välilaskuun Riiassa ei välttämättä kulu kovin kauan. Air Baltic on paitsi edullinen lentoyhtiö myös yhtiö, jolla voi lentää Helsingistä, Tampereelta tai Turusta Riian kautta Vilnaan.

On myös lentoyhtiöitä, jotka käyttävät Kaunaksen lentoasemaa, ja niihin on kuulunut Wizzair, joka Suomessa käyttää Turun lentoasemaa.

Mahdollista on myös lentää tai siirtyä muin keinoin Riikaan, ja sieltä on linja-autolla noin neljän tunnin matka Vilnaan.

Eri lentoyhtiöiden lentoja voi katsella lisää Skyscannerista.

Linja-autolla Vilnaan

Tallinnasta lähtee melkoinen määrä linja-autoja Riian kautta Vilnaan ja siitä eteenpäin kohti Puolaa tai Valko-Venäjää. Matkan voi tehdä yhtä soittoa tai välillä voi pysähtyä vaikka Riiassa, joka on matkan puolivälissä. Tallinnasta on Vilnaan lyhimmillään noin 8 tunnin matka, ja Vilnasta on samantyylinen matka Puolan Varsovaan tai Gdanskiin. Lippujen hinnat ovat yleensä melko kohtuullisia, ja bussit ovat siistejä ja luotettavia. Valko-Venäjälle tai Venäjälle aikovalla pitää olla viisumi mukanaan, mutta Venäjälle pääsee ainakin joissain tapauksissa vuoden 2021 alusta lähtien sähköisellä viisumilla.

Monet linja-autolinjat kulkevat myös Kaunakseen, joka on hyvä kohde yhdistää Vilnaan suuntautuvaan matkaan.

Yksi parhaista yhtiöistä, joka kulkee moneen eri maahan, on Luxexpress, ja se kulkee myös Puolaan. Ecolines on toinen aktiivinen yhtiö, joka kulkee hyvin myös Puolan läpi Tšekkiin ja muihinkin maihin.

Muitakin yhtiöitä alueella liikkuu ja junia menee niitäkin joihinkin paikkoihin, ja Omiosta voi katsella lisää yhteyksiä.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Vilnaan tehdään paljon erilaisia järjestettyjä pakettimatkoja, joihin kuuluvat lennot ja hotelli. Niitä tekevät niin suuret matkatoimistot kuin pienet paikalliset matkatoimistotkin.

Aurinkomatkat tekee 2–4 vuorokauden kestoisia matkoja Vilnaan. Edullisimmillaan kahden päivän matkalle kaksi aikuista pääsee vähän alle 300 eurolla. Neljän vuorokauden matka tulee suhteessa huomattavasti edullisemmaksi, ja sellaiselle pääsee kaksi ihmistä alkaen reilulla 300 eurolla.

Muista matkatoimistoista Kaleva Travel ja Saga-Matkat tekevät monen muun matkatoimiston tavoin matkoja Vilnaan.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Skovalsky /Dreamstime
2020/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti