Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Kos
Kos
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Ilmoitus
Zouroudi-ranta Kosin kaupungissa
Kosille matkustetaan tyypillisesti toukokuun alusta lokakuun loppupuolelle 1-2 viikon pakettimatkalle. Matkat ovat kalleimmillaan lomien aikaan.

Kosin matkat, lennot ja saapuminen perille

Kosin lentoasemalta on helppo siirtyä Kosin kaupunkiin linja-autolla, ja muualle saarelle on suoraan kentältä helpoin mennä taksilla. Kosille matkustetaan yleensä järjestetylle, viikon tai kaksi kestävälle pakettimatkalle, mutta sinne voi myös matkustaa omatoimisesti.

Siirtyminen Kosin lentoasemalta Kosin kaupunkiin ja muualle saarelle

Kosin Hippokrates-lentoasema sijaitsee saaren keskiosissa, Antimahia-kylän lähistöllä. Kentältä pääsee bussilla melko tiiviiseen tahtiin Kosin kaupunkiin, ja reilut kolme euroa maksavan lipun saa bussista. Matka kestää noin tunnin.

Taksilla voi lentoasemalta siirtyä vaivattomasti Kosin kaupunkiin tai mille tahansa saaren paikkakunnalle. Greeka.com-sivuston kautta voi etukäteen varata taksin. Taksimatka Kosin kaupunkiin maksaa 35-40 euroa.

Siirtyminen muualta Kreikasta Kosille ja Kosilta Turkin Bodrumiin

Lautat kulkevat tiiviiseen tahtiin kesäisin, harvemmin talvisin, ja erityisen hyvä Kosille on tulla Rodokselta, Santorinilta ja Ateenasta. Myös Patmos, Leros ja Kalymnos ovat helpon lauttamatkan päässä. Blue Star Ferries kulkee monta kertaa viikossa sekä näiltä saarilta Kosille että päinvastoin. Muita lauttayhtiöitä ja vaihtoehtoja voi katsella Greece Ferries -sivuilta.

Rodokselle ja joillekin muille lähistön saarille on erilaisia lauttoja, kuten nopeita katamaraanikyytejä, joista suosituimpia ovat Dodekanisos Seaways -yhtiön lautat. Kosilla ei ole vaikea matkatoimistosta tai sataman kojuista hankkia lippuja eri puolille Kreikkaa tai Turkkiin, missä Bodrum on helpon ja edullisen lauttamatkan päässä ja minne tehdään laivamatkoja myös muualle, kuten Datçaan.

Kosille voi myös lentää Ateenasta Olympic Airilla tai Aegean Airilla. Keskikesällä Astra Airlines lentää Thessalonikin ja Kosin väliä.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Kosille

Kosille matkustetaan tyypillisesti toukokuun alusta lokakuun loppupuolelle 1-2 viikon pakettimatkalle, joka sisältää lennot ja hotellin. Matkat ovat kalleimmillaan lomien aikaan kuten pääsiäisenä, heinä- ja elokuussa ja lokakuun syyslomaviikkojen aikaan. Omatoimisesti matkaava voi nauttia tarjouksista vilkkaisiinkin matkustusaikoihin, joskin lennot voivat olla kalliimpia keskikesällä ja lomien aikana. Omatoimimatkailijan onkin hyvä tutustua lentojen hintoihin hyvissä ajoin etukäteen ja muistaa, että joustavuus tuo säästöjä ja mahdollisuuden tutustua Kosiin muulloin kuin kaikkein vilkkaimpina matkustusaikoina.

Suomesta pakettimatkoja Kosille tekevät esimerkiksi Aurinkomatkat ja Tjäreborg. Valtaosa hotelleista sijaitsee Kosin kaupungissa, ja muut suomalaisten matkatoimistojen suosimat rantalomapaikat ovat Kardamena, Lambi ja Psalidi. Matkat maksavat 350-850 euroa viikolta miltei mihin kesäkauden aikaan tahansa, mutta vähiten tilaa ja vähiten tarjouksia on luvassa keskikesällä ja lokakuun syyslomaviikkojen aikaan.

Omatoimimatkailijan suurin ongelma Kosille matkatessa on se, että suoria lentoja ei juuri Suomen ja Kosin välillä ole. Kosille voikin mennä hyvin Bodrumin tai Rodoksen kautta tai sitten lentämällä esimerkiksi Norwegianin tai Finnairin kyydillä Ateenaan mistä sitten Aegean Air ja Olympic Air lentävät Kosille. Mahdollista on tietenkin myös lentää Bodrumiin, mistä sitten on reilun puolen tunnin kantosiipialusmatka Kosin kaupunkiin. Lentoja on hyvä katsella muulloin kuin vilkkaimpiin loma-aikoihin, eli keväällä tai syksyllä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti