Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Satama, Playa Blanca
Lanzarotelta voi käydä Fuerteventuralla vaikka päiväretkellä, sillä Playa Blancan ja Corralejon välillä kulkee lauttoja. Suuremmista laivoista vastaavat Armas ja Fred Olsen.

Lisää ajanvietevinkkejä

Lanzarotella on paljon nähtävää ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseudulla voi myös harrastaa ja puuhata kaikenlaista. Tällä sivulla annetaan muutama ajanvietevinkki Lanzarotella vieraileville.

Vieraile Fuerteventuralla

Lanzarotelta voi käydä Fuerteventuralla vaikka päiväretkellä, sillä Playa Blancan ja Corralejon välillä kulkee lauttoja. Matka kestää vain 20-30 minuuttia, ja saarten välillä kulkee niin pieniä kuin suuriakin aluksia.

Pienemmät alukset ovat hitaampia ja edullisempia, ne eivät ota autoja matkaansa, niissä ollaan avokannella ja ne heiluvat meren ollessa tyynikin. Suuret laivat, joista vastaavat Armas ja Fred Olsen, ovat vakaampia, niihin voi ottaa auton ja niihin voi myös tilata lipun etukäteen internetistä. Playa Blancan satamassa (Puerto de Playa Blanca) on kojuja, joissa eri yhtiöt myyvät lippuja, ja Fuerteventuralle mennessä edestakaiset liput ovat yleensä kahta yhdensuuntaista lippua edullisempia.

Fuerteventuran Corralejossa on upeat rannat, hyvät shoppailumahdollisuudet ja kohtalaisen hyvät ravintolat. Myös sieltä voi lähteä veneretkille, ja siellä voi harrastaa kaikenlaista vesilajeista patikointiin. Corralejon keskustassa on hyviä rantoja, mutta parhaat rannat ovat niin sanotut Grandes Playas muutaman kilometrin päässä.

Lähde käymään sisämaan viiniravintoloissa ja viinitiloilla

Lanzarotella on erinomaiset viinit, jotka kasvavat erityisen hyvin sen sisämaan tuliperäisessä maassa, ja eniten viinitarhoja on nimenomaan saaren eteläosissa, lähellä Yaizaa. Yaizassakin voi käydä katsomassa viiniviljelmiä, joita suojelevat sirpinmuotoiset, matalat zoco-laavakiviseinämät, jotka suojelevat köynnöksiä tuulelta ja antavat niille lisää kosteutta kasteesta. Tuloksena on täysin käsityönä tehty kuiva valkoviini, malvasia, joka itse asiassa on ollut tunnettua kautta Euroopan jo satojen vuosien ajan. Tiedetään, että tämä viini (eli "sack") tuli tutuksi William Shakespearen näytelmistä, ja tiedetään myös, että tämä oli hänen lempijuomansa, jota hän sai muutaman litran päivässä ilmaiseksi valtiovallalta, tunnustuksena kirjallisista ansioistaan.

Lanzarotella kannattaa maistella malvasiaa ja muitakin paikallisia viinejä, ja samalla on hyvä maistella juustoja ja muita paikallisia herkkuja. La Gerian tienoo lähellä Yaizaa on saaren parasta viiniseutua, ja tänne on lyhyt matka kaikilta rantalomapaikoilta ja Arrecifestä. Bodegat eli viiniravintolat ovat ympäri La Gerian tienoota, ja niitä on hyvä kiertää pyöräillen tai sitten taksilla tai bussilla mennä yhden lähelle ja kävellä jonkin verran. Monet viiniravintolat avaavat ovensa aikaisin, ja ne myös suljetaan melko aikaisin (yleensä klo 18-20). Niissä tehdään myös opastettuja kierroksia, joiden yhteydessä oppii kaikenlaista paikalliseen viinintekoon liittyvää.

La Gerian ympäristössä on paljon hyviä viinitiloja ja -ravintoloita, joista Bodega Stratvs (Carretera La Geria, km 18) on tunnetuimpia. Tämä vasta vuonna 2008 avattu paikka tekee tunnin mittaisia opastettuja kierroksia tilallaan, ja kierrosten yhteydessä on viini- ja juustomaistajaisia. Ottaakseen osaa opastetulle kierrokselle on hyvä ensin ilmoittautua sähköpostitse ([email protected]) Tilan ruokalistassa on kaikenlaista paikallista, kuten tilalla kasvatettua luomuvuohta. Paikka on avoinna joka päivä klo 9-20.

Toinen vaihtoehto samalla seudulla on Bodega La Geria (Carretera La Geria, km 5), joka myös järjestää opastettuja kierroksia ja joka on 1800-luvulta avoinna pysytellyt viinikellari. Tämä olikin saaren viinitiloista ensimmäinen, joka alkoi järjestää opastettuja kierroksia ja joka myös myi vierailijoille viinejään. Paikka on avoinna ma-la klo 10-20 ja su klo 11-19.

Hienoon vanhaan kartanoon perustettu Bodega Rubicon (Carretera La Geria, km 2) sijaitsee lähimpänä La Geriaa, ja tämä on todellinen viinitila (cortijo), jossa voi hyvin edullisesti maistella viinejä ja jonka Muscat on kuulu kautta maailman ja palkintojakin saanut. Täällä on myös pieni viinimuseo, ja sen ravintolassa kannattaa maistella ainakin viinejä.

Toinen tienoo, jolla on viinitiloja, on San Bartolomén alueella, missä sijaitsee paljon César Manriqueen liittyviä vierailukohteita. Tänne on hyvin lyhyt matka Costa Teguisesta, pääkaupungista ja Puerto del Carmenista, mutta Playa Blancasta huomattavasti pidempi kuin La Geriaan. Täällä voi vierailla myös viinimuseossa, ja täällä on useita viinitiloja. Erityisen hyvä reitti niille on San Bartolomén ja Tinajon välimaastossa, missä sijaitsevat esimerkiksi Bodega La Vegueta (avoinna klo 8-15), Bodega Vega de Yugo (avoinna klo 7.30-15.30) ja Bodega Mozaga (avoinna ma-pe klo 8.30-15).

Lisätietoa: Lanzarote Guidebook -sivusto antaa lisätietoa viinitiloista  |  Lanzarote Active Club järjestää opastettuja kierroksia viinitiloille

Patikoi

Lanzarotella on erikoiset maisemat, jonkalaisia ei muualla tule vastaan, ilmasto on ihanteellinen ja siellä on kaikin tavoin puhdasta, niin että kävely siellä todellakin kannattaa. Saarella on tietenkin paljon syrjäisiä vierailupaikkoja, joihin bussit kulkevat huonosti tai eivät lainkaan, ja näin kävely on hyvä tapa nähdä enemmän. Kävellä voi kaikenlaisia reittejä pitkin omaan tahtiin, ottaa osaa kävelykierroksille, jolloin oppii kaikenlaista ja mahdollisesti saa kävelyretkestä hyvin paljon irti, tai sitten voi vain kävellä lähimmästä kylästä tai bussipysäkiltä syrjäisellä paikalla sijaitsevalle nähtävyydelle tai viinitilalle.

Turisti-infot pääkaupungissa (Calle La Marina) ja muualla saarella, missä etenkin rantalomakohteissa on aina turisti-info näkyvällä paikalla, antavat tietoa patikoinnista kiinnostuneille reiteistä ja muusta patikointiin liittyvästä.

Tietoa patikointiretkistä, jotka tehdään opastetusti ja ryhmissä, saa esimerkiksi Lanzarote Information -sivuilta, ja myös Lanzarote Active Club järjestää kävelyretkiä.

Lähde mikroautoilemaan

Lanzarotella on San Bartolomén seudulla mahdollisuus go kartingiin eli mikroautoiluun. Paikalle ei tarvitse lähteä välttämättä omatoimisesti, sillä hintaan kuuluu kuljetus kaikilta saaren rantalomakohteilta. Tietoa saa ja yhteyttä voi ottaa Go Karting San Bartolomé -verkkosivujen kautta.

Lisätietoa

TripAdvisor esittelee lisää tehtävää ja nähtävää saarella.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti